Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ.

      Νομίζω πως η σημερινή μου ημέρα μπορεί άνετα να θεωρηθεί πολύ όμορφη μιας και που ξεκίνησε με ένα πανέμορφο βραβείο από την αγαπημένη μου μπλοκοφίλη @iris που αν και την ανακάλυψα πολύ πρόσφατα στο χώρο της μπλοκόσφαιρας αισθάνομαι για κάποιο ανεξήγητο λόγο ότι τη ξέρω αρκετό καιρό και ότι έχουμε πιει τουλάχιστον πέντε-έξι φορές καφέ μαζί! :)
       Θα ήθελα πριν σας παρουσιάσω το όμορφο βραβείο της να πω και εγώ με τη σειρά μου λίγα λόγια για το όμορφο μπλοκοσπιτάκι της και λίγα για την οικοδέσποινα.
          Το μπλοκοσπιτάκι αυτό ονομάζεται η ζωή είναι ωραία και θα μπορούσα με σιγουριά να πω πως οι αναρτήσεις του θα μπορούσαν να θεωρηθούν τρόποι που μας τεκμηριώνουν το τίτλο του. Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενεί δείχνουν πως όντως η ζωή είναι ωραία αρκεί να είμαστε σε θέση να ζήσουμε και όχι απλώς να επιβιώνουμε.  
         Προσωπικά κάθε φορά που επισκέπτομαι το συγκεκριμένο σπιτικό φεύγω με ευχάριστη διάθεση και ανεμελιά. Ναι ανεμελιά. Κατα ένα περίεργο τρόπο όταν φεύγω από εκεί αισθάνομαι ως ένα μικρό ανέμελο χαρούμενο αθώο παιδί που θα βγει στη γειτονιά να παίξει κρυφτό με τους φίλους του. Έτσι αισθάνομαι και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό. Χαίρομαι γιατί αυτό το συναίσθημα προσωπικά το θεωρώ υπέροχο και πολλές φορές μου λείπει πολύ αλλά τώρα πια ξέρω που θα πάω όταν θέλω να το ξαβαρώ...
       Και επειδή τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις μια δοκιμή θα σας πείσει: http://princess-airis.blogspot.gr/
     Και πριν σας παρουσιάσω θέλω να πω και λίγια λόγια για την οικοδέσποινα του συγκεκριμένου σπιτικού. Βέβαια είναι δύσκολο να πεις λίγα λόγια για ένα άτομο που δε γνωρίζεις από κοντά αλλά είναι το ίδιο εύκολο να αφήσεις το στίγμα που δίνει στο σπιτάκι του να σε οδηγήσει σε κάποια συμπεράσματα για το χαρακτήρα του ανθρώπου αυτού και εγώ για τη γλυκυτάτη @iris θέλω να πω πως έχω συμπεράνει τα εξής. Τώρα αν έπεσα μέσα θα μου το πει ή θα μου το δείξει μελλοντικά η ίδια αλλά θα ήθελα να τη χαρακτηρίσω με πέντε επίθετα που με εχει κάνει η ίδια να σχηματίσω για εκείνη μέσω των κείμενών της καθώς επίσης και των σχόλιών της.
       Έχουμε και λέμε:
  1. Δυναμική (σα να αναγκάστικε να γίνει απότομα)
  2. Ειλικρινής (αυτό που λέμε τέρας ειλικρίνειας)
  3. Μορφωμένη (για μενα η πνευματική της μόρφωση ξεχυλλίζει)
  4. Κοινωνική (στη μπλοκόσφαιρα σίγουρα αλλά πιστεύω και έξω πως το ίδιο ισχύει)
  5. Ευγενική (στη μπλοκόσφραια σίγουρα αλλά πιστεύω πως έξω όχι πάντα, ανάλογα τον άνθρωπο που έχει απέναντί της και τη συμπεριφορά που θα της εκδηλώσει)
       Λοιπόν και μιας που σας ανέφερα δυο - τρία πραγματάκια που ήθελα ώρα για το όμορφο μου βραβειάκι.



