Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΓΚΑΛΙΑ.

Καλησπέρα στη βραδινή μπλοκογειτονια!
Λοιπόν, επειδή το τελευταίο καιρό έχω γνωρίσει εδώ μεσα καταληκτικούς για μενα ηλεκτρονικούς φίλους που αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τόσα και τόσα μαζί τους, αποφάσισα να κάνω μια αναδημοσίευση ενός κειμένου-δοκιμίου που εγω γράψει και δημοσιεύσει εδώ πριν πολύ καιρό. Γι αυτό το λόγο άλλωστε τη βάζω ξανά για να τη διαβάσετε κυρίως εσείς, οι νέοι αγαπημένοι μου φίλοι!
Ξέρω πως είναι λίγο μεγάλο αλλά θα σας παρότρυνα να μη βαρεθείτε να το διαβάσετε, πέρα απο το ότι είναι σημαντικό για μενα επειδή ήταν απο τα πρώτα μου δοκιμια θα ηθελα να το διαβασετε γιατι μιλαει για μια αξία που ολοι αγαπαμε στη ζωη μας.
Μιλαει για την αξία και την ουσία μιας απλής ανθρώπινης αγκαλιάς!
Εύχομαι να σας αρέσει και κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο!

Καλό βραδυ σε όλους σας!



