Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ;






Μα τί όμορφο τραγούδι που είναι αυτό; Όσοι δε το ξέρετε και μπορείτε ακούστε το!!!

Πού να πάει αυτή η αγάπη άραγε;;; 
Και δε μιλάω για την αγάπη που μπορεί να συνδέει δύο ανθρώπους μιας και που περισσότεροι στη λέξη αγάπη σκέφτονται σχεδόν κατα αποκλειστικότητα τα ζευγάρια, αλλά αναφέρομαι στην αγάπη με την πλήρη και ουσιώδη έννοιά της!
Αυτή την αγάπη που εχει να κάνει με όλο τον κόσμο. Πού δε ξεχωρίζει ή μάλλον δε διαχωρίζει ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους, αντικείμενα και άλλες άχρηστες κατηγορίες που κάποιοι άμυαλοι δημιουργούν αναίτια θα έλεγα. Μιλάω για εκείνη την αγάπη που θα έπρεπε να πλαισιώνει και να αγκαλιάζει όλους μα όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως φύλου, ιδιότητας, χρώματος κτλ κτλ.

Τελικά μήπως αυτή η αγάπη δεν υπήρξε ποτέ στους ανθρώπους; Μήπως ποτέ δε την άφησαν να εξαπλωθεί και να κυριαρχήσει γιατί ήξεραν τη δύναμή της και φοβήθηκαν πως σε ένα κόσμο με αγάπη το μίσος θα συρρικνωθεί και θα εξαθλιώσει όσους ονειρεύτηκαν να κατακτήσουν τα πάντα; Κι όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα, τίποτα λιγότερο!

Οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να κυριαρχήσουν. Έτσι πιστεύουν κάποιοι και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Αγέλες καταντήσαμε και ενώ όλοι το καταλαβαίνουν, όλοι συνάμα ακολουθούν και αυτοί που νομίζουν πως ψάχνουν τρόπο διαφυγής στην ουσία να γίνουν αρχηγοί άλλων αγελών επιδιώκουν.

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αυτή η ανάρτηση δεν έχει να κάνει με τα τελευταία γεγονότα και ούτε γράφτηκε για αυτά, έχει να κάνει με αυτό που λείπει απο τη ζωή όλων μας και είναι η κύρια πηγή για όσα άσχημα συνέβησαν παγκοσμίως ανα αιώνες τώρα, όσα άσχημα συμβαίνουν καθημερινά και όσα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν για πάντα θα τολμήσω να πω και αυτο δεν ειναι τιποτα άλλο πέρα από το αγνό, το όμορφο και το θείο δώρο συναισθήματος που ονομάζεται αγάπη και θα έπρεπε να προσφέρεται απλόχερα από όλους τους ανθρώπους σε όλους τους ανθρώπους! Και πέρα από το ότι είναι ανέξοδο (πράγμα που θα έπρεπε να οδηγεί σε ραγδαία εξάπλωση) είναι και κάτι που όποιος το νοιώσει πραγματικά μόνο με ηρεμία, γαλήνη και χαρά θα γεμίσει τη ψυχή του!

Και αγαπώ δε σημαίνει αγαπώ μόνο όσους με αγαπούν και με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα, αντίθετα θα πω, σημαίνει είμαι ικανός και μπορώ να μοιραστω με το κόσμο τα όμορφα αγαθά που έχω στη ψυχή μου.

Και ξερω πως η αγάπη όπως και ολα τα συναισθήματα και οι αξίες των ανθρώπων δεν επιδέχονται ανάλυση αλλά νοιώθονται, εξαπλώνονται και προσφέρονται απλόχερα αλλά θαρρώ πως όλα τα άσχημα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν όταν ο άνθρωπος απο το εμείς και το εμείς δεν είναι εγώ και η οικογένειά μου αλλά ο κόσμος που ζω, αναπνέω και μεγαλώνω, άρχισε να πιστεύει πως η αγάπη είναι αυτό που πρέπει να τρέφεται ανάμεσα σε λίγους μονο ανθρώπους και μάλιστα σε όσους ξέρουν να το ανταποδίδουν με το τροπο που ο εκάστοτε άνθρωπος το αποζητά.