      Δεν είναι υπέροχο; Και νομίζω πως ταιριάζει με τα χρώματα του μπλοκ μου! :)

      Αυτό το βραβειάκι συνοδεύεται με μία μικρή υποχρέωση την οποία η οικοδέσποινα μας είπε (μιας και το βραβείο το παρέλαβαν και άλλα μπλοκοσπιτάκια που τη κάνουν να χαμογελάει) αν θέλουμε μπορούμε να τη παραλείψουμε αλλά πρώτων μου άρεσε πολύ αυτή η υποχρέωση και δεύτερον ολόκληρο βραβείο πήραμε να μη δώσουμε κι εμείς κάτι από τη μεριά μας;
      Αυτό λοιπόν που ζητήθηκε είναι να απαντήσουμε στην εξής ερώτηση: 

      " Αν είχαμε ένα βραβείο σε χέρια μας σε ποιόν θα το δίναμε (όχι στη μπλοκόσφαιρα) και γιατί. "
  
       Ωραία η ερώτησή σου φίλη μου αλλά νομίζω πως η απάντηση θέλει λίγο σκέψη....
       Καταρχάς αν μπορούσα να διανέμω βραβεία θα ήθελα να δώσω πάρα πάρα πολλά σε πολύ κόσμο και για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Ανάλογα το είδος του βραβείου θα το έδινα και σε συγκεκριμένο άνθρωπο ή μερίδα ανθρώπων. Νομίζω πως το βραβείο πρέπει να πηγαίνει σε ανθρώπους εκείνους που με τη δουλειά και τη προσώπικότητά τους μπορούν να τιμήσουν το όνομα του συγκεκριμένου βραβείου.
         Μιας και που το συγκεκριμένο βραβείο αφορά το χαμόγελο αν μπορούσα να το απονείμω σε κάποιον άνθρωπο αδιαμφησβήτητα θα ήθελα να ήταν κάποιο άτομο από την οικογένεια  ή από τη παρέα μου αλλά επειδή προσπαθώ να σκέφτομαι ως σύνολο και όχι ως οντότητα θα σου απαντούσα πως θα το έδινα σε κάποιον άνθρωπο που κάνει πολλούς ανθρώπους να χαμογελάνε παρόλο που αυτόν τον άνθρωπο εγώ μπορεί να τον έχω απλώς ακουστά και να μη τον γνωρίζω προσωπικώς και επειδή το μυαλό μου αυτή τη στιγμή καταφεύγει σε κωμικούς ηθοποιούς και ταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλούς καλλιτέχνες θα διαλέξω το Στάθη Ψάλτη γιατί θεωρώ πως με τις ταινίες του έκανε και συνεχίζει ακόμη να κάνει πολύ κόσμο να χαμογελάει με τη ψυχή του.
         Αυτά λοιπόν απο μένα για σήμερα.
          @iris μου σε ευχαριστώ και πάλι για το βραβείο και τα όμορφα λόγια σου! Να εισαι παντα χαμογελαστη και ευτυχισμενη ευχομαι!
          Η παραπανω ευχη ειναι ευχη για ολους σας.
          Να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα φίλοι μου!
       

Σχόλια

  1. Θέλω να βάλω τα κλάματα!
    Τι συγκινητικό!!!!!!!!!
    Το διάβασα με στάσεις γιατί σήμερα έτυχε να έχει πολλή δουλειά και διαρκώς με διακόπτουν!
    Είναι απίστευτο κάποιος που δεν με έχει συναντήσει και δεν ξέρει τίποτα για μένα να βρίσκει όχι απλά 5 σημεία του χαρακτήρα μου και της συμπεριφοράς μου αλλά και τα πιο "φωναχτά"!
    Εργάζομαι μαζί με την αδερφή μου και μόλις της τα διάβασα έμεινε έκπληκτη...μα το 5; Καλά όλα τα άλλα! Είναι απίστευτο!
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Για όλα τα καλά σου λόγια! Για την εκτίμηση! Είναι αμοιβαία!
    ΥΓ: Μου άρεσε και η αφιέρωση του βραβείου σου ...νά'ξερες πόσο μου αρέσουν οι χαμογελαστοί άνθρωποι!
    Πολλά πολλά φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επεσα μεσα δηλαδη! ειδες;;;; χαιρομαι που τα καταφερα! χιχιχιχιχ

      εγω σ ευχαριστω γιατι ειναι τυχη πια να γνωριζεις τετοιους ανθρωπους.

      πολλα φιλακια κι απο μενα.

