Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΨΥΧΗΣ!

Καλημέρα στην όμορφη μπλοκογειτονιά μου!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά και κυρίως δημιουργικοί κι ευτυχισμένοι!
Λοιπόν…. Σήμερα θα μιλήσουμε για τη δημιουργία! Τι μπορεί να είναι η δημιουργία, πού αποσκοπεί και τί μπορεί να μας προσφέρει!
Ξέρω πολύ καλά πως ο κάθε άνθρωπος ως ξεχωριστή οντότητα σε ότι κι αν ερωτηθεί μπορεί να απαντήσει τόσα πολλά πράγματα που είναι όλα σωστά όσο κι αν τα «φαινόμενα» δείχνουν πως απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους.
Σε καμιά περίπτωση και σε κανένα θέμα που έχω αναπτύξει ως τώρα δε θέλω να πείσω τους άλλους πως η δική μου οπτική γωνία είναι η σωστή, εκφράζομαι όμως γιατί έτσι νοιώθω ζωντανή και κυρίως δυνατή.
            Έτσι λοιπόν και σήμερα κάνω αυτή την ανάρτηση γιατί μόνη της μου υπέδειξε πως θέλω να τη κάνω.
            Τί εννοώ;
            Νοιώθω τόση χαρά που δημιούργησα κάτι καλό σήμερα που είναι τόσο δυνατή ώστε να θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας.
            Αν σας φαίνεται ανούσιος λόγος χαράς τότε ποτέ δε θα κατανοήσετε το λόγο ύπαρξης και θεματολογίας του μπλοκ μου…
            Αγάπη για δημιουργία λοιπόν!
            Αυτή η δημιουργία που είναι κάλεσμα ψυχής!
            Σε άλλους ρέει υπό μορφή κοσμημάτων…
            Σε άλλους υπό μορφή χειροποίητων ειδών …
            Σε άλλους υπό μορφή γραπτού λογού ….
            Σε άλλους υπό μορφής μαγειρικής…
            Σε άλλους μέσω μουσικής…
            Σε άλλους μέσω άθλησης…
            Σε άλλους μέσω φωτογραφίας…
            Σε άλλους μέσω της δουλειάς τους…
            Και πάει λέγοντας…….
            Δε μπορώ να αναφέρω όλα τα είδη δημιουργίας γιατί πολύ απλά δε τα γνωρίζω όλα και δε θα τα μάθω ποτέ γιατί η δημιουργία είναι από μόνη της ένα είδος έκφρασης που ρέει από τις ψυχές των ανθρώπων με ποικιλόμορφη μορφή που στόχο εχει το κάλεσμα των ψυχών άλλων ανθρώπων.
            Θεωρώ πως ο σωστός τρόπος έκφρασης οφείλει να είναι αυτός που γίνεται όχι για την επιβεβαίωση της δικης μας δημιουργίας αλλα για την ανταλλαγή που θα επέλθει από τις δημιουργίες των συνανθρώπων μας!
            Εξου λοιπόν και το κάλεσμα της ψυχής που αναφέρω και στο τίτλο της ανάρτησης!
            Τί είναι το κάλεσμα;
            Μια πρόσκληση δεν είναι;
            Μια πρόσκληση για να μας ακολουθήσουν σε κάτι καλό. Σε κάτι που μας δίνει χαρά και ελπίδα!
            Χαρακτηριστικότερη μορφή πρόσκλησης το προσκλητήριο γάμου! Τι πιο ωραίο από το να είσαι παρών στην ένωση ενός ζευγαριού που ΑΓΑΠΙΕΤΑΙ!!!
            Προσέξτε! Όταν ο άλλος σε καλεί στο γάμο του σε καλεί για να μοιραστείτε μια στιγμή δικης του δημιουργίας, αυτή του γάμου του και δεν το κάνει για να του πείτε αύριο μεθαύριο, τι όμορφος που ήταν ο γάμος σου, ο στολισμός, το φαγητό και η τούρτα. Το κάνει γιατί θέλει να είσαι παρών τη στιγμή που χαμογελά! Το κάνει γιατί το δικό σου χαμόγελο θα του δώσει ελπίδα και το κάνει γιατί για κάποιο λόγο η ψυχή του θέλει τη δική σου ψυχή συνάμα!
            Δημιουργία λοιπόν είναι κάλεσμα ψυχής! Είναι τραγούδι ψυχής! Είναι μελωδία ψυχής και το κυριότερο είναι πορεία ψυχών προς κάθε φως που μπορεί να αντικρύσει κανείς έστω κι αν χρειαστεί να πορευτεί μέσα σε δύσβατα και σκοτεινά μονοπάτια!
