Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ!

Ποιός δηλώνει και πάλι παρόν; 
Ή έκφρασή μου τότε, στις 17 Ιουνίου 2011. Δυο χρονια σχεδόν μετά και είναι πάλι εδώ και πολύ φοβάμαι πως θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη....

Σας τη παρουσιάζω ατόφια όπως τότε και νομίζω πως όλοι θα καταλάβετε για ποιο λόγο εμφανίσθει ξανά!  




Νομίζω πως αυτό το τραγούδι εκτός από επίκαιρο για διάφορους λόγους, (λόγους που όλοι σας γνωρίζετε και δε θα αναλύσω περαιτέρω), όμως εκτός από επίκαιρο είναι και διαχρονικό συνάμα και το χειρότερο απ' όλα... θα συνεχίσει να είναι διαχρονικό για πολλά χρόνια ακόμη. 

Και είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο μελωδικά  τραγούδι να θεωρείτε πως είναι ότι χειρότερο που το νόημά του θα συνεχίζει να είναι διαχρονικό για πολλά ακόμη χρόνια.

Είναι άσχημο να γυρνάμε τις πλάτες μας στο μέλλον επειδή άλλοι μας ανάγκασαν να τις γυρίσουμε αλλά πάνω απ' όλα είναι τραγικό το οτι εμείς οι ίδιοι, όλοι μας, όλοι μαζί και καθένας μας ξεχωριστά είχαμε γυρίσει τις πλάτες μας στο μέλλον μας πολύ πρωτίτερα μας αναγκάσουν κάποιοι άλλοι να προβούμε σε αυτή την άχαρη κίνηση.

Γιατί κακά τα ψέματα όλοι μας φταίμε που στο συγκεκριμένο παρόν προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζετε!!!



Αυτά είχα εκφράσει τότε και συνεχίζω να θέλω να εκφράσω και σήμερα. Το ήξερα και τότε πως θα ερχόταν πάλι αυτή η στιγμή μα ήλπιζα πως ισως και να κανα λάθος.... Δεν έκανα όμως... Ένα απλό λυπάμαι είναι λίγο για να εκφράσει όσα νοιώθω μα όσες φωνές διάβασα και αντιλήφθηκα στα οργισμένα μπλοκοσπιτάκια σας με κάνουν να θέλω να πιστέυω πως θα έρθει και κάτι για καλό...

Σχόλια

  1. Ναι φταίμε για πολλά Κική μου, όπως φταίει και η προηγούμενη από εμάς γενιά και ακόμα πιο πίσω ... φταίμε περισσότερο γιατί η φυλή μας έμαθε να μη κοιτά ο καθένας την καμπούρα του αλλά μόνο τα λάθη των άλλων... να μη μας νοιάζει το αύριο αλλά να έχουμε κολλήσει στο ''ένδοξο'' παρελθόν μας πασπαλισμένο κι αυτό με χρυσόσκονες λες και ούτε ένα λιθαράκι δεν μπήκε σε αυτόν τον τόπο πέρα από τα αρχαία στάδια και ναούς... μάθαμε να έχουμε διχόνια μεταξύ μας αντί να δουλεύουμε για το κοινό καλό ...
    Το αύριο ;
    Θα έρθει κι αυτό αλλά η χώρα θα συνεχίσει να παραπατά πλάι στο βάραθρο κι ο λαός της να είναι λαός δυο ταχυτήτων.
    Πείνα και δυστυχία από την μια.... Ιλουστρασιόν μιζαδόροι και λαμογιά από την άλλη.

    Δεν νοιώθω καθόλου καλά με όσα συμβαίνουν γύρω μου Κική μου...
    κι ας προσπαθώ να κρατήσω ελπίδα μέσα μου.

    Τα φιλιά μου
    Καλημέρα εύχομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικιο Λεβινα μου σε οσα ειπες. ετσι ειναι. δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα. και εγω δε νοιωθω καθολου καλα με οσα συμβαινουν.... δε ξερω... καθε μερα ολο και ασχημα πραγματα γινονται ακαι ακουγονται. εκει που εχουμε ολοι αναγκη την ελπιδα ερχεται ακομη μια "κατραπακια".

      δε ξερω... ο χρονος θα δειξει... ευχομαι μονο να ειναι για καλο.


