Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ!

             Καλοκαιράκι και η μπλοκογειτονιά αδειάζει…
            Κάτι μου λέει πως μέσα στον Αύγουστο μάλλον θα αδειάσει ακόμη περισσότερο… Λογικό βέβαια μιας και που καλό θα κάνει σε όλους μας η καλοκαιρινή ξεκούραση, χαλάρωση και ανασυγκρότηση δυνάμεων καθώς επίσης και το ξεκαθάρισμα που είθιστε συνήθως να ακολουθεί.
            Δε θα σας πω ψέματα, υπάρχουν στιγμές που έτσι φευγαλέα μου παίρνανε σκέψεις από το μυαλό να εγκαταλείψω τούτο δω το μπλοκακι, κυρίως γιατί νομίζω πως δεν ήμουν έτοιμη να το δημιουργήσω και να του δίνω συνεχώς «ζωή»… όμως αυτές οι σκέψεις είναι κάτι που δε θα αναλύσω αυτή τη στιγμή μιας και που δεν έχει έρθει η ώρα τους ακόμα…
            Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο καιρό πολύ εγκαταλείπουν τη μπλοκοσφαιρα για διαφορετικούς λογούς ο καθένας φυσικά αλλά λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ότι όσοι την έχουν βιώσει για τα καλά δε θα αντέξουν για πολύ μακριά της…. Θα επιστρέψουν κάποτε δριμύτεροι με άλλο όνομα, με άλλη διάθεση, με άλλη διεύθυνση και θα μας βρουν! Θα βρουν όλους όσους είχαν συνηθίσει να δέχονται και να επισκέπτονται αντίστοιχα στα δικά τους σπίτια. Ίσως καποια στιγμή αυτό να συμβεί και με εμένα… Ίσως δε ξέρω ακόμη…
            Η αλήθεια είναι πως εδώ και μέρες σκέφτομαι καποια αγαπημένα μου μπλοκακια που έκλεισαν ή που έχουν μείνει στάσιμα για καιρό και θα θελα να γράψω κάτι για τους διαχειριστές τους.
            Τρία είναι αυτά τα μπλοκακια που έχω επιθυμήσει τόσο πολύ και μακάρι να μπορέσουν καποια στιγμή οι διαχειριστές τους να διαβάσουν αυτή την ανάρτηση.
            Μου έχουν λείψει πολύ οι αναρτήσεις στα εξής μπλοκοσπιτακια:
      ALMA LIBRE  
 ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ που δυστυχώς καταργήθηκε τόσο απρόσμενα...
     ΜΑΙΡΑΚΙ (οι πέντε αισθήσεις μου) που επίσης καταργήθηκε τόσο απρόσμενα... και μου λείπει πάρα πάρα πολύ!
Αυτά τα τρία κορίτσια ηταν από τα πρώτα μπλοκοσπιτάκια που επισκέφτηκα και με επισκεφτήκαν. Από εκεί βρήκα πολλούς από εσάς που μιλάμε μέχρι σήμερα και από εκεί με βρήκατε και κάποιοι από εσάς που επίσης συνομιλούμε μέχρι σήμερα.
Αυτά τα τρία μπλοκοσπιτάκια με υποδέχτηκαν θερμά και μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστώ και να συνομιλήσω με ανθρώπους που πολλές φορές διαβάζοντας κείμενα τους γέλαγα, έκλαιγα, προβληματιζόμουν, αγχωνόμουν και γενικά ένιωθα!
Δε ξέρω τι γίνεται σήμερα (μήπως έχουμε ανάδρομο;) αλλά με έχουν πιάσει οι ευαισθησίες μου και νομίζω πως είναι καλυτέρα να σταματήσω κάπου εδώ αυτή την ανάρτηση. Εξάλλου όσα είχα να πω τα είπα. Πάντα το νόημα όσων θέλουμε να πούμε κρύβεται μέσα σε λίγες φράσεις απλά μαλλον έχω τη τάση να τα υπεραναλύω.
Εύχομαι να είναι καλά τα κορίτσια όπου και να είναι αυτή τη στιγμή κι αν ποτέ δουν αυτή την ανάρτησή μου να καταλάβουν πως ποτέ δε ξέχασα την ωραία και θερμή υποδοχή τους.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως από τις πρώτες μου μπλοκοπαρέες εδώ μέσα ηταν και αυτή της Λύχνου αλλά επειδή αυτό το σπιτάκι υπάρχει ακόμα και μου δίνει τη δυνατότητα να το διαβάζω και να ταξιδεύω μαζί του δεν υπήρχε λόγος να το αναφέρω στις παραπάνω παραγράφους! Ήθελα όμως να το πω γιατί για μένα άξιζε το κόπο!
Αυτά είχα να πω για σήμερα…

Σχόλια

  1. Κάτι γίνεται αυτές τις μέρες και μας έχει πιάσει όλους ένα κύμα μιζέριας.
    Θα περάσει όμως.
    όσο για τα μπλογκς που αναφέρεις, δε τα ήξερα αλλά ο καθένας από μας εδώ μέσα, χρειάζεται να διαβάζει μερικών τα κείμενα και τις σκέψεις μέσα από αυτά, γιατί λειτουργούν σαν βάλσαμο.
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜaRioNaSTRo

    απο τις 4 Ιουλίου περναω αυτη τη φαση που λες... αντε να περασει γιατι δεν αντεχω αλλο φιλη μου.

