Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.

        Καλημέρα στην αγαπημένη πλέον μπλοκοπαρέα! 
        Τι μου κάνετε? Ετοιμαστήκατε για τη γιορτή της μητέρας? Πήρατε τα δωράκια σας? Τα λουλουδάκια σας  για να τα προσφέρετε στις μαμάδες σας? 
        Εγώ όχι ακόμη μιας και είναι λίγο μακριά και δε θα μπορέσω να τη δω αύριο... αλλά όταν με το καλό τη συναντήσω κάτι θα έχω προνοήσει να της δώσω σα δωράκι αν και το καλύτερο δώρο μιας μαμάς είναι και συνεχίσει να είναι το παιδί της!!! 
       Μητέρα: μια μικρή λέξη που μπορεί να περιγράψει τόσα πολλά.... όμορφα αισθήματα και αναμνήσεις για κάποιους, δυστυχώς όμως και άσχημα για κάποιους άλλους... βλέπετε υπάρχουν πολλών ειδών μαμάδες και υπάρχουν και κάποιες άλλες που δε θα έπρεπε καν να γίνουν αλλά δε θα ασχοληθούμε με αυτό το είδος μιας και που αύριο γιορτάζουν οι πραγματικές μητέρες, αυτές που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται τον όρο της λέξης μαμά!
      Επειδή αύριο δε θα μπορέσω να μπω στο μπλοκ, θέλησα να κάνω σήμερα αυτή την ανάρτηση για να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου στην αγαπημένη μου μαμά καθώς επίσης και στις μητέρες όλων σας και όλου του κόσμου γενικότερα Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα! Να τις χαιρόμαστε, να μας χαίρονται και πάνω απ' όλα να είναι δίπλα μας και στα καλά αλλά και στα άσχημα της ζωής μας!
       Ενα λουλούδι, μια καρδιά και μια γλυκιά λέξη για τη μητέρα μου και τις μητέρες όλου του κόσμου!

     
         Και αν σας φένεται κάπως υπερβολική ή παιδική η παραπάνω φωτογραφία είναι γιατί για τις μαμάδες μας θα είμαστε πάντα τα παιδιά τους! Και στα 80 χρόνια μας παιδιά τους θα είμαστε! :)
           Τελικά, ίσως και να είμαι λίγο μαμάκιας τι να κάνουμε.... χιχιχιχιχι
           Πάμε τώρα να δούμε το ιστορικό της γιορτής της μητέρας? Δεν ήξερα τη προέλευσή της και ψάχνοντας σήμερα τη βρήκα στο valentine.gr και σας τη παραθέτω:
Η Γιορτή της Μητέρας (Ιστορικό)

           Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας. 

         Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους. 

        Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή  μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονταν στη Γιορτή της μητέρας.

      Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

        Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

       Η Γιορτή της μητέρας βέβαια έχει χάσει, όπως και όλες οι γιορτές, τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Βλέπετε πρώτοι οι Αμερικάνοι, χωρίς να υστερούμε οι υπόλοιποι, ανακάλυψαν ότι παρ' όλο που η γιορτή αυτή καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η μητέρα σαν έννοια, ήταν παρόλα αυτά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει κανείς την αγάπη του για την δική του μητέρα. Γρήγορα το εμπόριο και διαφήμιση ανακάλυψαν μια νέα πηγή εσόδων και έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες ώστε σήμερα η γιορτή της μητέρας να είναι η πιο εμπορική γιορτή για λουλούδια, γλάστρες και εποχιακά φυτά διεθνώς εκτός από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με έρευνες η γιορτή της Μητέρας κατέχει τα τελευταία χρόνια μερίδιο 26% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων λουλουδιών και φυτών που γίνονται κατά την διάρκεια των διάφορων γιορτών.


           Επίσης, στο valentine.gr βρήκα και το εξής ωραίο κείμενο:



       Όταν ο καλός Θεός δημιουργούσε τις μητέρες, βρισκόταν στην έκτη μέρα συνεχούς δουλειάς, όταν ο άγγελος εμφανίστηκε και είπε: "Παιδεύεστε πολύ με αυτό το δημιούργημα."

       Και είπε ο Θεός: " Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει αυτό εδώ; Πρέπει να είναι εντελώς αδιάβροχο αλλά όχι πλαστικό, να έχει 180 μετακινούμενα μέρη που να μπορούν να αντικαθίστανται, να κινείται πάνω σε χυμένο καφέ και σε άλλα τροφικά κατάλοιπα, να έχει ποδιά που εξαφανίζεται όταν σηκώνεται, ένα φιλί που να θεραπεύει οτιδήποτε από ένα σπασμένο πόδι μέχρι μια ερωτική απογοήτευση, και να έχει έξι ζευγάρια χέρια."

         Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του αργά και είπε: "Έξι ζευγάρια χέρια...με κανέναν τρόπο."

