Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Καλημέρα στην όμορφη μπλοκογειτονιά μας!

Σήμερα πολλοί απο εσάς, μάλλον πολλές απο εσάς τις αγαπημένες μου φίλες θα πάτε τα παιδάκια σας στον αγιασμό του σχολείου.

Όμορφη μέρα η σημερινή! Θυμάμαι πως όταν ήμουνα μικρή δε χαιρόμουνα και ιδιαίτερα που επιστρέφαμε στα θρανία αλλά οι πρώτες κυρίως μέρες ήταν απο τις καλύτερες διότι πέρα από το οτι αισθάνεσαι πως κάνεις μία νέα αρχή, βλέπεις ξανά τους αγαπημένους σου φίλους, γνωρίζεις νέους δασκάλους και στην αρχή οι λίγες ώρες διδασκαλίας σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα που η επανένταξή σου θα γίνει σιγά σιγά.

Τις προάλλες πέρασα έξω από ένα κατάστημα ειδών ένδυσης και ομολογώ πως η μυρωδιά που προερχόταν ξεκάθαρα από τις παιδικές φόρμες ήταν κάτι που μου είχε λείψει τόσο μα τόσο πολύ! 
Τα καινούργια ρούχα και παπουτσια, οι τσάντες, τα σχολικά είδη ήταν και είναι κάποια από τα αντικείμενα που σε βάζουν στη διαδικασία να επανενταχθείς στη σχολική χρονιά και θεωρώ πως ανέκαθεν αυτές οι αγορές άρεσαν στα παιδάκια γι αυτό άλλωστε και μεγαλώνοντας μας έμεινε συνήθειο.

Μη μου πείτε πως καθε αρχές Σεμπτέβρη δεν έχετε τη τάση να ξεφυλλίσετε τετράδιο γιατί δε θα σας πιστέψω.

Ξέρω πως τα τελευταία χρόνια μονο για αγορές δε θα έπρεπε να μιλάμε γιατί οι δύσκολοι καιροί κάνουν ακατόρθωτο ακόμη και ένα τετράδιο για κάποιες οικογένειες, όμως δε μπορούσα να μην αναφέρω κάποια απο τα είδη που "συνοδεύουν" τη νεα σχολική χρονιά.
Θλίβομαι που ξέρω πως υπάρχουν παιδάκια που στερούνται πολύ σημαντικότερα πράγματα απο τα είδη που ανέφερα όμως έχω αποφασίσει όσο μπορώ στις αναρτήσεις μου να δίνω περισσότερο "φως" στη θετική πλευρά των πραγμάτων και όχι στην αρνητική γιατί σε έναν κόσμο με σκοτεινές προδιαγραφές είναι καλυτερα να χαράζεις ένα μονοπάτι με "φως" παρά να βαζίζεις στα "τυφλά" κι όπου σε βγάλει....

Και συνεχίζω λοιπόν!

Σκέφτομαι σήμερα τις νέες μανούλες πόσο ευτυχισμένες θα νοιώθουν που παραδίδουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο και αισθάνομαι πως νοιώθω αρκετή απο τη χαρά τους!
Σκέφτομαι σήμερα τις μανούλες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο αγιασμό των δημοτικών σχολείων και πολύ χαίρομαι που ζουν αυτές τις τοσο όμορφες στιγμές.
Σκέφτομαι τα παιδιά των Γυμνασίων που θα αναρωτιουνται "Τί θελω σημερα εγω εδω;" και θυμαμαι οταν ενταχθηκα εγω στο Γυνασιο ποσο απαισια ενοιωθα. Μου φαινοταν πολυ περιεργο το οτι θα πηγαινω σχολειο μακρια απο το σπιτι μου με παιδια που πρωτη φορα συναντω στη ζωη μου και θα κανω διαφορα μαθηματα με πολλους καθηγηγητες που δεν εχω ξαναδει ως τώρα.
Σκεφτομαι τα παιδια των Λυκειων που αλλα θα αγχωνονται και αλλα θα χαιρονται για πολλους και διαφορους λογους το καθενα. Ο σημαντικοτερος παραγων αγχους θα ειναι η τελικη ευθεια των εξετασεων και ο κυριοτερος λογος χαρας η αποφοιτηση και η πενταημερη!. Οπως και να χει ομορφες και οι στιγμες του Λυκειου.