    καλημερα και σε σενα καλη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσάκι μου η ALMA LIBRE θα επιστέψει!
    Τα άλλα κορίτσια μας λείπουν....

    Μέσα στα δυο χρόνια έχω "χάσει" πολλούς αγαπημένους....

    Να ξέρεις πως το καλοκαίρι ερημώνει η.. γειτονιά...

    Οσο για τη σκέψη σου να εγκαταλείψεις και εσύ.. μελέτησε το καλά.. ίσως το μετανιώσεις αργότερα...

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαγιά Αντιγόνη

    πανε 4 μηνες απο τοτε που μας αφησε η ALMΑ...
    θυμαμαι που ειχε πει οτι θα επιστρεψει αλλα παει πολυς καιρος πια.... θα επιστρεψει άραγε;

    η αληθεια ειναι πως ειναι το πρωτο μου καλοκαιρι ως blogger αλλα το φανταζομαι πως θα ερημωσει ακομη περισσοτερο.

    γιαγια μου σκεψεις ειναι και περνανε απ το μυαλο ομως το ξερω πως πρεπει να το μσκεφτω καλα.

    σ ευχαριστω για τη συμπαρασταση!

    φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εμενα μου εχουν λειψει πολλα μπλογκοσπιτακια.. αλλα εξαφανιστηκαν,αλλα λειπουν οι νεες αναρτησεις πολυ καιρο... 'γνωριζεις' καποιους .. μιλας καθημερινα μοιραζεσαι σκεψεις αποψεις..ευχομαι και εγω ολοι τους να ειναι καλα οπου και αν ειναι.. ευχομαι και εσυ να μπορεσεις και να κρατησεις το μπλογκακι σου.. ειναι απο τα πιο ομορφα πραγματικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σ' ευχαριστω μαράκι μου για τα καλά σου λόγια αλλά αισθάνομαι πως το μπλοκοσπιτάκι μου έχει χάσει κάτι από τον εαυτό του...

    κι απο την αλλη ειναι κατι ατομα σαν εσενα που δε μπορω να αποχωριστω ευκολα!

    βεβαια δε σημαινει πως κλεινοντας το μπλοκ σου δε μπορεις να επισκεπτεσαι αλλα μπλοκακια αλλα να... όπως και να το κανουμε ειναι αλλιως να γραφεις σα blogger και αλλιως σαν αναγνωστης απλος.

    καποτε οι παραπανω δυο εννοιες ηταν συνυφασμενες στο μυαλο μου, τωρα ειναι εκ διαμετρου αντιθετες... ο blogger ειναι παραπανω απο απλος αναγνωστης... ειναι κατι σαν μελος μιας οικογενειας, ενω ενας απλος αναγνωστης ειναι κατι σαν ενας μακρινος συγγενης...

    σ ευχαριστω ξανα καραμελενια μου για ολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη μου Εκφρασου...

    και μενα μου λειπει το Κατερινακι μου..

    αλλα μου ειπαν πως ειναι καλα και κανει διακοπες.. οποτε... θα κανω υπομονη..

    ετσι ειναι... δεν εχουμε παντα ουτε τον χρονο.. ουτε τηνδιαθεση καποιες φορες.. ουτε την εμπνευση.. υπομονη.. και ελπιδα...

    καλημερα με φιλια ελπιδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σ αγαπω μου

    χαιρομαι που η τελευταια σου λεξη ειναι η λεξη ελπίδα! ξερεις παντα να δινεις τα φιλια που αναλογουν σε καθε περισταση! :)

    ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φευγω για διακοπες

    Καλο Καλοκαιρι

    κι οσοι χαθηκαν ποτε δε ξερεις πως μπορει να επανεμφανιστουν!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Coula!

    Kαλό καλοκαίρι ευχομαι!

    Να περάσεις σουπερ και να επιστρεψεις με πολλα coula και μη coula νέα!

    Και εγω πιστευω πως πολλοι απο αυτους που χανονται επιστρεφουν με αλλο ονομα αλλα ποτε δε θα ειναι οι ιδιοι πια για μας...

    Τεσπα... να περασεις τελεια ευχομαι και παλι!

