Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗ.

Ξέρω... πως δεν σας έχω συνηθίσει σε τέτοιου είδους θέματα αλλά σήμερα ένοιωσα την ανάγκη να το κάνω. Εξάλλου αν δε μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας στο μπλοκ και ειδικά στο δικό μου που προέρχεται καθαρά από λογους έκφρασης, πού αλλού θα μπορούμε να είμαστε; Θέλω να πω πως σε έναν κόσμο που λίγοι ενδιαφέρονται για το αληθινό πρόσωπο του άλλου (μιας και που οι περισσότεροι το αναζητούν μετέπειτα πολλών καταστάσεων), ας προσπαθουμε να είμαστε οι εαυτοί μας παντού και πάντα! Ποτέ δε πρέπει να είμαστε και να λέμε κάτι λιγότερο από αυτό που μας προτρέπουν οι εαυτοί μας! Προσέξτε δεν είπα να είμαστε αγενείς αλλά να είμαστε εμείς, εχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο. Θεωρώ πως πρέπει να λέμε και γενικώς να εκφράζουμε τα όσα αισθανόμαστε γιατί αν το αφήσουμε για μετέπειτα μόνο σε κακεντρέχεια και οργή θα μας βγει. Αν θέλεις να πεις κάτι πες το εκείνη τη στιγμή εκτός κι αν νοιώθεις ιδιαίτερα εξοργισμένος και ξέρεις πως τα οσα πεις θα ειναι αποτέλεσμά του θυμικού σου και όχι του καθάριου εαυτού σου!

 Και επανέρχομαι στο θέμα μου μετά από αυτή τη μικρή παράκαμψη. Σήμερα, η ανάρτηση αυτή γίνεται γιατί θέλω να τιμήσω; να αποχαιρετήσω; να μοιραστώ; δε ξέρω, ίσως να θέλω να κάνω όλα αυτά και άλλα τόσα επιπλέον. Σιγουρα παντως εχω την αναγκη να το κανω και χαιρομαι που μπορω. 

Όπως θα διαπιστώσατε απο το τιτλο της αναρτησης το σημερινό μου θέμα έχει να κάνει με έναν άνθρωπο, τον κυρ Βασίλη, το δικό μας κυρ Βασίλη που χάθηκε εχθές. Όσοι διαβάσατε τη βραδινή μου ανάρτηση θα είδατε πως είχα στεναχωρηθεί απλώς δεν ήμουν σε θέση να γράψω όσα ένοιωθα. Σήμερα που μπορώ, το κάνω.

Ο κυρ Βασίλης λοιπόν είναι (να αυτός ο ενεστώτας), ήταν λοιπόν ένας συμπαθητικός γεράκος (85 ετών - το έμαθα εχθές) που είχα τη τύχη και τη τιμή να τον γνωρίσω σχεδόν πριν από 4 και κατι χρόνια που ήρθα στη πολη μου για δουλεια. 

Γείτονας, αγαπητός γείτονας που τον έβλεπα σχεδόν καθημερινά και ένας άνθρωπος για μένα εξαίρετος. Για να είμαι ειλικρινής γνώρισα ένα γεράκο που έπινε και έμαθα ένα γεράκο που δεν ήταν αυτά που νόμιζα ή είχα ακούσει να λένε. Άλλαξε βέβαια στα 4 αυτά χρόνια αλλά ο άνθρωπος που γνώρισα με τον άνθρωπο που εμαθα είχε μια μεγάλη διαφορά στα δικά μου τουλάχιστον ματια.

