Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H EΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

            Δε σας κρύβω ότι είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο καλά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά η αλήθεια είναι πως βλέπω πως πολλοί από τους συνανθρώπους μου είναι αρκετά δυσαρεστημένοι, είτε εξαγριωμένοι με τα αποτελέσματα αυτά.
Κρίνοντας και μόνο από τον εαυτό μου θα σας πω για ποιους λόγους αισθάνομαι καλά με το αποτέλεσμα.
Καταρχάς ηταν η πρώτη φορά (αν και δεν έχω ψηφίσει και πολλές φορές) που χάρηκα τόσο μα τόσο πολύ όταν ψήφισα κι αυτό όχι γιατί αισθάνθηκα πως τιμωρώ ή εκφράζω την οργή μου. Χάρηκα γιατί αισθάνθηκα καλά με τον εαυτό μου. Αυτή τη φορά ψήφισα με συνείδηση και με λογική! Δεν έδωσα ευκαιρία εκεί που δεν άξιζε, έδωσα εκεί που πίστευα πως άξιζε και τελικά δεν έπεσα έξω κι αυτή τη φορά.
Περίμενα σήμερα να βλέπω χαρά στους ανθρώπους που μετα από τόσα χρόνια είδαμε δυο μεγάλα (όχι πια) κόμματα να κατρακυλάνε τόσο μα τόσο πολύ. Γιατί στην ουσία μπορεί να κέρδισε (όχι ακριβώς) η ΝΔ αλλά όταν μετα βίας άγγιξε ένα 20% εδώ στην ουσία δε μιλάμε για νίκη αλλά για ήττα. Μεγάλη ήττα. Τι θα έβγαινε να πει αυτή η παράταξη; Ευχαριστούμε το κόσμο που μας ψήφισε ενώ στην ουσία δεν τους ψήφισε;
Κι απ την άλλη είναι και το ΠΑΣΟΚ. Καλά εκεί μιλάμε για όλεθρο! Αλλά να σας πω κάτι; Καλά να πάθει! Ηθελέστα και παθέστα δε λένε; Αυτό πάθανε και καλά πάθανε! Τους άξιζε! Μας τσάκισε τους Έλληνες! Μέτρα, μέτρα, μέτρα! Όλο μέτρα εις βάρος των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν. Καλά να πάθουν λοιπόν!
Περίμενα πως θα έβγαινε η ΝΔ γιατί θεωρώ πως οι ψηφοφόροι τους είναι οι πιο φανατισμένοι και δύσκολα αλλάζουν  κατεύθυνση αλλά δε περίμενα να πάρει τόσο μικρό ποσοστό.
Να σας πω κάτι; Είναι η πρώτη φορά απ όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον που βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν. Γιατί η αλήθεια είναι πως έγιναν σημαντικές αλλαγές. Τώρα θα μου πείτε πάλι τα ίδια θα γίνουνε αλλά έχω την αίσθηση πως επειδη το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε πολύ ισχυρά εχθές θα αλλάξουν τα πράγματα και θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αισθάνομαι πως πρώτη φορά οι Έλληνες έφτασαν τόσο κοντά στην ανατροπή κι αν δεν έγινε τώρα θα γίνει στο μέλλον.
Τους φοβίσαμε! Έτσι πιστεύω! Όλους όσους έπρεπε να φοβίσουμε το κάναμε! Και πιστεύω πως αυτή η γροθιά αν θέλετε που έφαγαν είναι αρκετά δυνατή για να τους κάνει να νοιαστούν για όλους μας! Κι όταν λέω όλους μας εννοώ όλους μας!
Μπορεί αυτά που λέω να ακούγονται όμορφα αλλά να είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν όμως εύχομαι να γίνουν! Θέλω να γίνουν! Δε μας αξίζουν αυτά που περάσαμε τα τελευταία χρόνια και νομίζω πως τώρα ήρθε η σειρά μας για ανάπτυξη. Θα δείξει η πορεία βέβαια γι αυτό αλλά εύχομαι να βγω αληθινή σε αυτά που είπα.
Εσείς δηλαδή δε πιστεύετε ότι η Ευρώπη μπορεί να φοβήθηκε με τα αποτελέσματα αυτά; Εγώ πιστεύω πως έχει ήδη αρχίσει να φοβάται για το τι μπορεί να συμβεί σε επόμενες εκλογές των κρατών – μελών της. Λέτε να θέλει τέτοια ανατροπή στα κράτη- μέλη της; Εγώ δε πιστεύω πως θα τη σύμφερε. Άρα μήπως αλλάξει κι αυτή τακτική απέναντί μας;
Τώρα θα μου πείτε αυτά τα λέω εγώ με το δικό μου φτωχό μυαλό που νοιάζεται για τους ανθρώπους και όχι για το χρήμα ενώ εκείνοι σκέφτονται και αποφασίζουν με διαφορετικά κριτήρια αλλά εγώ πιστεύω πως ηταν ισχυρό το μύνημα της Ελλάδας και να σας πω και κάτι; Και πολύ αργήσαμε!
Συμπέρανα πως η δυσαρέσκεια των περισσότερων προέρχεται από το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στη βουλή αφήνοντας αλλά κόμματα εκτός βουλής και να σας πω την αλήθεια είναι κάτι που εγώ δε περίμενα. Όμως έγινε. Ήταν κι αυτό στο πλαίσιο της αλλαγής φαίνεται.
Για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω και πολλά για τη συγκεκριμένη παράταξη αλλά απ όσα έχω ακούσει να λένε είναι κάπως άσχημα ή μαλλον πολύ άσχημα τα πιστεύω τους.
Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να εκφέρω άποψη γιατί δε ξέρω. Πραγματικά δε ξερώ. Δε μπήκα στη διαδικασία να ενημερωθώ, οπότε δε μπορώ και να πω τι πιστεύω. Αν όμως είναι τόσο ακραίοι όσο μου είπαν ή διάβασα σε αλλά μπλοκοσπιτακια πως είναι, απορώ κι εγώ πως μάζεψαν τόση δύναμη γιατί η αλήθεια είναι πως μάζεψαν.
Μακάρι πάντως όσοι κατάφεραν να μπουν στη Βουλή να παλέψουν για το καλό των Ελλήνων και όχι απλά για το καλό της Ελλάδας θυσιάζοντας στην ουσία τους Έλληνες. Γιατί στο τέλος έτσι όπως πάμε θα μείνει απλά μια χώρα δίχως πολίτες! Και τότε τι θα έχει σωθεί; Τίποτα!
Και κάτι τελευταίο πριν κλείσω την ανάρτησή μου.
Για όσους ψηφίσαν τα κόμματα που καταβάθος «αγαπούν» το μνημόνιο μη τυχόν και ακούσω στα κανάλια που βγαίνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι από τις λαϊκές και βρίζουν λέγοντας πως να τους κοπεί το χέρι αν το ξαναψηφίσουν να παραπονιούνται για όσα πιθανό να γίνουν γιατί θα γίνω πραγματικά έξαλλη μαζί τους και δε θα απορήσω αν την επόμενη φορά πάνε να ψηφίσουν με το ένα χέρι στον επίδεσμο. Γιατί αυτούς τους ανθρώπους πραγματικά τους έχω βαρεθεί!

