Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά!
Επειδή είμαι πολύ χαρούμενη που το δοκίμιο που ανέβασα εχθές βράδυ είχε πολύ ζεστή απήχηση από εσάς, του αφιερώσατε χρόνο και ήσασταν πολύ καλοί μαζί μου, θέλησα να αναδημοσιεύσω άλλο ένα που επίσης είχα ανεβάσει πριν πάρα πολύ καιρό.
Σκέφτηκα πως καλό θα ηταν να σας λέω και την ιστορία που τα συνοδεύει γιατί χωρίς την ιστορία τους δεν εχουν για μένα πνοή….
Μη περιμένετε από εμένα ιδιαίτερες και ίσως συγκινητικές στιγμές έμπνευσης, εμπνέομαι από περίεργα πράγματα, πράγματα που μοιάζουν αστεία όπως πχ το συγκεκριμένο, όμως η αλήθεια είναι αυτή και θέλω να σας τη πω.
Λοιπόν το παρακάτω κείμενο το εμπνεύστηκα μια μέρα που στη δουλειά το αφεντικό μου είπε να γράψω επάνω σε μια κούτα προϊόντων την ένδειξη «Προσοχή Εύθραυστο», εξου λοιπόν και ο τίτλος του!
Κατευθείαν τα λόγια που θα δείτε παρακάτω έρρεαν άφθονα στο μυαλό μου.
Είναι κι αυτό λίγο μεγάλο, θα χρειαστεί να πατήσετε επάνω στο διαβάστε περισσότερα για να το δείτε ολοκληρωμένο αλλά νομίζω πως αξίζει το κόπο. Δε θα σας κουράσω πολύ! :) 
Ελπίζω να σας αρέσει κ αυτό όσο η Αγκαλιά.
Κάθε σχόλιο, αρνητικό ή θετικό είναι καλοδεχούμενο.
Να είστε καλά φίλοι μου!
Κι ευχαριστώ τον καθένα προσωπικά για το χρόνο μα και τη γενναιοδωρία του!




ΠΡΟΣΟΧΗ... ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ!!!


