Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KAΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ

         Φθινοπώριασε σήμερα και πολύ μου αρέσει. Δροσιά και πάλι δροσιά. Δεν αντέχω άλλο ούτε την ανυπόφορη ζέστη, ούτε τα κουνούπια και τις μύγες που ενώ κανονικά θα έπρεπε τέτοια εποχή να είχαν εξαφανιστεί, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας. 
          Αλλά όχι δε θα γκρινιάξω άλλο μιας και που αυτή η ανάρτηση δε γίνεται σήμερα για να γκρινιάξω, γίνεται απλώς για να σας καλημερίσω και να μοιραστώ μαζί σας ένα άλλο βραβειάκι που μου έδωσε εχθές το δελφινάκι, δηλαδή ένα γειτονικό φιλικό αγαπημένο σπιτάκι και για να μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική  μου εμπειρία ή στιγμή να πω καλύτερα.
         Αλλά ας ξεκινήσω με το βραβειάκι μου που είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα γλυκό.

        Δελφινάκι μου και πάλι σ ευχαριστώ!!!!!


           Τώρα με τη σειρά μου και εγώ θα το δώσω σε πέντε αγαπημένα μου μπλοκοσπιτάκια χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο τόσα είναι αυτά που έχω ξεχωρίσει εδω μέσα. Απλώς διάλεξα ένα τυχαίο μικρό σχετικά αριθμό  για να συνεχίσω την διαδρομή του βραβείου και να το δώσω σε πέντε σπιτάκια όπου ανήκουν σε γυναίκες μιας και που το βραβείο έχει ιδιαίτερα girly look, οπότε  σκέφτηκα να το απονείμω σε γυναίκες που έχουν άφθονη τη παιδικότητα στη ψυχή τους.
            Και ξεκινάμε:
            Στέλνω αυτό το βραβείο στις:
  1. http://princess-airis.blogspot.gr/
  2. http://withoutmybassetdog.blogspot.gr/
  3. http://oladepalabras.blogspot.gr/
  4. http://giagia-antigonh.blogspot.gr/
  5. http://sagalia91.blogspot.gr/
          Και τώρα, λίγο πριν κλείσω τη σημερινή μου ανάρτηση θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα προσωπικό μου συμβάν που έγινε εχθές και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.
           Εχθές λοιπόν και ενώ βρισκόμουνα στο χώρο εργασίας μου πέρασε ένας κύριος όπου πουλούσε ημερολόγια για τη νέα χρονιά όπου τα χρήματα πήγαιναν για φιλανθρωπικό σκοπό, συγκεκριμένα για κάποια παιδάκια που αντιμετώπιζαν κάποιου είδους αναπηρίας. 
              Έρχεται μέσα ευγενικός ευγενικός και μου τα δείχνει. Του εξηγώ πως δε μπορώ να αγοράσω επειδή είχα αγοράσει πριν λίγες μέρες από παιδιά λυκείου που μάζευαν χρήματα για τη καθιερωμένη σχολική πενταήμερη εκδρομή τους και επέμενε να αγοράσω και απο τα δικά του και συνεχίζω να του εξηγώ πως δε μπορώ μέσα σε τόσες λίγες μέρες να διαθέσω άλλα τόσα χρήματα για να αγοράσω ξανά ένα ημερολόγιο και του λέω πως αν δεν είχα αγοράσει από τα παιδιά για τη πενταήμερη θα έπαιρνα ένα από αυτά αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορούσα να διαθέσω κι άλλο ποσό για ακόμη ένα ημερολόγιο. Και φεύγοντας με ευγενικό μεν τρόπο αλλά αυθάδη προσωπικά για εμένα μου λέει αυτά όμως τα παιδιά δε μπορουν να πάνε εκδρομή και γυρνάω κι εγώ με επίσης ευγενικό τρόπο και του λέω και δηλαδή τα παιδιά που μπορούνε να πάνε δε πρέπει να πάνε; Εκείνα δεν αξίζουν κάποια βοήθεια για να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκδρομή τους; Όταν εσείς πηγαίνατε σχολείο δε μοιράζατε ημερολόγια και δε κάνατε εκδηλώσεις για να συγκεντρώσετε τα χρήματα; Γιατί εμείς στο δικό μου κάναμε και ξέρω καλά το πόσο πολύ θέλαμε να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα. Δε μου απαντησε κάτι απλώς  με κοίταξε και έφυγε.  
            Με πείραξε η συμπεριφορά του δε θα σας πω ψέματα. Με πείραξε και μάλιστα πολύ. Όσο και να θέλω δε μπορώ να βοηθήσω όλο το κόσμο. Κανένας μας δε μπορεί. Και στη τελική στη προκειμένη περίπτωση αντί να βοηθήσω κάποιο σύλλογο που ξέρω πως έτσι κι αλλιώς βοηθάει τα παιδιά προτίμησα να βοηθήσω κάποια παιδιά που δεν έχουν κάποιο σύλλογο να τα βοηθήσει.
            Τέλος πάντων δε θα σταθώ άλλο σε αυτό το συμβάν απλώς θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας για να δω και τη δική σας γνώμη επάνω στο θέμα. Ξέρω πως σε κάποιους όπως προφανώς και στον συγκεκριμένο κύριο μπορεί να μοιάζει ανούσιος ο λόγος του να πάει ένας μαθητής πενταήμερη, όμως όταν έχεις περάσει κι εσύ απο ένα τέτοιο στάδιο για να καταφέρει να πάει και το δικό σου σχολείο τότε καλό είναι να προσπαθείς να θυμηθείς πως αισθανόσουνα τότε όταν βρισκόσουνα και εσύ σε εκείνη την ηλικία και εγώ προσωπικά θυμαμαι πως όλα τα παιδιά που τότε κάναμε εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες και ημερολόγια για να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα  θέλαμε πάρα πολύ να έχουμε θετική ανταπόκριση από το κόσμο και εμείς τότε την είχαμε γιατί λοιπόν να μη την έχουν και κάποια άλλα παιδιά τη σήμερον εποχή που τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα από τότε;

