Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

Καλημέρα στην όμορφη και γλυκιά μπλοκογειτονιά μου!
Παρασκευή σήμερα και το αγαπητο μας ΣΚ βρισκεται προ των πυλων. Επειδή θα τα πούμε και αύριο δε σας εύχομαι κάτι τώρα αλλά το αφήνω για αύριο το πρωί. 

Λοιπόν.... για σήμερα σας έχω ένα δοκίμιο το οποίο το είχα γράψει πριν αρκετό καιρό και το είχα δημιουργήσει με πολύ πολύ αγάπη επειδή η έμπνευση είχε ερθει μέσω μιας πολύ πολύ καλής μου φίλης και ήθελα να της χαρίσω κάτι δικό μου προερχόμενο όμως από εκείνη, από κάτι που αγαπούσε πολύ.

Για να καταλάβετε, η φίλη μου αγαπούσε πάρα πολύ το ποδήλατο και επειδή δεν είχε μου έλεγε συχνά το πόσο πολύ θέλει ένα και πως κανοντας οικονομια θα προσπαθήσει άμεσα να το αγοράσει.

Εγώ που λέτε, όταν μου τα έλεγε όλα αυτά, κοιτούσα στα μάτια της και έβλεπα την αγάπη που έτρεφε για ένα ας πούμε απλό ποδήλατο και αυτή η αγάπη και η θέληση που αντιλαμβανόμουνα με έκανε να θέλω να της χαρίσω κάτι "δικο μου" που να προέρχεται ομως από κάποιο δικό της έναυσμα.

Και μια μερα λοιπον καθησα μπροστά στον υπολογιστή, έγραψα το τίτλο, ο οποίος δε θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος πέρα από τη λέξη ποδήλατο και όλο το υπόλοιπο κείμενο που θα δείτε μου βγήκε με πολύ ευκολία θα έλεγα.

Τελειώνοντας το δοκίμιο το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν πως ποτέ δε περίμενα ότι σε ένα κείμενο με τίτλο το ποδήλατο θα μπορούσα να γράψω τόσα πολλά μα και τόσα ουσιαστικά για εμένα.

Και ξαναλέω κάτι που πλέον πιστεύω πολύ! Τα πάντα γύρω μας έχουν ουσία αρκεί να είσαι δεκτικός στο να τη δεις! Αξία θα εχουν έτσι κι αλλιώς που τη καθορίζουν άλλοι, την ουσία όμως μόνο εσύ μπορείς να τη δεις και να τη καθορίσεις!

Θα σας παρότρυνα να μη βαρεθείτε να το διαβάσετε αλλά να σας θυμίσω πως επειδή είναι λίγο μεγάλο θα χρειαστεί να πατήσετε επάνω στο Διαβάστε περισσότερα για να το δείτε ολοκληρωμένο.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή θα έλεγα εισαγωγή θα ήθελα να το αφιερώσω ξανά στην αγαπημένη μου φίλη Βarbie (την οποία και προσπαθώ να τη πείσω να γίνει blogger) και να της ευχηθώ ολόψυχα με το δικο της ποδήλατο πια να ταξιδευει σε μερη που τη κανουν να κλεινει τα μάτια και να ονειρεύται! Και με το "ψυχικό της ποδήλατο" να ταξιδεύει στα άστρα που τόσο αγαπάει!  :)



ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.