            Το κείμενο αυτό σήμερα γράφτηκε όπως ανέφερα και πιο πάνω γιατί ξεπήδησε από μόνο του μέσα και μου είπε: «Κοριτσάκι ότι κι αν είχες στο μυαλό σου να γράψεις σήμερα αστο στην άκρη, εγω έχω σειρά κι αυτό θα κάνεις!»
            Πότε και πώς μου μίλησε; Θα σας πω ευθύς.
            Σήμερα το πρωί συντροφιά με το καφέ μου αποφάσισα να γράψω μια ιστορία για να λάβω μέρος στο παιχνίδι που ξεκίνησε η αγαπημένη πολλών μας φίλη Φλώρα. Πατώντας ΕΔΩ θα βρεθείτε το φιλόξενο σπιτικό της και θα μάθετε πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα σας παρότρυνα να λάβετε μέρος για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων για να νοιώσετε τη χαρά που πήρα εγω τελειώνοντας το κείμενό μου.
            Και συνεχιζω λοιπόν….
            Ξεκίνησα να γράφω διστακτικά την ιστορία μου γιατί πρώτη φορά καθοδηγούμουν από λέξεις αλλα ο ενθουσιασμός της πρώτης μου συμμετοχής φούντωνε ολοένα και περισσότερο.
            Κατέληξα να γράφω μανιωδώς, δίχως να σκέφτομαι (μεταξύ μας αυτό το κάνω παντού, γράφω σα να μιλάω και όπου με βγάλει) και ξαφνικά συνειδητοποιώ πως η ιστορία μου είχε τελειώσει και εγω ένοιωθα τόσο χαρά και πλήρης με αυτό, που ήθελα να το μοιραστώ με όλο το κόσμο.
            Θα μου πεις πρώτη φορά γράφεις και νοιώθεις έτσι;
            Και εγω θα σου πω όπως νοιώθω γράφω και αν κάθε φορά νοιώθω έτσι θα γράφω έτσι γιατί αυτό μου αρέσει να κάνω.
            Για να μην πολυλογώ (αναπόφευκτο), η ιστορία μου τελείωσε ύστερα από το απαραίτητο συμμάζεμα γιατί είχα περάσει κατά πολύ τις απαιτούμενες λέξεις και εστάλη στη Φλώρα μας.
            Για ευνόητους λόγους πριν τη λήξη του παιχνιδιού δε μπορώ να την αναρτήσω εδώ, όταν όμως με το καλό τελειώσει θα σας τη παρουσιάσω με μεγάλη μου χαρά.
            Και σημασία εννοείτε πως δεν εχει τι ψήφους θα πάρει (άλλωστε όλες οι ιστορίες δημοσιεύονται ανώνυμα), αλλα το ότι θα στέκει εκεί, παρών, μαζί με όλες τις άλλες δημιουργίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος στο παιχνίδι!
            Τελικά, τώρα που το σκέφτομαι, είπα πριν πως η δημιουργία είναι κάλεσμα ψυχών για μια πορεία προς το φως, τελικά νομίζω πως δε τις έδωσα τη πλήρη διάσταση που ήθελα να της δώσω.
            Δεν είναι πορεία προς το φως, είναι πέταγμα προς τον ουρανό!
            Πώς το συμπέρανα αυτό; Σκέφτηκα πως αισθάνομαι εγώ κάθε φορά που δημιουργώ γραπτώς και είναι κάτι που ξέρουν μόνο οι καλοί μου φίλοι. Καιρός λοιπόν να το μάθετε και εσείς, οι ιντερνετικοί μου φίλοι.
            Κάθε φορά που γράφω ή αρχίζω να γράψω ένα παιδικό παραμύθι αισθάνομαι πως καβαλάω ένα γλάρο και αρμενίζω τον ουρανό.
            Και κάθε φορά που γράφω ή αρχίζω να γράψω ένα κείμενο ή μια ιστορία αισθάνομαι πως αγγίζω τα σύννεφα.
            Αν δεν είναι αυτό δείγμα δημιουργίας τότε τί είναι;
            Και λέω δείγμα γιατί δεν είναι μόνο αυτό δημιουργία.
            Δημιουργία είναι ακόμη και το πιο απλό. Όπως το ξεβίδωμα μιας βίδας που για μένα κάποτε φάνταζε ακατόρθωτο πλέον είναι δημιουργία και κατόρθωμα μαζί!
            Γιατί όλα τα συναισθήματα που μπορούμε να νοιώσουμε ζούνε καθημερινά γύρω μας!
            Ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε!
            Να απλώσουμε το χέρι μας και να τα αγγίξουμε!!!!!
            Και η δημιουργία λοιπόν με την οποιαδήποτε μορφή απέλθει στη ζωή μας είναι η προτροπή για το άγγιγμα αυτό!
            Διότι μέσω τις δημιουργίας αγγίζουμε τη χαρά της ψυχής μας!!!!!

