Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Καλημέρα στην όμορφη γειτονιά μου! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και προπαντώς ευτυχισμένοι!!!!
Σήμερα θα πούμε δυο λόγια για την ευτυχία, γι αυτό το όμορφο συναίσθημα που έχει τη λάμψη βεγγαλικών στο σκοτεινό ουρανό!

Θεωρείτε πως τα βεγγαλικά είναι μικρής λέξης σημασία να περιγράψει κάτι τόσο μεγαλειώδες;
Θυμηθείτε  πως νιώθατε μικροί όταν τα αντικρύζατε και θα καταλάβετε για ποιό λόγο επέλεξα αυτού τους είδους τη παρομοίωση!
Για μένα μόνο οι ψυχές των μικρών παιδιών μπορούν να ξεχειλίσσουν από ευτυχία κι αυτό γιατί είναι τόσο αθώες ώστε να μπορούν να νιώσουν τη πλήρη ουσία της! 
Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας θέλει όλο και περισσότερα για να αισθανθεί ευτυχισμένος! 
Το παιδί πάλι μεγαλώνοντας του αρκεί ένα παγωτό για να αισθανθεί ευτυχισμένο!
Ποιός από τους δύο είναι ο "τυχερός";
Σκέψου ποιός χαμογελάει περισσότερο και θα καταλάβεις!!!

Τί είναι άραγε η ευτυχία;;;
Αυτο το πολυπόθετο συναίσθημα που όλοι αναζητούμε, που όλοι απολαμβάνουμε, που όλοι γνωριζουμε πως κρύβεται στις μικρές καθημερινές μας στιγμές μα για άγνωστο λόγο κάθε φορά που για κάποιον ουσιαστικό και μη λόγο αποφασίσουμε πως θέλουμε να κατακτήσουμε ή να κερδίσουμε κάτι περεταίρω στη ζωή μας, ξεχνάμε πως είμαστε ήδη ευτυχισμένοι και ψάχνουμε την ευτυχία κάπου παρακάτω στη ζωή μας!
Είναι σα να την είχαμε, έπειτα να τη χάσαμε ή να μας την έκλεψαν και συνεχίζουμε τρομαγμένοι θα έλεγα να τη "κυνηγούμε" μέχρι να τη "πιάσουμε" και να τη "ζήσουμε" ξανά!
Προσέξτε τη είπα....
Να τη ζήσουμε ξανά! Διότι την έχουμε απολαύσει και στο παρελθόν απλά το ξεχάσαμε ή δε μας ήταν αρκετή.... θέλαμε ακόμη περισσότερη λες και είναι κάποιο υλικό αγαθό που μπορείς να το προσφέρεις στον εαυτό σου ολοένα και σε περισσότερες δόσεις....
Ίσως αν είμασταν ευγνώμων που ζήσαμε ευτυχισμένοι για όσο και αν κράτησε, το "κυνήγι" της ευτυχίας να ήταν ξεκάθαρο και απλό, όχι τόσο σύνθετο όσο το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι να μοιάζει...
Ενώ όλοι ξέρουμε πως η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές χαρές όταν "χάσουμε" μια μεγάλη χαρά που θέλαμε πολύ ξεχνάμε το τί πιστεύαμε παλιά και κατευθείαν νοιώθουμε δυστυχισμένοι και απογοητευμένοι!

Λάθος! 
Μεγα λάθος!
Αλλά ποιός είπε οτι τα λάθη δεν είναι για τους ανθρώπους;
Ζούμε με αυτά.... για να μαθαίνουμε από αυτά και γινόμαστε καλύτεροι μαζί με αυτά!


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες πιθανότητες υπάρχουν  στη ζωή σας να αισθανθείτε πλήρης και ευτυχισμένοι αν δε το έχετε ζησει ακόμη; 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να είστε για κάθε μέρα που περνάει ακόμη κι αν στο τέλος της νομιζετε πως ο κοσμος όλος έχει "καταρρεύσει;"

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να είστε που δε ξέρετε τι κρύβει το αύριο γιατί αν το ξέρατε δε θα μπορούσατε να αισθανθείτε ευτυχισμένοι σήμερα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λογο οι άνθρωποι ενώ είναι ευτυχισμένοι δε το αναγνωρίζουν;

Εγώ πάλι τα αναρωτιέμε συχνά όλα αυτά και νομίζω πως ξέρω την απάντηση!