          Τι σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας να ηχεί στα αυτιά σας η λέξη ποδήλατο;
            Φτηνό μεταφορικό μέσο;
            Άθληση;
            Γύρος του κόσμου;
            Χόμπι;
            Ψυχαγωγία;
            Παιδιά;
            Αγώνες;
            Όργανο γυμναστικής;
            Τι είδους σκέψη μπορεί να φέρνει στο μυαλό των ανθρώπων η λέξη ποδήλατο ή η απλή εικόνα ενός ποδηλάτου;
            Τελικά τι μπορεί να είναι ένα ποδήλατο;
            Εντάξει όλοι ξέρουμε τι είναι το ποδήλατο αλλά θέλοντας να το ερμηνεύσουμε με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως το ποδήλατο είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για διάφορους λόγους. Κυρίως για λόγους άθλησης μα και για λόγους ψυχαγωγίας.
            Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα κοινά μπορεί να έχει ένα ποδήλατο με έναν άνθρωπο;
            Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
            Όταν ένα μωρό αρχίζει να μαθαίνει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα τι είναι συνήθως; Είναι φοβισμένο μα ενθουσιασμένο συνάμα. Κρατάει τους γονείς του σφιχτά από το χέρι υπό το φόβο του να πέσει χάμω μα την ίδια ώρα είναι έτοιμο να χαμογελάσει από τα επιφωνήματα και τις χαρούμενες εκφράσεις των δικών του ανθρώπων που το βλέπουν να προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του όμορφα βήματα στον κόσμο μας.
            Τα χέρια των γονιών που κρατάνε το μωρό τι είναι; Δεν είναι βοηθητικά; Δε του παρέχουν βοήθεια και στήριξη για να μάθει να προχωρά;
            Κι ας έρθουμε στη πρώτη επαφή των ανθρώπων με το ποδήλατο.
            Πώς μπορεί να είναι ένας άνθρωπος όταν προσπαθήσει για πρώτη φορά να «καβαλήσει» το ποδήλατό του;
            Για σκεφτείτε λίγο… Δεν είναι φοβισμένος και ενθουσιασμένος συνάμα; Φοβισμένος μη πέσει μα ενθουσιασμένος που θα μάθει να οδηγά ποδήλατο και θα μπορεί να απολαύσει το κόσμο ή μάλλον κάποιο μέρος του κόσμου μαζί του.
            Τι είπαμε προηγουμένως πως χρειάζονται τα μωρά; Βοήθεια! Τι είδους βοήθεια; Τα χέρια των γονιών τους.
            Τι χρειάζεται ένας ανθρώπους για να μάθει να οδηγά ποδήλατο; Βοήθεια! Τι είδους βοήθεια; Κάποιον να του δείξει μα και κάποιον να τον στηρίξει. Ποιός θα του δείξει; Ο άνθρωπος! Θα του δείξει ο άνθρωπος ή θα μάθει μόνος του παρατηρώντας άλλους ανθρώπους.
Χρειάζεται και ένα στήριγμα όμως. Τι είδους στήριγμα;
Ποιό είπαμε πως είναι το στήριγμα των μωρών; Τα χέρια της οικογένειάς τους δεν είναι;
Ποιά θα μπορούσαν να είναι τα «χέρια» του ποδηλάτου; Οι ροδές τους! Οι βοηθητικές τους ρόδες! Βέβαια πιο πολύ με πόδια μοιάζουν τα χαρακτηριστικά των βοηθητικών ροδών μα αυτή τη στιγμή θα τα παρομοιάσουμε με χέρια γιατί αυτά είναι εκείνα που δίνουν συνήθως το έναυσμα της αφετηρίας.
Ανεβαίνεις για πρώτη φορά στο ποδήλατό σου, αισθάνεσαι άβολα, αμήχανα μα όμορφα συνάμα. Χαμογελάς διστακτικά και μπερδεμένα όμως η χαρά της εξερεύνησης και του νέου που ξεκινά μπροστά σου βγάζουν τον ενθουσιασμό της ψυχής σου στην επιφάνεια και σε κάνουν να ξεκινήσεις να πατάς βιαστικά τα πεταλ και στην αρχή να ξεκινήσεις κατά κάποιο τρόπο να τσουλάς.
Υπάρχει μια μικρή αστάθεια, ξέρεις πως μπορεί και να πέσεις αλλά δε σε νοιάζει. Πέφτεις! Τρως τη πρώτη σου τούμπα αλλά γελάς! Σηκώνεσαι, κοιτάζεις να δεις αν χτύπησες, τινάζεις τα ρούχα σου που τυχόν να έχουν γεμίσει σκόνες, σηκώνεις όρθιο το ποδήλατό σου, το «καβαλάς» και συνεχίζεις τη βόλτα σου.
Κάπου παρακάτω πέφτεις ξανά! Κι αυτή τη φορά πέφτεις με πιο δύναμη, με πιο ορμή. Πόνεσες αυτή τη φορά. Πόνεσες περισσότερο από πριν. Σηκώνεσαι, κοιτάζεις να δεις αν χτύπησες. Βλέπεις γρατζουνιές και αίματα στο σώμα σου. Φοβάσαι. Κλαις. Τρέχεις στους γονείς σου ιδίως αν είσαι μικρός, σε περιποιούνται σου λένε πως δεν είναι κάτι και πως θα περάσει. Θυμώνεις που έπεσες! Θυμώνεις με σένα, με το ποδήλατο, με όλους. Λες ότι δε θα ξαναπάρεις το ποδήλατο και δείχνεις να το πιστεύεις, δε το πιστεύεις όμως. Την επόμενη μέρα μη πω την ίδια μέρα μάλιστα θα έχεις ξανανέβει στο ποδήλατό σου και θα προσπαθήσεις να το οδηγήσεις πιο σωστά αυτή τη φορά.