Σχόλια

  1. Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή σου , δίνοντάς μου κι αυτό το βραβείο!
    Κατανοώ πώς νιώθεις και μου φαίνεται λογικό!
    Εμένα ο τρόπος σκέψης σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!
    Δεν έχεις λόγο να απολογείσαι ούτε καν στον εαυτό σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ειδες φιλη μου σε τι σκεψεις με εβαλε; στη τελικη ολοι εχουν αναγκη σε καποιας μορφης ενισχυση. τελος παντων δε θα μεινω αλλο εκει.

      τιποτα γλυκια μου! εισαι απο τα αγαπημενα μου μπλοκ! ειναι δυνατον να μη σου εδεινα ακομη ενα βραβειο;


      τα φιλια και την αγαπη μου!

      Διαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη! Να είσαι πάντα καλά, με όρεξη για δημιουργία και ποτέ να μην ξεχνάς αυτό που η ίδια ξεστόμισες: Όλο τον κόσμο δεν μπορούμε δυστυχώς να τον βοηθήσουμε. Κάνοντας ό,τι περνάει απο το χέρι μας, σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα βρεθούν να μας κατακρίνουν, αλλά δε χρειάζεται να το βάζουμε μέσα μας και να φοράμε ανούσιους πόνους. Εσύ, να νιώθεις ήσυχη όταν κάνεις αυτό που μπορείς. Ας νιώθουν άλλοι ανησυχία, που ενώ μπορούν δεν κάνουν απολύτως τίποτα.
    Σε φιλώ! κι ευχαριστώ απο καρδιά και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ομορφο σχολιο... τα ειπες ολα... εγω ευχαριστω! φιλακια πολλα αγαπημενη μου φιλη!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που του είπες!Καταρχάς δεν θα έπρεπε να συγκρίνουμε τα πάντα ειδικά ανόμοιες καταστάσεις..Ούτε να νιώθουμε άσχημα που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους πάντες..Μέσα στο τρένο πχ που παίρνω μπαίνουν τλχ 5-6 που ζητάνε βοήθεια..Δεν σημαίνει ότι δεν τους σεβόμαστε επειδή δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε..Δεν είμαστε η πρόνοια,κακά τα ψέμματα.. Και ηταν εντελώς άτοπο αυτό που σου είπε γιατί δεν ήρθαν εκείνη την ώρα και οι δύο κι εσύ να αξιολογήσεις ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη.. Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Κατερίνα μου και σε ευχαριστω για το ομορφο σχόλιό σου. ναι εννοειται πως δε μπορουμε να βοηθησουμε τους παντες και γι αυτο απορω γιατι με πειραξε η συμπεριφορα του συγκεκριμενου ανθρωπου. ισως με πειραξε η συγκριση που εκανε. θεωρω πως δεν επρεπε να τη κανει. οπως και να εχει οτι εγινε εγινε.