Είμαστε άνθρωποι! Κι αυτό τα λέει όλα! Το να προσπαθείς να βελτιώσεις τη ζωή σου, το να προσπαθείς να βελτιώσεις τη ζωή όσων αγαπάς, το να θέλεις να κατακτήσεις όσο πιο πολλά μπορείς στη ζωή σου, στη ζωή που περνά και δε γυριζει πίσω, δε σε κάνει αγνώμων, ούτε σε κάνει έναν άνθρωπο ανικανοποίητο. Σε κάνει απλώς ένα άνθρωπο που παλεύει να αποκτήσει όσα ονειρεύτηκε!

Κι αυτό δεν είναι κακό! Κακό θα ήταν το να κατακτάς οσα θελεις εισβάρος άλλων και το πιο ασχημο ολων θα ηταν το να μη μπορεις να εκτιμησεις την αξια οσων απεκτησες, κερδισες ή έλαβες ως δώρο!

Πώς οδηγείθηκα στο άνω συμπερασμα;


Ακούγοντας το ρεφρέν αυτού του όμορφου τραγουδιού  που ο στίχος του υποστηρίζει οτι η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ρθει... Και εγώ συμφωνώ.... διότι αν δε περιμέναμε θα σήμαινε πως πάψαμε να ελπιζουμε και ένας άνθρωπος δίχως ελπίδα και όνειρα είναι ένας ακροβάτης δίχως σχοινί!




Φανταστείτε πως νοιώθει ο ακροβάτης που από μικρό παιδί έχει μάθει όχι να περπατά αλλά να αιωρείτε όταν ξάφνου βρεθεί χωρίς σκοινί στα πόδια του!


Υπάρχει μία τάση να κρίνουν άσχημα όσους ανθρώπους ονειρεύονται και παλεύουν για όσα επιθυμούν όμως το παν είναι θέμα ορίων και οπτικής γωνίας. 

Τα πάντα στη ζωή έχουν διπολική σημασία, στο χέρι σου είναι να μπορείς να τη δεις, να την αξιολογήσεις και έπειτα να προσπαθήσεις να μη περάσεις το όριο της εκαστοτε διαχωριστικής γραμμής.

Το να αποζητάς την ευτυχία είναι δώρο, το να αναλώνεσαι ψάχνοντάς την δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κενό σημείο του εαυτού μας! Έτσι πιστεύω εγώ!

Και θα κλείσω τούτη την ανάρτηση περι ευτυχίας με κάτι που που έχω πει και στο παρελθον σε μια ανάλογη ανάρτηση και το χρησιμοποιώ όταν απογοητεύομαι στις αποτυχίες μα και στις δυσκολίες της ζωής μου.

Δε ξέρω αν θα βοηθήσει εσάς αλλά θα σας συμβούλευα να μη σταματάτε να προσπαθείτε να ΑΓΓΙΞΕΤΕ την ευτυχία ακόμη κι αν όλος ο κόσμος προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο! 

Το τρόπο που θα την αγγίξετε σας τον κρατάω κρυμμένο στο τέλος της ανάρτησης! ;)