Και το καταφέρνεις! Σιγά σιγά το καταφέρνεις και το καταφέρνεις καλά! Έπειτα το μαθαίνεις! Γίνεσαι κομμάτι του! Δεν έχεις φόβο πια καθώς ανεβαίνεις επάνω του έχεις μόνο όρεξη για να απολαύσεις τη βόλτα μαζί του!
            Αρχίζεις να απολαμβάνεις ολοένα και περισσότερο τη παρέα μαζί του! Αρχίζεις να το εμπιστεύεσαι ολοένα και περισσότερο. Είσαι έτοιμος να του δείξεις την εμπιστοσύνη του! Καθώς το οδηγείς σε διακατέχει έντονα το συναίσθημα του να κλείσεις τα μάτια και να ονειρευτείς. Δίχως να σκεφτείς το κάνεις! Κι έπειτα σε διακατέχει το συναίσθημα  να σηκώσεις σε παράλληλη ευθεία γραμμή τα χέρια σου και να γευτείς το αεράκι που χτυπάει στο πρόσωπο σου. Πάλι δίχως να σκεφτείς το κάνεις.
            Οδηγείς το ποδήλατο με μάτια κλειστά και χέρια που αγκαλιάζουν τον αέρα. Σαν όνειρο μοιάζει η εικόνα. Σα πρωταγωνιστής σε όνειρο μοιάζεις κι εσύ! Όμορφα είναι! Απόλαυση! Χαρά ζωής! Μικρή στιγμή μεγάλης σημασίας!
            Φτάνει! Για να απολαύσεις τη στιγμή δε χρειάζεται να τη ζήσεις στο έπακρο, χρειάζεται απλά όταν έρθει να είσαι έτοιμος και δεκτικός στο να την απολαύσεις.
            Αν συνεχίσεις να οδηγείς το ποδήλατό με κλειστά μάτια και με δίχως χέρια το πιο πιθανό είναι μετα από μια απόσταση να πέσεις. Δεν έχει σημασία το πόση απόσταση θα διανύσεις έτσι, σημασία έχει ότι κατάφερες να τη διανύσεις και πάνω απ όλα ότι κατάφερες να την ευχαριστηθείς!
            Θα ανέβεις ανηφόρες με το ποδήλατο, θα ιδρώσεις, θα κουραστείς δεν αντιλέγω πα πίσω από κάθε ανηφόρα ακολουθεί μια κατηφόρα και η κατηφόρα δίχως κυκλοφορία είναι ότι καλύτερο και ότι ξεκούραστο για ένα ποδηλάτη.
            Κατηφορίζεις και απολαμβάνεις! Απολαμβάνεις όλα αυτά που πέρασες για να ανεβείς στη κορυφή της ανηφόρας! Αυτό απολαμβάνεις στην ουσία. Δε ξεχνάς την ανηφόρα, τη προσπερνάς μονάχα και σου μένει ή μαλλον προσπαθείς να σου μείνει μόνο η κατηφόρα, η απόλαυση της κατηφόρας!
            Σας θύμισαν τίποτα τα παραπάνω;
            Σας θύμισαν μήπως κάτι από τη ζωή μας;
            Πίσω από τις ανηφόρες υπάρχουν κατηφόρες… και δεν εννοώ τις κατηφόρες που σε κάνουν να κατρακυλήσεις. Εννοώ τις κατηφόρες που σε ξεκουράζουν και σε κάνουν να απολαύσεις το κόπο που έκανες για να ανέβεις προηγουμένως την ανηφόρα!
            Δεν έχει σημασία πόση απόσταση θα διανύσεις στη ζωή σου με το εκάστοτε «ποδήλατο»… σημασία έχει αυτή που θα διανύσεις να την απολαύσεις!
            Ποτέ δε τα παρατάς με τη πρώτη δυσκολία! Ούτε με τη δεύτερη! Ούτε με τη τρίτη! Ούτε με τη καμιά γενικώς! Θα φας τα μούτρα σου μα θα σηκωθείς! Θα σηκωθείς και θα τα καταφέρεις! Θα πέσεις με το «ποδήλατο» είναι γεγονός! Δε θα σαι και ο μόνος/μόνη! Εξάλλου το να πέφτει κανείς στις προσπάθειές του αποδεικνύει το ζήλο μα και την αγάπη γι αυτό που προσπαθεί να επιτύχει τόσο πολύ! Κοινώς μη φοβάσαι να πέσεις στη ζωή σου για κάτι που αγαπάς πολύ! Σε καποια πράγματα αξίζει να πέσεις και σηκωθείς ξανά! Εξάλλου μη ξεχνάς πως σε πολλές τούμπες μας γελάμε! Ακόμη κι αυτές τις απολαμβάνουμε!
            Κι ας κλείσουμε ως εξής! Όταν γυρνάς κουρασμένος στο σπίτι σου ύστερα από μια απολαυστική και περιπετειώδη βόλτα με το ποδήλατο τί κάνεις; Θες αμέσως να πας να κάνεις ένα μπάνιο κι έπειτα να ξεκουραστείς!
            Το ίδιο δε συμβαίνει και στις δικές μας καθημερινές περιπετειώδης βόλτες; Κουραζόμαστε μα καταβάθος μας αρέσουν. Εξάλλου όταν απολαμβάνεις κάτι δε κουράζεσαι, απλώς θες λίγο χρόνο να χαλαρώσεις μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σαι έτοιμος να ξεκινήσεις μια νέα βόλτα με το δικό σου ποδήλατο, αυτό ντε της ζωής! Της δικής σου ζωής!
           