Γνώρισα έναν συμπαθητικό γεράκο και έμαθα στη πορεία έναν σοφό γερακο!
Γνώρισα έναν άνθρωπο δυνατό και έμαθα στη πορεία έναν άνθρωπο ταλαιπωρημένο μα δυνατό μέσα από τη ταλαιπωρία του.
Γνώρισα έναν άνθρωπο που πορεύτηκε στη ζωή με λάθη και άσχημες επιλογές μα εμαθα έναν άνθρωπο που πέρα απο το οτι αναγνωριζε τα λάθη του δε τα δικαιολογουσε.
Γνώρισα έναν άνθρωπο που έδειχνε κάπως σκληρός συναισθηματικά και έμαθα έναν άνθρωπο που πριν κάποιες εβδομάδες που μίλησε τρυφερά για τη γυναίκα του που είχε χάσει πριν κάποια χρόνια.
Γνώρισα έναν άνθρωπο που μέθαγε και μάλιστα πολύ και έμαθα έναν άνθρωπο πολύ καλύτερο από αυτόν που μπορούσα να φανταστώ πως έκρυβε μέσα του.
Έμαθα έναν άνθρωπο που αγαπούσε τα ζώα και κυρίως τις γάτες!
Έμαθα έναν άνθρωπο που φοβόταν τη μοναξιά μα πάλεψε να την αντέψει!
Έμαθα ένα άνθρωπο που αγαπούσε τα λουλούδια! Η αυλη του γεμάτη απο δέντρα και λουλούδια, περιποιημένα δέντρα και λουλούδια.
Έμαθα έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη καθαριότητα. Το σπίτι του πεντακάθαρο και ο δρομος που παιρνουσε μπροστά απο το σπιτι του καθε φορα που γεμιζε εστω και φυλλα μεσα σε λιγα λεπτα ηταν πεντακαθαρος.
Έμαθα εναν άνθρωπο που καθε μερα καθοταν στα σκαλοπατια του σπιτιου του και επινε το ελληνικο καφεδακι του!
Έμαθα έναν άνθρωπο που αγαπουσε τη γειτονια του και τα βραδια "αραζε" με τους γειτονους τους!
Έμαθα έναν άνθρωπο που ηταν πολυ καλυτερος απο οτι ειχα πιστεψει πως μπορει και να ηταν!
Και όλα αυτα τα έμαθα γιατί είχα τα μάτια μου ανοιχτά για να δω και να μη κρίνω και το στόμα μου για να μιλήσω και όχι να κουτσομπολέψω.

Έμαθα έναν άνθρωπο που θα μου λειψει! Που θα μου λειψει πολυ! Έμαθα ένα γεράκο που όταν τον γνώρισα ήταν σχεδόν καθημερινά μεθυσμένος και μέχρι εχθές, 4 χρονια και κατι μετά έμαθα ένα γεράκο βουτηγμένο στη σοφία μα και στη γνώση της ζωής. 

Θυμάμαι πως στην αρχη, το πρωτο καιρο τον εβλεπα να περπαταει σα να ηταν ετοιμος να πεσει χαμω απο το ποτο και με το καιρο (αφου εκοψε το ποτο) τον εβλεπα να περπαταει με τη μαγκουρα του και να με χαιρεταει χαμογελωντας.

Δε θα ξεχασω τις κουβεντες μας, μικρης διαρκειας μα μεγαλης σημασιας και δε θα ξεχασω τα πρωινα που περναγα εξω απο το σπιτι του και τον εβλεπα να καθεται μπροστά στη μεγάλη τηλεόραση με τέρμα τη φωνή προσπαθώντας να ακούσει τι λένε. (χαχαχα. σκεφτομαι την εικονα και γελαω γλυκα)

Αυτός ο άνθρωπος θα μου λειψει και μαλιστα πολυ! Αυτη τη στιγμη κοιταζω τα σκαλακια που καθοτανε και βουρκωνω. Ξέρετε πιο είναι το περίεργο; Πως δε μου φαίνονται άδεια.... 

Και δε θα είναι άδεια... για μένα πάντα θα στέκει εκεί να με χαιρετάει κάθε φορά που περνάω απο εκει... γιατι εκεινο τουλαχιστον το μερος δικαιωματικα του ανηκει στο κοσμο μας! Ηταν η γωνια του, η φωλια του, ηταν εκεινος!

Και επειδη θα μου λειψει πολυ αυτη η αναρτηση εγινε γιατι ηθελα να τον αποχαιρετησω με εναν μοναδικα δικο μου τροπο και ο μονος τροπος που ξερω και νοιωθω καλα ειναι αυτος, της εκφρασης. Ετσι θελω να ζητησω να αναπαυθει η ψυχη του διοτι ολες οι ψυχες εχουν δικαιωμα σε τουτη την αναπαυση.

Και ξερω πως ευτυχως ηταν μεγαλος και εζησε τη ζωη του αλλα οπως και να εχει για μενα ηταν και θα ειναι ο κυρ Βασιλης και οχι ο κυριος "ταδε" ετων 85.

Να έχετε μία όμορφη ημέρα και συγνώμη αν σας στεναχώρησα, όμως έτσι αισθάνθηκα κι έτσι ήθελα να κάνω. 

