Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

          Κρύο, βροχή, αεράκι, στοιχεία της φύσης που συνθέτουν ένα άκρως φθινοπωρινό τοπίο. Φθινοπωρινό όμως όχι ανοιξιάτικο που θα έπρεπε να θυμίζει αυτή την εποχή.
            Όχι δε παραπονιέμαι, αντίθετα αρχίζει και μου αρέσει πολύ αυτό το κλίμα των 2 τελευταίων ημερών, παρόλο που τους τελευταίους μήνες παραπονιόμουνα συνέχεια όταν χαλούσε έστω και λίγο ο καιρός.
            Όμως ξέρω που οφείλετε η ευδιαθεσία που νιώθω. Οφείλετε στο ότι μου χε λείψει πολύ αυτή η φθινοπωρινή μπόρα ίσως και καταιγίδα για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μου έλειψε πολύ και τώρα την ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο από την εποχή που της άρμοζε να εμφανιστεί.
            Τελικά πολλά πράγματα που λαμβάνουν χώρα της ζωή μας μα και στη καθημερινότητά μας γενικότερα, από το πιο ασήμαντο έως το πιο σημαντικό, έχουν να κάνουν με το σωστό λεγόμενο timing που πολλοί αναφέρουν μα και το πόσο μας έχεις λείψει κάτι. Είτε αυτό είναι άνθρωπος, είτε δραστηριότητα, είτε ζώο, είτε φυσικό φαινόμενο τη συγκεκριμένη στιγμή. Κι έρχομαι στα από πάνω λόγια μου. Όταν κάτι μας έχει λείψει πολύ πάντα όταν έρθει το ευχαριστιόμαστε πολύ περισσότερο από τότε που κατά κάποιο τρόπο το είχαμε δεδομένο και μπορούσαμε να το απολαύσουμε στο έπακρο. Το απολαύσαμε τόσο πολύ που στο τέλος βαρεθήκαμε και θέλαμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό.
            Να λοιπόν γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν τόσο εύκολα πλέον συντρόφους μα και φίλους. Είναι σα να συμβαίνει αυτό που ανέφερα πιο πάνω έχοντας ως αντικείμενο απόλαυσης τον ίδιο τον άνθρωπο πια. Γι αυτό άλλωστε και σε συχνούς χωρισμούς ζευγαριών ακούγεται  η αιτιολογία πως «με είχε δεδομένη-δεδομένο γι αυτό με παράτησε αλλά τώρα που θα καταλάβει τι έχασε θα του/της δείξω εγώ". 
            Μεγάλη συζήτηση το παραπάνω θέμα και με ποικίλες απόψεις όμως δε νομίζω πως θέλω να το αναλύσω περαιτέρω.
            Θέλω απλά να πω πως ο συγκεκριμένος καιρός είναι άκρως δημιουργικός για τους περισσότερους ανθρώπους για ποικίλους λόγους φυσικά.
            Αδιαμφισβήτητα φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Μια τέτοια μέρα κατά κάποιο τρόπο επιβάλλει καλή φιλική παρέα ή συντροφικότητα.
            Κι απ την άλλη και όσοι απολαμβάνουν μόνοι τη κακοκαιρία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επάνω σε ότι αγαπά ο καθένας, να σκεφτούν, να ανασυγκροτηθούν, να θέσουν νέους στόχους και γιατί όχι ακόμη και να κλάψουν, εξάλλου το δάκρυ πολλές φορές ίσως και πάντοτε να είναι λύτρωση.
            Άσχετο με τα  παραπάνω αλλά είδα πρόσφατα την ελληνική κωμωδία νήσος 2 και επειδη είχα δει παλαιοτέρα το νούμερο 1 και θυμάμαι πως είχα γράψει πολύ καλά λόγια εδώ θέλω να πως επίσης και το νούμερο 2 μου άρεσε πολύ και με έκανε να γελάσω και να ευχαριστηθώ το κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας. Δε βαρέθηκα καθόλου. Εντάξει γούστα είναι αυτά αλλά αν με ρώταγε κάποιος να του προτείνω μια καλή κατά τη γνώμη μου ελληνική κωμωδία θα πρότεινα ευχαρίστως τη συγκεκριμένη και τα δυο νούμερά της φυσικά.
            Χωρίς παρεξήγηση αλλά πολύ λίγες ελληνικές ταινίες για μένα αξίζουν πραγματικά. Επειδή μου αρέσουν πολύ οι ταινίες και τυχαίνει να έχω δει αρκετές και θέλοντας να στηρίξω τη χώρα μου πολλές από αυτές ήταν ελληνικής παραγωγής με λύπη μου αναφέρω  πως οι περισσότερες είναι από μέτριες έως χάλια. Και θυμάμαι μάλιστα μία που δε θα αναφέρω όνομα γιατί έχω πολύ κακή άποψη στην οποία έπαιζαν γνωστοί ηθοποιοί και ηταν και πολυδιαφημισμένη, που μόλις τελείωσε αισθάνθηκα το απόλυτο τίποτα κι όταν λέω τίποτα εννοώ τίποτα. Αυτό για μένα είναι πιο χάλια κι απ το χάλια. Όταν λέω δε μου έδωσε τίποτα εννοώ τίποτα, κανένα συναισθήματα, ούτε καν αυτό της αγανάκτησης. Του ότι είδα μια ταινία τσάμπα, χάνοντας μιάμιση ώρα. Τη βρήκα τόσο αδιάφορη που πραγματικά δε πήρα τίποτα από αυτή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι την είδα όλη θέλοντας να δω το τέλος της και το τέλος της ηταν τόσο «για γέλια και για κλάματα που λένε» που με φρίκαρε στην ιδέα πως την είδα όλη για να δω ένα τίποτα στο τέλος.
            Επίσης το Ταγκό των Χριστουγέννων ελληνικής παραγωγής και αυτή είναι πολύ αξιόλογη! Επίσης τη προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι για να κλείσω όμορφα την άποψή μου περί ελληνικών ταινιών ως οφείλω ως γνήσια Ελληνίδα….
            Και μια που ανέφερα πολλές φορές τη λέξη  Ελληνικής, Ελληνικών, Ελληνίδας, να πω και κάτι τελευταίο για την Ελλάδα μας. Απορώ πως μπορεί και αντέχει ακόμη! Πραγματικά απορώ! Χαίρομαι γι αυτό αλλά αγχώνομαι συνάμα επειδη δε ξέρω για πόσο μα και αν θα κρατήσει.
            Είναι σαν ένα ερείπιο που προσπαθείς να το αναστηλώσεις μα έχεις ξεχάσει πως όλο το βάρος που έχει επάνω του δεν είναι ικανό να κρατηθεί από τις πλάκες που ρίχνεις για την αναστύλωση και παρ’ όλα αυτά εσύ προσπαθείς ενώ ξέρεις πως καποια στιγμή θα πέσει και το πιο άσχημο είναι πως θα παρασύρει και σένα μαζί.
            Εσείς τι πιστεύετε; Θα χρεοκοπήσουμε; Κι αν χρεοκοπήσουμε τι πραγματικά θα συμβεί και πόσο μπορεί να κρατήσει;