" Και πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται κάτι που λίγο πού όλοι αναζητάμε.
«Τί είναι άραγε η ευτυχία;»
Αυτή η χιλιοειπωμένη ερώτηση με τη γνωστή απάντηση…
Και κείνος ξαφνικά μου απαντά:
«Η ευτυχία είναι αυτή που «κρύβεται» στις μικρές καθημερινές μας στιγμές και είναι το «δώρο» που πρέπει να κάνουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας»!!!
Τί δώρο;
Να μη του στερούμε τίποτα απ’ όσα επιθυμεί!
Να μη του στερούμε τίποτα απ’ όσα μας κάνουν να χαμογελάμε.
Αυτό δεν είναι το καλύτερο δώρο;
Και είναι ανέξοδο!
Κι όμως δε μπορούμε να του το προσφέρουμε πάντα…. για διάφορους λόγους…. Κι είναι κρίμα αυτό….
Πραγματικά είναι κρίμα…..
Αλλά να σας πω κάτι;
Και μόνο που ανοίγουμε τα μάτια μας κάθε πρωί ευτυχία δεν είναι;
Ευτυχία δε πρέπει να ’ναι;
Ευτυχία είναι!
Το καλύτερο δώρο!
Το ξύπνημα του ανθρώπου με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!
Ένα καλύτερο αύριο σε όλους του τους τομείς!
Τα εφόδια; Πολλά!
Το καλύτερο;
Η συνειδητοποίηση της κάθε μέρας που περνά και δεν επιστρέφει ποτέ ξανά….
Συμπέρασμα: Η ευτυχία δεν κρύβεται στις καθημερινές μας στιγμές και στα μικρά πράγματα, ζει ανάμεσά τους, η παρουσία της είναι εκεί και μας «κοιτά», εμείς όμως δε μπορούμε να τη διακρίνουμε γιατί έχουμε πειστεί υποσυνείδητα πως τα σύνθετα πράγματα εχουν αξία ενώ τα απλά είναι ψεύτικα, μηδαμινά.
Μη ψάχνεις την αξία των πραγμάτων πουθενά, πάντα βρίσκετε εκεί και σε κοιτάει!
Αναζητώντας κάτι το χάνεις! Κοιτάζοντας το ευθέως το αναγνωρίζεις! "



"ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ"


Τώρα θα μου πείτε αγγίζετε η ευτυχία;;;
Δε θα χετε και αδικο, όμως γράφοντας τούτη την ανάρτηση ξέρω πια πολύ καλά πως αγγίζετε!
Πώς;;; Με πολλούς τρόπους!


Αγκαλιάζοντας!
Χαιδεύωντας!
Αγγίζοντας!
Ακούγοντας!
Φιλώντας!
Προσφέροντας!
Μιλώντας!
Τραγουδώντας!
Χορεύοντας!
Περπατώντας!
Δημιουργώντας!
Συγχωρώντας!
Αναγνωρίζοντας!
Επιβραβρεύοντας!
Συμβουλεύοντας!
Βοηθώντας!



Και το κυριότερο:
ΖΩΝΤΑΣ!!!

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία η ανάρτησή σου! Συνήθως κάνουμε το λάθος να νομίζουμε πως είμαστε εγωιστές και αγνώμονες όταν ονειρευόμαστε και παλεύουμε για κάτι καλύτερο... Αλλά γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό?
    Ο άνθρωπος δεν πρέπει να προσπαθεί πάντα για κάτι καλύτερο? Αν εκτιμάμε ήδη όσα έχουμε καταφέρει και φυσικά δεν κάνουμε κάτι που θα πληγώσει κάποιον άλλο, γιατί πρέπει να νιώθουμε άσχημα όντα κυνηγάμε την ευτυχία?
    Σε φιλώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και η έννοια της ευτυχίας ποικίλλει αναλόγως τον καθένα, αντί σχολίου, προτιμώ το σχετικό τραγουδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα αυτό με το πολλά λόγια να το πάρω ως "σημάδι" οτι θεωρείς πως έγραψα πολλά δίχως λόγο;

      τα πολλά λόγια θεωρώ και εγώ πως είναι φτώχεια όταν γράφονται και προφέρονται αναίτια, όταν όμως είναι προιόν έκφρασης που βγαινει για καποιο λογο διαφέρει ξεκάθαρα η αποψη μου! το θεμα ειναι με το ποσο χρονο μπορει να διαθεσει ο αλλος για να σε διαβασει η να σε ακουσει...

      ακουσα το τραγουδακι που με προετρεψες και ομολογω πως ειναι πολυ καλο!

      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  3. Πες τα Κική μου!
    Γιατί μας κρίνουν άσχημα? Γιατί δεν πρέπει να έχουμε όνειρα και να θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας? Γιατί πρέπει απλά να ζούμε παλεύοντας για τη συντήρηση? Πολύ μονοτονία βρε παιδί μου. Εγώ δεν θέλω αυτή τη ρουτίνα. Είμαι ευτυχισμένη όταν ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Και πιστεύω πως υπάρχει αυτό το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο που με προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι το οτι οι ανθρωποι λενε απο τη μια να ζεις το σημερα και να χερεσαι τις καθημερινες μικρες χαρες της ζωης και απο την αλλη λενε να κυνηγας τα ονειρα σου.