Η ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

Σκέφτομαι και αναρωτιέμαι ποια «πράξη» ή έστω ποια μορφή εκδήλωσης θαυμασμού και αγάπης μπορεί να είναι η πιο πολύτιμη στη ζωή των ανθρώπων και τελικά πάντοτε, όποτε και να κάνω αυτό το ερώτημα στον εαυτό μου, καταλήγω πως είναι η αγκαλιά. Ωστόσο συνεχίζω να πιστεύω ότι η σημασία και ο ρόλος της είναι πολύ υποτιμημένος στην εποχή μας.
Δε ξέρω πόσοι άνθρωποι θα συμφωνούσαν μαζί μου ή εάν τους ρωτούσα πόσοι θα σκεφτόντουσαν την αγκαλιά (μιας και που οι περισσότεροι άνθρωποι σε ερώτηση σχετική με τις εκδηλώσεις αγάπης θα προσπαθούσαν να βρούνε ότι πιο «φανταχτερό» υπάρχει για να απαντήσουν) αλλά ξέρω πως για μένα η αγκαλιά είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να παρέχει ο ένας άνθρωπος στον άλλο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει τίποτα για να τη δώσει εκεί που θέλει και αξίζει φυσικά!
Πιστεύω πως η ανθρώπινη αγκαλιά έχει πέσει και αυτή θύμα της έννοιας της λέξης «δεδομένος» και επειδή όλοι μας τη θεωρούμε κατά κάποιο τρόπο δεδομένη δε της δίνουμε την αξία και τη τιμή που της αρμόζει.
Δεν είναι τυχαίο που όταν ένα μωράκι έρχεται στο κόσμο το πρώτο πράγμα που θέλει και χρειάζεται είναι η αγκαλιά και το χάδι της μαμάς του, όπως επίσης και το ότι η εκάστοτε μανούλα το μόνο που θέλει και χρειάζεται μετά τη γέννα της, όσο ταλαιπωρημένη και να ναι, είναι να κρατήσει αγκαλιά το μωρό της, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ενώ έκλαιγε ασταμάτητα, τη στιγμή που ακουμπά και μυρίζει το δέρμα της μαμά του τότε ηρεμεί, εφησυχάζει και κοιμάται.
Τελικά η φύση από τη στιγμή που ερχόμαστε στο κόσμο μας δείχνει το πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά αλλά εμείς όπως και στην υπόλοιπη διάρκεια της ζωής μας αργούμε να μάθουμε και να κατανοήσουμε αυτά που πρέπει τη δεδομένη χρονική στιγμή! Και καθώς η ζωή εξελίσσεται και μεγαλώνουν γενιές ανθρώπων μαζί της, η αγκαλιά είναι εκεί και περιμένει μέχρι να μάθουν οι άνθρωποι την πραγματική της αξία. Η αγκαλιά υπάρχει για να συντροφεύει τους ανθρώπους από τη στιγμή που έρχονται στη γη και μέχρι τη στιγμή που φεύγουν.
Ποιό μωρό δεν έχει ανάγκη την αγκαλιά για να μεγαλώσει και ποιός ηλικιωμένος δεν έχει την ανάγκη της αγκαλιάς για να αισθανθεί ευτυχισμένος;
Και ναι η αγκαλιά εκτός από μορφή εκδήλωσης αγάπης από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι και «φάρμακο» για πληγωμένες καρδιές! Ένα ισχυρό φάρμακο που δε στοιχίζει τίποτα αλλά γιατρεύει και απαλύνει τις πληγές του σώματος και της ψυχής μας.
Ένα μικρό παιδάκι όταν πέσει μέσα στο σπίτι του και χτυπήσει τι κάνει; Τρέχει κατευθείαν στους δικούς του για να το αγκαλιάσουν, να το φιλήσουν και να του πουν πως θα περάσει… το ίδιο λοιπόν κάνει και ένας άνθρωπος όσο μεγάλος και να είναι ηλικιακά. Είτε πονάει το σώμα του είτε η ψυχή του το μόνο που θέλει είναι μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά από τους ανθρώπους που αγαπάει.
Η αγκαλιά μας συντροφεύει από τη στιγμή που γεννιόμαστε και υπάρχει εκεί, δίπλα μας για να μοιραστεί μαζί μας και καλές αλλά και κακές στιγμές! Είναι εκεί και στις επιτυχίες μας αλλά και στις αποτυχίες μας! Είναι εκεί και στο κλάμα αλλά και στο γέλιο μας! Είναι εκεί και για τη χαρά αλλά και για το πόνο μας! Είναι εκεί και θα συνεχίσει να είναι μέχρι να καταλάβουμε την αξία της αλλά και την αξία των ανθρώπων που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας! Γιατί κακά τα ψέματα… χωρίς τους ανθρώπους δεν θα υπήρχε και η αγκαλιά στον κόσμο μας!
Και τέλος, εάν με ρωτάτε τι γίνεται όταν αυτή η αγκαλιά μας πνίγει και μας κάνει να ασφυκτιούμε μερικές φορές, τότε θα σας πω ότι μια σωστή αγκαλιά σε αγκαλιάζει με τόσο γλυκό και τρυφερό τρόπο που δε σε πονά, δε σου δυσκολεύει την αναπνοή και πάνω απ’ όλα σε κάνει να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι. Ναι να ονειρεύεσαι γιατί ακόμα κι όταν η αγκαλιά γίνεται για λόγους που εσένα σε κάνουν να πονάς τότε μια σωστή αγκαλιά οφείλει να σε παρηγορήσει αλλά και να σε κάνει να ονειρευτείς ξανά.
Και αν μέσα από αυτές τις λίγες ή πολλές για κάποιους λέξεις καταλάβαμε τη σημασία της αγκαλιάς το μόνο που μένει είναι να ψάξουμε στη καρδιά μας και να δούμε σε ποιους θα τη παρέχουμε αλλά και σε ποιους θα επιτρέψουμε να μας τη παρέχουν! Κάτι τόσο πολύτιμο πρέπει να το δίνουμε και να μας το δίνουν άνθρωποι που πραγματικά το αξίζουν και πάνω απ’ όλα να τη δίνουμε σα «φάρμακο» σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται!
Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μετά από τόσο ανάλυση περί της ανθρώπινης αγκαλιάς έχω ειλικρινά την ανάγκη να αγκαλιάσω και παρατηρώ πως τα άτομα που σκέφτηκα πως θα ‘θελα αυτή τη στιγμή να μπορούσα να αγκαλιάσω είναι αυτά που πάντοτε ήταν εκεί για να με αγκαλιάσουν πριν ακόμα εγώ τους το ζητήσω.
Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί μια αγκαλιά! Ανοίγει για να σε κλείσει εκεί μέσα πριν ακόμη της ζητηθεί! Απλά το αισθάνεται και είναι έτοιμη να κάνει τη δουλειά της… απλά να σε κλείσει εκεί και χωρίς καν να σου μιλήσει ή να σου ζητήσει εξηγήσεις, να σε γιατρεύσει…!

Σχόλια

  1. Μια αγκαλιά αληθινή από μένα για σένα
    γιατί μου άρεσε πολύ η προσέγγισή σου στην αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τι ομορφο το σχολιο σου! χαιρομαι ου μου ροσφερεις την αγκαλια σου! τη δεχομαι με ευχαριστηση και στην ανταοδιδω με χαρα και θερμη!