    Φιλια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι κρίμα να χάνονται κάποιοι από την παρέα μας,τουλάχιστον ελπίζω μόνο να είναι για καλό λόγο και τίποτα άλλο! Θέλω να σκέφτομαι ότι όλες τους περνάνε τέλειες καλοκαιρινές διακοπές και χαλαρώνουν! Δεν ξέρω αν είμαι πολύ ρομαντική,τουλάχιστον ας είμαστε αισιόδοξοι!
    Φιλιά πολλά και Καλή σου μέρα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι μοντερνα μου! ετσι ειναι! ετσι πρεπει να σκεφτομαστε! καλη μερα και σε σενα γλυκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η μπλογκογειτονιά είναι όπως την πραγματική. κόσμος έρχεται, κόσμος φεύγει. παρέες αναναώνονται, άλλες μένουν στάσιμες. το σημαντικό να περνούμε καλά.
    καλή ξεκούραση κοίτα να γεμίσεις τις μπαταρίες και να επιστρέψεις με νέα διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ααααα, για άκου να σου πω! Είμαι καλή, καλή αλλά μέχρι ενός σημείου. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ούτε να το σκέφτεσαι. Βρήκα κι εγώ κάποιον που έχει την υπομονή και διαβάζει ότι γράφω και θα τον χάσω; Γελιέσαι. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι αυτό. Δεν θα πας πουθενά. Εδώ θα μείνεις και θα γράφεις. Και θα έρχεσαι και σε μένα και θα αφήνεις σχόλια για να μη νιώθω μόνη. Το καταλάβαμε; Άντε μπράβο γιατί είμαι και μεγάλη γυναίκα και δεν αντέχω τις εντάσεις.
    Χώρια που με έχεις καλομάθει. Τη μια μου χαρίζεις κίτρινες τουλίπες, την άλλη με κερνάς παγωτό μηχανής, μου βάζεις ωραία τραγούδια να ακούω... Και τώρα, τι μου λες; Ότι μπορεί και να σταματήσεις; Όχι χρυσό μου. Δεν γίνονται αυτά. Απλά δεν γίνονται. Ξέχνα το!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω πάντα για όσους φεύγουν να σκέφτομαι πως θα γυρίζουν, όπως είπες κι εσύ με διαφορετικό όνομα, διεύθυνση, διάθεση... το είχα κάνει κι εγώ κάποτε για...τους δικούς μου λόγους.
    Όπως και να χει πρόσεχε κακομοίρα μου μη φύγεις σαν μερικούς μερικούς.... :P
    να είσαι εδώ να μας χαρίζεις χαμόγελα και να μας θυμίζεις πως πρέπει να ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mana

    ακριβώς μάνα! έτσι είναι... κόσμος έρχεται και κόσμος φευγει... το θεμα ειναι να περναμε καλα! συμφωνω! απλα σην αρχη ειναι καπως δυσκολο... κι οταν περναει ο καιρος υπαρχουν και καποιες στιγμες που μεσω των αναμνησεων επστρεφεις εστω και για λιγο στα παλια και νοσταλγεις πολλους ανθρωπους... αυτο έπαθα κι εγω εχθες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθηνά...

    χαχαχαχα! αυτο εκανα διαβάζοντας την ανάρτησή σου! χαμογέλασα! σ' ευχαριστώ!

    πάντως να ξερεις πως εχεις πολλους που σε διαβαζουν και μαλιστα συστηματικα! γραφεις παρα πολυ ωραια και σαρκαστικα εκει που πρεπει και οσο πρεπει!

    τωρα που το σκεφτομαι καιρο εχω να σου κανω δωρακι...

    χμμμμ κατι θα σκεφτω για να επανορθωσω την αργοπορια μου.... :)

    καλημερες!!!!


    φιλιααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sweet truth!

    Γλυκο μου κοριτσακι σ ευχαριστω για το όμορφο σχόλιό σου! Απλά το τελευταίο καιρό ειχα σταματησει εγω να εκφραζομαι και μου βγηκε η εκφραση μαζεμενη!!! χαχαχαχαχα

    φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι εμένα μου λείπουν αυτά τα παιδιά και άλλα που έφυγαν από δω. Αλλά όσο τα μπλογκ παραμένουν ανοιχτά μπορούμε να είμαστε σε επαφή. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν διαβάζονται οι παλαιότερες αναρτήσεις κάποιου, κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο ζωντανές. Ο καθένας όμως είναι αελεύθερος να μπει και να βγει όποτε θέλει, να διαχειριστεί το χώρο του όπως επιθυμεί κι αυτό είναι και το ωραίο στη μπλογκόσφαιρα. Απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ανταλλαγή απόψεων, επιλογές αναγνωσμάτων.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημερα AnD! χαιρομαι πολυ για τη παρουσία σου εδώ!

    δικιο εχεις, φυσικα και ειναι το ιδιο ζωντανες οι παλίες αναρτησεις, απλα να.. οπως και να το κανουμε ειναι παλιες... και ισως γι αυτο να μη διαβαζονται...

    σου λεω ο νεος αναγνωστης καλυτερα να διαβασω τα προσφατα... ετσι πιστευω...

    οπως και να χει καλημερα και σε σενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να