      πολλα φιλια και σε σενα γλυκια μου! κ εγω καλημερα σου ευχομαι! :)

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με την Λεβίνα... Η διχόνοια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων από τα αρχαία χρόνια και τα αποτελέσματα εμφανή.
      Το κοινό καλό και η απλή λογική δεν υπάρχουν! Μόνο τυφλή βία και μίσος...
      Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν στο μέλλον...
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. να σαι καλα κοριτσακι μου! και εγω συμφωνω στα λεγομενα σας. ολοι με αυτη την ελπιδα μενουμε! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Την ίδια έκφραση με σενα είχα πάρει κι εγώ εκείνο τον ιούνιο αλλά και αργότερα όταν κατάλαβα τι εστί η συγκεκριμένη παράταξη.. Δεν είναι πολιτικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις συνέπειες, τα αστεία τελείωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως ετσι ειναι Κατερινακι! Μου αρεσε πολυ αυτο που ειπες για το κοινωνικο φαινομενο, εχεις απολυτο δικιο. τα αστεια τελιωσαν οπως ειπες!!!

      να εισαι καλα κοριτσακι! καλο βραδυ ευχομαι ολοψυχα!

      Διαγραφή
  3. οπως εγραψα, αυτη η ελλαδα αξιζει σε οσους φροντισαν να γινει το προχθεσινο. γιατι ο καθε ενας που εριξε τη ψηφο του εκει τους βοηθησε να αποθρασυνθουν κ να φτασουν σ'αυτο το σημειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις Φανη μου. ας αναλαβουν πια ολοι τις ευθυνες τους.

      να εχεις ενα ομορφο βραδυ!

      Διαγραφή
  4. Κική μου με έχεις συγκινήσει αφάνταστα με όσα γράφεις..όντως θλίβομαι κι εγώ αφάνταστα με όσα συμβαίνουν και περισσότερο σκέφτομαι τι μέλλον μας περιμένει..εμας και τα παιδιά μας.. πάω σε άλλο θέμα τώρα...-έχω αναδημοσίευση για το κοριτσάκι που έχει ανάγκη από αίμα-..χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί 6 ιστολόγια αναμεταδίδουμε τέτοια ευαίσθητα θέματα..διάβασα σχόλιό σου ξέρω ότι ευαισθητοποιήθηκες κι εσύ μέσω facebook,Η ομάδα μεγαλώνει σιγά σιγά..στείλε μου νέα αν θες κι εσύ να βοηθάς σε τέτοια θέματα που αφορούν την βοηθεια προς τον συνάνθρωπο σε ότι αφορά αναδημοσιεύσεις στα ιστολόγιά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου φιλη ευχαριστω καταρχας για το σχολιο μου και θα ηθελα να εκφρασω τα θερμα συγχαρητηρια μου στο ιστολογιο σου καθως επισης και στα ιστολογια που κανουν τετοιου ειδους αναδημοσιευσεις, απλωνοντας ενα χερι βοηθειας στο συνανθρωπο. πρεπει να μεγαλωνει ολοενα αυτη η αλυσιδα. οτι νεοτερο εχω σχετικα θα σου στελνω κι εσυ να μου στελνεις αν θελεις.

      φιλια πολλα! να εισαι καλα και να εχεις ενα ομορφο βραδυ!

      Διαγραφή
  5. Εθιξες δυσκολο θεμα και ισως ειναι απαισιοδοξο να γυρνας την πλατη σου στο μελλον αλλα ισως δεν γινεται κι αλλιως . Μενει στα παιδια μας να φτιαξουν μεσα απο αυτο το χαος ενα μελλον που να τους αξιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μαιρακι μου δικιο εχεις αλλα δε ξερω κατα ποσο μπορουν και ποσα μπορουν να διορθωσουν. ειναι ενα μεγαλο θεμα οπως σωστα ανεφερες και θελει πολυ αναλυση. ευχομαι τα παιδια μας να φτιαξουν το μελλον που τους αξιζει και εμεις να χαραξουμε ενα πιο αισιοδοξο παρον για ολους μας.

      να εισαι καλα φιλη μου! να εχεις ενα ομορφο βραδυ!

