Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.

Και επειδή σήμερα είναι μέρα εγκαινίων στο μπλοκ, θα δημιουργήσω μία νέα στήλη (ετικέτα), στην οποία θα υπάρχουν οι αναρτήσεις του DIARY OF BLISS, που είναι μια όμορφη ιδέα-προτροπή της γλυκιάς και αξιαγάπητης φίλης Κατερίνας απο το POSITIVE THINKING GREECE.

Θα παρότρυνα με μεγάλη χαρά όποιον θέλει να συμμετάσχει ή να ενημερωθεί σχετικά να πατήσει ΕΔΩ και να μελετήσει τις περεταίρω λεπτομέρειες.

Εν ολίγοις, στην όμορφη τούτη στήλη ο καθένας μας μπορεί να γράφει κάποια πράγματα  που για κάποιον ιδιαίτερο λόγο είναι σημαντικά για εκείνον.

Θα ήθελα να επισημάνω πως χαίρομαι πολύ για τη πρώτη μου εγγραφή στο ημερολόγιο γιατί σα παιδί που ήμουνα δεν ειχα ποτέ ημερολόγιο. Δηλαδή είχα αλλά ήταν σαν να μην είχα διότι ποτέ δεν έγραφα, απλώς μου το έπαιρναν δώρο. Γενικά εγώ παλιά ούτε έγραφα, ούτε διάβαζα, χρόνια μετά μου βγήκε αυτή η αγάπη, οπότε όπως καταλαβαίνεται είναι η πρώτη μου ανάρτηση σε μορφή κανονικού ημερολογίου. (Εντωμεταξυ τωρα που το σκεφτομαι ένα μυθιστόρημα που έχω ξεκινήσει να γραφω απο το 2011 ειναι σε μορφη ημερολογιου, μαλλον ενδομυχα μου ελειπαν τα ημερολογια αλλα δε το ηξερα). :)

Και συνεχίζω λέγοντας πως η σημερινή μου ανάρτηση έχει να κάνει με κάτι που βίωσα και συμπερανα προσφατα ύστερα απο ενα συμβάν που έγινε και άκουσα τη πιο γελοία δικαιολογία που έχω ακούσει μέχρι στιγμής στη ζωή μου και μάλιστα απο ένα άτομο που ξερω καλά και το θεωρούσα πολύ έξυπνο για να σκέφτεται με αυτό το τρόπο.....

Αυτο που έμαθα λοιπόν είναι το εξής:

" Καλύτερα να σε στεναχωρούν οι δικοί σου άνθρωποι παρά να σε απογοητεύουν. Γιατί η στεναχώρια "θεραπεύεται", "προσπερνάτε", "διορθώνεται", "συγχωρείται", η απογοήτευση όμως ένα πράγμα κάνει στην ουσία. Ρίχνει στα μάτια σου τους ανθρώπους που κάποτε είχες ψηλά! Και όσο και να προσπαθήσεις δύσκολα θα "ανέβουν" ξανά! "

Θα ήθελα να σας πω πως για μένα άλλο πράγμα είναι το πληγώνω και άλλο το στεναχωρώ. Γιατί το να σε πληγώνουν εννοείτε πως είναι πιο σοβαρό απο το να σε απογοητεύουν αλλά η στεναχώρια είναι κάτι που περνάει με τους τρόπους που ανέφερα και μπορεί να γίνει και κατα λάθος, η απογοήτευση όμως ποτέ. Οι άνθρωποι σε απογοητεύουν ενώ καταβάθος ξέρουν πως αυτό κάνουν! Και όπως είπα και πριν αν ένας άνθρωπος πέσει στα μάτια σου, η ψυχή σου κρυώνει και δε μπορείς για μεγάλο χρονικό διάστημα (μη πω για παντα δε θα ηθελα) να τον "δεις" και να τον "νοιωσεις" όπως παλιά.

Γιατί η απογοήτευση είναι σα να πέφτει κάτι ενώ η στεναχώρια είναι σα να έρχεται κάτι εκεί που είσαι και απλώς το βιώνεις, η απογοήτευση σε ρίχνει όμως και αυτό το ξέρω καλά.

Και θα ήθελα να προσθέσω και κάτι για το τέλος που για μένα συνδέεται άμεσα με το παραπάνω για λόγους που δε μπορώ να εξηγήσω.

"Σε έναν κόσμο που η υποΧΡΕωση μπαίνει πανω απο τη φιλία, την αγάπη, τις αναμνήσεις, τις στιγμές κ.α., τότε οι άνθρωποι μονο κενοί φαντάζουν στο μυαλό μου!"

Θα ήθελα πάρα πολύ η πρώτη ανάρτηση του Diary of Bliss να ήταν πιο θετική αλλά επειδή είναι άκρως αληθινή ίσως να τη κάνει πιο θετική απο οποιαδήποτε άλλη που θα μπορούσα να βάλω! 

Γιατί όπως είχα γράψει κάπου στο παρελθόν "Ευχαριστώ και όσους με πλήγωσαν διότι ακόμη και απο αυτούς μπορώ να μάθω".