* Από τη κακοκαιρία ξεκίνησα στη χρεοκοπία κατέληξα. Σας το έχω πει ότι κάνω διάφορα τέτοια αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή νομίζω πως αυτά τα δυο έχουν ένα κοινό γνώρισμα, τη διαδικασία τους. Ξεκινάνε σχετικά ήπια και ενώ μας έχουν κατά κάποιο τρόπο προειδοποιήσει, αναπτύσσονται ξαφνικά και στο τέλος προκαλούν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Σχόλια

  1. δεν παω σινεμα που να με πληρωνεις για Ελληνικη ταινια! να τη δω στο σπιτι ναι....και εμενα μου αρεσουν οι βροχουλες ,αλλά για λιγο ,τετοια εποχη...ωραιο ταιριασμα κακοκαιριας -χρεωκοπιας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νασια μου κι εγω στο σπιτι τις βλεπω. σινεμα μια στο τοσο. πρεπει να κανω οικονομια καταλαβαινεις. χιχιχι

      φιλακια γλυκια μου!

      Διαγραφή
  2. και εγώ μια από τα ίδια ελληνικές ταινίες στο σπίτι^^

    πάντως ο καιρός είναι από τις προσευχές της αδερφής μου^^
    παρακαλάει κάθε μέρα να βρέχει για να μπορεί να διαβάσει^^
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοριτσι μου! τι εγινε η αδερφουλα καταφερε να διαβασει; η τσαμπα πηγε η βροχη; χιχιχι
      εξεταστικη ε? καλη επιτυχια ευχομαι!
      Διαγραφή

      Διαγραφή
  3. με ξετρελαίνεις που γράφεις σαν να είμαστε μια παρεούλα που πίνει το καφεδάκι της, στο σπίτι ή έξω αν το αντέχει η τσέπη της, και συζητά! το κάνεις τόσο "ζωντανά".
    φιλιά μικρό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που στο περναω αυτο βικυ μου γιατι πραγματι κ εγω ετσι αισθανομαι. σα να μιλαω σε φιλους. με βλεπω σε λιγο καιρο να κανω και διαλογους. χαχαχαχα

      αλλωστε ειναι γνωστο πως γραφω σα να μιλαω. χιχιχι

      Διαγραφή
  4. Καλό χειμώνα:)
    Τρελάθηκε ο καιρός!!
    Φιλάκια ζεστά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κακοκαιρία μάλλον καλοκαιρία ήταν για σένα! Από πλευρά διάθεσης και έμπνευσης!
    Πρέπει να ονοματίσεις την ταινία που δεν σου άρεσε! Γιατί είναι πολλές οι ταινίες με αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν αξίζουν παρά τα ονόματα και τη διαφήμιση!
    Και μιας και μίλησες για ελληνικό σινεμά, ρίξε μια ματιά στην ανάρτηση που θα βάλω τη Δευτέρα. Είναι σχετική και με χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα και θα δω την αναρτηση σου τη Δευτερα αλλωστε οπως θα εχεις παρατηρησει εχω γινει τακτικη θαμωνας του μπλοκοσπιτιου σου τελευταια. δε χανω ανάρτηση!

      σκεφτηκα να ονοματισω τη ταινια αλλα δε θα το κανω πρωτον γιατι τα γουστα των ανθρωπων ειναι διαφορετικα και δε θελω να προιδεασω καποιον αρνητικα και δευτερον γιατι οταν μιλαω αρνητικα για κατι δε θελω να το ονοματισω. αισθανομαι περιεργα....

      τη καλημερα μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να