Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΓΑΠΗ?



           Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω σχετικά με μια διαφήμιση που είδα στη τηλεόραση και προβληματίστηκα από μια φράση της.
       Μέσω αυτής της διαφήμισης λοιπόν ενημερώθηκα πως η λέξη «αγάπη» έχει περισσότερα κλικ στο ιντερνετ από ότι η λέξη «μίσος» και ομολογώ πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε.
            Για να καταλάβετε εγώ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν ακόμη να ανακαλύψουν τη σημασία της συγκεκριμένης λέξης,
            Για παράδειγμα παίρνω πρώτα τον εαυτό μου. Ψάχνω να βρω στο ιντερνετ λέξεις και συναισθήματα που δε ξέρω, όχι όμως λέξεις και αισθήματα που γνωρίζω, από τη στιγμή που γνωρίζω κάτι ποιός ο λόγος να το αναζητήσω; Για να βεβαιωθώ; Άρα για να χρειάζομαι επιβεβαίωση σημαίνει πως δεν είμαι σίγουρη για αυτά που γνωρίζω και αισθάνομαι…
            Κι έπειτα είναι και το άλλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως τι αναζητούν στις μηχανές αναζητήσεις; Αναζητούν πληροφορίες για πράγματα που δε γνωρίζουν ή για πράγματα που γνωρίζουν αλλα δεν είναι σίγουροι πως είναι σωστά. Αλλά και πάλι στα παραπάνω λόγια έρχομαι. Ποιός ο λόγος να αναζητήσω κάτι που ξέρω; Για να σιγουρευτώ πως είναι αυτό που ξέρω;
            Ναι αυτό μπορεί να είναι μια εξήγηση, ότι δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι αγάπη και ποια τα «συμπτώματά» της, οπότε θέλοντας να βεβαιωθούν ψάχνουν να δουν αντίστοιχα αποτελέσματα με τα δικά τους αλλα και πάλι δεν είναι σίγουρο πως αυτά που θα βρεις θα είναι αυτά που πραγματικά αναζητάς.
            Είναι σα τις ασθένειες που ψάχνουμε συχνά στο ιντερνετ για να δούμε από τι μπορεί να προέρχεται κάποιος πόνος (παράδειγμα). Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων θα είναι πολλά αλλα και διαφορετικά μεταξύ τους. Άρα η λύση ποια είναι; Η επίσκεψη σε ένα ειδικό!
            Έτσι λοιπόν και στη περίπτωση της αγάπης υπάρχει μια καλή λύση. Η επίσκεψη στον εαυτό μας, στα συναισθήματά μας και στη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε στον άλλο γενικότερα.
            Ναι τελικά νομίζω πως όσοι λιγότεροι ψάχνουν να βρουν τη σημασία και την έννοια της αγάπης στο ιντερνετ, τόσο περισσότεροι εχουν μάθει να την αναγνωρίζουν, να τη δέχονται και τελικά να την ανταποδίδουν!!

Σχόλια

  1. πολύ-πολύ σωστά το τοποθέτησες, κορίτσι μου γλυκό!
    να είσαι όμως σίγουρη πως πολύ είναι εκείνη που ούτε ξέρουν αλλά και ούτε μπορούν να νοιώσουν αγάπη... δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι πιστευω κι εγω βικυ μου, πως πολλοι συνανθρωποι μας δε μπορουν να αισθανθουν την αγαπη και ειναι αδικο αυτο γιατι στη πραγματικοτητα εκεινοι ειναι οι χαμενοι.

      δε ξερω ποιος ειναι ο λογος ή οι λογοι που κανουν τους ανθρωπους να μη μπορουν να αγαπησουν αλλα ξερω πως αν καποιος θελει πραγματικα να μαθει θα προσπαθησει θα προσπαθησει και θα μαθει.

      * θα ηθελα απλα να προσθεσω πως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι (αναμεσα τους κι εσυ) που μπορουν απλοχερα να προσφερουν λιγη απο τη γνωση του επανω στο συγκεκριμενο θεμα γιατι εγω προσωπικα μεσω των ποιημάτων σου μαθαινω και μαθαινω πολλα. δε θα μπορουσα αλλωστε να μην αναγνωρισω το παθος με το οποιο γραφεις, παντοτε με συνεπερνει! αραγε εγω δε θα αναζητησω ποτε τη λεξη παθος στο ιντερνετ και ξερεις γιατι???? γιατι μπορω να το διακρινω μεσα στα γραπτα σου!!! ηθελα να στο πω αυτο!!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχεις κι άδικο... Η αλήθεια είναι πως δεν το συνδίασα έτσι. Ας πούμε όταν εγώ έψαχνα για εικόνες που να έχουν σχέση με την αγάπη, έβαλα "αγάπη" στον ανιχνευτή (ναι, ένα απο αυτά τα κλικ ήταν δικό μου!)...
    Είναι φυσικά καλύτερο τα συναισθήματα να τα νιώθουμε αυτούσια και όχι να ψάχνουμε να βρούμε την έννοια τους...

    Σε φιλώ καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου ευα εχεις δικιο πολλα απο τα κλικ θα αφορουν και εικονες αλλα εμενα το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν αυτες οι σειρες που ανελυσε παραπανω και δε θα μπορουσα παρα να το μοιραστω μαζι σας. φιλακια πολλα καλη μου!

      Διαγραφή
  3. Μια απο τις όμορφες αναλύσεις που διάβασα τελευταία οι σκέψεις σου για την αναζήτηση της αγάπης.
    Να μη παραλείψω να σου αφήσω και την δική μου...μη νομίζεις πως σε ξέχασα, Καλοκαιράκι είναι και πηγαινοερχόμουν συνεχώς....:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου καρυ σ ευχαριστω πολυ και να ξερεις πως πανταν θα ανταποδιδω την αγαπη σου! καλο φθινοπωρο να εχεις φιλη μου!

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένη μου:-)

    ΑΓΑΠΗ είναι να δίνεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα.
    ΑΓΑΠΗ είναι να δέχεσαι τον άλλον με τα ελαττώματα του!!!
    ΑΓΑΠΗ είναι να βοηθάς τους αδύναμους και κατατρεγμένους.
    ΑΓΑΠΗ είναι πολλά!!!

    θα μπορούσα να γεμίσω τη σελίδα σου εκφράζοντας την άποψή μου γι'αυτό το συναίσθημα...

    Απλά θα κλείσω με τη φράση πως η αγάπη στις μέρες μας είναι...είδος προς εξαφάνιση...!!!!!!

    Σε φιλώ:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου μαριβιλλη τη ωραια που τα ειπες!
      πραγματι η αγαπη ειναι πολλα πραγματα μαζι ειναι ο συνδυασμος πολλων ομορφων συναισθηματων που δε μπορουν ποτε να εξηγηθουν πληρως, μπορουν ομως να μας αφησουν να τα εξερευνησουμε. πώς; ζώντας τα!!! :)

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. νομίζω πως οι ερωτευμένοι θα ψάχνουν περισσότερο για στιχάκια και εικόνες ώστε να τα στείλουν στην αγάπη τους....συμφωνώ πολύ με την τελευταία παράγραφό σου...για αρκετούς όμως είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουν την αγάπη τους!
    καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ νασια μου αν οι ερωτευμενοι ψαχνουν να βρουν στιχακια και καρτες για να στειλουν στην αγαπη τους τοτε κανουν πολυ μεγαλο λαθος. αγαπη δεν ειναι να προσφερεις στον αλλο ειπωμενα πραγματα αλλωνων, αγαπη οφειλει να ειναι καποιο κομματι δικο σου.

      θα προτιμουσα αντι να ψαχνουν στιχακια στο ιντερνετ να ψαχνουν λογια και λεξεις για να εκφρασουν αυτο που πραγματικα νιωθουν και πρεπει να ειναι ανεπαναληπτο για τον καθεναν μας.

      Διαγραφή
  6. Δεν την εχω παψει ποτε μου ηρθε καποιες φορες μα δεν μπορεσα να την κρατησω για πολλους λογους.. Πλεον φοβαμαι και αναζητω την αιτια του φοβου μου.. Η ενδοσκοπηση ειναι επωδυνη μα συνεχιζω ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου ευχομαι μαρουλακι μου να βρεις και να αντιμετωπισεις καταματα τους οποιους φοβους η φοβιες μπορει να εχεις απλα να ξερεις πως δεν ειναι κατι κακο ολοι μας τις εχουμε και μας κρατανε πισω ως ενα βαθμο αλλα σκοπος ειναι να τις ανακαλυψουμε, να τις πολεμησουμε και να κατακτησουμε το "έπαθλό" μας! :)

      Διαγραφή
  7. εγώ μετά από αυτή τη διαφήμιση ξέρεις τι σκέφτηκα; ότι όσον αφορά το blog μου τουλάχιστον, περισσότερες αναζητήσεις έχω απ το "η αγάπη πονάει" παρά σκέτο "αγάπη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το περιμενα μαρακι μου πως οι περισσοτερες αναζητησεις εχουν να κανουν με το η αγαπη ποναει... αλλα τι να κανουμε στο προγραμμα ειναι κι αυτο...

      κριμα παντως ενα τοσο ομορφο συναισθημα να προκαλει πονο αλλα θελω να πιστευω πως οι περιστασιακες αγαπες πονανε περισσοτερο.

      στεναχωριεμαι οταν καποιος πχ χωριζει σε ενα χρονο σχεσης αλλα στεναχωριεμαι πολυ περισσοτερο οταν χωριζει στα πεντε.

      τι θελω να πω??

      στεναχωριεμε περισσοτερο που οι μεγαλες αγαπες τελειωνουν γιατι αν υπηρχαν πραγματικα ισως και να μη τελειωναν ποτε...

      Διαγραφή
  8. η αγαπη δεν οριζεται, δεν εχει ορια, δεν περιγραφεται..ετσι πιστευω...
    επισης, καθενας, αγαπαει με τον τροπο του...
    καλυτερα να το ζουμε-βιωνουμε, παρα να προσπαθουμε να την ορισουμε!!

    καλο απογευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνησου μαζι σου! καλυτερα να τη βιωνουμε παρα να την ερμηνευουμε, εξαλλου δεκα ανθρωποους να ρωτησεις ο καθενας θα σου πει και κατι διαφορετικο αυτο δε σημαινει πως δε τη ζουν ολοι, σημαινει απλως πως ο καθε ανθρωπος την αντιλαμβανεται διαφορετικα.

      Διαγραφή
  9. Πολύ σωστή η σκέψη σου μα προβληματίζομαι και'γω και λέω υπάρχει πιθανότητα να ζητούν και επιβεβαίωση για αν είναι έτσι η αγάπη!
    Λέω εγώ που η αγάπη εδώ που τα λέμε δεν θέλει ανάλυση ή τι νιώθεις ή δεν τη νιώθεις ο Ερωτας θέλει ψαχούλισμα!

    Τα θαλασσινά μου φιλιά για καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα γλυκια μου ζουζου! πραγματι δε θελει αναλυση οπως σωστα ειπες η τι νιωθεις η δε τι νιωθεις... φιλακιια πολλα

      Διαγραφή
  10. - Αν ψάχνεις περί της αγάπης θα βρεις διάφορα στο google. (Εύκολη υπόθεση)
    - Αν ψάχνεις την αγάπη, ψάξε στους ανθρώπους. (Θέλει λίγο ψάξιμο)
    - Αν θες να την αγγίξεις, παραμέρισε το συμφέρον. (Ζόρικο πράγμα)
    - Αν θες να τη νιώσεις, απλά διώξε τον εγωισμό! (Δύσκολο και επίπονο)

    Κατά τ' άλλα, «μη μιλάς άλλο γι' αγάπη η αγάπη είναι παντού» που λέει και το τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ομορφο το σχόλιό σου φιλε μου!

      και η τοποθέτησή σου απο τις ομορφότερες που εχει τυχει να διαβασει ή να ακουσω!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και η τοποθέτησή σου δεν το είχα σκεφτεί...:) Θα συμφωνήσω και με τον Ηλία η αγάπη δεν ορίζεται, δεν έχει όρια, δεν περιγράφεται..
    Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα γλυκια μου Δήμητρα! πραγματι ετσι ειναι χρονια τωρα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Γλυκιά μου Εκφράσου,
    κοινότυπο αλλά ταιριάζει.. Όσο ψάχνεις την αγάπη δεν την βρίσκεις.. κι όσο
    την αναζητάς τόσο πιο μακριά της φεύγεις...
    Η αναζήτηση στο ιντερνετ δεν κάνει πάντα καλό!

    Καλή σου μέρα!
    (Είμαι η next_day απο την Διαμαντένια Προβλήτα αν με θυμάσαι.. με καινούριο
    μπλογκάκι και καινούρια ζωή!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φυσικα και σε θυμαμαι, ειναι δυνατον να σε εχω ξεχασει; αντιθετα μαλιστα σε σκεφτομουν πολλες φορες ηθελα να μαθω τι κανεις εσυ και η βαπτηστηρα σου!

    καινουργιο σπιτακι; ερχομαι αμεσως να σε επισκεπτω!

    ποσο χαρηκα!

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να