Σχόλια

  1. όταν ακούω ποδήλατο με κυριεύει το άγχος. ο γιος μου βγαίνει με το ποδήλατο βόλτες στην αθήνα. και φοβάμαι γιατί οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι απρόσεκτοι και ο μικρός δεν έχει οδηγική εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοο σε καταλαβαινω.... μακαρι να ειχανε παντου ποδηλατοδρομους!!!

      Διαγραφή
  2. Ένα όμορφο κείμενο που ταίριασε απόλυτα με την πορεία ζωής μας ! Την λαϊκή έκφραση "μου έκανες τη ζωή ποδήλατο " ,την έχεις ακούσει ....Οι λέξεις που έγραψες, είναι όλες μαζί το ποδήλατο .Αν και αρκετά μεγάλη ,το λατρεύω ,κινούμαι συχνά με αυτό και είναι οι μοναδικές στιγμές που αισθάνομαι απόλυτη ελευθερία και την απόλαυση των γύρω εικόνων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που αγαπας τοσο το ποδηλατο! και η ηλικια σαφως και δε παιζει ρολο! :)

      να εισαι καλα νεα μου φιλη! φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Μ΄ έκανες καλή μου Κική απ΄ τις πιο απολαυστικές βόλτες με ποδήλατο, που έχω να κάνω αρκετά χρόνια μπορώ να πω.
    Το κείμενό σου πολύ πετυχημένο στην παρομοίωση της ίδιας μας της ζωής, γιατί κι αυτή εντέλει μπορεί να γίνεται ποδήλατο, αλλά στο τέλος όλο και τα καταφέρνουμε.
    Πάντως είναι κι αυτό ένα μέσον που ανήκει στα υπόλοιπα, που όταν τα μάθεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να τα ξεχάσεις ποτέ!
    Έχεις την καλημέρα μου καλή μου φίλη και να ΄σαι καλά να μας χαρίζεις τόσο υπέροχα κείμενα!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητε μου φιλε Νικο ευχαριστω απο καρδιας για το τοσο θετικο σου σχολιο! να εισαι καλα και να μας χαριζεις και εσυ με τη σειρα σου τις ομορφες αναρτησεις σοΥ!

      να εχεις μια υπεροχη μερα γεματη με βολτες ποδηλατων! ;)

      Διαγραφή
  4. Κική μου, υπέροχο!!!

    Αν έχεις κι άλλα τέτοια κείμενα, βγάλ'τα απ'το αμπάρι να τα δούμε κι εμείς :)

    Καλή συνέχεια, καλό μεσημέρι να'χεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σεβαχ μου, καλε μου φιλε εχω πολλα τετοια κειμενα, πηγαινε διπλα δεξια στη θεματολογια μου στις ετικετες η εκφραση μου ή στα δοκιμια. εκει θα βρεις πολλα παρεμφερη κειμενα!