Και ερωτώ εγώ. Ποιός είμαι εγώ, εσύ και ο άλλος παραπέρα που θα κρίνει ποιος είναι ο σωστός τρόπος αγάπης  σε έναν κόσμο που όλοι την αγαπη την εχουν ως ενα υπεροχο συναίσθημα μα καθημερινά χιλιαδες άνθρωποι τη τσαλαπατάνε με χιλιους δυο τρόπους!

Και αγαπώ δε σημαίνει φιλώ και αγκαλιαζω το κόσμο ολο. Σημαίνει κατανοω, δε κρινω, προσπαθω, προσφέρω, συγχωρώ και πανω απο ολα σημαινει εχω μάτια να δω και κάτι άλλο πέρα από τη μύτη μου, αυτια να ακουσω το πονο του άλλου, στομα να μιλησω, να συμβουλέψω και να παρηγορήσω, χερια να προσφέρω και να πιασω τον αλλο οταν με εχει αναγκη, ποδια να βαδιζω συντροφια με ανθρωπους που για καποιο λογο με χρειαζονται δίπλα τους και κυριως εχω μια καρδια γεματη με όμορφα συναισθήματα για να προσφέρω στους ανθρώπους και να λαβω χαρα μέσα από αυτή τη πράξη την ίδια στιγμή που η καρδιά θα γεμίζει ξανά με όμορφα συναισθήματα. Και τη χαρα δε θα τη λαβω γιατι θα εχω δωσει κατι καλο αλλα γιατι με τετοιες πραξεις μονη της θα θεριεύσει.

Ξερω πως αυτα για καποιους μπορεί να είναι λογια και να υπαρχουν εκατομμυρια ακομη λογια σαν αυτα και καλυτερα απο αυτα, ομως ξερω επισης πως τα λογια κάποιοι τα ονομάζουν αερολογίες, κάποιοι άλλοι ψιθύρρους, κάποιοι άλλοι φωνές και κάποιοι άλλοι προσευχές. Το τί τα ονομαζει κανείς ίσως να έχει να κάνει με το τι μπορεί εκείνος να προσφέρει και με το τί μπορεί εκείνος να πει. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που τα δημιουργεί αλλά και με τον άνθρωπο που τα ακούει. Καμιά φορά αυτά που λέμε εμείς τα αντιλαμβάνονται οι άλλοι σαν αυτά που δε θα ήθελαν ή δε θα έβρισκαν ποτέ το κουράγιο να πουν.

Αλλά επειδή πήρα φόρα και το μυαλό αρχίζει να κατευθύνεται σε άλλη πλευρά ανθρώπων θα κλείσω το θέμα περι αγάπης ως εξης:

Όταν ενας ανθρωπος διαχωριζει το εγω απο το εμεις μαλλον αγαπαει περισσοτερο απο οτι θα επρεπε τον ιδιο του τον εαυτο και σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακο να αγαπας τον εαυτο σου, κακο ομως ειναι να τον αγαπας εις βαρος αλλα και υπονομευοντας καποιον αλλο.

Όταν εμεις (ολοι μαζι) ζουμε σε μια κοινωνια  και λεμε στις άσχημες καταστάσεις πως δε πρέπει να γενικεύουμε τα πράγματα και πως δεν ευθυνόμαστε όλοι για τα λάθη άλλων, τότε για μένα ένα πράγμα συμβαίνει. Ή ζουμε σε άλλο κόσμο ή σε αυτό το κόσμο δε ζήσαμε ποτέ μαζί.....οπου στην ουσια το ιδιο πραγμα αντιστοιχει...