         "Δεν είναι τα χέρια που μου δημιουργούν προβλήματα," είπε ο Θεός. "Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να έχουν οι μητέρες."

         "Αυτά θα υπάρχουν στο στάνταρ μοντέλο;" ρώτησε ο άγγελος. 

          Ο Θεός έγνεψε καταφατικά. "Το ένα ζευγάρι για να βλέπει μέσα από κλειστές πόρτες όταν αυτή ρωτάει, "Τι κάνουν τα παιδιά εκεί;" όταν ήδη αυτή ξέρει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της για να βλέπει όσα δεν μπορούσε αλλά πρέπει να ξέρει, και φυσικά ένα τρίτο ζευγάρι εδώ μπροστά για να μπορεί να βλέπει πότε ένα παιδί κάνει γκάφες και να λέει, "Καταλαβαίνω και σ' αγαπώ," χωρίς να χρειάζεται να βγάλει λέξη.

          "Κύριε," είπε ο άγγελος αγγίζοντας ευγενικά το μανίκι του, "Ξεκουραστείτε τώρα. Αύριο είναι άλλη μέρα.".

          "Δεν μπορώ," είπε ο Θεός. "Είμαι πολύ κοντά στο να δημιουργήσω κάτι που μοιάζει τόσο πολύ με μένα. Ήδη έχω κάνει μία πού θεραπεύει μόνη της τον εαυτό της όταν είναι άρρωστη, που μπορεί να ταΐσει μια οικογένεια έξη ατόμων με μια μπουκιά ψωμί και που μπορεί να βάλει ένα εννιάχρονο παιδί να σταθεί κάτω από το ντους." 

           Ο άγγελος περιτριγύρισε το μοντέλο της μητέρας πολύ αργά. "Είναι πολύ απαλή," αναστέναξε."

          "Αλλά και πολύ σκληρή!" είπε ο Θεός με έμφαση. "Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει μια μητέρα."

          "Μπορεί να σκέφτεται;"

          "Όχι μόνο σκέφτεται, αλλά μπορεί να λογικεύει και να συμβιβάζει," είπε ο Δημιουργός. 

          Τελικά ο άγγελος έσκυψε πάνω της  άγγιξε με το δάχτυλο του το μάγουλό της. "Εδώ υπάρχει μια διαρροή," είπε. "Σας το είπα, προσπαθήσατε να τοποθετήσετε πάρα πολλά σ' αυτό το μοντέλο."

         "Δεν είναι διαρροή," είπε ο Θεός. "Είναι ένα δάκρυ."

         "Και σε τι χρησιμεύει;"

         "Είναι για χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, μοναξιά και υπερηφάνεια."

         "Είστε μεγαλοφυΐα," είπε ο άγγελος.

          Ο Θεός κοίταξε μελαγχολικά, "Δεν το έβαλα εγώ εκεί."

Η γιορτή της Μητέρας από την αστεία της πλευρά.