      να εισαι καλα! καλο μεσημερι και σε σενα!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα...όμορφο κείμενο....φαντάζομαι άρεσε πολύ στην φίλη σου... :))))
    Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι της αρεσε! :)

      καλο σκ και σε σενα γλυκια μου!!! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  6. από εδώ και πέρα όταν κάνω ποδήλατο θα θυμάμαι και το δοκίμιο σου...
    καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Κική!!!Με αφορμή την όμροφη ανάρτησή σου θυμήθηκα το εξής τραγούδι
    "Το ποδήλατό μου, ήταν πάντοτε δικό μου
    και με πήγαινε πολύ μακρυά
    μέσα στη Σαχάρα, σαν την πιο βαθιά λαχτάρα
    μ' οδηγούσε πέρα απ' τη χαρά"...

    http://www.youtube.com/watch?v=CM10-yKkQMU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όμορφη και καλογραμμένη η "προσφορά" αγάπης σου, μικρό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στην αρχη, νομιζα οτι θα ελεγες πως της αγορασες ποδηλατο :P

    ομορφο!
    για μενα βεβαια το ποδηλατο, κ μεταξυ μας οτιδηποτε απαιτει σωματικη ασκηση, δεν ειναι στα αγαπημενα μου!

    φιλια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανουλα μου θα θελα αλλα δε γινοταν ειναι ακριβο ειδος, τοσο που δε φανταζεσαι.... αλλα ευτυχως το πηρε μονη της και το χερεται πολυ περισσοτερο απο οσα θα χαιροταν αν της το επαιρνε καποιος αλλος. :)


      * και μενα δεν ειναι αγαπημενο οτι θελει σωματικη ασκηση! δε το εχω με τιποτα. γενικα ειμαι τεμπελουλα! χαχαχα


      φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. Αυτό που μου αρέσει σε εσένα είναι το ό,τι μέσα από την κάθε σου λέξη, μας γεμίζεις ομορφιά και αισιοδοξία και δεν μας κάνεις τη ζωή ποδήλατο!
    ;-)
    Φιλάκιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ναι αυτο προσπαθω να κανω! να δινω χαρα σε οσους με διαβαζουν, να χαιρομαι που γραφω και γενικα να χαιρομαι με την επικοινωνια μαζι σας! χαιρομαι που μου το ειπες σημερα! το ειχα αναγκη!!! :)

      φιλια πολλα και στους 2!!!

      Διαγραφή
  11. Ποδήλατο και αυτοκίνητο.
    Δυο πράγματα που νομίζω πως με έχουν καθηλώσει στο σπίτι...
    Γιατί όταν ξεκίνησα να μαθαίνω ποδήλατο, μου έφυγε και έπεσα πάνω στην πόρτα ενός σταματημένου ΤΑΧΙ. Έκτοτε δεν ανέβηκα πάλι από φόβο...
    Κι αυτοκίνητο δεν κατάφερα να μάθω να οδηγώ γιατί πάντα φοβόμουν πως δεν έχω το ταλέντο. Είχα χωρίσει τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς με ταλέντο στην οδήγηση και τους άλλους τους από τύχη οδηγούς... Και για τον εαυτό μου πίστευα πως ποτέ δεν θα οδηγούσα με ταλέντο...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλωρα μου θα σε μαλωσω! ειδικα στο ποδηλατο επρεπε να επιμεινεις! εγω ειχα πεσει πανω σε τσουβαλι με ασβεστι, ασπρος ειχε γινει ο κωλος μου χαχαχα και παρ ολα αυτα ξανανεβηκα, και ειχα πεσει αρκετες φορες και δε το εβαλα κατω. ευκολο ειναι πολυ. οταν θελησεις προσπαθησε και θα δεις.

      οσο για το αμαξι θελω διπλωμα αλλα που λεφτα! ουτε για διπλωμα αλλα ουτε για μια πορτα απο αμαξι. αστα.. χαχαχα

      φιλια πολλα! καλο βραδυ!! και εχεις ταλεντο παντου!!!!!!!!!! να το θυμασε αυτο!!!! :)

      Διαγραφή
  12. Πολυ όμορφο...αν και με τη λέξη ποδηλατο σκεφτομαι αυτο το διαστημα τους "καλους" μου ανθρωπους που παλευουν να μου κανουν τη ζωη ετσι...
    Χαχααχα...αντε ας μην γκρινιαξω...Παρασκευη και 13...!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ ναι ξερω... αυτη η φραση που ολους μας εχει εκφρασει ανα διαστηματα...