      τα ονειρα μας γιατι τα κυνηγαμε; για να νοιωσουμε πληρης και ευτυχισμενοι δε τα κυνηγαμε; για να αισθανθουμε ζωντανοι επισης.

      θεωρω πως η ευτυχια συνδεεται αμεσα και με το παρελθον και με το παρον αλλα και με το μελλον.

      πρεπει να ειμαστε σε θεση να διακρινουμε την ευτυχια καθημερινα μα να θελουμε να την κρατησουμε και αυριο και μεθαυριο.

      δεν ειναι κακο αυτο!

      μας το παιρνανε ως κακο!

      υπαρχουν συναισθηματα που διαφερουν και μοιαζουν συναμα. ολα εχουν να κανουν με το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τις καταστασεις τις ζωης του.

      ομως "θυμωνω" οταν οι ανθρωποι κρινουν ασχημα διχως να εξερευνησουν ολες τις πτυχες.

      προτιμουν οσα νομιζουν πως βλεπουν και οχι οσα μπορουν να μελετησουν και να μαθουν!

      να εισαι καλα αγαπημενο μου Χριστινακι!

      ειθε αυτο το καλυτερο αυριο να μας επισκεφτει συντομως! :)

      φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν είναι τόσο τα πολλά όσο τα αντιφατικά που κάνουν τον όγκο του κειμένου δυσνόητο.
    Η ευτυχία συσχετίζεται με τη σχετικότητα της ανθρώπινης φύσης, ποικίλλει αναλόγως το πως βλέπει κανείς τη ζωή εν γένει. Και επειδή το καλύτερο φερ' ειπείν είναι ο εχθρός του καλού, οριοθέτησε το καλό για σένα, και κατέκτησέ το.

    Η ευτυχία δεν είναι κάπου έξω και μας «κοιτά». Μέσα μας είναι αλλά περιμένει να την ξυπνήσουμε!
    Be happy που λέει και το τραγούδι του Bob Marley!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλεπεις αντιφατικο το κειμενο μου ε;

      εγω παλι δε το βλεπω.

      θα μου πεις εσυ το εγραψες οποτε ξερεις τι θελεις να πεις εστω κι αν δε το διατυπωσες σωστα. λογικο!

      λοιπον κανε μου μια χαρη, μια μερα που θα εισαι χαλαρος σωματικα και ψυχικα και θα εχεις ησυχια εκει που βρισκεσε ξαναδιαβασε το. μια και δυο φορες αν χρειαστει. εχω την εντυπωση πως θα το κατανοησεις διαφορετικα. θα δεις αυτο που εβλεπα εγω οταν το εγραφα. γιατι προσωπικα το θεωρω πολυ βατο κειμενο και καθολου μεγαλο.


      βεβαια μιλαω μεσα για ολα τα πραγματα που για μενα εχουν διπολικη σημασια οποτε προσπαθω παντα να βλεπω και τις δυο πλευρες. ισως γι αυτο σας μπερδευω. δε ξερω.

      μου αρεσε αυτο που σχολιασες για την ευτυχια και επισης το τραγουδι του Bob Marley! :)

      καλο απογευμα φιλε μοΥ!

      Διαγραφή
  5. Διαφωνώ καθέτως με το ότι ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ρθει. ευτυχία είναι αυτό που ζούμε τώρα. δεν λέω να σκεφτόμαστε και να περιμένουμε κάτι καλύτερο αλλά...υπάρχει το ενδεχόμενο η ευτυχία να περνά από δίπλα μας και εμείς να μην τη βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλη μου διαβασες ολο το κειμενο μου η το μισο; γιατι στο τελος κ εγω εκει κατεληξα και ανεφερα συγκεκριμενα παραδειγματα με τα οποια αγγιζει καποιος την ευτυχια. ολα αυτα ειναι πραγματα που μπορουμε να κανουμε καθε μερα στη ζωη μας και ως κυριοτερο ανεφερα την ιδια τη ζωη! ΖΩΝΤΑΣ δηλαδη.