             Προσοχή εύθραυστο. Η ένδειξη που συνοδεύουμε τα αντικείμενα που είναι πιθανό να σπάσουν κατά τη μεταφορά τους.
             Εύθραυστο, κάτι που σπάει εύκολα.
            Εύθραυστος/εύθραυστη, κάποιος/καποια που πληγώνεται εύκολα.
            Τα αντικείμενα πάντα τα συνοδεύουμε με την προαναφερόμενη ένδειξη, τους εαυτούς μας όμως γιατί τους αφήνουμε εκτεθειμένους περιμένοντας από τους άλλους να κάνουν αυτό που δε κάναμε εμείς; Το αυτονόητο δηλαδή. Να μας προσέξουν;!
            Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
            Είσαι κάπου, έστω σε ένα γραφείο και πρέπει επειγόντως να στείλεις σε κάποιον πελάτη κάποιο προϊόν που σου παρήγγειλε, το οποίο έτυχε να είναι εύθραυστο μιας και που η επιχείρησή σου παράγει μόνο εύθραυστα προϊόντα.
 Τι κάνεις;
 Βρίσκεις το προϊόν, βρίσκεις τη κατάλληλη κούτα σε μέγεθος, βάζεις μέσα και τριγύρω στις γωνίες της αφρολέξ για να είσαι σίγουρος ότι κατά τη μεταφορά του προϊόντος δε θα γίνει κάποιο «μικροατύχημα», τοποθετείς προσεκτικά το προϊόν μέσα της, το πακετάρεις όπως σωστά έχεις μάθει τόσα χρόνια, έπειτα το κλείνεις με χαρτοταινία και στη συνέχεια παίρνεις μια άσπρη κόλλα Α4 γράφεις με κεφαλαία κόκκινα κατά προτίμηση γράμματα τη πρόταση ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ και στη συνέχεια βάζεις κι άλλη χαρτοταινία πάνω από την ένδειξη για να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει και να χαθεί κάπου ανάμεσα σε τόσες κούτες που πιθανό να υπάρχουν στο «ταξίδι» του προϊόντος σου.
Το παραπάνω είναι μια καθημερινή απλή διαδικασία μεταφοράς ενός εύθραυστου προϊόντος, ποιός είπε όμως ότι μέσα σε μια απλή και συνηθισμένη ημέρα δε μπορεί να συμβεί κάποιο τραγικό λάθος;
Μπορεί να ξεχάσεις να κολλήσεις επάνω στη κούτα την ένδειξη, μπορεί κατά τη μεταφορά να γίνει κάποιο σημαντικό συμβάν με αποτέλεσμα να γίνει χίλια κομμάτια το προϊόν σου, μπορεί ο μεταφορέας να αγνόησε την ένδειξη, μπορεί να χαθεί, μπορεί να στο κλέψουν, μπορεί…, μπορεί…., χίλια δυο μπορεί να συμβούν και να σε φέρουν προτετελεσμένων γεγονότων. Μπορεί απλά να σπάσει το προϊόν σου! Έχει σημασία ο τρόπος; Ή έχει σημασία το αποτέλεσμα; Ίσως το αποτέλεσμα ίσως όμως και ο τρόπος.
Αν έχεις ξεχάσει να συνοδέψεις το προϊόν σου με τη γνωστή πια ένδειξη κατά κάποιο τρόπο θα φταις έστω κι αν ο μεταφορέας σου ήξερε πως η επιχείρησή σου παράγει μόνο εύθραυστα προϊόντα. Στη τελική ο μεταφορέας σου μπορεί να γνωρίζει όμως τόσα άλλα χέρια που πιθανό να πιάσουν το δέμα σου να μη γνωρίζουν και να υποθέσουν πως έχει κάτι πλαστικό εκεί μέσα.
Αν φταίει αποκλειστικά η απροσεξία του μεταφορέα πιθανό να φταις εσύ που τον εμπιστεύτηκες για μια τόσο σημαντική μεταφορά ειδικά αν σου είχε κάνει κάτι παρεμφερές στο παρελθόν.
 Αν πάλι συνέβη λόγω εξωγενών παραγόντων τότε απλά το ξεπερνάς. Βρίσκεις λύση, χάνεις καποια κέρδη πιθανό αλλά προσπερνάς. Όλα στο πρόγραμμα είναι άλλωστε.  Όταν καθημερινά «εμπορεύεσαι» εύθραυστα αντικείμενα ξέρεις πως υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες το προϊόν σου να μη φτάσει ποτέ σώο στον παραλήπτη του. Βέβαια μπορεί να έχεις φροντίσει ήδη για ένα τέτοιο περιστατικό. Γι αυτό το λόγο μπορεί να έχεις ασφαλίσει τα προϊόντα σου αλλά επειδη η ασφάλεια ποτέ δε σε καλύπτει πλήρως πάντα θα ξέρεις πως αν σπάσει κάτι ποτέ δε θα κολλήσει μα και ποτέ σε θα έχει την ιδία αξία όπως παλιά. Μπορεί να μη φένετε στους άλλους αλλά εσύ πάντα θα ξέρεις την ιστορία μα και τη πραγματική του αξία.
Κι ας έρθουμε τώρα στους εύθραυστους ανθρώπους που έχουν τόσα κοινά στοιχεία με τα εύθραυστα αντικείμενα με τη κύρια διαφορά πως τα αντικείμενα δε πονάνε, πονάνε μόνο οι ιδιοκτήτες τους, τα ίδια όμως όχι. Οι εύθραυστοι όμως άνθρωποι πονάνε, πονάνε πολύ και τις περισσότερες φορές κάνουν και άλλους να πονάνε μαζί τους ή πονάνε όταν δούνε άλλους ανθρώπους που αγαπούν να πονάνε πολύ.
Και τώρα ξεκινάει η γνωστή διαδικασία του «πακεταρίσματος»  ενός εύθραυστου ανθρώπου.
            Με ποιόν τρόπο πακετάρει ένα εύθραυστος άνθρωπος τα συναισθήματά του; Για θυμηθείτε λίγο τι είπαμε παραπάνω….
            Κούτα…..
            Αφρολέξ….
            Χαρτοταινία….
            Κόλλα Α4....