      ευχαριστω αρα ολυ!!! <3 <3 <3

      Διαγραφή
    2. Σκέφτομαι οτι δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο απο μια αγκαλια.

      Διαγραφή
  2. Η κοινωνική ψυχολογία έχει ιδιαιτέρως ασχοληθεί με το άγγιγμα. Παιδιά σε ορφανοτροφεία που στερούνται την ανθρώπινη επαφή μαραζώνουν και μένει μέχρι κι ο εγκέφαλος τους ατροφικός!
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να αγκαλιάζω όλου όσους αγαπώ! Σε καθημερινή βάση.
    Να'σαι καλά Κική!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μραβο Αριστεα μου! να τους αγκαλιαζεις! χαιρομαι ου το κανεις αυτο! κι εγω ροσαθω να το κανω! ειναι σημαντικο να δειχνουμε στους αλλους το οσο τους αγααμε και η αγκαλια ειναι αο τους καλυτερους τροους!

      κι εσυ να εισαι καλα γλυκια μου φιλη!
      φιλια ολλα και σε σενα!!

      καλο βραδυ! <3

      Διαγραφή
  3. Κάθε αγκαλιά που γίνεται αυθόρμητα κι αληθινά, είτε είναι στοργική, είτε ερωτική, είτε φιλική κρύβουν ένα κοινό παρονομαστή... την αγάπη!
    Και για μένα που έτυχε κι άργησα να σε γνωρίσω, νιώθω την ανάγκη να σ΄ αγκαλιάσω που μ΄ έκανες να αισθανθώ τόσο όμορφα και συγκινητικά μ΄ αυτό το υπέροχο κείμενό σου και να σου πω το πόσο πολύ χαίρομαι πως σε γνώρισα.
    Αφήνω την καληνύχτα μου μ΄ ένα χαμόγελο να σε συντροφεύει!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Νικο μου! ευχαριστω θερμα για τα καλα σου λογια! ευχαριστω και ανταποδιδω σε ολα!

      να εισαι καλα φιλε μου! :)

      Διαγραφή
  4. Μια αγκαλιά σου στέλνω! Η ανάρτησή σου, αφυπνιστική.
    Γονείς, αγκαλιάστε τα παιδιά σας!!! Είναι όντως τόσο σημαντικό, όπως πολύ ωραία το έθεσες.
    Μου αρέσει η γραφή σου.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ευαγγελια μου! Σ ευχαριστω για το ομορφο σχολιο σου! Να εισαι καλα κι παντα ευτυχισμενη! Πολλα φιλακια και απο εμενα! <3

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Αγγελική! Βλέπεις είμαι από τους πρωινούς της μπλογκογειτονιάς και ομολογώ πως η μέρα μου ξεκινάει πολύ όμορφα διαβάζοντας αυτό το δοκίμιο. Χωράει τρίτος στην αγκαλιά σας με την Flora Gia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστινάκι μου! Φυσικά και χωράς στην αγκαλιά μας! Χιλιοι καλοι χωρανε που λεει και η παροιμια! χιχιχι

      Φιλακια πολλα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  6. Κορίτσι μου... Θα μπορούσα να αναφέρω μια ιστορία που ένα παιδί σαν μεγάλωσε το άκουσαν να λέει:
    "Είμαι μισερός γιατί δεν αγκαλιάστηκα στα μικρά μου χρόνια!"

    Μια απαλή αγκαλιά που κρύβει δύναμη σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω Αντιγονη μου ειναι συγκλονιστηκη η φραση απο την ιστορια που ανεφερες. ειλικρινα ανατριχιασα!

      η αγκαλια ειναι τοσο ανεξοδη και πολυτιμη. κριμα να μη τη προσφερουν απλοχερα οι ανθρωποι! εξαλλου σε μια αγκαλια και τα δυο μελη δεχονται και προσφερουν συναμα. ειναι ισαξια. ποσο κριμα να μην αγκαλιαζονται οι ανθρωποι!

      σου ανταποδιδω την απαλη αγκαλια και σου στελνω τις ευχες μου για ομορφες και ξενοιαστες μερες!

      να εισαι καλα και παντα να μαγευεις το κοσμο με τη καλοσυνη σου!!! <3

      Διαγραφή
  7. Πολύτιμη η αξία της αγκαλιάς-υπέροχο το κείμενό σου,
    Κική μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ νεα μου φιλη! χαιρομαι που σου αρεσε!