      σημερα η με διαβασατε βιαστικα ή σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο ή σας μπέρδεψα με όλα όσα ήθελα να αναλύσω... δε ξερω αλλα βλεπω πως σας "παιδεψα". δε πειραζει. χαχαχαχα

      να εισαι καλα φιλη μου! και καλη σχολικη χρονια να εχετε! :)

      Διαγραφή
  6. Μεγάλη κουβέντα άνοιξες...ξανά...φιλενάδα.
    Διαφορετικός ο τρόπος που μπορεί να νοιώσει ευτυχισμένος κάθε άνθρωπος.
    Για άλλον είναι το φαγητό.
    Για μένα η θάλασσα, ένα καλοκαιρινό βράδυ, ο πρωινός καφές, ένα χαμόγελο σε αγαπημένο πρόσωπο, ένα καλό βιβλίο, να χαϊδεύω τον γατούλη μου...

    Τεράστιο θέμα!
    Πολύ καλό ποστ!!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου σερενατα!!! γλυκο μου κοριτσακι!!!
      ε καλο ειναι να αναλυουμε τετοια θεματα! ολοι μας μαθαινουμε!
      οντως για το καθενα ειναι διαφορετικη η ευτυχια αλλα καποια πραγματα που ανεφερες τα θεωρω απολαυση και οχι ευτυχια. μοιαζουν δηλαδη αλλα στο δικο μου νου διαφερουν λιγακι. μου εδωσες ομως σκεψη για αλλο ποστ καποια στιγμη με τις απολαυσεις.

      να σαι καλα γλυκο μου κοριτσακι! φιλια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Κική!!Εμπεριστατωμένη πλήρως η ανάρτησήσ σου.Κρατάω την παιδική αθωότητα, την καθημερινότητα,την προτροπή του να ξέρουμε για το λόγο που ζούμε.
    Σέυχαριστώ και σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο αληθινά είναιόσα γράφεις για την ευτυχία. Ειδικά εκεί που αναφέρεσαι στα παιδιά. Εγώ βλέπω στα εγγόνια μου 5 και 4 ετών αγοράκια πως λάμπουν τα ματάκια τους όταν τους ζητήσει η γυναίκα μου - η γιαγιά τους - να την βοηθήσουν να φτιάξουν ζελέ.
    Εγώ σήμερα ένιωσα ευτυχής. Είμαι άνθρωπος που από παλιά λένε ότι δεν "πιάνουν τα χέρια" μου. Και έτσι είναι. Σήμερα όμως που χάλασε το καζανάκι του μπάνιου και κάθισα με υπομονή και όχι μόνο το έφτιαξα αλλά το έκανα σαν καινούγιο δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ευυτυχισμένος ένιωσα. Μου αρέσουν πολύ αυτά σου τα άρθρα γιατί μας βάζεις να σκεπτόμαστε και τους εαυτούς μας. Αυτό από μόνο του δεν είναι ευτυχία; Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου καλησπερα!

      μου αρεσε πολυ αυτο που ειπες για τα εγγονακια σου! πραγματικα ειναι υπεροχο να τα βλεπεις ευτυχισμενα απο πραγματα που στους μεγαλους φαινονται ασημαντα. μονο τα παιδια μπορουν να κατανοησουν την πληρη ουσια της ευτυχιας. το λεω και το πιστευω βαθια.

      επισης χαρηκα για το παραδειγμα που ανεφερες με το καζανακι. και εγω μαστροχαλαστης ειμαι οποτε ξερω ποσο σημαντικο ειναι να φτιαχνεις κατι που πιστευες πως δε θα μπορουσες να φτιαξεις ποτε. εγω για παραδειγμα ειχα νιωσει ευτυχης οταν ξεβιδωσα μια βιδα απο ενα κουτι στη δουλεια. φαντασου... χαχαχαχα

      χαιρομαι που σου αρεσουν τα αρθρα μου και ευχαριστω που τα τιμας παντα με τη παρουσια σου, το χρονο σου και το σχολιασμο μου!

      εγω ευχαριστω!! καλο βραδυ και απο μενα!

      Διαγραφή
  9. Εγώ αναρωτιέμαι ακόμη, αν άξιζαν στη ζωή μας οι τόσες θυσίες που κάναμε για την απόκτηση της ευτυχίας... που σχεδόν πάντα της έλειπε ένα κομμάτι...
    Ας αφεθούμε κι αν είναι να έρθει ας έρθει...
    Όσο κι αν την επιδιώκουμε, όσο κι αν πασχίζουμε
    μόνοι μας δεν θα την φέρουμε ποτέ... αν δεν είναι γραφτό να έρθει.
    Φιλιά από μένα και ευχές για καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να εισαι καλα Φλωρουλα μου!!
      φιλακια πολλα! καλο βραδυ να εχεις!!!