Σχόλια

  1. Όλοι νομίζω τα νιώθουμε αυτά που τόσο ωραία περιέγραψες κάθε φορά που φτιάχνουμε και το πιο μικρό αντικείμενο (ή οτιδήποτε άλλο) κι ας φαίνεται πολλές φορές εντελώς ασήμαντο, ανούσιο ή άχρηστο στους άλλους... Εμάς μας αρκεί αυτό το χαμόγελο που έχουμε όταν βλέπουμε το μικρό και ασήμαντο έργο" μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Μαρινακι μου! ετσι ειναι! το εθεσες πολυ ομορφα! φιλακια πολλα γλυκια μου! :)

      Διαγραφή
  2. Έστειλα και εγώ για πρώτη φορά κείμενο για το παιχνίδι με τις λέξεις και πρέπει να σου πω πως ένιωσα το ίδιο... Ό,τι δημιουργούμε είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας που το βγάζουμε προς τα έξω... Ειδικά μέσα από τα blog και τον γραπτό λόγο καθόμαστε εκεί εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κριτική... Αλλά μας κάνει τόσο χαρούμενους το να δημιουργούμε!
    Καλή επιτυχία στην ιστορία σου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι πολυ Rylie μου που αισθανθηκαμε το ιδιο! δε μπορεις να φανταστεις ποσο χαρηκα διαβαζοντας το σχολιο σου!!! να εισαι καλα κοριτσακι γλυκο!!!

      σχετικα με τη κριτικη που ανεφερες προσωπικα με ενδιαφερει μεχρι ενος σημειο. αν ειναι θετικη θα χαρω, αν ειναι συμβουλευτικη θα χαρω επισης και θα προσπαθησω να μαθω, αν ειναι αρνιτικη αναλογως το ατομο που τη κανει ή θα αδιαφορήσω ή θα αξιοποιήσω θετικά όσα μου λέει κι αν είναι κακόβουλη θα αδιαφορήσω εντελώς! χαχαχα

      καλη επιτυχια και στη δικη σου ιστορια! ειμαι σιγουρη πως ολες θα ειναι υπεροχες γιατι εχουν γραφει με ενθουσιασμο και αγαπη! :)

      φιλακια πολλα γλυκούλα! <3

      Διαγραφή
  3. Κάλεσμα ψυχής τι ωραία που το είπες!
    Για μενα η δημιουργία και το οτιδήποτε αν δεν το μοιράζεσαι δεν υφίσταται,αν το κρατάς δηλαδή μόνο για σενα!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Κατερινακι μου! ευχαριστω για το σχολιο!
      συμφωνω μαζι σου και εγω θεωρω πως τις δημιουργιες μας πρεπει να τις μοιραζομαστε! :)

      να εχεις ενα ομορφο απογευμα!

      Διαγραφή
  4. Μακάρι να ήταν πάντα η δημιουργία κάλεσμα ψυχών ή πέταγμα προς τον ουρανό, αλλά δεν είναι. Και σαφώς δεν μπορούμε να παραλληλίσουμε το γάμο με οποιαδήποτε μορφή δημιουργίας! Οι υπερβολικές διαστάσεις που της δίνεις, της αποδομούν το νόημα.

    Λες, φερ' ειπείν ότι θεώρησες πως έκανες κάτι καλό και δυνατό και θέλησες να το μοιραστείς μαζί μας. Καλώς. Αν δεν σου φαινόταν καλό και δυνατό και το έβλεπες ως άσχημο, δεν θα το μοιραζόσουν. Θα έπαυε να είναι όμως δημιουργία; Όχι βέβαια!
    Το κάλεσμα λοιπόν, δεν είναι απαραίτητο. Κάποιος δημιουργεί κάτι μόνο για τον εαυτό του. Αυτό δεν είναι δημιουργία; Είναι, αλλά αφού δεν το μοιράζεται, δεν είναι κάλεσμα!

    Επίσης η δημιουργία δεν είναι κατ' ανάγκη ψυχική έκφραση! Αν γίνεται εξ ανάγκης, π.χ. λόγῳ επαγγέλματος ή λοιπών αγγαρειών τότε το αποτέλεσμα είναι απλά πιο... απρόσωπο!