      καλως ηρθες! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Με συγκίνησες!
    Από τότε που έχασα τη μαμά μου, αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η αγκαλιά της...

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ εσυ με συγκινησες σερενατα μου. λυπαμαι πολυ που εχασες τη μανουλα σου τοσο μικρη, οχι πως παιζει ρολο η ηλικια αλλα υποθετω πως οσο πιο μικρος εισαι τοσο ποιο αναγκη εχεις τους γονεις σου και τοσο πιο νεοι ειναι αυτοι...
      ευχομαι η μανουλα σου να σε καμαρωνει και να σε προστατευει παντα απο εκει που βρισκετε. να ειναι παντα διπλα σου και να σου δινει δυναμη και συμβουλες!

      ελα να σε αγκαλιασω!!! θελω μια αγκαλια να σου δωσω αυτη τη στιγμη! τρυφερη και απαλη θα ειναι σα πουπουλο!

      φιλακια πολλα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  9. Ήρθα για πρώτη φορά στο blog σου και βρήκα την πιο όμορφη ανάρτηση. Τι καλύτερο από μια αγκαλιά!!!
    Σε ευχαριστώ που επισκέφτηκες τα "μονοπάτια της φαντασίας μου"
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου γλυκια εγω ευχαριστω και χαρα μου μεγαλη ειναι που επισκέφτηκα το blog σου! ειναι ωραιοτατο θα ελεγα!!!!

      θα τα λεμε καλη μου! φιλακιαααα! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Κική, σε βρήκα και σε διαβάζω από το σπουδαίο blog της Αριστέας μας. Μου άρεσαν τα σχόλια, οι απόψεις και οι αξιόλογες αναρτήσεις σου, ώσπου σήμερα γίναμε και φίλες. Έχεις έναν πολύ όμορφο ιστότοπο, μ' ενδιαφέροντα θέματα και προσεγγίσεις! Όσο για την αγκαλιά, είναι ότι πιο γλυκό, απλό, ανέξοδο αλλά απαραίτητο στη ζωή μας! Σου εύχομαι ένα Σ/Κο μόνο με αγκαλίτσες και χαμόγελα ☺☺☺ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα τι ομορφο πρωτο μυνημα ειναι αυτο που λαμβανω; ευχαριστω πολυ απο καρδιας! ευχαριστω και ανταποδιδω τα τοσο θερμα σου λογια! μπηκα να εξερευνησω κι εγω το μπλοκ σου αλλα κατι ετυχε και δε προλαβα να σου αφησω μυνημα. θα σε επισκεφτω σε λιγο ομως!
      χαιρομαι που σε βρηκα! κατι μου λεει πως σε σενα θα βρω κομματια μου! :)

      να εισαι καλα γλυκια μου! ευχαριστω και ανταποδιδω ξανα!

      φιλακια πολλα με ενα καλο σκ και σε σενα! <3

      Διαγραφή
  11. Γειά σου γλυκό μου κοριτσάκι..γράφεις πολύ όμορφα,με ταλέντ ο,με ευαισθησία..καταθέτεις ψυχή με συναίσθημα κιαυτό εμένα με συναρπάζει..γίναμε πρόσφατα φίλες..δεν σε ήξερα καλά..η ανάρτηση η σημερινή με την αγκαλιά με μάγεψε και είναι πολύ σωστό να μας την δίνουν πριν ζητηθεί...κι αυτό εξάλλου είναι το πραγματικό νόημα της αγάπης..αγάπη απλόχερα και ανειδιοτελής...φιλάκια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι καλη και γενναιοδωρη που εισαι μαζι μου! ευχαριστω τοσο πολυ! σημερα με τα ομορφα σχολια σας με εχετε κανει να χαμογελαω γλυκα! ξαφνικα νοιωθω πως εχω πλημμυρισει ευγνομωσυνη!

      κι εγω χαιρομαι που γιναμε φιλες και θα τα λεμε συχνα γιατι εχω παρατησει πως διαθετεις κι εσυ ενα αψογο απ ολες τις αποψεις μπλοκ, κι επειδη πισω απο καθε μπλοκ κρυβεται και ενας ανθρωπος ειμαι σιγουρη πως μονο καλα πραγματα εχω να λαβω απο σενα!