      και η ευτυχια ειναι διασκορπισμενη γυρω μας! καποια στιγμη θα την αισθανθουμε στο επακρο! :)

      φιλια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Κική μου!! Η ευτυχία είναι εδώ, δίπλα μας, τώρα.... κι όποιος ψάχνει να την βρει στο αύριο απλά χάνει μια μέρα ακόμα!! Δεν είναι τυχαίο πως κάτι στενάχωρο έμαθα να το αφήνω για την επόμενη μέρα!! Μου άρεσε το κείμενό σου και οι οδηγίες είναι αυτές που θα συμβούλευα κι εγώ!!
    Καλό βράδυ! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου φιλη ετσι ειναι! καλο βραδυ! φιλακια πολλα πολλα! καλο σου βραδυ γλυκια μου! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  11. η ευτυχία, ή μάλλον πιο σωστά οι ευτυχισμένες στιγμές αγγίζουν τους ανθρώπους που δεν είναι μίζεροι. τους ανθρώπους που βλέπουν την ομορφιά στα απλά και ανθρώπινα. που μπορούν να δέχονται μ' ευγνωμοσύνη ότι, λίγο ή πολύ, τους δόθηκε.
    όμορφες οι σκέψεις σου, Κικάκι μου!
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσαν αγαπημενη μου Βικυ!!!

      τα εθεσες ολα στο σχολιο σου τοσο ομορφα!!! <3

      φιλια πολλα γλυκια μου! καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  12. Ας βρούμε την ευτυχία στα μικρά,στα "και καλα" ασήμαντα...
    Πόση ομορφιά θα βρούμε κρυμμένη εκεί μέσα...Μα πόση!
    Εχθές ας πούμε είχα μια ευτυχισμένη μέρα.
    Μέσα στο σπίτι,με πίτσα,ταινία και λόγια αληθινά..
    Κάπως έτσι...!
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοο μου φαινεται πως εχθες εζησες εντονα μια μερα ευτυχιας! χαιρομαι πολυ για σενα!!! παντα τετοια ευχομαι! κυριως τα λογια τα αληθινα!!! το σημαντικοτερο! ;)

      καλο βραδυ! φιλια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  13. Πολύ αισιόδοξο post!
    Η ευτυχία είναι αυτό που (ακόμα κι αν δεν το έχουμε), περιμένουμε να 'ρθει!
    Ας μην το βάζουμε κάτω!!!
    ;-)
    Φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως το Γιαννη και τη Γιαννα μας! :)

      να ειστε καλα παιδακια! φιλακια πολλα!!!
      και να μη το βαζετε ποτε κατω! <3

      Διαγραφή
  14. Πολλές πολλές μικρές στιγμές κοριτσάκι μου που γίνονται ανάσες μέσα στην ζωή μας είναι η ευτυχία με όλα αυτά που περιγράφει το κείμενο πολύ σωστά.... Το χειρότερο είναι να την έχεις εμπρός σου κι εσύ ακόμα να την γυρεύεις σαν τυφλός...

    Φιλιά Κική μου
    κι εύχομαι να έχεις απέραντα πολλές στιγμές ευτυχίας στην ζωή σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου Λεβινα! ευχαριστω απο καρδιας!!! ευχαριστω και ανταποδιδω τη τοσο ομορφη και θερμη ευχη σου! να εισαι καλα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Όλα είναι στιγμές .... Η ευτυχία για μένα βρίσκεται μέσα σε απλές καθημερινές στιγμές που πολλές φορές δεν τους δίνουμε τη δέουσα σημασία.
    Για τον καθένα από μας μπορεί να είναι τόσο προσωπικό όλο αυτό....
    Εκείνο που με δίδαξαν τα χρονια κι η εμπειρία είναι πόσο δίκιο είχε ο Βούδας σαν έλεγε "όταν δεν προσδοκάς τίποτα έχεις τα πάντα" ...εννοώντας να μην είμαστε σκλάβοι μια αναμονής που δεν έρχεται. Όταν είσαι ανοιχτός και δέχεσαι χωρίς προσδοκίες όλα είναι καλοδεχούμενα και σε κάνουν ευτυχισμένο...Βάλε τώρα στο νου κάποιον που έχει οριοθετήσει την ευτυχία ..."έτσι, έτσι κι έτσι" και ποτέ δεν γίνεται "έτσι" αλλά γίνεται.... γιουβέτσι! Πωπω άντε να νιώσει ευτυχής ο απογοητευμένος....