Και ξερω πως δε μπορουμε να μιλησουμε για ελευθερια κινησεων και γενικα για ελευθερη βουληση μιας και που τα κρατη διαφερουν και μαλιστα πολυ στη νομοθεσία μα και στο πολιτισμό τους όμως μιλώντας αποκλειστικά για το συναίσθημα της αγάπης θα πω με σιγουριά πως με αυτό όλοι γεννηθήκαμε, τι συνέβει αργότερα δε ξέρω και τείνει να χαθεί, όμως θαρρώ πως θα ρθει η μερα που θα ανθισει ξανα! Τετοια συναισθηματα ανθιζουν δε διαγραφονται, δε σβηνονται ολοσχερως! Ισως να πρεπει να δουμε και λιγο περα απο οτι βλεπει η κορη των ματιων μας και ισως να πρεπει να ακουσουμε λιγο περα απο το χτυπο της προσωπικης μας καρδιας.

Γιατι αγαπω σημαινει ΔΙΑΔΙΔΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και ενας ανθρωπινος παλμος μπορει ακομη και τωρα να διαδοθεί. Δεν είναι αργά, ποτέ δε θα είναι αργά για όσους ζήσουν αύριο, για όσους όμως ζούνε τώρα, το αύριο θα είναι αργά αν δεν αρχίσει η διάδοση απο σήμερα. Και για να διαδόσεις την πράξη της αγάπης δε χρειάζεται να κάνεις πολλά, ούτε να κάνεις κάτι που δε μπορείς αυτή τη στιγμή, το να βγεις όμως και να πεις καλημέρα στον ηλικιωμένο που κάθεται στο παγκάκι της γειτονιάς, το να δώσεις λίγο από το ψωμί σου στο παιδί που πεινά, το να προσφέρεις ένα τριαντάφυλλο σε όποιον αγαπάς και να χαρίσεις ένα χαμόγελο σε κάποιον που δείχνει να το έχει ανάγκη είναι μια αρχή αυτής της διάδοσης!

Και πιστέψτε με όταν διαδίδεις κάτι καλό, εξαπλώνεται γρήγορα ως κάτι καλο!!!!

Σχόλια

  1. !!!!!!! Δεν έχω λόγια.......απλά πέρασα να πω γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγάπη σημαίνει διάδοση... αυτό μ΄ άρεσε πολύ κι αυτό θα κρατήσω!Ελπίζω τελικά σε μια κίνηση αγάπης και βοήθειας όταν κι όποτε χρειαστεί προς συνάνθρωπό μας, απ΄ το όμορφα στολισμένο με υπέροχα ανθρώπινα συναισθήματα ιστολόγιό σου!
    Να ΄σαι καλά Κική μου για όλα αυτά τα πολύτιμα που πρεσβεύεις!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ Νικο μου για τα καλα σου λογια! και σ ευχαριστω θερμα που παντα εισαι εδω για μενα με το καλο σου λογο! να εισαι καλα! και χαρουμενος! προπαντως χαρουμενος θελω να εισαι και παντα αλοβητος απο τις δυσκολιες που πιθανον να τραβας.

      να μη το βαζεις ποτε κατω και να χαμογελας!!!

      καλο σου βραδυ φιλε μου!

      Διαγραφή
  3. Καμία αντίρρηση
    μόνο προσοχή όταν δίνουμε πολύ απλόχερα την αγάπη γύρω μας... κινδυνεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Φλωριτσα μου δε νομιζω πως κινδυνευουμε απο την αγαπη αλλα απο το φοβο της αγαπης. Οτι και καλα θα πληγωθουμε κτλ κτλ κτλ. Καλυτερα να δινουμε αγαπη και να παιρνουμε το τιποτα παρα να δινουμε το τιποτα και να λαβαινουμε αγαπη, διοτι αν συμβει αυτο τοτε θα καταλαβουμε ποσο κενοι ειμασταν στη ζωη μας... φυσικα ομως ολα εχουν ενα οριο... παντου χρειαζεται και προσοχη απλα στο θεμα της αγαπης ειναι λιγο δυσκολο οταν εχεις μαθει να τη διοχετευεις εντονα να βρεις αμεσα το οριο της. καπως ετσι νομιζω πως χανουμε τον ελεγχο αλλα παλι δε σταματας να αγαπας απλως σταματας να παλευεις για το ανεφικτο.