      να εισαι καλα φιλη μου! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Συγκινητικό... Είναι η πιο απλή και η πιο όμορφη πράξη που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά! Σημαντικός ο ρόλος της!
    Μια τεράααααστια αγκαλιά από εμένα!!!
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου!!! σ ευχαριστω κ ανταποδιδω την αγκαλια σου!!!

      να εισαι καλα και να χερεσαι τον αγαπημενο σου! :)

      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. Τόσο όμορφο, πλήρες εμπνευσμένο, άρθρο για την "αγκαλιά" ειλικρινά δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω. Ακόμη και εκεί που αναφέρεσαι στην "πιεστική" πνιγηρή αγκαλιά είναι τόσο αληθινά αυτά που γράφεις που μπορεί να διδαχθεί κανείς "πώς και πόσο" να αγκαλιάζει.
    Επίτρεψε μου σε παρακαλώ να σε συγχαρώ για όσα κέρδισα από την ανάγνωση αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xριστόφορε; Εσύ να συγχαρείς εμένα; Τι να πω εγώ τώρα...
      Ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ! Είναι σημαντικό για μένα αυτό το σχόλιό σου!
      Ξέρεις, στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να προχωρήσω με παρεμφερή δοκίμια σε έκδοση και έβρισκα πόρτες κλειστές.
      Φυσικά και σε σκέφτηκα ποτέ οτι δεν αξιζουν τα δοκίμιά μου αλλά η αλήθεια ειναι πως στεναχωριόμουν ειλικρινά. Ευτυχώς πάντα κρατάει λίγο..
      Ειλικρινά ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σου! Να είσαι καλά!!!!
      Καλό βράδυ φίλε μου!

      Διαγραφή
  14. Ένα από τα πιο όμορφα κοπλιμέντα που μου έκαναν πρόσφατα είναι πως ξέρω να αγκαλιάζω.. συγκινήθηκα εκείνη τη στιγμή!:)

    Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου, που όταν γυρνώ πίσω τη θυμάμαι με χαρά και δίνει δύναμη στη σκέψη μου, είναι όταν έπαιρνα αγκαλίτσα τη μικρή ανιψιά μου.. είναι μωράκι ακόμα, σε λίγο θα γίνει 1 χρονών και με τα χεράκια της με αγκάλιαζε και ακουμπούσε το κεφαλάκι της στον ώμο μου.. τρυφερή στιγμή!!

    Επίσης, αυτή τη χρονιά πληγώθηκα τόσο πολύ όταν κάποιος δεν ήθελε να τον αγκαλιάσω.. για όλα αυτά που γράφεις.. γιατί για μένα η αγκαλιά είναι ένα υπέροχο δώρο να μοιραστούμε με τους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για μας.. πιθανώς δεν σήμαινα πολλά εγώ.. :(

    Θυμάμαι διάβασα κάποτε σε ένα βιβλίο του Μπουσκάλια ότι είναι ωραίο να χαιρετάς και ένα ξένο με αγκαλιά ή να τον φιλάς.. αυτό μου είναι κάπως δύσκολο, δε μπορώ να κάνω αγκαλιά σε όποιον και όποιον, νιώθω σα να σπάω το χώρο του.. και θέλω το χρόνο μου.. αλλά αν δω έστω και μια στιγμή ότι ο άλλος το έχει ανάγκη τότε θα το κάνω με χαρά! Υπάρχει και μέρα για την αγκαλιά, ή μήπως όχι;

    Τέλος, κάτι που με έχει μαγέψει και χρησιμοποιώ πάντα στο κλείσιμο των γραμμάτων στην ιταλική γλώσσα.. μπορείς να γράψεις "un abbraccio", που σημαίνει μια αγκαλιά! Πόσο τέλειο;!

    Μια μεγάλη αγκαλιά και σε σένα! Μου άρεσε πάρα πολύ το δοκίμιό σου! Μου έφερε τρυφερές αναμνήσεις στο νου και όνειρα..

    Φιλιά πολλά και καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paloma μου τι ομορφο που ειναι το σχολιο σου!!!
      Καταρχας ευχαριστω πολυ για το χρονο σου να το διαβασεις και να το σχολιασεις. Χαιρομαι ιδιαιτέρως που σου άρεσε και χαίρομαι πολύ περισσότερο για τις όμορφες μνήμες που ανέδυσε στην επιφάνεια των σκέψεων σου!