Γιατί ανάμεσα σε τόσα, το πληγώνω μπορεί να σημαίνει και απογοητεύω.....


Για το τέλος να αναφέρω τα ιστολόγια που συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη ιδέα:










Να είστε όλοι καλα! <3

Σχόλια

  1. Καλημέρα Κική μου! Αχ λατρεύω το Diary of Bliss της αγαπημένης Κατερίνας! Κάθε φορά που γράφω γι' αυτό αισθάνομαι μια τεράστια χαρά! Κι εγώ (όπως όλοι μας) έχω νιώσει και δυστυχώς "συνεχίζουν" να τα νιώθω στον πιο άσχημο βαθμό! Αλλά λέω ευχαριστώ γιατί εγώ γίνομαι καλύτερος άνθρωπος... (εντωμεταξύ κι εγώ από το 2008 γράφω 2 βιβλία, αλλά ακόμα δεν τα έχω ολοκληρώσει!) Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη σου μέρα αγαπητό μου και γλυκό μου Μαράκι! Ευχαριστώ καταρχάς για την επίσκεψη και το σχολιασμό σου.

      Αυτο λέω κι εγω κοριτσάκι μου, τουλάχιστον να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι! :)

      Τέλος να ευχηθώ για τα βιβλιαράκια σου να τελειώσουν άμεσα, να βρούνε το δρόμο τους και μέσω ενός καλού εκδοτικού να μας τα παρουσιάσεις!

      Φιλάκια πολλα πολλά! <3

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Ελμιρακι μου! σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! ανταπεδωσα την επισκεψη! :)

      να εισαι καλα! μακιαα

      Διαγραφή
  3. Κική μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή σου!!
    Μια χαρή αληθινή είναι η θεματολόγια της πρώτης σου ανάρτησης.. Να ευχαριστούμε συχνά αυτούς τους ανθρώπους μας γιατί μας έδωσαν μαθήματα και από εκεί και πέρα ο καθένας τραβάει τον δρόμο του! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατερινάκι μη με ευχαριστείς, η χαρά είναι όλη δική μου! Η ιδέα σου είναι άψογη και λυτρωτική θα έλεγα! Μόνο καλό μας κάνει και χαρηκα πολυ που συμμετειχα! :)

      Στα αλλα που ειπες συμφωνω απολυτα! Να εισαι καλα! Φιλακια πολλα! Καλη μερα και σε σενα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Κική μου,
    εύχομαι ότι καλύτερο για τη νέα στήλη - ετικέτα! :))
    Επίσης, να ολοκληρωθεί το βιβλίο σου και να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζεις! Έχουν ενδιαφέρον τα βιβλία τύπου ημερολόγιο! ;))
    Φιλάκια γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Παλομιτσα μου!
      Ευχαριστω πολυ για τις ευχες!
      Να εισαι καλα γλυκο κοριτσακι!
      Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  5. Και εμένα είναι από τις αγαπημένες μου στήλες της Κατερίνας, γιατί γενικά έχει υπέροχες ιδέες!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κοριτσακι μου εχεις απολυτο δικιο!

      Φιλακια πολλα γλυκουλα! <3

      Διαγραφή
  6. Τί να σου πω Κική μου... Η απογοήτευση συνήθως συνοδεύεται ή από στεναχώρια ή από εκνευρισμό απέναντι σ' εκείνον που μας απογοήτευσε. Ενίοτε και από ψυχρή αδιαφορία προς το άτομό του...
    Δε βαριέσαι... Καλά να 'μαστε να προχωράμε παρακάτω! Άλλωστε όπως γράφεις "ευχαριστώ όσους με πλήγωσαν διότι ακόμα κι απ΄αυτούς μπορώ να μάθω"
    Με γειες η στήλη! Καλή επιτυχία!
    Φιλάκια πολλάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ κοριτσακι γλυκο! να εισαι καλα! φιλακια! <3

      εννοειται πως συμφωνω σε οσα ειπες! :)

      φιλακιαααα

      Διαγραφή
  7. Καλή αρχή Κική!
    Παρόλο που ποτέ δεν έγραφες στο παρελθόν , νομίζω ότι θα σου πηγαίνει πολύ το Diary of Bliss!
    Συμφωνώ μαζί σου, η απογοήτευση είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Κατερινακι για τα ομορφα λογια! Να εισαι καλα γλυκια μου! Φιλακια! :)

      Διαγραφή
  8. Υπέροχο, Κική!

    υγ: Μυθιστόρημα; Θα περιμένω ανυπόμονα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δε θέλω ούτε να με στενοχωρούν, ούτε να με απογοητεύουν.
    Μου συνέβησαν και τα δυο όμως και συνεχίζουν.....