Κι επειτα για όσους δε τα καταφέρουν έρχεται η αγορά εργασίας ή η ανεργία (δυστυχώς) και η ζωή καλώς συνεχίζεται! Άλλοι αποφασίζουν να σπουδάσουν σε ιδιωτικές σχολές, άλλοι να φύγουν για το εξωτερικό να δουλέψουν ή να σπουδάσουν, άλλοι να τεμπελιάσουν κατ επιλογή και άλλοι να νοικοκυρετούν. Ο καθένας επιλέγει το δρόμο και τα όνειρά του!

Κι έπειτα για όσους τα καταφέρουν έρχεται η εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η λεγόμενη φοιτητική ζωή! Έντάξει θαρρώ πως αυτό το διάστημα είναι από τα ομορφότερα όλων! Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να τη ζουν όμορφα! Ούτε ξεφεύγοντας αλλά ούτε παραμελώντας τη! Όπου κι αν είστε, βρείτε φίλους και όσο μπορείτε απολαύστε τη κάθε στιγμή! Αυτή είναι η δική μου προτροπή επειδή έζησα όμορφα φοιτητικά χρόνια και γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους και πολύ καλούς φίλους, θελω να σας προτρέψω να είστε θετικοί στο να ζείτε τη καθε σας στιγμή γιατι ο χρόνος περνά βιαστικά και όταν θα έχεις πλέον αποφοιτήσει δε θα έχεις προλάβει καν να συνειδητοποιήσεις πως μπηκες 18 και βγηκες 22 (στο περιπου δηλαδη) : P.

Εν συνεχεία ακολουθούν οι μεταπτυχιακοί τίτλοι και τα διδακτορικά για όσους θέλουν  να πάνε ένα βήμα πιο πέρα στη μόρφωσή τους και αυτά που φαντάζουν πια δύσκολα για μας κάποτε ήταν σημαντικά. Αλλά δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο, θα κλείσω αυτή τη παράγραφο θεωρώντας πως ότι θέλει να πράξει ο κάθε άνθρωπος, είθε ο Θεος και οι συγκυρίες να του το επιτρέψουν!

Πάντως να σας εκμυστηρευτώ κάτι τελευταίο; 

Θεωρώ πως όταν στα 18 και για όσους έχουν κερδίσει χρονιά στα 17 μας, καλούμαστε να "δούμε" τι επάγγελμα θελουμε να ακολουθήσουμε, είμαστε πολύ μικροί για να πάρουμε μια τέτοια καθοριστική απόφαση για τη ζωής μας. Δε θεωρώ πως στα σχολεία, τουλάχιστον τότε που πήγαινα εγώ στη Γ' Λυκείου με βοήθησαν να επιλέξω σωστά οι καθηγητές μου. Ενώ μας είχαν μιλήσει για την επαγγελματική σταδιοδρομία ο τρόπος που μας είχαν μιλήσει ήταν σα να διαβάζαμε απλώς τις παραγράφους ενός βιβλίου και όχι σα να τις συζητούσαμε για να δούμε τις "καλές" και τις "κακές" προτάσεις των μυνημάτων που "περνά" η παράγραφος. 

Πάντως, με το τωρινό μου μυαλό και τα τωρινά μου θέλω, αν ήμουνα 18 χρονών και έπρεπε να επιλέξω το τί θα σπουδάσω θα διάλεγα σίγουρα κάτι που να έχει να κάνει με τη δημιουργική γραφή ή με τη σεναριογραφία. Όχι πως είναι αργά για να ακολουθήσει κάποιος το δρόμο του, ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για οσα ποθούμε και μας δίνουν χαρά και δύναμη αλλά να... θα ήθελα να είχα ανακαλύψει νωρίτερα το τί μου αρέσει να κάνω. Όμως όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Εγώ έτσι πιστεύω.

Όμορφη μέρα η σημερινή και όσοι από εσάς τη ζήσετε με όποιον τρόπο εύχομαι να την απολαύσετε στο έπακρο! 

Οι γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους, οι παππούδες τα εγγονάκια τους και τα παιδιά τους εαυτούς του!  Κι όσο για μας που τα καμαρώνουμε από μακριά να χαρούμε που μπορούμε ακόμη να τα καμαρώνουμε! :)

Να έχετε μια όμορφη και αγιασμένη μέρα! Όλοι σας! :)

Φιλιά πολλά σε όλους και να θυμάστε πως ο κόσμος είναι δυνατότερος όταν μπορείς να απολαύσεις και να χαρείς με τις χαρές του άλλου!


