Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4

            Καλημέρα στην όμορφη μπλοκογειτονιά μου.

            Φθινοπώριασε σε μας για τα καλά, πρέπει να έβρεξε τα ξημερώματα γιατί η ατμόσφαιρα έχει αυτή τη μυρωδιά της βροχής που πολύ μου αρέσει και πολύ μου έχει λείψει. Αν και αυτό που λατρεύω περισσότερο είναι η μυρωδιά του νοτισμένου χώματος αλλα και με το μούσκεμο τσιμέντο καλά τα πάμε δε λέω…
            Μου αρέσει που και σήμερα θα παίξω παιχνίδι, το οποίο με κάλεσε η λατρεμένη μπλοκερ Αθηνά να συνεχίσω και δε θα μπορούσα παρά να ανταποκριθώ άμεσα και με μεγάλη χαρά μιας και που ψοφάω να παίζω με συντροφιά το πρωινό μου καφέ.
            Έχουμε και λέμε:
            Το παιχνίδι είναι το εξής:
            Στην αρχή λέμε 4 πράγματα που θα αλλάζαμε στο παρελθόν μας.
            Στη συνέχεια λέμε 4 πράγματα που θέλουμε να έχουμε στο μέλλον μας
            Και τέλος προτείνουμε άλλους 4 μπλοκερς να συνεχίσουν το παιχνίδι.
            Δηλαδή αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να ονομάζεται και 4 (σα τη ταινία ένα πράγμα)
            Προσπαθώντας να σκεφτώ ποια 4 πράγματα θα άλλαζα από το παρελθόν μου βλέπω πως δε μου έρχονται πολλά στο μυαλό. Αν η ερώτηση πχ ηταν τι θα άλλαζες στο χαρακτήρα σου θα είχα σίγουρα να δώσω πιο πολλές απαντήσεις αλλα αφού πρέπει να μιλήσω για το παρελθόν θα μιλήσω και θα απαντήσω ότι μου έρχεται στο μυαλό γιατί η αλήθεια είναι πως δε μου έρχονται και πολλά γιατί το παρελθόν είναι δικό μου και οφείλεται για τη ζωή μου σήμερα. Αν δηλαδή άλλαζα κάτι δε θα είχα αυτά που έχω σήμερα. Τι εννοώ; Για παράδειγμα αυτό που θα ήθελα να αλλάξω πλέον με το μυαλό που έχω τώρα θα ηταν να μη σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων και να σπούδασα κάτι σχετικά με τη συγγραφή αλλα αν το έκανα αυτό αυτόματα θα δε θα γνώριζα τα άτομα που γνώρισα στο ΤΕΙ και πέρασα τόσο όμορφα μαζί τους και από εκεί έχω πλέον τους καλύτερους φίλους που απόκτησα ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή μου. Οπότε αυτή την αλλαγή δε θα την έκανα με τίποτα όσο κι αν την ήθελα.
            Αλλά άλλαξα κατεύθυνση και ας γυρίσουμε στο παιχνίδι.
            Αυτά που θα άλλαζα είναι τα εξής και θα τα άλλαζα επειδη δε συνέβαλλαν και πολύ στον άνθρωπο και στη ζωή που είμαι και έχω τώρα.
1.      Όταν ήμουνα μικρή με τη ξαδέρφι μου κάναμε πλάκες με τα τηλέφωνα. Φαντάζομαι όλοι το κάνατε αυτό αλλα εγώ θα άλλαζα μονάχα μια φάρσα από όλες αυτές που κάναμε αλλα επιτρέψτε μου να μη σας τη πω γιατί δεν αφορά μόνο εμένα.
2.      Όταν ήμουνα μικρή με τη ξαδέλφη μου (κάναμε πολλά με τη ξαδέλφη) είχαμε δοκιμάσει τσιγάρο που είχαμε κλέψει από το πακέτο του θειου. Δε καταλάβαμε γιατί το κάναμε αλλα θέλαμε πολύ να δοκιμάσουμε να δούμε τι ηταν αυτό  που με τόσο πάθος έκανε.
3.      Όταν ήμουνα μικρή με τη ξαδέλφη μου κλέβαμε καμιά τσίχλα, καμιά σοκολάτα, αν θυμάμαι καλά και ένα παγωτό από έναν βλάκα παντοπώλη στο χωριό. Κι όταν λέω βλάκα δεν εννοώ βλάκα στο μυαλό αλλα βλάκα στη συμπεριφορά.
4.      Και τέλος αυτό που θα άλλαζα είναι κάτι που έκανα με δυο φίλες στα πρώτα έτη του ΤΕΙ. Ανοίξαμε ένα γράμμα μιας κοπέλας που δεν έπρεπε να ανοίξουμε αλλα δεν έγραφε όνομα απ’ έξω και μπερδευτήκαμε. Εννοείται πως το κλείσαμε ξανά και της το είπαμε αλλα όπως και να έχει δεν έπρεπε να το ανοίξουμε αν δε σιγουρευόμασταν για το πια ακριβώς αφορούσε.