      να εχεις μια ομορφη ημερα σου ευχομαι! :)

      Διαγραφή
  4. Γυρίζουν διάφοροι και με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να μας αποσπάσουν κάποιο ποσό.

    Δυστυχώς είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες που δεν ξέρεις πια ποιος έχει πραγματική ανάγκη.

    Καλύτερα λοιπόν, αν θέλεις να βοηθήσεις, να το κάνεις όπως εσύ, για σκοπούς και σε πρόσωπα που είναι σίγουρο πώς θα χρησιμοποιήσουν τη βοήθειά σου.

    Μπράβο πάντως για τα φιλάνθρωπα κι ευγενικά συναισθήματά σου. Η αλληλελεγγύη είναι ευεργετική και γι' αυτόν που την εκδηλώνει και για εκείνους που την εισπράτουν.

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε για το ομορφο σχολιο σου. συμφωνω σε οσα ανεφερες.

      να εχεις ενα ομορφο απογευμα!

      Διαγραφή
  5. Θα έπρεπε να είναι πιο ευγενικός και να μην σου ζητούσε αφού δεν μπορούσες να πάρεις και είχες ήδη πάρει...
    Πως εκνευρίζομαι με κάτι τέτοιους τύπους...
    καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω αυτο θεωρησα φιλη μου οτι δεν ηταν ευγενικος και ειδικα αφου ηταν τοσο ευαισθητοποιημενος ανθρωπος οπως ηθελε να πιστεψω....

      καλο απογευμα φιλη μου!

      Διαγραφή
  6. Ακόμα ένα βραβείο, ακόμα ένα ευχαριστώ!

    Επειδή έχω άποψη περί των συλλόγων παιδιών με αναπηρία ποτέ ο σύλλογος δεν θα πήγαινε πόρτα πόρτα για να πουλήσει κάτι για να έχει έσοδα. Τουλάχιστον στα δικά μας τα μέρη. Πάντα κάνουμε ένα είδος μπαζάρ διαθέτοντας πρωτίστως πράγματα που φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά. Γι αυτό μην έχεις και τόσες ενοχές. Το πιθανότερο είναι να μην ήταν για παιδιά με αναπηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τιποτα γλυκια μου! αφου σου εχω αδυναμια... χιχιχιχι

      τι να σου πω δε ξερω... εμενα ετσι μου ειπε... και φανηκε να λεει αληθεια απο κατι χαρτια που κρατουσε, τωρα απο κει και περα δε ξερω... παντως μου εκανε εντυπωση η συμπεριφορα του και γι αυτο θελησα να το αναφερω για να δω και τις δικες σας αποψεις που οπως βλεπω συγκλινουν με τις δικες μου.

      καλο απογευμα φιλη μου!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο για το βραβείο!!! :) όσο γι αυτόν με το ημερολόγιο με σκας..από το μαγαζί μας περνάνε καθημερινά αμέτρητοι...αλίμονο αν αγοράσουμε από όλους...πάντως μερικοί ευγενικοί μόνο το παίζουν...καλό βράδυ εύχομαι!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου και σε ευχαριστω για σχόλιό σου! τελικα οντως οι περισσοτεροι το παιζουν ευγενικοι αλλα δεν ειναι. αν δεν αγορασεις τοτε σου δειχνουν τα "φιλανθρωπα" αισθήματα τους.

