Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΟ ΒΡΟΧΕΡΟ (?) ΣΚ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

            Eπιτέλους έφτασε και το πολυπόθητο ΣΚ της εβδομάδας. Όλα τα ΣΚ για μένα είναι πολυπόθητα αλλά πιο πολύ αδυναμία έχω στη Κυριακή, είναι η μόνη μέρα που είναι ουσιαστικά όλη δική μου.
            Φθινοπωρινό συνεχίζει να είναι το κλίμα και σήμερα στη περιοχή μου αλλά άκουσα πως από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει να φτιάχνει μέχρι την επόμενη Τέταρτη όπου θα ξαναχαλάσει πάλι. Αλήθεια – ψέμα δε ξέρω. Αναμένουμε για το αποτέλεσμα λοιπόν.
            Ομολογώ πως αυτός ο μήνας έχει αρχίσει να με κουράζει πολύ και όχι δεν οφείλετε στο κακό του το καιρό που σημειωτέο κράτησε λίγο και καταβάθος μου άρεσε.
Θυμάμαι με πόση χαρά ξεκίνησε αυτός ο μήνας και τώρα που πριν λίγες μέρες μέσιασε τον αισθάνομαι βαρύ κι ασήκωτο που λένε.
            Ελπίζω ο επόμενος που σηματοδοτεί και τον ερχομό του καλοκαιριού να είναι καλύτερος για όλους μας απ’ όλες τις απόψεις.
            Όταν ξεκίνησα να γράφω δεν έβρεχε, τώρα κοιτάζω έξω και βλέπω βροχή, πολύ βροχή. Όμορφη είναι έτσι όπως πέφτει. Είναι ήρεμη γι αυτό. Παρόλο που ρίχνει πολύ είναι ήρεμη και ο ήχος που ακούγεται στο δρόμο κάνει κάτι σα μελωδία.
Περίεργο αλλά το τοπίο που αντικρίζω αυτή τη στιγμή μόνο ως γλυκό θα μπορούσα να το περιγράψω. Είναι και ο ήχος που ακούγεται κάθε φορά που κάποιο αμάξι περνάει απ’ έξω σιγά σιγά και ο θόρυβος της ρόδας που μπαίνει μέσα στο νερό είναι τόσο νηφάλιος μα και άγαρμπος συνάμα όταν κάποιο αυτοκίνητο περάσει με αυξημένη ταχύτητα.
            Και για να χαλάσω λίγο το σκηνικό της όμορφης και χαλαρής κατάστασης να σας πω πως με εκνευρίζουν πολύ οι οδηγοί που όταν βρέχει δε σέβονται τους πεζούς. Βέβαια αυτό είναι θέμα ανθρώπου γιατί και καλοκαιρία να έχει πολλοί οδηγοί δε σέβονται τους πεζούς μα και τους ποδηλάτες (ήθελα να το αναφέρω κι αυτό) και ειλικρινά με τσαντίζει πολύ αυτό αλλά το πιο άσχημο είναι τις βροχερές μέρες που πας εσύ κανόνισα στη δουλειά σου με την ομπρελίτσα στο χέρι που έχεις και το φόβο να μη στη γυρίσει και στη σπάσει ο αέρας και ενώ περιμένεις από τους ευσυνείδητους (λέμε τώρα) οδηγούς να προσέξουν να μη σε κάνουν μούσκεμα, εκείνοι σε γράφουν στα….  και περνάνε από δίπλα σου με φόρα λες και το κάνουν επίτηδες ένα πράγμα και σε κάνουν λούτσα κυριολεκτικά.
Και το χειρότερο όλων είναι αν περάσει αμάξι και πατήσει μέσα σε λακκούβα και εσύ ο δυστυχής περνάς από εκείνο το σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή και γίνεσαι μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω.
Μου χει τύχει παρεμφερές περιστατικό και μιλάω εκ πείρας. Άσχημο συναίσθημα εκείνη τη στιγμή, θες να δείρεις και να βρίσεις τον άλλο. Βέβαια μια μούντζα του την έριξα αλλά τι να του κάνει αφού αυτός που είχε ρίξει πριν μια «ροδισιά» νερό.
Τώρα βέβαια το σκέφτομαι γελάω αλλά αν μου ξανασυμβεί πάλι μούντζα με κόβω να ρίχνω. Πάντως γι αυτόν που είναι μέσα στο αμάξι και σε κοιτάει εκ του ασφαλούς θα είναι αστείο το όλο περιστατικό. Έτσι πιστεύω. Βέβαια αν έχει συνείδηση θα πρέπει να αισθανθεί και άσχημα συνάμα.
            Τι θυμήθηκα τώρα…
            Θυμήθηκα πέρσι που πάλι έβρεχε αλλά πολύ περισσότερο από τώρα και είχα δημοσιεύσει 2 αναρτήσεις σχετικές με το πώς αισθανόμουνα τότε. Για όποιον/όποια θέλει να τις διαβάσει μπορεί να πατήσει εδώ: http://ekfrastite.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html και μετα εδώ: http://ekfrastite.blogspot.com/2011/03/blog-post_1921.html.
            Ωραία πού υπάρχει και το αρχείο για να ανατρέχω και να θυμάμαι κι εγώ τι έγραφα πριν από ένα ας πούμε χρόνο αν και τώρα που το σκέφτομαι έχω σβήσει πολλές από τις αναρτήσεις μου αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές και να μαστε καλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
            Ουφ νομίζω πως αυτά φτάνουν για σήμερα. Έτσι ήθελα να σας γράψω και κάτι πριν ευχηθώ σε όλους ένα ευχάριστο ΣΚ.
            Να περάσετε super ότι και να κάνετε φίλοι μου!

