Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΑΙΩΝΙΟ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ


  Αν η ζωή ήταν χρωμα, τι χρώμα θα ήτανε;





Άραγε θα ήτανε μονόχρωμη;

Σχόλια

  1. πιστεύω πως η ζωή δεν έχει ένα μόνο χρώμα. κάθε φορά εναλλάσσεται από τα πιο σκούρα έως τα πιο φωτεινά...

    φιλιά μικρούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γαλαζιο της θαλασσας και του ουρανου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι σίγουρη πως θα είχε πολλά χρώματα!!
    Ανάλογα με την περίσταση θα διάλεγε...
    Φιλάκια κοριτσάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνήσω απόλυτα και εγώ με την βίκυ!
    καλό απόγευμα εκφράσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι σαν το ουράνιο τόξο θα'λεγα εναλλάσσεται κάθε στιγμή και όλη μαζί αποτελεί το λευκό!

    Φιλιά θαλασσινά για καλό ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το χω σκεφτει κ γω αυτο ζουζου μου αλλα λειπουν απο εκει καποια σκουρα χρωματάκια. καλυτερα βεβαια η ζωη να ειναι παντα φωτεινη σαν το ουρανιο τοξο! δεν το συζητω! χιχιχιχι

      Διαγραφή
  6. Ρώτησε έναν εκ γενετής τυφλό!
    Μια φορά ένας τυφλός μου είπε το εξής όταν τον ρώτησα πως φαντάζεται τα χρώματα: Το χρώμα ανήκει στην επιφάνεια των πραγμάτων. Κοίτα πιο μέσα από την επιφάνεια.
    Δεν ξέρω αν αυτό σου δίνει απάντηση στο ερώτημά σου αλλά με έκανε να σκεφτώ παρά πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ειμαι ειλικρινης και εμενα με εβαλε ο σχολιασμος σου να σκεφτω.

      αδιαμφησβητητα η απαντηση του κυριου που ανεφερες ειναι (δε βρισκω και τη καταλληλη λεξη αυτη τη στιγμη) αλλα θεωρω πως ειναι πολυ ιδιαιτερη (με τη καλη εννοια φυσικα) και βαζει το μυαλο πολλων ανθρωπων σε εγρηγορση.

      δεν εχει τυχει να γνωριζω τοσο καλα καποιον τυφλο για να μπορεσω να τον ρωτησω κατι τετοιο αλλα και να γνωριζα δε ξερω αν θα ειχα τη δυναμη να το κανω. ετσι αισθανομαι αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.

      νομιζω πως η απαντηση στο δικο μου ερωτημα ειναι πως η ζωη ειναι πολυχρωμη. αναλογα με τα σταδια που καλειτε καποιος να ζησει και να αντιμετωπισει στη ζωη του καθε φορα.

      αν ηταν στο χερι μου ομως θα προτιμουσα η ζωη να ηταν μονοχρωμη και μαλιστα λευκη. γεματη αθωοτητα, καλοσυνη και ευωδία (συνδυάζοντας το λευκό στο μυαλό μου με ενα λευκό τριαντάφυλλο).

      καλη σου μερα φιλε μου!

      Διαγραφή
    2. Εμείς που γνωρίζουμε τα χρώματα, θα συμβολίσουμε οτιδήποτε με κάποιο χρώμα. Κάποιος που δεν ξέρει τι είναι χρώμα θα συμβολίσει χωρίς αυτό.
      Θα προτιμούσα πάντως στην ερώτησή σου αντί για χρώμα να ήταν μελωδία! (Εκ γενετής κωφούς δεν έχω γνωρίσει) Ή άρωμα! Ή και τα τρία μαζί!

      Διαγραφή
    3. Moυ αρεσε πολυ η δευτερη παραγραφός σου. Ιδιαίτερη θα έλεγα. Εξάλλου η ζωή μπορεί να παρομοιαστεί με οτιδήποτε θελήσει ένας ανθρώπινος νους, έτσι δεν είναι; Απλά το χρώμα ειναι αυτό που έτυχε να έρθει πρώτο στο δικό μου μυαλό, ίσως γιατί με αυτό έχω μαθει να συνδυάζω και κατα καιρούς τη ψυχολογία μου.

      Το τραγούδι που έχω βάλει να συνοδέψει την ανάρτηση αυτή, αν το προσέξεις στην αρχή όταν ξεκινάει ο ηθοποιός γιατί είχε γραφτεί πριν χρόνια για ένα σήριαλ, ξεκινάει με το παραπάνω ερώτημα. γι αυτό και το συνόδεψα με αυτό το τρόπο.

      τη καλημέρα μου! :)

      Διαγραφή
  7. Γκρι.
    Θα ήταν γκρι.
    Αυτή την περίοδο, τουλάχιστον.
    Αν με ξαναρωτήσεις στο μέλλον μπορεί να σου πω άλλο χρώμα.
    Αλλά αυτό τον καιρό είναι γκρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ καλη μου Αθηνα κατι σε προβληματιζει σωστα; ευχομαι να περασει και μαλιστα γρηγορα!

      και μη ξεχνας πως το γκρι εχει κι αυτο ως βαση το λευκο!

      θα βγει στην επιφάνεια! κοντεύει! χιχιχι

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Λογικά είναι πολλά πολλά χρώματα και αποχρώσεις , αλλά πιστεύω πως υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν μέσα στο μαύρο και τις δικές του αποχρώσεις( εκ γεννετής απαισιόδοξοι), πως υπάρχουν άλλοι που ζουν αποκλειστικά στα χαρούμενα κίτρινοκοκκινοπορτοκαλιά(στον κόσμο τους κοινώς) οπότε...
    διάλεξε και πάρε!! χαχαχα
    Εγώ τα θέλω όλα, γιατί ξέρω πως ακόμα και στο μαύρο να είμαι θα ξαναβγω στο γαλάζιο του ουρανού :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραια η απαντηση σου λεβινα μου! συμφωνω μαζι σου! ολα χρειαζονται για την αναδυση μας στο χρωμα του ουρανου! :)

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να