      Διαγραφή
  8. Κοριτσάκι μου καταλαβαίνω πως σε πείραξε το ύφος του
    κι εμένα θα με πείραζε αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται
    με συνανθρώπους μας που έχουν ειδικές ανάγκες κι όταν μάλιστα
    έχουν οι ίδιοι ένα παιδί άρρωστο τότε δύσκολα συγκρατούν την
    πίκρα τους.
    Θυμάμαι πολύ παλιά στην πολυκατοικία που έμενα υπήρχε μια
    οικογένεια που είχε ένα παιδί με καθυστέρηση. Η μητέρα ήταν
    διαρκώς με τα νεύρα τεντωμένα, ήταν ο πιο κακός άνθρωπος
    που θα μπορούσες να γνωρίσεις, γεμάτη ένταση και καυγάδες
    με όλους ώσπου κάποια στιγμή το έφερε η τύχη και ήπιαμε
    έναν καφέ στο σαλόνι της και μιλήσαμε και τότε άλλαξε η
    κακή μου γνώμη γι αυτή ... γνώρισα μια πονεμένη γυναίκα,
    γεμάτη ανασφάλεια για το μέλλον του παιδιού της που ήξερε
    πως κάποια στιγμή θα καταντούσε σε κάποιο ίδρυμα όταν
    εκείνη κι ο πατέρας δεν θα ήταν σε θέση να το εξυπηρετούν.
    Δεν μπόρεσα να την κατηγορήσω ξανά για τίποτα, ότι κι αν
    έλεγε μόνο πόνο μου έφερναν τα λόγια της γιατί ήξερα πως
    ήταν άμυνα , δεν τα εννοούσε .
    Αυτό ήθελα να πω , πόσο δύσκολο είναι να ζεις σε τέτοιες
    καταστάσεις και να παραμένεις ευγενικός και γλυκός απέναντι
    σε κάθε κατάσταση.

    σε φιλώ καλή μου Εκφράσου
    να έχεις μια όμορφη νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου Λεβινα.
      χαιρομαι που μοιραστηκες μαζι μου αυτη σου την εμπειρια αλλα νομιζω πως στη δικη μου περιπτωση ο εν λογω κυριος δεν εβγαλε πικρια αλλα κακια... δε νομιζω πως η δουλεια του ηταν να μπει στη διαδικασια να συκρινει παιδια..

      παντως διαβαζοντας το παραπανω σχολιο σου νομιζω πως μπορω να καταλαβω το σκεπτικο της συγκεκριμενης μητερας ομως μπορω να πω επισης με σιγουρια πως πολλοι ανθρωποι που εχουν παρομοια περιστατικα στην οικογενεια τους δε συμπεριφερονται με αυτο τον τροπο.

      αδιαμφησβητητα ειναι δυσκολο να μεγαλωνεις ενα τετοιο παιδακι αλλα νομιζω πως πρεπει να προσπαθεις ακομη πιο σκληρα και αντι να βγαζεις κακια να βγαζεις καλοσυνη επειδη θα πρεπει με την ομορφη συμπεριφορα τους να κανεις τους γυρω σου να δουν σε σενα και στο παιδι σου τις αρετες που διαθετεις-διαθετει αντιστοιχα.

      αλλα ειναι στον ανθρωπο γενικα... ο καθε ανθρωπος εκφραζει αλλιως το πονο του...

      φιλακια πολλα λεβινα μου!

      Διαγραφή
  9. Κακά τα ψέμματα. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η πενταήμερη δεν είναι παρά μια πολυτέλεια περασμένων ετών και τα παιδιά οφείλουν να το καταλάβουν, όσο και αυτό δεν τους αρέσει...