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Σχόλια

  1. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά,τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σχολική χρονιά
    σ' όλους τους νέους
    τους εφήβους και τα παιδάκια
    Κάθε Σεπτέμβρη πλημμυρίζουμε
    με αναμνήσεις


    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!
    (με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα...)
    Φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα το ειπες. με οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα! :)

      φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Κική μου!
    Καλή χρονιά σε όσους έχουν παιδάκια. Κι οι γονείς πιστεύω τη ζουν παρέα με τα παιδιά αυτή την αλλαγή ...σε ρυθμούς, έξοδα, άγχος... τρέξιμο!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ναι ολοι τη ζουνε φιλη μου!

      πολλα φιλια κι απο μενα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  5. Η επαφή με το σχολείο είναι μια περίεργη ιστορία. Το κάναμε τόσο αποκρουστικό. Η μάθηση αντί να είναι ελκυστική μοιάζει μπαμπούλας στα παιδιά. Προσωπικά δεν το νοσταλγώ. Ενίοτε μόνο τα φοιτητικά χρόνια. (Αυτά εξαιρούνται!) Καλή χρονιά και καλό κουράγιο... Και σε παιδιά και γονείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις φιλε μου. οντως αντι να ειναι ελκυστικη η μαθηση την εχουν κανει εντελως αποκρουστικη. και καθε χρονο πανε και χειροτερα...

      Διαγραφή
  6. Να πω κι εγώ καλή σχολική χρονιά, αν και... Ξέρεις εσύ τώρα πια! :)) Καλό κουράγιο σε μαθητές και γονείς, κάτι μου λέει ότι θα το χρειαστούν και με το παραπάνω.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προτρέψω κι εγώ να έχουμε θετική ενέργεια για να τα καταφέρουμε όλοι μας!
    Καλώς σε βρήκα! Να έχεις ένα γλυκό κι όμορφο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα νεα μου φιλη!
      ετσι, με θετικη ενεργεια και ολα θα γινουν!

      φιλια πολλα! να εισαι καλα!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα!!Έστω και λίγο ετεροχρονισμένα εύχομαι κι εγώ καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και στους μεγαλύτερος μαθητές της ζωής να νιώσουν το νόημα της.Να μην το αποστηθίσουν αλλά να το μάθουν και να το ζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ομορφη η ευχη σου φιλε μου! πραγματικα υπεροχη! χαιρομαι που τη μοιραστηκες μαζι μου μεσω του σχολιου σου! να εισαι καλα!!! :)

      Διαγραφή
  8. Καλή σχολική και δημιουργική χρονιά σε όλους Κική μου..και να ευχόμαστε η χρονιά αυτή να είναι ανώδυνη γενικά για την Παιδεία!!Σ'ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες άμεσα στην έκκληση για ανάρτηση,..για την ώρα δεν φαίνεται να χρειάζεται..αν χρειαστεί θα σε ειδοποιήσω και σένα που ευγενικά προσφέρθηκες..φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου φιλη μακαρι να εβλεπα εχθες την εκκληση αλλα σημερα μπηκα στο μπλοκ. χαιρομαι που πηγαν ολα καλα! κ εσυ να εισαι καλα γλυκια μου!

      φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  9. Καλή σχολική χρονιά σε μικρούλια και μεγάλους!
    Χωρίς προβλήματα, αλλά γεμάτη με κέφι, όρεξη, γνώσεις, φίλους, χαμόγελα!
    Στάθηκα σ΄αυτό που λες σε σχέση με την επιλογή του επαγγέλματος στα 17, ή 18 σου. Συμφωνώ! Δεν είναι δυνατόν να επιλέξεις απόλυτα συνειδητοποιημένα - είσαι πολύ μικρός. Εγώ επέλεξα στα 17 μου έχοντας κερδίσει χρονιά, και πέτυχα να ακολουθήσω αυτό που ήθελα. Χαρές και πανηγύρια!! Κανείς όμως δεν μου ανέφερε τότε το τίμημα... γιατί, κάθε δουλειά έχει το τίμημά της, όσο κι αν δε θέλουμε να το δούμε, όταν την επιλέγουμε. Δεν ξέρω αν θα είχα επιλέξει διαφορετικά αν το ήξερα, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό τότε για μένα αν είχα συνυπολογίσει κι αυτό τον παράγοντα. Απλή ψυχολογική προετοιμασία... για το μετά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως αισθανομαι κι εγω. οπως το περιεγραψες. προσωπικα αν ημουν ξανα 17 (κι εγω κερδισα χρονια χαχαχα) θα επελεγα αλλο ειδος σιγουρα!

      ευχαριστω πολυ για το σχολιο! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να