      αχ φιλη μου κανε υπομονη και θα περασει! θα δεις! ολα θα φτιαξουν!


      καλο βραδυ! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
    2. γραφει στο μπλοκερ οτι δημοσιευεσες θεμα. παταω επανω για να σε διαβασω και μου λεει πως χρειαζομαι προσκληση! θα μου στειλεις;

      Διαγραφή
  13. Δεν αγαπούσα ιδιαίτερα το ποδήλατο, αν και τελικά έμαθα. Μάλλον θα προτιμήσω το ίσωμα, γιατί σε μια κατηφόρα δεν μπορούσα να σταματήσω και πήγα και κόλλησα πάνω σε μια μάντρα. Έκτοτε... ίσωμα, ίσωμα! :))
    Όμορφοι και εύστοχοι οι παραλληλισμοί σου! ;)
    Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα μα πανω στη μαντρα κ εσυ;;; χαχαχα

      ε ναι στο ισωμα εισαι πιο σιγουρη!

      καλο απογευμα γλυκια μου! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  14. Αααα Κική μου τι μου θύμισες.
    Οταν μάθαινα ποδήλατο, το πρώτο μου ποδήλατο, το πρώτο πέσιμο μέσα στα χρυσάνθεμα της γιαγιάς μου.
    Πω πω τι μου θύμισες....
    Το ποδήλατο, η παρέα με τα ποδήλατα....
    Τι χρόνια τότε....τότε που πήγαινα σχολείο και οι διακοπές το καλοκαίρι διαρκούσαν τρεις μήνες!
    Πόσο διαφορετική η ζωή χωρίς ποδήλατο....

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεσα στα χρυσανθεμα;;; ενταξει νομιζω πως δικαιωματικα σου αξιζει βραβειο για τη πιο ωραια πτωση απο ποδηλατο!!!!!


      τι ωραια!!!! :)


      φιλια πολλα γλυκουλα! καλο απογευμα! <3 <3

      Διαγραφή
  15. ΚΙΚΗ ΜΟΥ....!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ! ;)Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΘΛΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΗΡΕΜΙΑ ΓΑΛΗΝΗ! ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ, ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΣΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΝΕΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ! :)

    Υ.Γ.ΕΓΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΜΑΘΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ! :P ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ!!! ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! ΑΝΕΒΗΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ!!! :) ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπαρμπιτα μου εχεις απολυτο δικιο! Το ποδηλατο προσφερει πολλα σε οσους το αγαπανε οπως εσυ! Οπως εσυ του δινεις αγαπη, ετσι κ αυτο σε κανει να γαληνευεις μαζι του!

      Δεν έτυχε να πέσεις μικρή;;;; Και έμαθες και μόνη σου; Τί τέλεια!!! Σου έβγαινε ενδόμυχα η αγάπη φαίνετε!!! :)

      Φιλάκια πολλά Μπαρμπίτα μου! <3 <3 <3

      * Και τη Δευτέρα έχουμε καφέεεε, μη ξεχνιόμαστε! χαχαχα

      Καλό βράδυ! <3 <3 <3

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΠΕΣΕΙ!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΖΙΚ ΖΑΚ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ! ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ!!!

      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ!!!! ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!!! ;)

      Διαγραφή
    3. ωραια!!!! της το πα και της γιαγιουλας και καταχαρηκε!!!! εκεινη να δεις ανυπομονησια! χιχιχι

      φιλια πολλα! <3 <3 <3

      Διαγραφή
  16. Εξαιρετική ανάρτηση το ποδήλατο Κική μου..όλα σου τα κείμενα είναι εξαιρετικής γραφής!Έντονα συναισθήματα που πλημμυρίζουν αναμνήσειςμέχρι να το μαθω μικρή είχα πάρει άπειρες τούμπες...ματωμένα γόνατα χέρια σκισμένα ρούχα,,όταν όμως το έμαθα απο εκεί και έπειτα με εκφράζει το τραγούδι με τον Κώστα Μακεδόνα...είχα τ'ονειρό μου...το ποδήλατό μου...πάμε λοιπόν για ορθοπεταλιές γλυκιά μου Κική..φιλάκια πολλά,και καλό Σ/Κ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοριτσακι γλυκο ευχαριστω απο καρδιας για το σχολιο και τα ζεστα σου λογια! τιμη μου που τα ακουω και απο εσενα αγαπημενη μου φιλη!!! :*