      Διαγραφή
  6. Κική μου τα γεγονότα τρέχουν-διάβασα και την παλιά σου ανάρτηση του Ιούνη του 2011--πολύ λυπηρά τα γεγονότα μετά το χθεσινό γεγονός..δεν μπορω να εκφραστώ μέσω του χώρου μου όπως θέλω..για το άλλο θέμα με το κοριτσάκι υπάρχει μία σύγχηση.τηλ.που έκανα δεν έβγαλα άκρη για την ώρα.όταν μάθω θα σου στείλω στο χώρο σου..εδώ..να λέμε να πάνε όλα καλά..αυτό μόνο.για το άλλο θέμα αηδία,αγανάκτηση και θυμός..αυτά είναι τα συναισθήματα..Η αλυσίδα που μου λες θα μεγαλώσει!!η βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας μετράει αυτή τη στιγμή σε όλους τους τομείς..σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!και συνοδοιπόροι απο εδώ και μπροςκαλό βραδάκι και εαν προκύψει κάτι σε όλα τα θέματα τα λέμε..φιλάκια άπειρα καλή μου φίλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως κοριτσακι μου! θα περιμενω νεα και ελπιζω να ειναι θετικα. θελω να σου πω μπραβο παντως που προσπαθεις τοσο πολυ για αυτες τις ανθρωπινες αλυσιδες!! να εισαι καλα!!!! φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  7. Πιάνομαι σαν σε σανίδα σωτηρίας από την τελευταία σου φράση...αυτό θέλω να ακούσω σήμερα, να πιστέψω σε κάτι για να κρατηθώ...."Θα έρθει και κάτι για καλό"...αμήν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ σοφό αυτό: "ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΕΡΙΖΕΙΣ", κι όμως το ξεχνάμε..
    Προσωπική μου άποψη: τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας.. Άκουγα σήμερα μια συζήτηση για το σύστημα των Γερμανών και πως αυτοί λειτουργούν έτσι επειδή τους πάει να, είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός..
    Δηλαδή, το ενδεχόμενο εκείνοι να λειτουργούν έτσι, επειδή αυτό διδάσκονται και αυτή είναι η νοοτροπία τους και ο τρόπος τους να κάνουν μία ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν υπάρχει; Ακούω πως εκεί είναι ένα κράτος που σέβεται τον ΠΟΛΙΤΗ(οποιονδήποτε πολίτη) και που κάνει τον οποιονδήποτε πολίτη να σεβαστεί το κράτος.. ομόνοια, ψιλά γράμματα για μας; Κι όμως, την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ο Πλάτωνας την έγραψε..
    Δεν το αναλύω περισσότερο γιατί απογοητεύω, κάθε μέρα και από λίγο..
    Φιλιά πολλά Κική μου! Να είσαι καλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλομιτσα μου γλυκια τα λες τοσο μα τοσο καλα! να ξερες ποσο μα ποσο πολυ συμφωνω μαζι σου!!! ησουνα πληρως κατατοπιστικη σε οσα ανεφερες και εχεις απολυτο δικιο στο θεμα της νοοτροπιας. περα απο τα ηθη και εθιμα του καθε λαου διαδιδονται κακως βεβαια και τα ασχημα χαρακτηριστικα των προσωπικοτητων της, αν θα μπορουσα φυσικα να το πω ετσι γιατι αυτη τη στιγμη δε μου βγαινει πληρως αυτο που θελω να πω αλλα νομιζω πως καταλαβες τι εννοω. παρ ολα αυτα θελω να πιστεω πως υπαρχει ακομη ελπιδα.

      να εισαι καλα παλομακι γλυκο! φιλια πολλα! <3 <3

      Διαγραφή
  9. Οι πάντες φταίμε. Συμφωνώ με την paloma, μιας που το έχω σαν γνωμικό-οδηγό μου το "ό,τι έσπειρες, θερίζεις". Τώρα κλαίμε, αλλά γιατί; Η ανοχή μας και ο μακάριος ύπνος, μας έφεραν εδώ. Το καλό πρέπει να το κερδίσουμε, δεν θα μας χαριστεί έτσι απλά.
    Όμως...Τη ζωή μου, το μέλλον μου και την πρόοδό μου, τις θυσίασα πάνω σ' ένα πληκτρολόγιο, σ' έναν καναπέ, στον ύπνο του δικαίου (ή μήπως του άβουλου;)...
    Δύσκολα τα πράγματα Κική μου. Ειδικά όταν φτάνει η ώρα της αυτοκριτικής. Πονάει να ξέρεις ότι φταις.
    Πολλά φιλιά. Καλημέρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις φιλη μου! ετσι ειναι! εχεις απολυτο δικιο!

      καλημερα και σε σενα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να