Και τώρα πάμε στα 4 πράγματα που θα ήθελα να έχω αποκτήσει στο μέλλον:
Η αλήθεια είναι πως πολλά θα ήθελα να έχω αλλα τα βασικότερα είναι τα εξής 4, τα οποία πιστεύω θα με βοηθήσουν να αποκτήσω όλα όσα έχω ονειρευτεί κι αυτά είναι τα παρακάτω:

1.      Το σημαντικότερο όλων είναι υγεία στους ανθρώπους που αγαπώ και σε μένα.
2.      Μια καλή οικογένεια δική μου. Δηλαδή ένα ωραίο σπίτι με αυλή, ένα καλό σύντροφο, παιδιά, και ένα σκύλο.
3.      Πολλά εκδομένα βιβλία μου.
4.       Και  για το τέλος άφησα κάτι που θέλω πολύ και νομίζω πως σχετίζεται με το νούμερο 2 κατά κάποιο τρόπο αλλα θα ήθελα να το αναφέρω μεμονωμένα γιατί είναι σημαντικό, για μένα τουλάχιστον. Θα ήθελα να έχω την οικονομική δυνατότητα να υιοθετήσω ένα παιδάκι και να του προσφέρω ότι καλύτερο θα μπορούσα. Ξέρω πως εκεί έξω είναι τόσα πολλά τα παιδιά που εχουν την ανάγκη μας αλλα ως ξεχωριστή οντότητα δε θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα γι αυτό καλό θα ηταν οι άνθρωποι να γίνουν πιο ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της υιοθεσίας και το κράτος πιο λειτουργικό.

Αυτά λοιπόν για μένα. Τώρα θα καλέσω 4 αγαπητούς μπλοκοφιλους να συνεχίσουν τη ροή του παιχνιδιού και να μοιραστούν μαζί μας όσα οι ίδιοι θέλουν. Οι φίλοι που προσκαλώ είναι οι εξής:

1.      η γλυκιά μου Μάρθα.
2.      το αξιαγάπητο γκρινιάρικο μαρούλι
3.      ο φίλτατος apokalipsis999
4.      και η νέα αλλα πολύ συμπαθής μου φίλη paraskevi malouxou

Σχόλια

  1. Καλημέρα κοπελάρα μου!
    Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος για παιχνίδια είναι αρκετά περιορισμένος και προτιμώ να γράφω πιο πολύ ημερολογιακά!
    Παρ'όλα αυτά σε ευχαριστώ για την πρόσκληση! Με τιμάς κάθε φορά!

    Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι κι εγώ λατρεύω την μυρωδιά του χώματος! :)
    Επιτέλους φθινοπώριασε και δροσιστήκαμε λίγο!!!!

    [είδα το μήνυμα για τις προηγούμενες αναρτήσεις... θα πάω πίσω το σκ που θα έχω τον χρόνο ελεύθερο!]

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα γλυκια μου μαρθα.

    δε πειραζει αν δε παιξεις. φιλακια πολλα πολλα!

    διαβασες τες οταν και αν μπορεις! φιλακια και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι δεν έχεις να αλλάξεις κάτι από το παρελθόν νομίζω πως έζησες ισορροπημένα.Δεν έχεις τρύπες ανοιχτές κοριτσάκι μου!
    Οσο για την επιθυμία σου μελλοντικά να έχεις εκδώσει πολλά βιβλία σου το εύχομαι με θέρμη!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου! οπως παντα γλυκια και τρυφερη με ολους μας! φιλακια πολλα πολλα και ευχαριστω για την ομορφη ευχη σου!

      Διαγραφή
  4. Eίσαι πραγματικά απίστευτη!!
    κι επειδή δεν σε βλέπω να αφήνεις blogoπαίχνιδο
    για blogοπαίχνιδο θα κρατάω σημειώσεις παιδί μου
    να μάθω τα ΠΑΝΤΑ για εσένα και μετά αναλόγως θα
    πράξω!
    ή θα σου δώσω τα εύσημα ή θα σου τραβήξω το κοτσίδι!!

    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα πηρα φορα λεβινα μου και επειδη ειχα καιρο να παιξω παιχνιδακια μιας και που με προσκαλουνε ειπα να του δωσω να καταλαβει.

      ευχομαι στο τελος να δωσεις ευσημα και οχι να φαω ξυλιες. χαχαχαχαχα

      ναι υπηρξα ζωηρο παιδακι (σχετικα δηλαδη γιατι υπηρχαν κ αλλα που εγω ημουνα "αγια" μπροστά τους) χιχιχιχι

      Διαγραφή
  5. Μμμμμ βλέπω δεν είχατε αφήσει κανένα ήσυχο εσύ κι η ξαδέλφη όταν ήσασταν μικρές!
    Σου εύχομαι ολόψυχα για το μέλλον σου το 1 το 2 και το 3. Και όσον αφορά το 4 και δικά σου παιδιά να κάνεις είθε να έχεις την οικονομική δυνατότητα να υιοθετήσεις.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμασταν καθαρματακια... χιχιχιχι

      ευχαριστω πολυ αθηνα μου! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν εκεί που μένεις έβρεξε, αλλά στον Πειραιά όλα ήταν μια χαρά, και η θάλασσα στην Ανάβυσσο που πήγα για μπάνιο σούπερ!
    Βλέπω και δεύτερο παιχνίδι. Σκέφτομαι αν μπορεί να γίνει κάποιος συνδιασμός με το προηγούμενο... Πάντως θα ασχοληθώ με αυτά το Σ/Κ που είναι μέρες «χαλάρωσης» στο blog μου!

    Καλά να περνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να