      Μου άρεσε παρα πολύ το κοπλιμενυο που σου εκαναν τελευταια! ;) οντως απο τα καλυτερα θαρρω!

      Η αγκαλια που εδινες στην ανηψια σου αδιαμφησβητητα ειναι μοναδικη, και το λεω με παθος γιατι το εχω νοιωσει και εγω προσφατα αυτο και ξερω... ειναι απιστευτο συναισθημα!

      Οσο για τον ανθρωπο που αρνηθηκε να σε αγκαλιασει ξερεις τι πιστευω; Όχι πως δεν ηθελε γιατι δε σημαινες πολλα για εκεινον, νομιζω πως δεν ηθελε γιατι κατα βαθος γνωριζε πως δεν την αξιζε! Ισως η συμπεριφορα του να μην αξιζε την αγκαλια σου και ενδομυχα να την απετρεπε.

      Επειτα στο σημειο με την αγκαλια η τα φιλια σε ξενους οπως σωστα ειπες δε μπορουμε να το κανουμε ευκολα και ειναι απολυτα λογικο, ομως ακομη κ εκει οπως σωστα ειπες αν δουμε οτι καποιος το εχει οντως αναγκη πολυ απο εμας δε θα δειλιασουμε να τη προσφερουμε.

      Μου αρεσει πολυ η λεξη της "ιταλικης αγκαλιας". Δε το γνωριζα αυτο και χαρηκα πολυ που μου το εμαθες!

      Για το τελος σου αναταποδιδω τρυφερα την αγκαλια και σου ευχομαι οτι καλυτερο!

      Να εισαι καλα γλυκια μου!

      Να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή
  15. Κική μου πολύ όμορφο! Λοιπόν δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ για το ποια είναι η πολυτιμότερη πράξη αγάπης και μου έδωσες μεγάλη έμπνευση!! Γι'αυτο κι εγώ φεύγοντας σου αφήνω μια μεγάλη αγκαλιά για καλό σαββατοκύριακο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινακι μου γλυκο και ομορφο καλημερα!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λογια και χαιρομαι για την εμπνευση που σου προσφερα!
      Να αγκαλιαζεις τους ανθρωπους σου οσο πιο συχνα μπορεις! Ειμαι σιγουρη πως θα το ευχαριστιεσε καθε φορα και περισσοτερο! και εσυ και εκεινοι δηλαδη! :)

      Να εχεις ενα ομορφο και ξεκουραστο σαββατοκυριακο!!
      Φιλακια Πολλα!

      Διαγραφή
  16. Για μένα μία αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο για ΟΛΑ.Είμαι από αυτές που αγκαλιάζουν, που κλαίνε , που γελούν με το παραμικρό και όταν "πονάω" μία αγκαλιά σιωπηλή είναι ότι χρειάζομαι και ότι αποζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αχτιδενια μου!
      ημουνα σιγουρη πως εισαι "οπαδος της αγκαλιας" και ιδιων οταν αυτη προερχετε απο τα εγγονακια σου!

      Να εισαι καλα αγαπημενη μου φιλη!
      Να εχεις ενα ομορφο διημερο γεματο πολλες αγκαλιες!

      Διαγραφή
  17. Είσαι μέσα στο μυαλό μου... πάντα πίστευα όλα όσα αναφέρεις για την αγκαλιά και για την πολύτιμη αξία της. Για την ακρίβεια, πιστεύω πως μια αγκαλιά μπορεί να εκφράσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα πάντα και μπορεί να κλείνει μέσα της όλο τον κόσμο. Να είναι ο κόσμος και να σου χαρίζει τον κόσμο.
    Προσπαθώ να την προσφέρω συχνά. Συνάντησα ανθρώπους στη ζωή μου που δεν είχαν μάθει τον εαυτό τους να τη δέχεται. Άμυνα; Δεν ξέρω. Θυμάμαι πάντως πως είχα εντυπωσιαστεί στην αρχή από το πόσα πολλά είχαν επιλέξει να χάνουν.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρεσε αυτο με την αγκαλια και τον κοσμο!!! εξαιρετικο!!!! το λατρεψα!!!!!

      να εισαι καλα φιλη μου! να δινεις και να δεχεσε αγκαλιες ευχομαι στη ζωη σου!!!!! <3

      φιλακια ολλα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να