Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΛΙ ΒΡΕΧΕΙ

      Ψιλοβρέχει για την ακρίβεια αλλά είναι πλέον γεγονός. Ο καιρός χάλασε για άλλη μια φορά και εγώ έμεινα με τη χαρά πως οι ζέστες των πρηγούμενων ημερών ήρθαν για να μείνουν. Δε βαριέσε... εξάλλου είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ο καιρός λειτουργεί σα τους ανθρώπους. Κυκλοθυμικά και κοιτώντας κυρίως τη πάρτη του. Σου λέει το περιβάλλον με μολύνατε; Ε καλά θα κάνω κι εγώ να "τρελλαθώ" και να σας κάνω ότι θέλω.
       Που λέτε ψυχοπλακώθηκα και σήμερα λόγο του καιρού αλλά που θα πάει θα μου περάσει. Φταίει και το ότι ενώ το ρολόι δείχνει 10:19, κοιτώντας έξω αισθάνομαι πως είναι 8 η ώρα το πρωί που σημαίνει για μένα πως δεν έχω ξυπνήσει ακόμη, θέλω καφέ κτλ κτλ κτλ. 
       Αδιαμφησβήτητα το θέμα των ημερών δεν είναι τίποτα άλλο πέρα απο τις εκλογές. Παντού βλέπω και ακούω για το συγκεκριμένο θέμα και είναι και λογικό μιας και που απο τότε που γεννήθηκα τουλάχιστον πρώτη φορά αισθάνομαι πως είναι τόσο σημαντικές οι εκλογές στη χώρα μας. 
       Δε θέλω να αναλύσω περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα μιας και που τόσοι αγαπητοί bloggers έχουν αναλύσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις σκέψεις μα και τα πιστεύω τους οπότε θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου πως επειδή ίσως να είναι η πρώτη φορά που η ψήφο μας είναι τόσο μα τόσο σημαντική για το μέλλον όλων μας να προσέξουμε πολύ για το τρόπο που θα ψηφίσουμε. 
       Θεωρώ πως πολλοί απο εμάς δε θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν αλλά η γνώμη μου είναι πως ειδικά αυτή τη στιγμή δε πρέπει να λείψει ούτε ένας από εμάς. Δε πρέπει να χαραμιστεί κανένας ψήφος γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να χαραμιστούν πολλοί ακόμη συνάνθρωποί μας και πρέπει επιτέλους να πάψουμε να ψηφίζουμε σκεπτόμενοι αποκλειστικά την οικογένεια και τους εαυτούς μας. Γιατί η Ελλάδα δεν ανήκει σε μένα, σε σένα, σε εκείνους, σε αυτούς και στους παράλλους. Ανήκει σε όλους μας. Σε όλους τους Έλληνες ξεχωριστά. 
        Με το να φηφίσει κάποιος θεωρώντας πως θα λυθεί το δικό του οικογενειακό πρόβλημα στην ουσία το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ κι αυτό γιατί αν αύριο μεθαύριο η χώρα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο τότε θα παρασυρθεί κι αυτός μαζί της.
        Αν τα θεμέλια ενός οικοδομήματος όσο όμορφο και φανταχτερό είναι, δεν είναι γερά και δυνατά, τότε κάποια στιγμή θα σπάσουν και θα γκρεμίσουν μαζί τους όλο το κτήριο. Το χουμε δει να γινεται πολλες φορες φυσικά...
        Τελειώνοντας θέλω να πω πως καλό ειναι αυτή τη φορά πριν βρεθούμε ένα βήμα από τις κάλπες να ενημερωθούμε και όχι να πάμε σα στρατιωτάκια να ψηφίσουμε κάτι που δε ξέρουμε καν τι έχει πει στο πρόγραμμά του. Αλλά θα μου πεις υπάρχει περίπτωση να κάνουν όλοι όσα υποσχονται; Ε αυτό δε το ξέρω. Αν δε δοκιμάσουμε όμως δε θα μάθουμε. Όπως δοκιμάσαμε άλλους στο παρελθόν ίσως τώρα να ρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και κάτι αλλο. 
       Δε ξέρω.. το αποτέλεσμα θα δείξει! Αναμένουμε λοιπόν! 
       Και μέχρι τότε καλά κουράγια φίλοι μου!

Σχόλια

  1. Αν ήξερες πόσο με ενοχλεί αυτή την φορά το ΄΄ δεν θα πάω να ψηφίσω αφού όλα ειναι αποφασισμένα ΄΄΄!!!
    Μα φυσικά αποφασισμένα είναι και αφού δεν θα ψηφίσεις πως θα αλλάξουν? Από μόνα τους?
    Θυμώνω πολύ και αν μπορούσα θα τους έπιανα έναν έναν από το χεράκι να τους οδηγήσω στην κάλπη για να τα αλλάξουμε όλα!!! Να διώξουμε από πάνω μας τους δυνάστες μας, τους κλέφτες μας, να πάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας!!!
    Γιατί τόση αφέλεια?
    Ποιοί είναι χειρότεροι? Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν ή αυτοί που παριστάνουν τον κλακαδόρο σε όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτα μαζι σου! κ μενα με εκνευριζει που λενε πως δε θα ψηφισουν αφου ειναι ολα αποφασισμενα. ετσι ειναι σα να δινεις το εναυσμα να σε κανουν οτι θελουν για ακομη μια φορα.