      να εισαι καλα! φιλια πολλα σου στελνω φιλη μου! να εχεις ενα ομορφο βραδυ! <3

      Διαγραφή
  4. συμφωνω με τη FLORA GIA!

    να δινουμε την αγαπη μας εκει που αξιζει..
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω Φανουλα μου δε συμφωνω απολυτα σε αυτο. Καταλαβαινω το οτι το να δινεις απλοχερα αγαπη και να μη λαβαινεις τιποτα ειναι κουραστικο και στεναχωρο ομως το να δινεις την αγαπη σου εκει που πιστευεις πως αξιζει (γιατι μπορει και να κανεις και λαθος και μετα απο καιρο να δεις πως δεν αξιζε) το βρισκω και λιγο εγωιστικο συναμα. γενικα δε μου αρεσει το αγαπαω μονο οσους με αγαπανε γιατι κατι δε μου καθεται καλα σκεφτομενη καπως ετσι. δε ξερω ειναι σαν κατι να μη μου κολλαει στο μυαλο και γενικα επειδη πιστευω στο Θεο και εκεινος μας αγαπαει ολους και μας διδασκει την αγαπη σε ολους προσπαθω οσο μπορω να κανω πραξη την αγαπη που θεωρβ πως πρεπει να δινουμε. σιγουρα δεν γινεται να αγαπας τους παντες αλλα σιγουρα οσο πιο πολυ δινουμε τοση πιο πολυ θα λαβουμε καποια στιγμη. γενικα ειναι ενα θεμα με μεγαλη αναλυση και πολλες αποψεις. ας μεινουμε στο οτι η αγαπη ειναι ομορφο αγαθο και καλο ειναι να διαδιδεται, με οποιο τροπο μπορει ο καθενας να διαδοσει. :)

      να εισαι καλα καλη μου φιλη! να εχεις ενα ομορφο βραδυ! <3

      Διαγραφή
  5. Θίγεις ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αυτό τον καιρό. Το απλόχερο δόσιμο αγάπης και η είσπραξη αχάριστης συμπεριφοράς. Τελικά είναι κάποιες φορές που προσπαθούμε να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και εισπράττουμε αχαριστία ενώ θα μας έφθανε ένα απλό ευχαριστώ ή ακόμα ούτε καν αυτό, αλλά μια ευγενική συμπεριφορά.
    Εάν λοιπόν σου συμβούν δυο-τρία τέτοια επεισόδια στη ζωή σου, μετά σκέφτεσαι πολύ που θα δώσεις την αγάπη σου...

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ικανα ή μάλλον πρέπει να είναι ικανά αυτά τα δυο - τρία επεισόδια φίλη μου για να σκεφτόμαστε ολη μας τη ζωή αν πρέπει ή όχι να δωσουμε την αγαπη μας;
      Συμφωνώ πολύ στο οτι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα αγάπη και παίρνουν αχαριστία αλλά συνάμα θεωρώ πως δε πρέπει αυτό να σταθεί να εμπόδιο μετέπειτα στη ζωή μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που μας έδωσαν κάτι καλό έστω και μικρό και όχι όσους μας έδωσαν αχαριστία. Εξάλλου έστω και μια μικρή δόση αγάπης μπορεί να μας κάνει να ξεχασουμε την μεγαλη δοση αχαριστιας, αρκει να ειμαστε ετοιμοι οι ιδιοι να ξεχασουμε ή μαλλον να προχωρησουμε τη ζωη μας οχι ξεχνωντας αλλα ξεπερνοντας.

      μη φοβασαι να αγαπας Αθηνα μοΥ! εχεις μεγαλη καρδια! το ξερω, το νοιωθω αυτο! να φοβασαι αυτους που θα τη στερηθουν μονοι τους. εκεινοι ειναι χαμενοι!