            Κεφαλαία γράμματα.....
            Κόκκινος στυλός.....
            Ειδική ένδειξη…..
            Ξανά χαρτοταινία για περισσότερη ασφάλεια…
            Βάλτε όλα τα παραπάνω ανάμεσα σε εισαγωγικά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
            Ένας εύθραυστος άνθρωπος «πακετάρει» καλά τα συναισθήματα του από το φόβο μιας κακής μεταφοράς όμως καταβάθος ξέρει πως είναι πολύ εύκολο να αποκαλυφθούν όλα όσα κρύβει μέσα στη δική του εύθραυστη καρδιά.
            Η ματιά είναι διαπεραστική μέσα από ένα γυαλί…. Μπορείς να διακρίνεις…
            Το γυαλί τι είναι; Κύριο χαρακτηριστικό του εύθραυστου αντικειμένου.
            Μια εύθραυστη καρδιά με τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Μάλλον με τι χαρακτηρίζετε συνήθως; Με γυαλί δε χαρακτηρίζετε κι εκείνη συνήθως; Να σας θυμίσω τη γνωστή φράση που χρησιμοποιούν όλοι όσοι πληγώθηκαν; Το γνωστό σε όλους «μα το γυαλί όταν ραγίσει δε ξανακολλάει;»
            Με τι λοιπόν  παρομοιάζουν πάντα οι άνθρωποι μια πληγή στη καρδιά τους; Με ένα γυαλί που ράγισε και δεν ξανακολλάει.
            Μα τι είπαμε πολύ παραπάνω; Δεν είπαμε πως ακόμη κι αν ένα εύθραυστο αντικείμενο καταφέρει να συγκολληθεί δε θα είναι ποτέ ίδιο με παλιά γιατί πάντα ο ιδιοκτήτης του θα ξέρει την ιστορία μα και τη πραγματική αξία του;
            Το ίδιο δε γίνετε και με τις εύθραυστες καρδιές; Το ότι δε φαίνεται κάποιος πως είναι εύθραυστος δε σημαίνει πως εμείς έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε άγαρμπα μα και ατσούμπαλα τις «μεταφορές» των δικών του συναισθημάτων.
Κι απ την άλλη είναι και η λεγόμενη ασφάλεια αντικειμένων που σας ανέφερα προηγουμένως. Δυστυχώς στα συναισθήματα δεν υπάρχει η ασφάλεια ζημιάς για να μπορέσει κάποια ασφαλιστική εταιρεία μετά να κοστολογήσει τη πιθανή ζημιά και να σου δώσει πίσω κάποιο ποσό για όλα όσα έχασες στη λάθος μεταφορά.
            Τα συναισθήματα δεν αγοράζονται, κάποιες φορές εξαγοράζονται βέβαια αλλά αυτό δε μπορεί να αναλυθεί τώρα. Ανήκει σε άλλη κατηγορία ανθρώπων και πιθανό να αναλυθεί καποια άλλη φορά, σε κάποιο άλλο ειδικό κείμενο.
            Οι εύθραυστοι άνθρωποι δεν είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους εαυτούς τους με τη πολυαναφερόμενη σε αυτό το κείμενο ένδειξη, υποχρεωμένοι είμαστε όλοι εμείς ανεξαιρέτως να προσέχουμε τον κάθε άνθρωπο προσωπικά, κι όταν λέω το κάθε άνθρωπο εννοώ το κάθε άνθρωπο μα μόνο που οι άνθρωποι κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που πιθανό να κάνετε κι εσείς αυτή τη στιγμή που με διαβάζετε.
            Όταν διαβάσατε τη παραπάνω παράγραφο τι καταλάβατε πως εννοώ λέγοντας να προσέχουμε το κάθε άνθρωπο; Καταλάβατε πως εννοώ να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας σωστά; Και τώρα θα μου πείτε μα όλοι αυτό αξίζουν; Όχι δε το αξίζουν, αξίζει όμως για εμάς για τη δική μας καρδιά να κάνουμε πράξη αυτό που θέλουμε να κάνουν οι άλλοι για εμάς.
            Και έρχομαι ξανά στο λάθος που σας ανέφερα παραπάνω. Ποιό είναι το χρέος μας; Να νοιαζόμαστε και να προστατεύουμε τον κάθε άνθρωπο κι όταν λέω το κάθε άνθρωπο εννοώ το κάθε άνθρωπο!
            Καταλάβατε?
            Και τον εαυτό μας εννοώ! Τον δικό μας προσωπικό άνθρωπο.
            Το μεγαλύτερο λάθος του ανθρώπου είναι πως όταν μιλάει για όμορφα συναισθήματα και πράξεις σκέφτεται τον εαυτό του ενώ όταν μιλάει για άσχημα και κακόβουλα συναισθήματα σκέφτεται τους άλλους που τον έβλαψαν.
            Άραγε περισσότερο φταίνε εκείνοι ή εσύ που τους άφησες να σε βλάψουν;
            Κι επειδη ξέρω πως κάποιες φορές ενώ δεν αφήνεις κάποιον να σε πειράξει εκείνος βρίσκει το τρόπο να το κάνει, θα πω απλώς αυτό: «Πώς τα αρπαχτικά πάντα θα υπάρχουν στη ζωή μας, μη τους αφήνετε όμως να τη δηλητηριάζουν. Θα τη ρημάξουν είναι σίγουρο μα δε θα νικήσουν. Δε πρέπει να νικήσουν. Όταν ένα σπίτι γκρεμιστεί θα πονέσεις, είναι αναπόφευκτο θα το ξαναχτίσεις όμως. Θα ναι δύσκολο δε λέω μα θα τα καταφέρεις. Πρέπει να μείνεις κάπου άλλωστε. Η ζωή δε σταματά στα δύσκολα, συνεχίζει και σε μαθαίνει να γίνεται πιο δυνατός, πιο συνειδητοποιημένος μα και πιο καλός τεχνίτης τελικά.»