      και μενα μου αρεσει του Μακεδονα πολυ το τραγουδι!!!! αυτο και το ταξι! χαχαχα


      ξεκιναμε για ορθοπεταλιες λοιπον!!! συντροφια στο ονειρο!!! :)

      καλο βραδυ! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  17. Υπέροχος ο παραλληλισμός του ποδηλάτου με τη ζωή! Απλά υπέροχος!
    Πέφτουμε για να ξανασηκωθούμε! Την αγαπώ αυτή τη φράση αλλά συχνά την ξεχνάω!
    Σ' ευχαριστώ που μου τη θύμισες!
    Καλό Σαββατοκύριακο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοριτσακι γλυκο!!
      ολοι τη ξεχναμε αυτη τη φραση αλλα ευτυχως μπορουμε ακομη να τη ξαναθυμηθουμε!
      να εισαι καλα!
      φιλια πολλα!!!
      καλο σκ και σε σενα! <3

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα και χάρηκα που πρωτομπήκα σήμερα στο blog σου που η ανάρτηση είναι ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!! Το δοκίμιο σου υπέροχο και τρυφερό!!! Για μένα το ποδήλατο σημαίνει ελευθερία & απόλαυση... καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές μα και ένας ωραίος τρόπος για να διασκεδάσω κάνοντας ποδηλατάδα με φίλους αγαπημένους!!!!! Χάρηκα που σε βρήκα!!! Καλό βράδυ... φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλη Ποδηλάτισσα! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχολιασμό σου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπήκες στο μπλοκ μου την ημερα που εκανα αυτη την αναρτηση! Μια ποδηλάτισσα σίγουρα ξέρει καλά τι είναι το ποδήλατο! Με κάλυψες πλήρως με την ελευθερία την απόλαυση και το καταφύγιο δύσκολων στιγμών! τα είπες υπέροχα!

      κι εγω χαρηκα πολυ! φιλια πολλα!!!

      καλημερα! <3

      Διαγραφή
  19. Άψογο!!Έχεις ταλέντο!!Συνέχισε έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα νεα μου φιλη!
      ευχαριστω πολυ για το ζεστο σου κοπλιμεντο!
      να εισαι καλα!
      να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή
  20. Τι όμορφο κείμενο γεμάτο από ζωντανές εικόνες!Θυμάμαι την πρώτη φορά που ανέβηκα στο ποδήλατο έπεσα μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών!!χαχαχαχα από τότε βέβαια τα πάω πολύ καλύτερα!! Ευτυχώς ο γιος μου έβγαλε τις βοηθητικές όταν έκλεισε τα τρία και από τότε δεν κατέβηκε από τη σέλα!Καλό σου βράδυ Κική μου!χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα μα στο καδο με τα σκουπυδια;;; θεωρω πως δικαιωματικα σου ανηκει ο τιτλος της πιο αστειας τουμπας! χιχιχιχιχ

      το μικρουλι αγαπαει ποδηλατο ε; να τον χερεσαι το γιο!!!! <3

      καλημερα! φιλια πολλα! :*

      Διαγραφή
  21. Πολύ όμορφο κείμενο! Η ζωή είναι πράγαμτι ποδήλατο. Κοπιάζεις για να ανεβείς την ανηφόρα, απολαμβάνεις σε βαθμό μέθης την κατηφόρα που σε οδηγεί κατευθείαν στον πάτο και ξανά από την αρχή, αρκεί να μην σταματάς (δεν μπορείς να σταματάς εξάλλου) και στις ευθείες απολαμβάνεις τη διαδρομή. Πάω για το επόμενο κείμενο. Αν κατάλαβες ακολούθησα την παράκαμψη του επόμενου!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Σοφακι μου γλυκο ετσι ειναι! :)

      ναι καταλαβα τη παρακαμψη! χιχι καλα εκανες!