    Πολλά φιλάκια Κική μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γινομαστε ποιο δυνατοι σερενατα μου! Βγαινει και κατι καλο απο αυτες τις διαδικασιες. Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. ...να σαι καλα Γραφενια μου..Πνευματική ωριμότητα είναι να πιστέψουμε ότι δεν κάνουμε τίποτε! Μόνο μέσα στην ταπεινή κατάσταση της απογοητεύσεως από τον εαυτό μας κρύβεται η καλή πνευματική κατάσταση.
    Γέρων Παΐσιος,...οσο για τους αλλους..το προσπερναμε..μονο ετσι θα οργωσουμε το χωραφι..σε φιλω ματια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα γλυκο μου Μαρακι! φιλακια πολλα! να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  11. Καλή αρχή στο diary!!!
    Νομίζω πως σου ταιριάζει γάντι αυτή η στήλη!
    ;-)
    Φιλάκιαααα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ θα έρθω πάλι αύριο! Κλείνουν τα ματάκια μου και δεν θέλω να σου γράψω βλακείες... Φιλιά καληνύχτας χαρά μου! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ Κική μου..μαθαίνουμε απ'ότι μας πληγώνει..αυτό όμως που θα μας απογοητεύσει πέφτει στα μάτια μας και και τότε μετατρέπεται σε αποστροφή..κείμενο με προβληματισμούς που εμένα τέτοια θέματα με εξιτάρουν..διαπροσωπικές σχέσεις,ελαττώματα και ότι έχει να κάνει με την επιστήμη της Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας..φιλάκια ματάκια μου..να περνάς όμορφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου για τη σημασια που δινεις στα ποστ μου αλλα και που παντα μου αφηνεις το καλο σου λογο!

      να εισαι καλα αγαπη μου και να περνας παντα ομορφα! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  14. Όπως σου έγραψα και στο Φ/Β, η συνεχής στενοχώρια οδηγεί στην απογοήτευση. Η απογοήτευση είναι απόρροια της στενοχώριας. Κάτι που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Η ένταση τους προσδιορίζει την έννοια του «πληγώνω».
    Η εννοιολογική σχέση μεταξύ στενοχώριας και απογοήτευσης δεν είναι ότι κάτι πέφτει (από κάπου ποιός το ρίχνει κ.λ.π.) το βιώνεις, σε ρίχνει και χάνεις το μπούσουλα! Και τις δύο τις βιώνεις και οι δύο σε ρίχνουν ψυχολογικώς. Η διαφορά τους βρίσκεται στο ότι η στενοχώρια προηγείται και παραπέμπει σε έντονο αρνητικό συναίσθημα ενώ η απογοήτευση στην αρνητική αξιολόγηση σε κάτι που πριν γοήτευε.

    Μην ευχαριστείς κάποιον που σε πλήγωσε επειδή έμαθες, αλίμονο αν δεν μάθαινες, διότι τότε δίνεις άλλοθι στο κακό που δέχτηκες! Μαθαίνουμε από τα λάθη μας ή ότι κακό μας συμβεί, αλλά αυτό δεν το επικροτούμε. Διότι καμιά φορά δεν μαθαίνουμε ουσιαστικά αλλά φορτωνόμαστε κόμπλεξ, τα οποία δεν αποβάλλονται εύκολα...

    Υ,Γ, Το δικτιοναρι οφ μπλις θα μπορούσε να λέγεται Ημερολόγιο της ευδαιμονίας. Είναι πολύ καλύτερη και εννοιολογικώς πλουσιότερη η λέξη ευδαιμονία από την ξενόφερτη μπλις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοιτα δεν εχεις αδικο οπως τα λες, αντιθετα μοιαζουν ολοσωστα σε σημειο που να αγγιζει τη τελειοτητα αλλα θεωρω ακομη να βλεπω αυτη τη μικρη διαφορα που υποστηριξα στο κειμενο. Υποθετω πως εχει να κανει και με το τροπο που αντιλαμβανεται ο καθενας καποια κατασταση και γι αυτο οι αποψεις μας καποιες φορες συγκλινουν και καποιες αποκλεινουν.

    Δε θεωρω κακο να ευχαριστουμε οσους μας πληγωσαν, ανθρωποι ειναι κι εκεινοι, δε δινω αλλοθι σε αυτο που δεχτηκα, το κατανοω, το συγχωρω η το προσπερνω. Κατι τετοιο δηλαδη..

    Το ημερολογιο της ευδαιμονιας ειναι μια υπεροχη προταση! Εχεις δικιο σε αυτο που ειπες αλλα υποθετω πως χρησιμοποιηθηκε αυτος ο τιτλος για μικροτερη χωριτικοτητα αλλα και για να μπορουν να ακολουθησουν αυτη την ιδεα και ανθρωποι του εξωτερικου.

    Να εισαι καλα φιλε μου και να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή αρχή με τη νέα σου στήλη!
    Συμφωνώ με όσα λες, αλλά θα κάνω και λίγο τον... δικηγόρο του διαβόλου...
    Γιατί άραγε να απογοητευόμαστε από τους άλλους; Μήπως φταίει το ότι, κάποιες φορές, έχουμε μεγάλες προσδοκίες από αυτούς;
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κοριτσακι μου!
      Νομιζω πως εχεις απολυτο δικιο, οι μεγαλες μας προσδοκιες φταινε αλλα αν δεν εχουμε προσδοκιες απο τους ανθρωπους που αγαπαμε σε ποιους θα εχουμε; Ειναι κ αυτο..

      Να εισαι καλα κοριτσακι μου! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να