    Ωστόσο, το παραμύθι με τα ημερολόγια, είναι παλιό. Ποιός μπορεί να πείσει ότι όντως πουλάει ημερολόγια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και όχι για την πάρτη του; Πολλοί την έχουν κάνει αυτή τη δουλειά με πρόσχημα τη φιλανθρωπία.
    Τουλάχιστον τα παιδιά είναι πιο πειστικά.

    Ευτυχώς σου περισσεύουν ακόμα, για ένα ημερολόγιο. Και η φιλανθρωπία περνάει κρίση στις μέρες μας. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ημερολόγιο από κανέναν!
    Τα παιδιά αντί να μάζευαν για τις στοιχειώδης ελλείψεις των σχολείων (π.χ. χαρτί φωτοτυπικού) ή ελλείψεων σε είδη διαβίωσης, μαζεύουν για τη διασκέδαση (!) αφενός και αφετέρου υπάρχουν καλύτεροι τρόποι φιλανθρωπίας από την αγορά ενός ημερολογίου ενός τυχάρπαστου!

    Καλό φθινόπωρο... αν και η ζέστη συνεχίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου.

      ε ενταξει λιγα ευρω για ενα ημερολογιο μπορω να τα διαθεσω ακομη... εξαλλου δε θα γινω ουτε πλουσιοτερη αλλα ουτε φτωχοτερη με λιγα χρηματα παραπανω. εξαλλου η δικη μου σχεση με τα χρηματα ειναι περιεργη. ενω δε τα ειχα ποτε σε πλεονασμα ποτε μου δε τα θεωρησα κατι σημαντικο για να προσφερω η να περασω καλα.

      για να σου δωσω να καταλαβεις οταν εκανα πριν χρονια τη πρακτικη μου σε μια τραπεζα ο ιδιος ο διευθυντης ειχε γυρισει και μου ειχε πει πως πρωτη φορα βλεπω εναν ανθρωπο να κοιταζει τοσα λεφτα με τοση απαθεια.
      κκαι του λεω σαμπως δικα μου ειναι; αλλα και δικα μου να ηταν παλι καπως ετσι θα τα κοιτουσα...


      δε λέω ολοι μας θελουμε οικονομικη ανεση αλλα αν τα αφησεις να σε εξουσιασουν τη πατησες. αντι λοιπον να μου κανουν αυτα κουμαντο εχω αποφασισει να τους κανω εγω. μονο αν ζοριστω πολυ οικονομικα θα αγχωθω αλλιως δε δινω ιδιαιτερη βαρυτητα.

      παντως ειναι δυσκολο στις μερες μας να πεισεις ενα παιδι για το τι ειναι πολυτελεια η οχι στις μερες μας. εξαλλου πως μπορεις να πεισεις ενα παιδι να μη παει πενταημερη οταν πχ η ιδια του η μανα εχει σκασει πριν λιγο καιρο πανω απο 150 ευρω για να αγορασει μια τσαντα;

      νομιζω πως καταλαβες τι θελω να πω με το παραπανω παραδειγμα...


      και παλι καλημερα φιλε μου!

      Διαγραφή
  10. Και πάλι σ'ευχαριστώ που με θυμασαι..!!
    Το βραβείο μου δίνει μεγάλη χαρά!

    Οσο για την ανάρτηση...ποτέ δε μου αρεσε να με πιεζουν να κάνω κατι που δε μπορω..οχι δε θελω..δε μπορω..εχει διαφορα...!!!
    Ενας λογος που δε βγαινω να πουλησω τα..διαφορα για την ενισχυση των"αδέσποτων" είναι γιατι δε θελω να φερω σε ασχημη θεση καποιον που δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να προσφερει...και ως γνωστον αυτη την εποχη,κανενας μας δεν την εχει..!!!

    φιλιά..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κι απο εδω μαριβιλη μου! εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες. κ εγω την ιδια αποψη εχω επι του θεματος.

      οσο για το βραβειο ειναι δυνατον να μη στο εδινα μιας και που εισαι απο τις αγαπημενες μου μπλοκερ εδω μεσα;;;

      φιλακια πολλααααα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να