      Ήρθε σχεδόν, για άλλη μια φορά η ώρα, να δώσουμε τον ετήσιο φόρο τιμής στο πιο μυστηριώδες, θαυμάσιο και παντοδύναμο από τα πλάσματα, την μητέρα - και δεν το λέω αυτό επειδή ίσως διαβάσει αυτές τις γραμμές μια μέρα. Η μητέρα είναι αληθινά η μαγική εκείνη κόλλα που κρατάει ενωμένη την σύγχρονη οικογένεια. Έτσι αποφασίσαμε να αποδώσουμε έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στις απανταχού μαμάδες παρουσιάζοντας αυτά τα λίγο - πολύ γνωστά πράγματα σχετικά με την μητρότητα, λιγάκι διαφορετικά είν' αλήθεια.
Η μαμά σας είναι προορισμένη να είναι η καλύτερη μαμά σ' ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από την πεθερά της φυσικά!
Ο καθένας μας έχει μια μητέρα. Η μητέρα σας είχε μια μητέρα, και η μητέρα της μητέρας σας είχε μια μητέρα. Αυτό δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αν γυρίζαμε το χρόνο προς τα πίσω αρκετά μακριά, θα συναντούσαμε την πρώτη μητέρα, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Μερικοί υπογράφουν την θεωρία της Άπειρης Μητρότητας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια άπειρη μητέρα που είναι μητέρα όλων των μητέρων. Χάος!
Οι μητέρες λατρεύτηκαν τουλάχιστο από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα η γονιμότητα εξασφαλιζόταν κατά την διάρκεια της άνοιξης με την θυσία παρθένων στη Ρέα, την μητέρα των θεών. Η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε σύντομα όταν έγινε φανερό, ότι θυσιάζοντας τέλειες γόνιμες παρθένες ήταν ένας φοβερά ηλίθιος τρόπος για να γιορτάσεις την γονιμότητα!
Η σύγχρονη γιορτή της Μητέρας άρχισε όταν μερικές μητέρες από την Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α. "τα πήραν στο κρανίο", επειδή κανένας στην οικογένεια δεν τις βοηθούσε με τις δουλειές του σπιτιού, και αποφάσισαν να τους ανταποδώσουν στα ίσα. Το γεγονός καταγράφηκε στην ιστορία σαν το Μεγάλο Βρωμερό Απόστημα του 1908, κατά την διάρκεια του οποίου ολόκληρο το κράτος των Η.Π.Α. βρέθηκε να υποφέρει από έλλειψη καθαριότητας για τρεισήμισι εβδομάδες μέχρι που οι μητέρες κάλμαραν με λουλούδια και απελπισμένες εκκλήσεις γραμμένες σε ευχητήριες κάρτες!
Έρευνες κατέδειξαν ότι αν δεν υπήρχαν οι μητέρες, περίπου το 92% από εμάς θα πέθαινε από το κρύο, κυκλοφορώντας χωρίς κάποιο πανωφόρι, προτού προλάβει να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του!
Ιερογλυφικά στην μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου, ξεκάθαρα δείχνουν ότι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ακόμα, πως η απόλαυση της μητρότητας αρχίζει όταν τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο!
Οι μητέρες πιγκουΐνοι μερικές φορές ισορροπούν τα αυγά τους στην άκρη του ράμφους τους, για να τα προστατέψουν από το παγωμένο έδαφος!
Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύεται ότι χωρίς μητέρες η πλειονότητα από εμάς θα ήμασταν υποσιτιζόμενοι πάνω στην ανάπτυξή μας, έχοντας σαν μοναδικό διαιτολόγιο χάμπουργκερ, γύρους, τσιπς και μπύρες. Αν και είναι γνωστό ότι οι εργένηδες έχουν καταφέρει να επιβιώνουν για χρόνια με χάμπουργκερ, γύρους, τσιπς και μπύρες, οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι ένα τέτοιο περιορισμένο διαιτολόγιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερό για ένα παιδί που βρίσκεται στην ανάπτυξη!
Είναι πέρα για πέρα φανερό, ότι μόνο οι μητέρες φαίνεται να καταλαβαίνουν αληθινά, ότι οι χιονόμπαλες είναι στην πραγματικότητα μια τροφική ομάδα!
Όταν η μητέρα σου λέει, "Το δωμάτιό σου είναι χάλια", αυτό δεν είναι απλά μια παρατήρηση. Σημαίνει, "Καθάρισε το δωμάτιό σου."
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι χωρίς τις μητέρες, τα περισσότερα άπλυτα, κυρίως των ανδρών, δεν θα πλένονταν μέχρι να μύριζαν χειρότερα κι από κλούβια αυγά!
Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, δεν χρειάζεται πλέον ξυπνητήρι. Αυξάνεται επίσης η ικανότητά της να περπατάει σε ένα πάτωμα που "κολλάει" χωρίς να το καθαρίζει!
Οι μητέρες έχουν το δικό τους είδος λογικής, που άμεσα και πειστικά εξαλείφει όλες τις διαφωνίες για χατίρι τους. Η τυπική ανάπτυξη αυτής της λογικής εμπεριέχεται στο επιχείρημα, "Είναι έτσι, επειδή το είπα εγώ!"

     Καλημέρα ξανά, να έχετε όλοι σας ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο και να χαιρόμαστε όλοι τις μαμάδες μας! Γιατί τις αγαπάμε και με τα θετικά τους και με τα αρνητικά τους, όπως κάνουν και αυτές άλλωστε! 
            Και καλό θα είναι να τους λέμε καθημερινά το πόσο πολύ τις αγαπάμε! :)
            Φιλιά σε όλους! :)

Σχόλια

  1. KAΛΗΜΕΡΑ!!
    ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!
    Να τις χαιρόμαστε τις μαμάδες μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα νίνα μου! :)

    να εχεις ενα πανεμορφο σκ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γλυκό αφιέρωμα, μπράβο κοριτσάκι μου, χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου !!!
    Καλό Σαββατοκύριακο !!! και να χαίρεσαι την δική σου μαμάκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστω μαγδούλα μου! :)

    και εσύ το ίδιο ευχομαι! φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλο σαββατοκυριακο γλυκια μου εκφρασου! χρονια πολλα σε ολες τις μανουλες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι ας μας σπάει τα νεύρα πολλές φορές :)

    Μ' αρέσει πολύ από το τραγούδι Θεσσαλονίκη ο στίχος του Καββαδία "εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού"

    Φιλιάααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαρακι μου γλυκο καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αντρη μου εχεις απολυτο δικιο!

    μια σωστη μανα θα σε θυματε παντα και παντου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να