Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ

    Να γράψω όχι πολλά όπως συνήθως μου αρέσει να κάνω, να γράψω λίγα, λίγα  μα πιο προσωπικά και πιο ουσιώδη για εμένα.
    Πρίν λίγες μερες είχα γενέθλια, έκλεισα τα 26 μου χρόνια και φέτος πέρασα μία απο τις ωραιότερες χρονιές εορτασμού των γενεθλίων μου.
    Και όχι επειδή έκανα ένα όμορφο πάρτυ, όχι επειδή με θυμήθηκαν αρκετά άτομα, όχι επειδή πήρα ακριβά δώρα, όχι επειδή ξεφάντωσα μέχρι το πρωί, εξάλλου δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω,  αλλά γιατί δύο πολύ καλοί μου φίλοι διένυσαν μια κάποια απόσταση για να μου κάνουν έκπληξη και να είναι κοντά μου εκείνη τη στιγμή  που οι δείκτες του ρολογιού θα σχημάτιζαν τον αριθμό δώδεκα. Για να είναι εκεί να σβήσω το κεράκι μου και να μου ευχηθούν από κοντά το περιβόητο Χρόνια Πολλά! 
     Και όλο αυτό το όνειρο για μένα κράτησε μόνο δύο ώρες αλλά αυτές οι δύο ώρες είναι ικανές να μου μείνουν αξέχαστες για όλη μου τη ζωή!
     Πίστευα πως θα ήταν τα πιο μοναχικά μου γενέθλια μα μέχρι στιγμής αποδείχθηκαν τα ωραιότερα γιατί είναι τα μόνα που σκέφτομαι και συνεχίζω να χαμογελάω ακόμα κι όταν η μνήμη τους εξασθενίσει στο μυαλό μου.
     Πάντα η φιλία για μένα ήταν κάτι ιερό στη ζωή μου μα η αλήθεια ειναι πως τελευταία είχα ξεχάσει πόσο ευχάριστα μπορεί να με εκπλήξει.
    Οι φίλοι ή μάλλον οι πολύ καλοί φίλοι είναι βάλσαμο στις ζωές μας, να μη τους αφήσετε να χαθούν ποτέ από τη ζωή σας κ ακόμη κι αν κάποια στιγμή σας πλήγωσαν αν όντως αξίζει δώστε τους την ευκαιρία να επανορθώσουν. Κι αν τους πληγώσατε εσείς μη διστάσετε να ζητήσετε συγνώμη και να παλέψετε για να κερδίσετε ξανά την εμπιστοσύνη τους.
   Εγώ τα έχω κάνει και τα δύο! Και πλήγωσα και με πλήγωσαν  άλλωστε άνθρωπος είμαι και εγώ με τα λάθη μου! Όμως αυτοί που άξιζαν είναι και ξέρω πως θα είναι για πάντα στη ζωή μου, μα δε τους το λέω! Κ αυτό εδώ το κείμενο δε θα το δουν, δε θα το διαβάσουν, μα θα υπάρχει, θα υπάρχει και θα ναι αληθινό! Αληθινό σαν αυτά που ζήσαμε χρόνια τώρα!
    Στους ανθρώπους που αγαπάμε δε χρειάζεται να τους λέμε συνέχεια πως τους αγαπάμε, για μένα είναι προτιμότερο να το δείχνουμε! Να το δείχνουμε με πράξεις, με πράξεις που συνοδεύονται από λόγια και όχι από λόγια που κάποια στιγμή θα γίνουν πράξεις ή θα παραμείνουν για πάντα λόγια!
    Και εγώ θα φροντίζω να τους το δείχνω για χρόνια άλλωστε! :)
    Και θα θελα να κλείσω αυτή την ανάρτηση με μία ευχή! Με την ευχή κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το έτος να καταφέρουμε να μαζευτούμε όλοι ξανά μαζί η παλιοπαρέα και να θυμηθούμε τα παλιά. Δύσκολο γιατί σκορπίσαμε σε διαφορετικά μέρη αλλά εύκολο γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή μας!

       * Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να ξέρεις πως έχεις γενέθλια με τη κολλητή σου την ίδια μέρα ακόμη κι αν για διάφορους λόγους δε καταφέρατε να σβήσετε μαζί το κεράκι σας όπως κάνατε στο παρελθόν!  Να σε χαιρόμαστε φιλενάδα μου! :)

Σχόλια

  1. Χρονια σου πολλα! Συμφωνω απολυτ
    α με τις αποψεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ!
    !ΟΤΙ ΠΟΘΕΙς ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙς!
    ΥΠΕΡΟΧΗ ...Η ΑΛΗΘΙΝΗ..ΦΙΛΙΑ...
    .ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΙ...ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ...
    .ΚΑΙ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ...ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ....
    ΧΑΘΗΚΕς.....ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...irida...

      euxaristo polu iridoula mou! nai dustuxos xathika. dn exo ton apaitoumeno xrono gia na mpaino na sas diabazo kai na grafo! mpaino klefta ana diasthmata sas diabazo alla dn afhno panta ta sxolia mou! sas thimame panta omos! :)

      Διαγραφή
  3. χρόνια σου πολλά και πάντα να χαμογελάς,να χαίρεσαι και την φίλη σου!!!

    οι φίλοι είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό στην ζωή των περισσότερων από εμάς....

    καλό σαββατοκύριακο.φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να σου στείλω τις πιο γλυκές ευχές μου, μικρό μου! να ζήσεις χρόνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ

      ευχαριστώ πολύ πολύ βικούλα μου! να σαι παντα καλα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Που είσαι εσύ καρδούλα μου, που έγραφες τόσο ωραία! Σ έχασα..
    Χρόνια πολλά, να ζήσεις, να έχεις υγεία και ευτυχία!
    Θαυμάσιο το κείμενο σου, ένας ύμνος στην φιλία!
    Σου εύχομαι καλό Πάσχα!
    Φιλάκια

    ΥΓ. Κατά μήνα Δεκέμβριο του 2011, εξ αιτίας του Blogger και των ανακατατάξεων του, έχασα την στήλη με τα αγαπημένα blogs -243- φίλων μου και τώρα σιγά-σιγά την ξαναδημιουργώ.Είναι πολύ δύσκολο, 123 φίλους έγραψα ως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. magda

      γεια σου μαγδούλα μου! έγραφα τόσο ωραία άραγε? δεν ξέρω πια...

      ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και τις ζεστές ευχές σου!

      ευχαριστώ και ανταποδίδω για ένα ευτυχές μέλλον για σένα και την οικογένειά σου!

      δεν έχω το χρόνο πια και την όρεξη να μπαίνω και να γράφω όπως παλιά αλλά όποτε μπαίνω ρίχνω κλεφτές ματιές στα μπλοκοσπιτάκια που είχα αγαπήσει εδω μέρα, το ότι δεν αφήνω πλέον σχόλια δε σημαίνει πως δε σας διαβάσω, όποτε και όταν μπορώ! να το ξέρεις αυτό!

      φιλακια πολλα! :)

      Διαγραφή
  6. Μικρό μου σου εύχομαι να είσαι καλόστρατη!
    Να μην εμποδίσει τίποτα τα όνειρα σου!

    Μας λείπει η γραφή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαγιά Αντιγόνη

      ποσο χαιρομαι που μου εγραψες! μου εχεις λειψει πολυ! εισαι δικο μου κομματι εδω μεσα!

      ευχαριστω πολυ για τις ευχες! ευχομαι οτι καλυτερο σε σενα και στην οικογενεια σου!

      φιλακια πολλα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να