Να είστε όλοι καλά! <3

Σχόλια

  1. Λυπάμαι αφάνταστα..νοιώθω όσα λες, κάποτε είχα πελάτες στο μαγαζί μου ένα ζευγάρι μεγάλης ηλικίας, ερχόντουσαν κρατημένοι χέρι χέρι..Κάποτε αρρώστησε ο άνδρας..έμφραγμα..η γιαγιά όσο ήταν στο νοσοκομείο πήγαινε κάθε μέρα, παιδιά δεν είχαν..μία μέρα πριν βγει την βρήκαν οι γείτονες νεκρή στο σπιτάκι της.Ο γέρος γύρισε και..πέθανε μία μέρα μετά..συγκοπή είπαν..Πέθαναν όπως ήθελαν..μαζί, ήταν 86 η μία και 90 ο άνδρας της.Το σπιτάκι με τα λουλούδια το κληρονόμησε ένας ανεψιός και έγινε μία ψυχρή πολυκατοικία.Εγώ θα τους θυμάμαι σαν γείτονες, αγαπημένους όπως θα θυμάσαι εσύ τον κύριο Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ καλη μου αχτιδα τι συγκινητικα οσα μοιραστηκες μαζι μοΥ! τι τρυφερη ιστορια αγαπης θα μπορουσα να πω. λυπαμαι που το σπιτακι με τα λουλουδια εγινε μια ψυχρη πολυκατοικια...

      παντα να τους θυμασαι ετσι καλη μου, τοσο γλυκα οσο φαινετε μεσα απο τα λογια σου για εκεινους.

      να εισαι καλα! φυλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Πολύ γλυκό και τρυφερό το συναίσθημα που ξεχείλισε από μέσα σου. Με άγγιξε ο τρόπος κι ο σεβασμός που προσέγγισες το θέμα για τον συμπαθητικό γείτονα σου. Η ζωή βέβαια συνεχίζεται...
    Να είσαι καλά Κική μου κι εύχομαι να έχεις ένα γλυκό βραδάκι! Φιλάκια πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινακι μου, γλυκο μου Κατερινακι, ευχαριστω τοσο πολυ για τα καλα σου λογια. Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη μερα ευχομαι ολοψυχα! Φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  3. Αρκετές φορές τα "εξώφυλλα" των ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετικά από το περιεχόμενό τους... Συνήθως από άμυνα βγάζουμε κάτι άλλο προς τα έξω.
    Να θυμάσαι έτσι γλυκά τον κο Βασίλη. Μη ξεχνάμε ότι πήγε να βρει την αγαπημένη του σύζυγο. Μερικές φορές ο θάνατος είναι λύτρωση, μιας που πολλά λάθη μας τα πληρώνουμε όσο ζούμε.
    Απ΄ό,τι περιγράφεις τη ζωή του την έζησε γεμάτη. Οπότε τώρα θεωρώ ότι ξεκουράστηκε.
    Καλή σου μέρα Κική μου (παίρνω το θάρρος βλέποντας το όνομά σου στο προφίλ σου). Να είσαι πάντα καλά και να μη στεναχωριέσαι (πολύ). Απελευθερώθηκε.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο εχεις φιλη μου σε οσα ανεφερες για το θανατο και τους ανθρωπους, συμφωνω απολυτα μαζι σου!

      Εννοειται πως μπορεις να με λες Κικη! :)

      Φιλια πολλα! Να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή
  4. ...Καλημερα Γραφενια μου..να σαι καλα..καλη και Ευλογημενη ξεκουραση να εχει ο Κ.Βασιλης..καλη Ανασταση να εχει..πολεμησε για τον Κυριο αρκετα..τον Λυπηθηκε ματια μου..και τον πηρε..ειδε την ψυχη του να γαληνευει..τον αφησε να χορεψει για Κεινον..να ναι καλα..γιατι εκει θα ναι καλα..αυτο να σκεφτεσαι..σε φιλω ευαισθητο μου παιδι..στην Προσευχη σου να τον βαλεις..για ναναι χαρουμενος..και οταν περνας απο την Γωνια του..να του μιλας..αυτο περιμενουν οι ψυχουλες..αντε ματια μου καλη σου μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μυνημα σου φιλη μου με εκανε να χαμογελασω γλυκα! Να εισαι καλα φιλη μου! Φιλια πολλα σου στελνω και ευχομαι να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή
  5. έφυγε, μα πίσω του μείνανε άνθρωποι που τον αγάπησαν και τον κατανόησαν. που τον σκέφτονται και θα τον θυμούνται.