Σχόλια

  1. Κι εγώ νιώθω όμορφα!
    Περήφανη για τον ψήφο μου!
    Περήφανη που δεν ήταν ψήφος οργής, αλλά ψήφος λογικής και αγάπης.
    Και ήταν πολλοί που ψήφισαν όπως εγώ.
    Μακριά απ' όσα μας φόβιζαν, μας κρατούσαν πίσω.
    Ασε τους άλλους να γκρινιάζουν!
    Χαμογέλα!!!
    Ο λαός έδωσε το μήνυμα του.
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που αισθανεται και καποιος αλλος οπως εγω γιατι δε σου κρυβω πως ειχα την εντυπωση πως μονο εγω ενιωθα ετσι. να που δεν ειμαι μονη τελικα.

      απλα εχω την εντυπωση πως εμεις οι Ελληνες προτιμουμε να πενθουμε κατα καποιο τροπο παρα να χαιρομαστε.

      και σε αυτες τις εκλογες νομιζω πως τα θετικα ηταν πολυ περισσοτερα απο τα αρνητικα. αρα πρεπει να χαιρομαστε οπως σωστα ειπες και συ!

      φιλια και σε σενα!

      Διαγραφή
    2. Είμαστε λαός της τραγωδίας...γι αυτό.
      Εχουμε και τον Αριστοφάνη όμως!
      Ας χαρούμε λίγο, δεν είναι κακό.
      Εγώ ελπίζω πάντως!
      Είμαι πολύ αισιόδοξη!!!

      Διαγραφή
    3. κι εγω αισιοδοξη νιωθω! :)

      τη καλημερα μου!