    Επιπλέον αν κάποιος δημιουργήσει κάτι κακό (χωρίς να το καταλάβει) πρέπει να το μοιραστεί με άλλους; Δεν παύει και η κακή δημιουργία να είναι δημιουργία!

    Πότε η δημιουργία εμπεριέχει εσωτερική ανάγκη προς ψυχική ανάταση; Όταν γίνεται από ανάλογη διάθεση και όχι από εξωτερική υποχρέωση.

    Από 'κει και πέρα, το δημιουργείν είναι ψυχική ιδιότητα του ανθρώπου (όχι ένστικτο) και θεολογικά ανήκει στην «κατ' εικόνα» δημιουργία του ανθρώπου από το Θεό.

    Η καλή χρήση της δημιουργίας είναι το ζητούμενο...

    Υ.Γ. Το να πετύχεις κάτι απλό και πρακτικό, όπως το ξεβίδωμα της βίδας, δίνει ένα ευχάριστο συναίσθημα την πρώτη όμως φορά που το κάνεις. Τις υπόλοιπες δεν είναι παρά μια ασχολία που θα την κάνεις μόνο από ανάγκη και δεν θα έχει την χαρά της πρώτης φοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου! Πολύ μου αρέσει όταν δίνεις μια διαφορετική προσέγγιση στα θέματά μου δίνοντάς μου έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσω κατα κάποιο τρόπο τα κείμενα μου!

      Βασικά θα ήθελα να διευκρινήσω πως δεν παραλλήρησα το γάμο αλλά το προσκλητήριο γάμου με κάλεσμα μιας δημιουργίας και στη συνέχεια δεν παραλληρησα, καθορισα το γαμο ως δημιουργια διοτι στα δικα μου ματια και αυτια ο γαμος ειναι δημιουργια ολων οσων θα ερθουν απο δυο ατομα που αγαπιουνται πολυ. Εσυ μπορει να θεωρεις οτι οι υπερβολικες διαστασεις που του εδωσα αποδομουν το νόημα μα εγώ θεωρώ πως είναι μόνο η αρχή του.

      Δε βρίσκω για πιο λόγο θα έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας μια αποτυχημένη μου δημιουργία εφόσον κάτι μέσα μου μου έλεγε να το κρατήσω για μένα. Υπαρχουν στιγμές που τις αποτυχημενες δημιουργιες μου για ιδιαιτερο λογο τις αγαπω πολυ οποτε αδιαμφησβητητα θα το μοιραζομουν με οποιον ηταν δεκτικος σε αυτο. Σήμερα αισθάνθηκα και έπραξα έτσι, αύριο θα αισθανθώ και θα πράξω ανάλογα. Τίποτα δεν είναι προβλέψιμο στη ζωή, οπότε τίποτα δε θα είναι προβλέψιμο και στις δημιουργιες μας, την οποιαδήποτε δημιουργια του εκαστοτε ανθρωπου.

      Για μενα η δημιουργια ειναι καθαρα ψυχικη! Μπορει να πετυχω ενα δημιουργημα στη δουλεια μου αλλα θα το κανω οχι λογο πιεσης αλλα λογο του οτι κατι στη πορεια με εκανε να το αγαπησω εστω και αν ξεκινησε ως αγγαρεια.


      Συμφωνώ στο οτι μια κακη δημιουργια δε παυει να ειναι δημιουργια αλλα αν προσεξεις καλα στο κειμενο μου δεν εγραφα πουθενα πως υπαρχει κακη δημιουργια!!!


      Στις αλλες δυο παραγραφους σου συμφωνω απολυτα!!!


      επειτα θα πω πως η καλη χρηση της δημιουργιας ειναι "ειδος" προς προωθηση και προσφορα.


      Σχετικα με το υστερόγραφό σου θα πω πως η πρωτη φορα που για καποιο λογο οσο ασημαντος και να ειναι νοιωσαμε πως δημιουργησαμε δε ξεχνιεται ποτε. Για μενα και μονο η αναμνηση τετοιων καταστασεων με κανει να νοιωθω ξανα τη χαρας της δημιουργιας που ενοιωθα τοτε.

      Να εχεις ενα καλο απογευμα!!!

      Διαγραφή
  5. Εγω βλέπω τη δημιουργία σαν λύτρωση .... ανοίγεις την ψυχη σου, χαλαρωσεις ... κάτι σαν πρακτική ψυχοθεραπεια θα το έλεγα.

    Ωραιο κείμενο :)
    Καλη υπόλοιπη μερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο εχεις Στελλα μου! Λυτρωση ειναι!