Σχόλια

  1. εδω εχουμε ηλιολουστη μερα !!!!!το απογευμα θα παμε σε σε γενεθλια ,σε παραθαλασσιο μερος!!
    καλο ΣΚ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που μενεις εσυ αν επιτρεπεται και εχετε ηλιο; θελω κι εγω λιγακι... στειλε μου μια ηλιαχτιδα του..!

    καλα να περασετε ευχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πυργο -Ηλειας,διπλα σε θαλασσαααααααααααααα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τι ωραια. εχω ερθει στα μερη σου. Καστρο Κυλληνης συγκεκριμενα. Ειχα ερθει μια φορα, ενα καλοκαίρι θέλοντας να επισκεφτώ το χωριό καταγωγής μιάς πολύ πολύ καλής μου φίλης. πολύ όμορφα είναι!

      Διαγραφή
  4. Χτες ήταν κυριολεκτικά φθινοπωρινή μέρα με συνεφιά και 16 βαθμούς.
    Αρχίζει και ανοίγει όμως σήμερα!
    Αντε αύριο να'ναι καλοσύνη να χαρούμε τον ήλιο καλύτερα!

    Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να σου πω, καμάρι μου, εγώ τον λατρεύω έτσι το καιρό!
    απολαμβάνω αυτή την δροσερή του ατασθαλία!

    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω τον απολαμβανω βικυ μου αλλα οχι παντα. κραταει λιγο η απολαυση. μετα τον βαριεμε ή μελαγχολώ...

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά..περίεργος καιρός..να φανταστείς οτι το πρωί έβαλα αδιάβροχο μπουφάν και σε 2 ώρες δεν ήξερα που να το πετάξω από τη ζέστη και τον ήλιο..Τώρα κάνει πάλι ψύχρα..δεν ξέρω πια τι να φορέσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματι κ εγω δε ξερω τι να φορεσω μ αυτο το καιρο. χιχιχιχι

      Διαγραφή
  7. Αν και μουλιάσαμε με την ασταμάτητη βροχή δυο μέρες και με εκνεύρισε , σκέφτηκα τελικά, πως θα μαλακώσει το χώμα για να φυτέψω τις ντοματούλες μου χωρίς να μου βγει το λάδι στο σκάψιμο!! χαχαχα
    φιλάκιααα
    καλή Κυριακή να έχεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα αυτο δεν το ειχα σκεφτει! ε τοτε καλα εκανε και εβρεξε! εξαλλου τωρα ολο και περισσοτεροι ανθρωποι καλλιεργουν. τι ωραια!!!

      Διαγραφή
  8. Τώρα, εγώ δεν κατάλαβα. Σου αρέσει ή όχι η βροχή; Μάλλον υπό... προϋποθέσεις! Όπως και να 'χει, εμένα δεν μου αρέσει η βροχή μόνο όταν ξεκινήσει και ήδη έχω απλώσει ρούχα να στεγνώσουν και όταν βιάζομαι και τα αμάξια πάνε σημειωτόν! Κατά τ' άλλα... ας βρέχει όσο θέλει!
    Για τις λακκούβες στο δρόμο φταίει βέβαια το κράτος που δεν τις φτιάχνει, και ο πεζός που δεν προσέχει, κατά τον ελληναρά οδηγό!
    Μια φορά αρκετά παλιά που ήμουν νεότερος, σε ένα αμάξι που με έκανε λούτσα, πρόλαβα και του πέταξα πέτρα στο παπρίζ και το έβαλα στα πόδια! Ελληναράς οδηγός εκείνος, ελληναράς πεζός εγώ! :) Τι μου θύμισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου αρεσει η βροχη υπο προυποθεσεις οπως σωστα καταλαβες. να μη κραταει πολυ και μελαγχολω μετα.

    χαχαχαχα γελαω με το περιστατικο που περιεγραψες. ελληναρας πεζος και εσυ δεν λες τιποτα!!! εγραψες φιλε μου! χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα φίλη μου, καλή εβδομάδα.
    Πραγματικά αυτός ο μήνας πολύ βαρύς από κάθε άποψη.

    Εδώ βόρεια το Σάββατο ως και χιόνια έριξε στα χιονοδρομικά 15 πόντους στο Βίτσι.

    Μακάρι τον επόμενο μήνα να είναι διαφορετικά τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή εβδομάδα τωρα πια!!!!!
    Εφτιαξε ο καιρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να