      καλο βραδυ γλυκια μου! καλο σκ να εχεις και εσυ!

      Διαγραφή
  6. Η πραγματική αγάπη...δεν πάει...
    Μένει πάντα μέσα στην καρδιά...
    Αλλιώς ήταν κάτι άλλο!
    Έχω χωρίσει 10 χρόνια σχεδόν ...
    Χαίρομαι γιατί αγαπώ ακόμα τον πρώην άντρα μου κι αυτός επίσης εμένα!
    Όχι με επιθυμία αλλά με πραγματική σκέψη για τον άλλον!

    Καλό βράδυ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο Αριστεα μου! χαιρομαι πολυ για αυτη σας την αγαπη! μου αρεσε παρα πολυ αυτο που ειπες και με βρισκει συμφωνη απολυτη! νομιζω πως λιγοι μπορουν να καταλαβουν! χαιρομαι που ειμαστε μεσα σε αυτους! φιλια πολλα!!! να εισαι καλα κοριτσακι μου! <3

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφο blog είναι αυτό!! Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) να εισαι καλα! ευχαριστω πολυ! και εγω λατρεψα το δικο σου! ανυπομονω να διαβαζω τα θεματα σου! φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (το λες κι εσύ άλλωστε «τα συναισθήματα δεν επιδέχονται ανάλυση») θα αναφέρω την κλασσική φράση της Αντιγόνης συμφιλεῖν ἔφυν (στχ. 523). Την αγάπη την έχουμε στο DNA μας. Δυστυχώς τη διαστρέψαμε με τον εγωισμό... Επιπλέον τα λέει όλα ο απ. Παύλος για την αγάπη εδώ

    Υ.Γ. Ευτυχώς που το αγαπώ δεν σημαίνει διαδίδω (=γνωστοποιώ, διακινώ)! Γιατί το διαδίδω εξαρτάται από το τι διαδίδω, καλό ή κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου!

      ειπα πολλα για τα λογια αλλα εσυ σταθηκες μονο στο συγκεκριμενο...

      αληθεια αν το πολλα λογια ειναι φτωχεια (που δε συμφωνω παντα σε αυτο κυριως οταν εχει να κανει με συμβουλες, παρηγορια και εκφραση, τα πολλα λογια ή γραμματα αν θες στο γραπτο λογο τι πιστευεις πως ειναι; αν και γενικα το "μεγαλο" με το "μικρο" σε πολλα θεματα οχι μονο εδω ειναι καπως απροσδιοριστο και θεωρω πως εχει να κανει με τον εκαστοτε ανθρωπο...

      μου αρεσε παρα πολυ η φραση της Αντιγονης την οποια και δεν ηξερα και χαρηκα που εμαθα! οντως τη διαστρεψαμε με τον εγωισμο και οπως ανεφερα και εγω ολα αρχισαν οταν το εμεις εγινε εγω.

      σχετικα με το υστερογραφο σου φιλε μου θα διαφωνησω πληρως. το πρωτο πρωτο πραγμα που θα επρεπε να διαδιδεται ανα το κοσμο πρεπει να ειναι η αγαπη και οταν εχεις κατι καλο μεσα σου θα διαδοσεις και κατι καλο. οτι εχεις δινεις και οτι ασχημο σου δινουν μπορεις ακομη κι αυτο να το "δαμασεις" με την αγαπη! ετσι πιστευω εγω μεχρι στιγμης.

      να εισαι καλα!