Σχόλια

  1. Ρούφηξα την κάθε σου λέξη!
    Το απόλαυσα όλο σου το κείμενο!
    Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα ευχηθώ όσο το δυνατόν λιγότερες... απώλειες!
    ;-)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω ολυ για το σχολιο! χαιρομαι ου σας αρεσε!!

    καλο βραδυ! φιλια ολλα και στους 2 σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω καταλβει γενικα οτι πρεπει να με βαλω σε γυαλα και να με τοποθετησω ειτε καπου σκοτεινα και πισω πισω ειτε καπου ψηλα ωστε να μην με φτανει κανεις..
    οπως εχω καταλαβει οτι δυσκολα θα εκτιμηθει η καλοσυνη στις μερες μας.
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοριτσακι μου γλυκο, αναμεσα σε αυτες τις 2 ειλογες θα σου ροτεινα το υψος για να μορεις να εχεις θεα και να μορουν να σε θαυμαζουν οι ανθρωοι, ομως και αλι θα ηταν λαθος. κανενα ακρο δεν ειναι το σωστο. αντα καου στη μεση υαρχει η καλη γωνια αν θες.

      φροντισε τον εαυτο σου, τοοθετησε τον ψηλα και ασε τους ανθρωους να δεις ως θα σου συμεριφερθουνε. μετα εσυ ειλεγεις οιους θελεις κοντα και οιους μακρια!

      γραφω εριεργα την ααντηση γιατι μηκα αο το χαλασμενο μου υολογιστη.

      καλο βραδυ! φιλακια ολλα!

      Διαγραφή
    2. το καταλαβα μην ανησυχεις. εχω απαντησει ηδη στο δικο σου σχολιο στην αναρτηση μου.

      Διαγραφή
  4. Τελικά Κική είμαστε τόσο απρόσεκτοι στην πινακίδα "προσοχή εύθραυστον" ή γινόμαστε στην πορεία μας;Ποιος ξέρει άραγε να πει με σιγουριά!Ίσως να ξεκινάει η ιστορία αυτή απ΄ τα δικά μας εύθραυστα...
    Το κείμενό σου με αρκετή δόση προβληματισμού... υπέροχο!Συνέχισε να ονειρεύεσαι..!Να ΄σαι καλά και να μας χαρίζεις όνειρα!
    Καλησπέρα με χαμόγελο!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Νίκο μου!
      Μου αρεσε ο προβληματισμος σου! Ξερεις μου αρεσουν πολυ τετοια ειδη συζητησεων αλλα θα σου απαντησω τη προσωπικη μου αποψη διχως να την εχω μελετησει καλα γιατι δεν ειχα αναρωτηθει ποτε κατι τετοιο και θελει σκεψη μια ενδεχομενη σωστη απαντηση.
      Νομιζω πως καποιοι ειναι απο μικροι απροσεκτοι σε αυτη τη πινακιδα και καποιοι αλλοι γινονται στη πορεια.
      Εξαρτατε απο το περιγυρο μας, το οικογενειακο μας περιβαλλον και το χαρακτηρα μας. Ετσι νομιζω ετσι με μια γρηγορη "σκεψη".