      Διαγραφή
  2. καλημέρα καλή εβδομάδα
    συγχαρητήρια για το βραβείο
    τι ώραια που ξεκίνησε η μέρα και η εβδομάδ σου
    και γω πριν καμιά βδομάδα γνώρισα το συγκεκριμένο μπλογκ
    να είσαι καλά να το χαρείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό το βραβειάκι είναι το πιο όμορφο που εχω δει ως τώρα!μπράβο που το κέρδισες,σου ταιριάζει πράγματι!
    καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου Νασια! να σαι καλα!

      καλημερα απο μενα! χχιχιχιχι

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. καλημερα δημητρουλα μου, ευχαριστω πολυ! καλη εβδομαδα και σε σενα!! φιλακιααα

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάλι θα σταθώ πρώτα στο σχόλιο της φίλης μου για την οποία είναι και το κείμενο

    ''Θέλω να βάλω τα κλάματα!
    Τι συγκινητικό!!!!!!!!!''

    Κι επειδή την ξέρω λίγο καλύτερα κι από κοντά κι έχω την τύχη να την γνωρίζω προσωπικά να προσθέσω ότι το : ''Θέλω να βάλω τα κλάματα'' μεταφράζεται σαν τα έχω βάλει ήδη! Χαχαχα !!

    Στα αλήθεια πολύ εύστοχο το κειμενό σου, πρόκειται για μια πολύ χαρισματική κοπέλα που όπως και αν είναι η δική της διαθεσή έχει το ''χάρισμα'' αυτό που σε περίπτωση που είναι κακή ή άσχημη δεν στο περνάει, συνήθως θα μαζευτεί στην γωνίτσα της (η γωνίτσα φυσικά κι είναι συμβολική..) και θα περιμένει να περάσει η μπόρα, γιατί πάντα για μπόρα πρόκειται και πάντα ακόμα και στο άσχημο που θα της συμβεί δεν θα πάψει να ελπίζει.. <3

    Μου άρεσε πάρα πολύ και η παρομοίωση που έκανες με το ανέμελο χαρούμενο παιδί, νομίζω πως δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και ευχαριστω πολυ για το σχόλιό σου.
      χαίρομαι που ένα άτομο που τη γνωρίζει προσωπικά μου λεει πως κατα καποιο τροπο έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου αλλά χαίρομαι ακόμη περισσότερο που η @iris είναι τόσο χαρισματική όσο δείχνει μέσα από την ιντερνετική της παρουσία γενικότερα! :)
      και πάλι σε ευχαριστώ. σου εύχομαι ολοψυχα μια υπεροχη μερα κι ακομη πιο ομορφη εβδομαδα να εχεις!

      Διαγραφή
  6. Βλέποντας το βραβείο, καθώς και άλλα παρόμοια βραβεία, αναρωτιέμαι γιατί όλα είναι γραμμένα στα αγγλικά! Μα αφού τα φτιάχνετε, γράψτε τα στα ελληνικά ρε παιδιά! Όχι αυτή η υποτίμηση... Διαμαρτυρία βέβαια σε λάθος τόπο. Αλλά μου βγήκε!

    Καλή εβδομάδα να έχεις και να ανακαλύπτεις κι άλλα αξιόλογα blogs!


    ΥΓ. Αν ο Στ. Ψάλτης είχε blog θα του έστελνες το βραβείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου. δεν ειναι βραβειο απο photoshop που το φτιαχνεις οπως θες εσυ, νομιζω πως ειναι βραβειο που εχουν τα μπλοκς και στο εξωτερικο γενικοτερα. παντως οπως και να εχει ειναι πολυ χαριτωμενο.
      καλη εβδομαδα να εχεις και μακαρι να βρισκω παντα αξιολογα μπλοκς μπροστα μου! :)

      * αν με εκανε να γελαω μεσω του μπλοκ του οπως με τις ταινιες του θα το εδινα ασυζητιτη αν οχι θα το εδινα στο μπλοκ που θα ταιριαζε γαντι με το τιτλο του βραβειου. :)

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητηρια για; το βραβειοοο! :) Καλη εβδομαδα να εχουμε με τετοια γλυκεια συγκινηση ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα μαρουλακι γλυκο! σ ευχαριστω πολυ! τα φιλια και την αγαπη μου!

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου, να το χαίρεσαι! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να