    Φιλάκια πολλά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις Αριστεα μου! συμφωνω μαζι σου!

      πολλα φιλακια κι απο μενα γλυκια μου φιλη! <3

      Διαγραφή
  16. Κική μου, το κείμενό σου για την ευτυχία είναι καταπληκτικό!! Το τραγούδι που το συνοδεύει εξίσου όμορφο!! :)
    Η ευτυχία είναι πολλά πράγματα για μένα, έχω ήδη γράψει μια μικρή ανάρτηση σχετικά με την ευτυχία..
    Προσπαθώ, παρά τις καθημερινές μου σκέψεις, να απολαμβάνω κάθε μέρα την ευτυχία σε μικρές όμορφες στιγμές.. Προσπαθώ, όσο μπορώ να βλέπω καθημερινά πόσο χώρο καταλαμβάνει στη ζωή μου.. και εύχομαι όλος ο κόσμος να την έχει, να την απολαμβάνει και να ξέρει να την εκτιμάει..
    Καλό σου βράδυ! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκια μου paloma μα ποσο ωραια τα λες! εγω σε ακολουθω σε οσα προτεινεις! εχεις τοσο δικιο!

      φιλια πολλα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  17. Ειμαστε ανθρωποι οπως το λες Κικη μου και παλευουμε για τα παιδια μας , για το μελλον τους , πολλες φορες χανουμε την αξια της καθημερινης μικρης ευτυχιας κι αλλες την βρισκουμε , ανθρωπινο κι αυτο, ολες οι λεξεις σου στο τελος φιλοσοφημενες και σωστες, φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ μαιρακι μου! να εισαι καλα γλυκια μου! φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  18. Τι όμορφο κείμενο!
    Όντως το πρόβλημα είναι πως δεν την βλέπουμε και δεν την αντιλαμβανόμαστε την ευτυχία ενώ αντίθετα τα παιδιά την απολαμβάνουν ακόμα και στα μικρά (για εμάς) πράγματα..!
    Να χαμογελάμε και να λέμε συγνώμη λίγο συχνότερα θα πω εγώ...
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνησω μαζι σου Κατερινακι μου γλυκο! φιλια πολλα και απο εμενα! <3

      Διαγραφή
  19. Θα κρατήσω την παιδικότητα... που όχι ένα παγωτό, αλλά ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά από τη μαμά και τον μπαμπά κάνουν το παιδί ευτυχισμένο!
    Πάντα θέλουμε κι άλλα... πάντα για κάτι τρέχουμε... ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όσα κι αν έχουμε καταφέρει... Καλύτερα να αφεθούμε και να ζήσουμε τη ζωή όπως λες κι εσύ με όλες μας τις αισθήσεις, κι όπως μας έρθουν τα πράγματα...
    Γενικά πιστεύω πως όσο περιμένουμε κάτι από τη ζωή μας, τόσο πιο πιθανό είναι να απογοητευόμαστε. Ευτυχία είναι να δέχεσαι όσα έρχονται σαν μία φυσική ροή λοιπόν :)
    Καλό βραδάκι! Πολλά πολλά φιλάκια :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ροζ αγγελακι μου ανεφερα το παγωτο ως μηδαμινη πραξη, τα φιλια και οι αγκαλιες ειναι σημαντικο γι αυτο δεν εφερε εκεινο το παραδειγμα. οτι και καλα ενα παγωτο που για μας δειχνει ασημαντο για ενα παιδι ειναι λογος να νοιωσει ευτυχισμενο.

      φιλακια πολλα ροζουλα μου! να περνας καλα και παντα να εισαι ευτυχισμενη με τον ανθρωπο σου!!!

      Διαγραφή
  20. Ωραία ανάρτηση και τη συνδύασες με ένα τραγούδι που αγαπώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε φιλη μου! να εισαι καλα!

      φιλια πολλα και να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να