      Φυσικα και θα συνεχισω να ονειρευομαι, δε μπορω να ζω αλλιως αλλωστε. Χαρα μου να σας χαριζω ονειρα και να σας παιρνω μαζι τους! Ετσι, καθε φορα κ ακομη ενα ταξιδει ονειρου!

      Να εισαι καλα φιλε μου και να εχεις μια ομορφη μερα!


      Διαγραφή
  5. Υπέροχο κείμενο Κική μου!
    Αν και κουρασμένη όσο δεν μπορείς να φανταστείς.... το ρούφηξα!
    Φιλιά πολλά!
    Καλό σου ξημέρωμα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκυτατη μου Αριστεα καλημερα!
      Αφου καταφερες να με διαβασεις εστω και κουρασμενη θελω να σου στειλω πολλες πολλες αγκαλιες!
      Σε ευχαριστω πολυ που μου εδειξες ενδιαφερον διαβαζοντας το, το λεω αυτο γιατι ειναι μεγαλο και δεν ειναι ιδανικο για κουρασμενους ανθρωπους.
      Σ ευχαριστω και παλι!

      Να εισαι καλα γλυκια μου φιλη!
      Σου ευχομαι ολοψυχα μια πανεμορφη σαν εσενα μερα! <3

      Διαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΙΚΗ ΜΟΥ! Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως Φενια μου! τα ειπες ολα οσα με εκφραζουν!
      γλυκο φιλι σου στελνω και μια ευχη για καλημερα! <3

      Διαγραφή
  7. Καινούργια φίλη μου, πόσο χαίρομαι που με βρήκες και σε ανακάλυψα κι εγώ!! Πόσο σωστά τα λές!!! Μπορούμε όμως όλοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας;;! Πολλές φορές οι συνθήκες μας αναγκάζουν να τα ακούμε και να τα υπομένουμε, ή να λέμε δεν αξίζει τον κόπο να δημιουργήσουμε καταστάσεις, αφού δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα!!!Και αφήνουμε να περνάει ο καιρός και να διαιωνίζεται η κακή συμπεριφορά μερικών εις βάρος μας!!Και άρχισα τελικά να μη πιστεύω και στο ρητό: "η Αλήθεια θα λάμψει στο τέλος", ή ότι " το καλό πάντα νικά" και άλλα πολλά τέτοια παρηγορητικά, αλλά ουτοπικά!!! φιλάκια γλυκιά μου,θα συνεχίσω να διαβάζω με ενδιαφέρον όλες σου τις φιλοσοφίες γιατί αξίζουν και οι προβληματισμοί σου αλλά και ο τρόπος έκφρασής σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καινουργια μου φιλη καλημερα και σ ευχαριστω για το σχολιο σου!

      αρχικα θελω να σου πω οτι και εγω χαιρομαι που αλληλοσυναντηθηκαμε. :)

      Νομιζω πως ολοι μπορουμε να υπερασπιστουμε τον εαυτο μας οταν θελουμε πραγματικα να το κανουμε. Πολλες φορες επαναπαυομαστε σε μια συνηθισμενη κατασταση και η ρουτινα μας κανει να υπομενουμε πολλα! Εχουμε καθηκον ομως να προστατευουμε τους εαυτους μας απεναντι σε οσους μας αγαπαανε αληθινα! :)

      Πολλα ρητα φανταζουν οντως λυτρωτικα αλλα δυσκολα γινονται αληθεια... ομως εσυ να πιστευεις σε αυτα γιατι αν παψεις να τα πιστευεις δε θα ερθουν ποτε.. γιατι ακομη κ αν ερθουν απο τη στιγμη που δε θα τα πιστευεις δε θα ξερεις να τα αναγνωρισεις.