      οσο για το τελευταιο ερωτημα φιλη μου τι να σου πω. ουτε και εγω ξερω ποιοι ειναι περισσοτερο χειροτεροι. σημασια εχει πως και οι δυο ειναι αχαρακτηριστοι. δε ξερω καν πια εκφραση τους ταιριαζει.

      Διαγραφή
  2. πολύ σωστά και ώριμα τα όσα επισημαίνεις καρδιά μου.
    για τη ζωή μας, για τον τρόπο που θα τη ζήσουμε είμαστε και εμείς υπεύθυνοι.
    αποχή ξέρουμε καλά πως δεν είναι ψήφος. δεν βγάζει κυβέρνηση. το ξέρουν πιο καλά και εκείνοι γι' αυτό και την σπονσονάρουν... έτσι ευκολότερα θα κάνουνε ότι θέλουν. έτσι τους δίνουμε το δικαίωμα να τους αποτελειώσουνε.

    σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να δουμε βικυ μου τι θα γινει στις 6 Μαιου αν και πιστευω πως και παλι η αποχη θα ειναι μεγαλη. ευχομαι να διαψευστω!!!

      φιλια πολλα και απο μενα!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο ΕΚΦΡΑΣΟΥ! Πολύ ωραία το θέτεις το θέμα. Κι εγώ ποτέ δεν ήμουν υπέρ της αποχής. Στο κάτω κάτω μια φορά στα 4 χρόνια μας αφήνουν να πούμε τη γνώμη μας. Δεν θα τους το χαρίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου ηλεκτρονική φίλη, πόσο μα ΠΟΣΟ χαίρομαι, να ακούω ανθρώπους να μιλούν με τη δική σου σοφία!!!! Να σκέφτονται σαν Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους, και καταλαβαίνουν, ότι γι' αυτήν πασχίζουν!!!
    Εγώ δεν ψηφίζω εδώ, όμως εύχομαι, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους εγωιστές "κυρίους" που φουσκωμένοι και ανόητοι, μάχονται για να κερδίσουν τον πολυπόθυτο τίτλο του προθυπουργού, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, να υπάρχει ένας, που να είναι αληθινά, υπηρέτης του έθνους.
    Εύχομαι ο καθένας να σκεφτεί σαν κι εσένα εκφράσου μου, πριν δώσει την ψήφο του.
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω για τα καλα σου λογια ροδουλα μου! ευχαριστω και ανταποδιδω! φιλια πολλα και σε σενα!

      Διαγραφή
  5. Ο καιρός έχει τάσεις αντί να γίνεται άνοιξη, να θυμίζει φθινόπωρο! Έτσι και οι εκλογές. Αντί να φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα, μόνο παραμύθια και γενικολογίες χωρίς ρεαλισμό. Οπότε η αποχή είναι μια λογική αντίδραση. Αφού δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό κόμμα που να μην λέει παραμύθια, καλύτερα η αποχή. Ψήφος χωρίς κόμμα που να την αξίζει, δεν έχει νόημα. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, το οποίο διαθέτει μόνο κάποια φαγητά τα οποία δεν σου αρέσουν. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις κάτι που δεν σου αρέσει;

    Και στο τέλος, ας ισχύσει το ή όλοι ή κανένας. Δεν μπορεί τα κόμματα να καταδικάζουν κάποιους στην απελπισία και να τους σπρώχνουν στην αυτοκτονία μόνο και μόνο για να σωθεί μια μερίδα μεσοαστών. Ή καταρρέουμε όλοι ή κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε συμφωνω. πιστευω πως ειδικα τωρα η αποχη θα κανει κακο σε ολους μας. εξαλλου δε μπορω να συγκρινω τη ψηφο με το εστιατοριο. κι απ την αλλη απ τη στιγμη που πας σε ενα εστιατοριο κατι θα παραγγειλεις. αλλιως γιατι πηγες; τωρα αυτο θα μπορει να σημαινει πως και καλα απο τη στιγμη που δε σου αρεσει κανενα κομμα γιατι να ψηφισεις; ομως ακομη και η αποχη ενισχυει στην ουσια κομματα. ολοι το ξερουμε αυτο....

      Διαγραφή
  6. Εννοείται θα ενημερωθούμε πριν τις κάλπες...το θέμα είναι όμως να επιλέξουμε σωστά...καλημέρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει όλοι να πάμε αυτη τη φορα...το μη πας ειναι απλά ανεύθυνο...

    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να