    εκείνα τα σκαλάκια θα είναι πάντα δικά του...

    φιλιά μικρό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Βικουλα μου ετσι ειναι! πραγματι εκεινα τα σκαλακια θα ειναι παντα δικα του!

      φιλια πολλα γλυκια μου! να εχεις μια ομορφη μερα! <3

      Διαγραφή
  6. έτσι... ο κυρ Βασίλης έδωσε το στίγμα του στην γειτονιά... έτσι... όπως και κάθε άνθρωπος που είναι κοντά μας... νασαι καλά... και ο Θεός να τον αναπαύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα αγαπημενη μου φιλη Παρασκευη! εισαι τοσο γλυκος ανθρωπος!! φαινετε παντου αυτο! φιλια πολλα και πολυ αγαπη σου στελνω απλοχερα! <3

      Διαγραφή
  7. απο τα λογια σου καταλαβαινω οτι ηταν πολυ καλος και γλυκος ανθρωπος. εχεις και ενα βραβειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως ητανε.. :)

      ευχαριστω παρα πολυ για το βραβειο!!! χαρα μου που μου το εδωσες! σου απαντησα στο δικο σου ποστ σχετικα..

      φιλια πολλα νεα μου φιλη! <3

      Διαγραφή
  8. Και τίμησες και μοιράστηκες και αποχαιρέτισες!!
    Καλό του ταξίδι..να σκέφτεσαι πως τώρα είναι με τη γυναίκα του και πίνει το καφεδάκι του με φίλους...ή καθαρίζει τα φύλλα στον παράδεισο...
    Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ μαρακι τι ομορφα που τα εθεσες.. κυριως αυτο με τα φυλλα του παραδεισου!

      φιλια πολλα, να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Κική!!Τα λόγια σου τιμούν και τον εκλιπόντα αλλά και σένα που τον θυμήθηκες.
    Να είσαι δυνατή και με χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε! ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου! να εισαι καλα! και να εχεις μια ομορφη μερα! :)

      Διαγραφή
  10. Συγκινήθηκα, μέσα από τα δικά σου μάτια μπόρεσα κι εγώ να τον φανταστώ, πόσο χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν παραπάνω και παραμέσα από αυτό που γνωρίζουν κι από αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια. Να συνεχίσεις να γνωρίζεις ανθρώπους μόνο μέσα από την δική σου ματιά, ακόμα κι αν εκει με τον δικό τους και τον δικό σου τρόπο μόνο για'σένα είναι υπέροχοι γι'αυτό ακριβώς που είναι, ο φακός έχει πολλές γωνίες, κανένα πρόσωπο δεν δείχνει όμορφο μόνο σε μία σε μιά συγκεκριμένη λήψη και δεν υπάρχει τέλεια λήψη.
    Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ για το ομορφο και ζεστο θα πω σχολιο σου! συμφωνω πολυ σε οσα ειπες και κυριως σε οσα ανεφερες σχετικα με τις ληψεις και τις γωνιες του φακου... τα ειπες πολυ ομορφα! σ ευχαριστω!

      να εισαι καλα! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  11. Είχες μεγάλη τύχη να συναντήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο.
    Ένας άνθρωπος για τον οποίο έχεις γράψει μια τεράστια αράδα
    έχει αφήσει μέσα σου εντυπώσεις που θέλουν πάνω από 10 αράδες για να περιγραφούν και πάλι δεν θα το έχεις απόλυτα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Φλωρα μου ετσι ειναι! ακριβως οπως το ειπες! οσα και να πω παντα θα υπαρχει κατι ακομη να προσθεσω γι αυτον τον ανθρωπο!!! πολυ σωστα το εθεσες φιλη μου!

      Διαγραφή
  12. Κική μου, καλημέρα.
    Λόγω του ότι δεν είχα ιντερνετ 2 μέρες στο σπίτι ..έχω μείνει πίσω . Θα περάσω απόψε να σε διαβάσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει καλή μου Αριστέα! Πέρνα όποτε μπορεσεις! Ευχαριστώ πολύ! Φιλιάκια πολλα! <3

      Διαγραφή
    2. Κική μου, κρατώ πάντα το λόγο μου:
      Υπέροχος ο αποχαιρετισμός σου! Μέσα από τα μάτια σου είδα κι εγώ έναν υπέροχο άνθρωπο!