      Χαιρομαι που σου αρεσε το κειμενο μου.

      Καλο απογευμα!

      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι τι θα ήταν η ανθρωπότητα χωρίς τη λέξη δημιουργία; Είναι τόσο όμορφο να δημιουργείς.. όπως γράφεις και εσύ, αγγίζουμε τη χαρά της ψυχής μας! :)
    Καλή επιτυχία στην ιστορία σου, Κική μου! :)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Παλομίτσα μου και για το σχόλιο αλλά και για την ευχή! Ευχαριστώ και ανταποδίδω και για τη δική σου ιστορία εάν έχεις στείλει! Αν δεν έχεις θα σε παρότρυνα να το κάνεις!

      Καλο απόγευμα! Φιλάκια πολλα!!! <3

      Διαγραφή
  7. αυτό το πέταγμα στον ουρανό που λες ότι νιώθεις όταν γράφεις παραμυθάκια μου άρεσε πάρα πολύ μας μεταφέρεις ακριβώς πως νιώθεις...
    μάλιστα μου αρέσει και το σημείο που μιλάει το κείμενο και σου λέει τι θα γράψεις...
    γράφεις υπέροχα...
    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μυστηριο μου κοριτσι ευχαριστω τοσο πολυ για τα καλα σου λογια! μου χαρισες ενα απιστευτο χαμογελο! σ ευχαριστω! να εισαι καλα!!! καλο απογευμα!!! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Πολύ σωστά όλα όσα γράφεις για την δημιουργία. Έχεις εκείνο το χάρισμα να αναπτύσσεις ένα θέμα με τόση φυσικότητα λες και είμαστε κάπου και το κουβεντιάζουμε. Εγώ για την δημιουργία θα προσέθετα και την θεραπευτική ιδιότητα που έχει. Εγώ για παράδειγμα αν δεν έγραφα όσα γράφω και όση αξία και να έχουν με κρατούν μακριά από καταθλίψεις, μελαγχολίες και άλλες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει το πέρασμα του χρόνου ή συνθήκες στις οποίες ζούμε σήμερα. Χαίρομαι που λαμβάνεις μέρος στον διαγωνισμό της φίλης μας της Φλώρας. Καλή επιτυχία εύχομαι αν και δεν αυτή η κύρια αιτία της συμμετοχής αλλά η δημιουργία αυτή καθεαυτή. Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενε μου φιλε Χριστοφορε ευχαριστω αλλη μια φορα για τα καλα σου λογια! η αληθεια ειναι πως γραφω σα να μιλαω, σα να μιλαω με τον εαυτο μου ενα πραγμα, οπότε ειναι λογικο να το αντιλαμβανεστε ευκολα θα ελεγα αυτο.

      να σου πω την αληθεια παλια δε μου αρεσε που εγραφα ετσι, ενοιωσα σαν οσα ηθελα να πω ειχαν μικρη αξια με το τροπο που τα εγραφα αλλα τωρα ποια δε με νοιαζει. πρωτον καταλαβα πως ηταν λαθος η σκεψη μου και δευτερον οτι μας δινει χαρα οταν δε βλαπτει αλλους ειναι παντα το σωστο! :)

      θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου! η δημιουργια εχει και θεραπευτικη ιδιοτητα για ολα οσα σωστα ειπες! μακαρι να το ειχα σκεφτει και να το ειχα αναφερει στην αναρτηση μου! με χαροποιει ομως που το προσφεθες εσυ μεσω σχολιου! :)


      ευχαριστω πολυ για την ευχη και η πληρης αιτια της συμμετοχης ηταν οπως σωστα ειπες η δημιουργια αλλα και το να τιμησω το παιχνιδακι της ιντερνετικης μου φιλης!

      Καλο απογευμα ευχομαι ολοψυχα!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν τα καταφέρνω και τόσο πολύ με το γράψιμο, όμως έδωσες μια άλλη διάσταση στις πρακτικές εργασίες! Οι φίλες μου με κοροϊδεύουν και με λένε "Μπομπ ο μάστορας". Μάλλον πρέπει να τις βάλω να διαβάσουν την ανάρτησή σου!

    Αν θέλουμε όμως να είμαστε ακριβείς, το να επιδιορθώσω π.χ. την ηλεκτρική σκούπα που μου χάλασε πριν κάτι μέρες και τώρα καμαρώνω, δεν το θεωρώ τόσο δημιουργία... Δεν ξέρω όμως και πώς να το χαρακτηρίσω! :)

    Σου εύχομαι καλή επιτυχία με τις συγγραφικές σου δημιουργίες!!!

    Να είσαι πάντα καλά! