Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΡΙΣΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ).

     Απο τα πιο εύκολα πράγματα στο κόσμο είναι το να κρίνεις τους άλλους, από τα πιο δύσκολα πάλι είναι το να μένεις ατάραχος στη κρίση των άλλων.

Σχόλια

  1. καλύτερα ο καθένας μας να κρίνει τον εαυτό του πρώτα και αν είναι τέλειος τότε ας κρίνει και τους άλλους.
    Θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει μόνο η κρίση των ανθρώπων που αγαπαμε και μας αγαπούν οι όποιοι αν μας αγαπούν πραγματικά δεν θα μας κρίνουν ποτέ.
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοειτε πως κανενας μας δεν ειναι τελειος αλλα καλως η κακως ολοι μας κρινουμε κατι η καποιον αλλα το θεμα ειναι ο τροπος που λες οτι θελεις να πεις και οχι παντα αυτο που λες.

      σιγουρα με τον ορο κριση εννοουμε πως κανουμε κριτικη σε καποιον αλλο οπου συνηθως ειναι αρνητικη με στοχο μετα να το μετατρεψουμε σε καλοπροαιρετη συμβουλη αλλα καπου εκει στο ενδιαμεσο οι ανθρωποι το χανουμε.

      κι απο την αλλη μπορεις καποιος να μας κρινει για καλο αλλα και για κακο λογο γι αυτον κι οταν λεω αταραχος συμπεριλαμβανω και τα δυο μερη.

      στη κακη κριτικη οι ανθρωποι αντιδρουν και στη καλη το παιρνουν πανω τους. πουθενα δε μας πιανεις τελικα. χαχαχα

      φιλακιααα

      Διαγραφή
  2. μην το λες για το δεύτερο σκέλος!ξέρω πολλούς αναίσθητους.....
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!

      εχω γνωρισει και εγω αναισθητους φιλη μου αλλα καποια στιγμη στη πορεια θα βρεθουν κι αυτοι στο σημειο που ειχαν αναγκασει κατα καποιο τροπο συνανθρωπους τους να βρεθουν και τοτε θα καταλαβουν.

      γιατι για ολους τους ανθρωπους υπαρχει καπου ο μάστοράς μας. χιχιχιχ

      Διαγραφή
  3. Αναλόγως,αν κρίνουν εμένα απλά θα τους γράψω και δεν είναι θέμα αναισθησίας αλλά θέμα του ότι δεν θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου(στην ανάρτηση με τα 7 μυστικά μου το αναφέρω).
    Δεν είναι καλό όμως να τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς,χαλλλλαρά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τη νεα μου μπλοκοφίλη! :)

      θα μπορούσα να ανέλυε περισσότερο αυτό το θέμα για να καταλάβετε πλήρως οι αναγνώστες μου τι ακριβώς θέλω να πω αλλά επειδή υπάρχουν στιγμές σα τη σημερινή που βαριέμαι πολύ την ανάλυση αποφάσισα να εκφράσω σε δυο γραμμες ολα οσα ηθελα να πω αλλα ειναι δυσκολο γιατι στη συγκριμενη περιπτωση η λεξη κριση που χρησιμοποιησα παραπεμπει στο σχολιασμο τριτων προσωπων αλλα επειδη για μενα ειναι αλλο τα κακεντρεχει σχολια και αλλο η κριση, εννοω πως οταν η κριση (καλη κακη δεν εχει σημασια) ερχεται απο ανθρωπους που αγαπαμε, θαυμαζουμε, κτλ ειναι δυσκολο να μη μας επηρεασει, ειτε θετικα ειτε αρνητικα (αναλογα τη φορα, το τροπο και τη διαθεση γενικως).

      φιλακια πολλα να εχεις ενα ομορφο μεσημερι!

      Διαγραφή
  4. Ισως φταιει το ζωδιο μου(ζυγος) αλλα εχω βρει μια εξαιρετικη ισορροπια αναμεσα στα δυο.. Δεν κρινω οσο μπορω και οσο και να με κρινουν δεν με απασχολει... ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    *πως εχεις βαλει την απαντηση κατω απο καθε σχολιο και απαντας? εγω δεν μπορω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαρουλακι μου γλυκο δε ξερω και πολλα απο ζωδια αλλα εχω ακουσει πως οι ζυγοι ειναι συνηθως ατομα της ισορροπίας! :)

      καλο παντως που εχεις καταφερει να εισαι ισσοροπημενη! χιχιχιχ

      δεν εχω κανει κατι σχετικα με αυτο που με ρωτησες, το μπλοκ απο μονο του εκανε αυτο με την απαντηση στα ξαφνικα, μπηκα μια μερα και ειχε γινει ετσι απο μονο του, ισως να οφειλετε στο οτι αναβαθμισα και το πανοπτη οταν εγραφε να τον αναβαθμισουμε αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρη στο οτι οφειλετε εκει.

      Διαγραφή
    2. ειχε βγαλει αναβαθμιση ο πανοπτης? Μαλλον οταν ελειπα.. γμτ! Ευχαριστω γλυκεια μου! :)

      Διαγραφή
    3. ναι μαρουλι μου ειχε βγαλει αλλα απ οτι ξερω καποια στιγμη θα αλλαξει σε ολους μας αλλα επειδη δε ξερω και πολλα απο τη τεχνολογια καλο θα ηταν να ρωτησεις καποιον που ξερει για να σου πει σχετικα με τις απαντησεις. φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  5. αταραχος???
    ε οχι δα...η οργη-ο θυμος, θα πεσει πανω τους!!!


    καλο απογευμα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν φοβάμαι την κρίση αλλά την κατάκριση! Πολλά πρέπει να βρίσκονται σε κρίση (δηλ. να κρίνονται) και να μην αποτελούν θέσφατα. Το κακό είναι πως δεν υπάρχουν πάντα οι κατάλληλες συνθήκες και οι κατάλληλες ικανότητες, μιας και από κήνσορες είμαστε γεμάτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα και η κατακριση μερος τις κρισης δεν ειναι; οπως και η επικρηση, γενικα υπαρχουν πολλά παράγωγά της αν μπορώ να τα πω έτσι φυσικά αλλά και παλι αναλογα το ειδος της κρισης καθε φορα συνεχιζω να πιστευω πως ειναι δυσκολο να μενεις αταραχος στην οποιαδηποτε κριτικη δεχθεις. ειτε καλη ειτε κακη. πχ με τη καλη κριτηκη καποιος ψωνιζεται και με τη κακη στεναχωριεται, θυμωνει και γιατι οχι βελτιωνεται.

      Διαγραφή
  7. Πολύ σοφό και πολύ σωστό!
    Και θα συμπληρώσω..
    Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, κοίτα πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου!

    Φιλιά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα μαρθα μου γιατι οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν την απαιτηση να αλλαξουν οι γυρω τους διχως να χρειαστει να αλλαξουν κατι πρωτα εκεινοι και το χειροτερο ολων ειναι πως τις περισσοτερες φορες η συμπεριφορα των αλλων απεναντι μας εξαρταται πρωτιστως απο τη δικη μας απεναντι σε εκεινους και στο κοσμο μας γενικοτερα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να