      Να τον θυμάσαι πάντα κοπέλα μου ....κρατώντας τον έτσι στη ψυχή σου ζωντανό!

      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    3. να σαι καλα γλυκια μου Αριστεα! μου αρεσει πολυ το οτι κρατας το λογο σου. ημουνα σιγουρη γι αυτο! :)

      φιλια πολλα γλυκια μου! να εχεις ενα ομορφο βραδυ! μακιαα

      Διαγραφή
  13. Είναι πραγματικά δώρο ζωής όταν διασταυρώνεται η ζωή μας με κάποιον άνθρωπο σαν τον κύριο Βασίλη. Νομίζω πως όλοι μας αν βάλουμε στην άκρη χιλιάδες άχρηστες αναμνήσεις θα βρούμε ίσως ξαφνιασμένοι από την ανακάλυψη ενα πρόσωπο που άφησε σημάδι στη ζωή μας. Ισως δε να μην θυμόμαστε καν το όνομα. Είναι πολύ όμορφο αυτό που έγραψες για τον κύριο Βασίλη. Βλέπεις λοιπόν; Τελικά δεν χανόμαστε για πάντα. Κάποιοι ίσως να μιλούν για μας όταν δεν υπάρχουμε πια. Υπέροχο κείμενο. Λυπάμαι που άργησα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλε μου φιλε Χριστοφορε ευχαριστω καταρχας που παντα εισαι εδω για μενα (και φυσικα δε παιζει ρολο το ποσο καιρος περναει αλλα το οτι παντα εισαι) και θελω να σου πω πως συμφωνω σε οσα ανεπτυξες πολυ ομορφα σχετικα με τους ανθρωπους και τα σημαδια τους σε αυτη τη ζωη!

      να εισαι καλα φιλε μου και να εχεις ενα ομορφα βραδυ ευχομαι ολοψυχα! :)

      Διαγραφή
  14. αχού τι γλυκό από μέρους σου να του αφιερώσεις μια ολοκληρη ανάρτηση...μπράβο για την ευαισθησία σου..φιλούθκια
    να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα γλυκο μου δελφινακι!!! φιλια πολλα πολλα σου στελνω με απεριοριστη αγαπη! <3

      Διαγραφή
  15. Γλυκιά και πικρή ταυτόχρονα η ανάρτησή σου... να είσαι καλά να τον θυμάσαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πικρη δε θα την ελεγα φιλη μου... νοσταλγικη θαρρω θα την ελεγα..

      ευχαριστω πολυ γλυκια μου φιλη! να εισαι καλα! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  16. Καλό παράδεισο στον Κυρ Βασίλη! Να αναπαύσει ο Θεός την ψυχούλα του, καθώς και όλων των κεκοιμημένων.
    Παρά το γεγονός πως αναφέρεσαι σε ένα θέμα δύσκολο, θλιβερό, η ανάρτησή σου περιέχει τρυφερότητα και αγάπη, οπότε ξεπερνιέται κάπως η θλίψη..
    Μου θύμισες τον παππού μου, είχε πάντα τη γωνιά του στο αγαπημένο του παράθυρο. Δε τον γνώρισα πολύ καλά αφού τον χάσαμε όταν ήμουν μικρούλα, αλλά αυτό το παράθυρο είναι δικό του, σα να σε χαιρετάει όταν περνάς..
    Να τον θυμάσαι πάντα Κική μου, με αγάπη και ζεστασιά..
    Τελικά άλλο το "φαίνεσθαι" και άλλο το είναι, ε;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλομιτσα μου και εγω δε γνωρισα παππου αλλα τον θυμαμαι γλυκα και αμυδρα οπως εσυ τον δικο σου. ημουν κι εγω πολυ μικρουλα τοτε.

      ευχαριστω παρα πολυ για αλλη μια φορα που εισαι εδω για μενα!

      σε φιλω γλυκα και σε καληνυχτω με την ευχη να εκπεμπεις παντοτε τοση ζεστασια οπως μου προσφερεις εμενα καθε φορα που με επισκεφτεσε αλλα και να εχεις ανθρωπους γυρω σου που να στην ανταποδιδουν στο διπλασιο!!! :)

      φιλια πολλα φιλη μου! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να