      Θα ειναι χαρα μου να μοιραζομαστε απο εδω και στο εξης διαφορα μεσω των μπλοκ μας! Και εμενα μου αρεσε ιδιαιτερα το δικο σου φιλοξενο σπιτακι! :)

      Ευχαριστω και παλι! Να εχεις μια ομορφη μερα! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφο δοκίμιο και αυτό, με αξιοπρόσεχτο περιεχόμενο!
    Ναι, συμφωνώ.. μία είναι η λύση.. να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.. να είμαστε ευγενικοί με τα συναισθήματα μας και με τα συναισθήματα των άλλων.. Επειδή σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως, είμαστε εύθραυστοι!

    Σκέφτομαι μερικές φορές, σίγα μωρέ, δεν είναι και τόσο δύσκολο να με προστατέψω.. και τότε έρχεται η στιγμή που παρασύρομαι, πέφτω με τα μούτρα, τρώω τα χαστούκια μου και συνέρχομαι..

    Εύχομαι να συνεχίζεις να γράφεις δοκίμια! ;) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Palomaki τρυφερο καλημερα και απο εδω!
      Σε καθε σχολιο σου βλεπω εναν ακομη πιο τρυφερο ανθρωπο! Ενδιαφερον! Τυχεροι οσοι σε εχουν διπλα τους! Ευχομαι να σε προσεχουν οπως αξιζεις! :)

      Οντως ολοι ειμαστε ευθραυστοι απλα δε το ξερουμε, μεχρι τη στιγμη που ερχετε η σειρα μας..


      Ολοι τρωμε τα χαστουκια μας αλλα καλο μας κανουν! Συνερχομαστε και τραβαμε αλλη πορεια! :)

      Ναι θα συνεχισω να γραφω, ετσι αλλωστε ζω και κανω τη ζωη μου καλυτερα, τωρα μαλιστα που δειχνετε να τα αγαπατε δε θα σταματησω ποτε! :)

      Φιλακια πολλα και ευχαριστω για τα σχολια! <3

      Διαγραφή
  9. Όλο το ρεζουμέ είναι εκεί που γράφεις πως όταν μιλάμε για το καλό εννοούμε τον εαυτό μας κι όταν μιλάμε για το κακό, τους άλλους (κατάλαβες ποιο σημείο εννοώ) Κι όμως, υπάρχουν κι άνθρωποι -πάρα πολλοί- που δεν αγαπούν καθόλου τον εαυτό τους και η "ένδειξη" γράφει: "προσοχή, κάντε ότι καταλαβαίνετε με εμένα"! Σε φιλώ γλυκά και καλό Σουκου! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου! ναι καταλαβα σε πιο σημειο αναφερεσε ;)

      οντως υπαρχουν ανθρωποι που δειχνουν να μην αγαπουν καθολου τους εαυτους τους αλλα ακομη και εκει μου φαινετε αδιανοητο το οτι αφηνουν τους αλλους να τους κανουν κομματια...
      δεν ειμαι σιγουρη κατα ποσον θελουν να γραφουν επανω "προσοχη, καντε οτι καταλαβαινετε με μενα" η κατα ποσο εννοουν αυτην την ενδειξη... ισως να βαζουν αυτη την ενδειξη για δουν αντιδρασεις και να κανουν πιο ευκολα ξεκαθαρισματα για τη ζωη τους... ή να τη βαζουν για να τιμωρησουν τον εαυτο τους... δε ξερω... ευχομαι παντως αυτοι οι ανθρωποι να βρουν την ακρη τους και να γινουν οι ιδιοι ασπιδα για τον εαυτο τους!