      και να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  9. Να μαι και εγω στο blog σου θα τα λέμε απο εδω και στο εξής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ στο θεμα της αγαπης θα συνφωνήσω απολυτα Κική μου.δινεις αγαπη γιατί ετσι νιωθεις εσύ ικανοποιησε γεμίζεις την καρδια σου με συναισθημα ομορφο.. και δεν περιμενεις ανταποκριση αν ο αλλος θελει να στη δώσει ακομα καλήτερα αν όχι δεν εχασες τίποτα με το να την έχεις δώσει.. δεν πειραζει .. εσύ κάνεις αυτό που σε κανει να νιώθεις καλά με σενα πρωτα..η αγαπη που δίνεται χωρίς να ζητηθει.. ειναι αγάπη ... προόσφερε τη... μπορείς..!!!φιλί μεγαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σμαραγδενια μου και εγω ετσι πιστευω! τα ειπες οπως ακριβως νοιωθω κι εγω! σ ευχαριστω γι αυτο! φιλια πολλα καλη μου! να περνας ομορφα! <3

      Διαγραφή
  11. Κική μου,
    όμορφο το τραγούδι αν και σχετικά παλιό.. Η ανάρτησή σου υπέροχη, όπως πάντα και δουλεμένη με αγάπη μιλώντας για την αγάπη!
    Ενδιαφέρον και μεγάλο ζήτημα άνοιξες..
    Η αγάπη φωλιάζει μέσα στην ψυχή μας! Γι' αυτό ίσως το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει ένας γονιός για το παιδί του είναι να του μάθει την αγάπη! Η αγάπη για μένα περιέχει πολλές αρετές μέσα της.. και είναι από τα πιο βασικά συστατικά της ζωής μου!
    Αν δεν έχουμε αγάπη στη ζωή μας, που πάμε;

    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα! Όνειρα γλυκά! :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Παλομιτσα μου για το σχολιο!
      Για αλλη μια φορα ολα οσα σωστα ανεφερες με βρισκουν απολυτα συμφωνη μαζι σοΥ!
      Να εισαι καλα φιλη μου! Φιλακια πολλα! <3
      Να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  12. Αγάπη.. σημαίνει Διάδραση. Αλληλεπίδραση. Να δίνεις και να παίρνεις. Καταντά συνήθως κουραστικό μοναχά να δίνεις, αλλά πολλές φορές χρειάζεται πρώτα να δώσεις ώστε να μπορέσεις να κλέψεις ένα χαμόγελο από τα πιο δύσκολα, πιο πληγωμένα άτομα! Κι αξίζει τον κόπο!

    Φιλικούς χαιρετισμούς από την Μακρινή Μελβούρνη και σε ευχαριστώ που.. απλώνεις το χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελβούρνη;;; Τι ωραια!!!
      Ευχαριστω παρα πολυ για το ομορφο σχολιο σου! Το ανεπτυξες πολυ πολυ ομορφα και σ ευχαριστω γι αυτο! Να εισαι καλα! Φιλακια πολλα πολλα!

      * Θελω να εγγραφω στο μπλοκ σου και δε βρισκω τους αναγνωστες. Πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο;;

      Διαγραφή
    2. Ναι, ίσως φταίει η καθημερινή μου επαφή με ανθρώπους που έχουν τα σημάδια του ψυχικού τραύματος πάνω τους.. Ίσως αυτό με έχει κάνει πιο ευαίσθητη στο να τους αναγνωρίζω όταν τους συναντώ τυχαία στον δρόμο.

      Καλή συνέχεια :)

      ΥΓ Εγγραφή παρόμοια με αυτή των ιστολογίων, δεν έχει η Wordpress. Μπορείς όμως να γράψεις την ηλεκτρ. διεύθυνση στο κουτάκι στη δεξιά στήλη και να λαμβάνεις ειδοποίηση για κάθε καινούρια δημοσίευση. Είναι λίγο διαφορετικό..

      Διαγραφή
    3. οκ! σ ευχαριστω πολυ για την ενημερωση! θα εγγραφω! φιλακια πολλα, να εχεις μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  13. Η Αγάπη δεν έχει τιτλους, διακρίσεις και μεζούρα... Είναι μοναδική , δε δανίζεται μόνο χαρίζεται, δεν έχει πάντα ανταμοιβή, αλλά πλούσια εσωτερική ευφορία, γι' αυτόν που την προσφέρει! Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου με ουσία και σκεπτικισμό. Να έχεις μια όμορφη Κυριακή! Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Κατερινακι μου! ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τον ομορφο σχολιασμο σου! εννοειτε πως συμφωνω σε οσα ανεπτυξες!