      φιλια πολλα γλυκουλα! καλο σκ! <3

      Διαγραφή
  22. Η λέξη ποδήλατο μου θυμίζει τόσα πολλά.. όλη μου η ζωή μια βόλτα, ένα ποδήλατο!! :)
    Σίγουρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε να το χρησιμοποιώ, τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα!
    Έχω κάνει τα άπειρα με το ποδήλατο, τρέλες.. τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις και στιγμές..
    Το κείμενο σου μου άρεσε πολύ! Όμορφος ο παραλληλισμός του ποδηλάτου με τη ζωή μας.. :) Καλό βραδάκι Κική μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε κοπελιτσα μου! να εισαι καλα! σ ευχαριστω απο καρδιας για ολα! φιλια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  23. Δεν φανταζόμουνα ποτέ πως μια απλή επιθυμία μια φίλης να αποκτήσει ενα ποδήλατο θα μπορούσε να γεννήσει ένα τόσο όμορφο και αληθινά εμπνευσμένο άρθρο γύρω από την ζωή μας γενικότερα. Και είναι φανερό ότι γράφτηκε σχεδόν "απνευστί" καθώς έχει μια αυθεντικότητα και δεν "φτιασιδώνεται" από μεγάλους στοχασμούς και αμπελοφιλοσοφίες.
    Είναι πραγματική απόλαυση να σε διαβάζει κανείς γιατί έχει την αίσθηση ότι είμαστε κάπου παρέα και τα λέμε απλά και όμορφα και δεν κάνει ο ένας του άλλου την "ζωή ποδήλατο"! χα χα χα Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλες και όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα φιλε μου!

      θεωρω πως με εχεις καταλαβει περισσοτερο απο τον καθενα. ετσι οπως τα περιεγραψες ειναι. γραφω απνευστι σα να μιλαω σε φιλους και οπου με βγαλει! χαχαχα
      χαιρομαι παντως που το αντιλαμβανεστε αυτο! απο το να γραφουμε με τη σκεψη μας προτιμοτερο να γραφουμε με τη ψυχη μας. οπως της βγαινουν, εστω και μπερδεμενα. :)

      να εχεις μια ομορφη εβδομαδα ευχομαι ολοψυχα! :)

      Διαγραφή
  24. Αχ!!! τι μου θυμισες!!! στους σεισμους του 1978 γνωριστηκα με τον αντρα μου σε μια σκηνη εμεις σε παραδιπλα η δικη του οικογενεια.Καθε πρωι που πηγαινε στη δουλεια με το ποδηλατο παιδια ειμασταν τοτε......... τι μου θυμισες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλε τι ωραια η γνωριμιας σας! ολυ μου αρεσε! χιχιχι
      χαιρομαι ου στη θυμησα γλυκια μου φιλη!
      καλο βραδυ να εχεις!
      φιλακια ολλα ολλα!

      Διαγραφή
  25. Το ποδήλατο για μένα σημαίνει , χαρά , ξενοιασιά , βόλτες στη παραλία, νιώθω παιδί . και επειδή ακόμα μόνο ποδήλατο έχω και " οδηγώ" είναι το μεταφορικό μου μέσο . Πολύ ωραίο το κείμενο σου Κική, ίσως εκφράσω κι εγώ τις σκέψεις μου και τις παιδικές μνήμες μου σε μια ιστορία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι ου σου αρεσε Ζηνα μου και κυριως χαιρομαι ου αγαας τοσο ολυ το οδηλατο! οντως σε κανει να νοιωθεις αιδι! θα εριμενω να διαβασω και τις δικες σου σκεψεις! θα χαρω αρα ολυ!

      καλο βραδυ να εχεις φιλη μου! φιλακια ολλα!

      Διαγραφή
  26. Υπέροχο! Υπέροχο! Υπέροχο!
    Κοίτα να δεις! Εδώ και 2 περίπου χρόνια μου έχει κάτσει η επιθυμία να κάνω ποδήλατο και κάθε φορά που το συζητάω με την κοπέλα του αδελφού μου, της λέω έχω να κάνω από τα 13 μου και μάλλον τώρα πρέπει να το έχω ξεχάσει! Εκείνη μου λέει: "Αυτό δεν ξεχνιέται βρε Μαρία!" Το έχω βάλει στόχο για το φετινό Καλοκαίρι! Εξάλλου, πρέπει τις επιθυμίες μας σιγά-σιγά να τις πραγματοποιούεμ για να μην γίνουν απωθημένα, έτσι δεν είναι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ετσι ειναι Μαρακι μου και ευχομαι το καλοκαιρι του νεου μας χρονου να διανυεις ευχαριστες αοστασεις με το οδηλατο σου! θα εριμενω να δω και τις καταλληλες φωτο! χιχιχι

      σ ευχαριστω για ολα!!!
      φιλακια ολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να