      καλο σκ και σε σενα γλυκια μου! φιλακια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  10. Διάβασα το κείμενό σου το βράδυ... Με έβαλε σε σκέψεις και δεν ήξερα τι να σχολιάσω, γι' αυτό είπα θα το κάνω το πρωί...
    Εξακολουθώ να σκέφτομαι και να μη ξέρω τι να πω...
    Θα σου πω μόνο πως τα πιο αγαπημένα μου κείμενα είναι αυτά που με αφήνουν άφωνη και χαμένη στις σκέψεις μου!
    Απλά υπέροχο, λέξη προς λέξη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με συγκινησες! μπορει να σου φαινετε περιεργο αλλα οντως με συγκινησες! ειμαι πολυ ευαισθητη ετσι κ αλλιως αλλα οταν συνανθρωποι μου μου προσφερουν τετοια λογια απλοχερα δε συγκρατιεμε με τιποτα!

      να προσεχεις τον εαυτο σου Rylie μου! για να εισαι ακομη σε σκεψεις με αυτο το κειμενο και το εχεις διαβασει εχθες βραδυ σημαινει πως εισαι πολυ ευθραυστος ανθρωπος και καπου εκει μεσα ειδες κομματια της δικης σου ψυχη.

      να προσεχεις τον εαυτο σου γιατι δεν εισαι απλως ευθραυστη εισαι πολυτιμη! μονο τα αντικειμα αξιας εχουν την ενδειξη προσοχη ευθραυστο!!!!

      να εισαι καλα!!!! σ ευχαριστω και παλι!!! απο καρδιας!!! <3 <3

      καλημερα και καλο σκ και σε σενα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. ειδες που γρφαφεις καλα αληθινα ζεστα; μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιωαννα μου! παλια μου μπλοκοφιλη! :)
      ευχαριστω πολυ! να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  12. Υπέροχο κείμενο, το απόλαυσα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω για το χρονο και το σχολιασμο σου!
      να εισαι καλα!! σε φιλω και σου ευχομαι ενα καλο σκ! φιλακια!!!! <3

      Διαγραφή
  13. Σε "ανακαλύπτω" λίγο λίγο και χαίρομαι πολύ!!
    Υπέροχο κείμενο!..γεμάτο αλήθειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι ου χαιρεσαι οταν με ανακαλυτεις. χαχα
      ειναι σα ντιμονο αυτη η διαδικασια.
      βασικα ολη η χαρα ειναι δικη μου γιατι βρηκα εσενα και αρκετα ατομα τωρα τελευταια ου ειναι αντα εδω για μενα. με διαβαζουν, με σχολιαζουν, με νοιαζονται για το ιδιο με κανουν να αισθανομαι κ εγω για ολους εσας.
      αν δε σας γνωριζα δε θα χαιρομουνα τοσο ολυ ωστε να ξαναβαζω τα κειμενα μου!
      η χαρα ειναι ολη δικη μου!
      ευχαριστω για ολα! φιλια ολλα!!! <3

      Διαγραφή
  14. Εχεις δικιο ειμαστε ακριβως σαν τα πακετα , πρεπει να βρεθουν οι καταλληλοι ανθρωποι να μας προσεξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μαιρακι μου καως ετσι μας φανταζομαι κ εγω! καλο σου βραδυ! φιλακια ολλα!

      Διαγραφή
  15. Ναι, συνέχισα την συγκεκριμένη δημοσίευση και τελειώνοντας την ανάγνωσή της μπορώ να πω με σιγουριά πως άξιζε η αναμονή! Την διάβασα ήρεμα με κανέναν πάνω από το κεφάλι μου!:)
    Πόσο συμφωνώ μαζί σου σε όλα! Ειδικά στο ότι ο άνθρωπος πάντα όταν μιλάει για τον εαυτό του αναφέρεται σε όμορφα συναισθήματα και πράξεις ενώ τα κακόβουλα και άσχημα είναι "προσόντα" μόνο των άλλων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω φιλη μου που με διαβαζεις και παντα εχεις ενα καλο λογο να πεις!
      χαιρομαι που σε γνωρισα και που μου δινεις την ευκαιρεια να ταξιδευω εστω κ ετσι μαζι σου!

      να εισαι καλα!!! <3
      φιλια πολλα! πολλα!

      Διαγραφή
  16. Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!! Ποσο μεσα επεσες αγαπη μου!!!Εδω βρηκα ολο μου τον εαυτο οχι μονο ενα κομματι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι ου σου αρεσε καλη μου φιλη!
      ευχαριστω και αλι για ολα!
      να εισαι αντα καλα!
      φιλακια ολλα ολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να