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μαγκωμένη, λόγω της εισόδου της χρυσής αυγής στη Βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ελεγαν οι δημοσκοπησεις αλλα δε το περιμενα. βασικα πολλοι δε το περιμεναν. να ομως που εγινε. αδιαμφησβητητα ειναι σημαντικο γεγονος και ασχημο για πολλους απο εμας ομως απο τι στιγμη που το ψηφισαν τοσοι συνάνθρωποί μας? σιγουρα πολλοι το ψηφισαν απο τα αντιδραση διχως να ξερουν πολλα αλλα πια το αποτελεσμα εχει σημασια. ειδωμεν φιλη μου. ειδωμεν!

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ ότι υπάρχει ενα γενικό μούδιασμα.. Απο τους ηττημένους της διαδικασίας ειναι λογικό. Απο την άλλη όμως η εκλογική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει κάποια αμηχανία ακόμη και σε μας που τον στηρίξαμε εγκάρδια! Είναι όμως το μούδιασμα του φυλακισμένου καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα έξω απο την πύλη της φυλακής. Είναι η συνειδητοποίηση ότι έχεις τη δύναμη να αποφασίζεις εσύ για το μέλλον σου και όχι κάποιοι τιποτένιοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
    Πάντως στο Βύρωνα που μένω, όλοι με ενα χαμόγελο μεχρι τ' αυτιά κυκλοφορούν!!!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα νεε μου μπλοκοφίλε! :)

      χαιρομαι που τελικα κυκλοφορουν πολλοι εκει εξω με χαμογελα.

      μου αρεσε πολυ η παρομοιωση με το φυλακισμενο. ετσι ακριβως ειναι.

      μακαρι να ερθει γρηγορα η ανατροπη για τη χωρα μας και να βγει απο το μνημονιο πολυ πιο γρηγορα απο τις προβλεψεις αλλων.

      μακαρι! :)

      Διαγραφή
  4. Τα πρώην κόμματα εξουσίας δε νομίζω ότι κατατρόμαξαν και πολύ. Και οι δυό τους πήραν 150 βουλευτές! Παραλίγο να κάνουν κυβέρνηση! Και έχουν τρόπους για να πιέσουν για τον 1 βουλευτή που τους λείπει!!!
    Χρειάζεται μεγαλύτερη σφαλιάρα για να πάρουν το μάθημά τους.

    Αναρωτιέμαι όμως, 32,54% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δεν ένιωσε την ανεργία, ή τη μείωση μισθού, ή την ακρίβεια; Μπεεε, μπεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προβατακια στη σφαγη! σωστα! :)

    μη ξεχνας ομως σχετικα με τους βουλευτες οτι δεν ειναι ακριβως ετσι. γιατι υπηρξανε και οι 50 εδρες bonus που σημαινει πως αν δεν υπηρχαν κι αυτες θα ηταν ακομη μεγαλυτερη η ηττα του πρωτου. ηξεραν αυτοι τι εκαναν! ομως δε τους βγηκε! και δε νομιζω και να τους βγει! αν ξαναπαμε σε εκλογες πιστευω πως η ηττα τους θα ειναι ακομη μεγαλυτερη γιατι τωρα οι πολιτες ξερουν πως ειναι η πρωτη φορα που ειναι τοσο κοντα στο να τους κατεβασουν απο το "θρονο" τους.

    καλημερα φιλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κόσμος είναι ευχαριστημένος, αλλά και ανήσυχος γιατί θέλει κυβέρνηση! Αν θέλουν κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ας ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κυβέρνηση!(Οι κεντροδεξιοί που δεν μπορούν λόγω dna να ψηφίσουν αριστερά ας ψηφίσουν Καμμένο. Καμμένος και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συνεργαστούν...το έχουν μισοδηλώσει! Ας δυναμώσουμε λοιπόν τα δύο αυτά αντιμνημονιακά κόμματα να μας κυβερνήσουν! Απλά πράγματα...δεν χρειάζεται πολύ σκέψη!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ειπες ολα καρυ μου! το ιδιο πιστευω κι εγω! χρειαζομαστε αλλαγη και τη θελουμε τωρα!

      Διαγραφή
  7. και εγω νιωθω μια αισιοδοξια για την ανατροπη και χαρα που εξαφανιστηκαν αρκετοι απο τη βουλη!!!!καιρος ηταν,αμα πια...χαχαχαχα καλημερα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! αμαν δε λες τιποτα! μας μπουχτησαν! καλημερα κι απο μενα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  8. εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με τα αποτελέσματα!κανείς που να ξέρει? :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλυτερα να γελας πιστευω! και ειδικα να γελας ασχετως απο τα αποτελεσματα! το γελιο μενει! τα αλλα περνανε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να