      να εχεις μια ομορφη εβδομαδα! φιλια πολλα και απο εμενα! <3

      Διαγραφή
  14. Κι όμως η αγάπη πεθαίνει κιόλας...μπορεί να κρατιέται για χρόνια, αλλά να πεθάνει ακαριαία και όχι τυχαία...υπάρχουν πολλοί λόγοι...δε θα επεκταθώ..
    Ούτε η συγχώρεση έχει να κάνει με την αγάπη...συγχωρώ κάποιον δε σημαίνει πως τον αγαπώ....σημαίνει ίσως πως κατανοώ την πράξη του και τον δικαιολογώ...υπάρχουν κι εκείνα όμως που δεν δικαιολογούνται με τίποτα και δεν κατανοούνται με τίποτα..και δεν θα υποκριθώ ποτέ πως κατανοώ ή δικαιολογώ πράγματα που δεν καταλαβαίνω...κανένας δε θα με κάνει συνένοχο στις βρωμιές του!! ...ο καθένας ας πορευτεί με τις τύψεις του...ας μην κάνει κακό στον άλλον και μετά να θέλει να "συγχωρεθεί" κιόλας...χίλια τα εκατό θα ξαναχτυπήσει με χειρότερο κακό...
    Δεν μισώ κανέναν, αλλά δεν τους αγαπώ όλους...!
    Αυτά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα γλυκο μου Μαρακι! εχεις πολυ δικιο σε αυτα που ειπες και χαιρομαι που δε θελεις να εισαι συνενοχος σε τετοιου ειδους θεματα και ανθρωπους απλα εγω μιλουσα γενικα για το συναισθημα της αγαπης που πηγαζει βαθια απο τους ανθρωπους. αυτο το συναισθημα που θα επρεπε να μας ενωνει και αντι να συμβαινει αυτο βλεπω να γινετε ολοενα και το αντιθετο. ετσι θεωρησα πως αυτο οφειλετε στο οτι το εμεις εγινε εγω και ο καθενας κοιτουσε την παρτη του ανα αιωνες τωρα. δεν ηθελα να επεκταθω στη συγχωρεση γιατι οπως να ανεφερες η συχγωρεση δεν εχει να κανει με την αγαπη. ειναι ανεξαρτητο συναισθημα. καποια μερα θα γραψω την αποψη μου και γι αυτο.

      παντως δε μπορω να πιστεψω πως η αγαπη πεθαινει. κι αν πεθανει σε καποιους ανθρωπους την κρατανε ζωντανη ακομη πολλοι περισσοτεροι απο οσους την αφησα να πεθανει. γιατι η αγαπη για μενα τουλαχιστον δεν ειναι μονο αυτο που νοιωθω εγω αλλα αυτο που νοιωθουν ολοι μαζι (αναμεσα τους κι εγω). καπως ετσι τουλαχιστον το ειχα φανταστει γραφοντας το κειμενο.

      να εισαι καλα Μαρακι! φιλια πολλα! καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  15. Όλο όμορφα τραγούδια που δυστυχώς όμως τα περισσότερα τα ξέρω, πολύ αγαπημένο κι αυτό, άψογοι στίχοι, εντελώς συναισθηματικό κομμάτι.
    Σαν απάντηση κρατώ το σχόλιο της Αριστέας, η πραγματική αγάπη.. Δεν πάει, μένει εκει, αλλιώς ήταν κάτι άλλο κι αυτό το υπέροχο που έγραψες εσύ περί διάδοσης. Βάλε μας κι άλλα τραγουδάκια, μας αρέσουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κοριτσακι μου!
      Ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      Να εισαι καλα!
      Φιλακια πολλα πολλα!
      Καλο ΣΚ να εχεις!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να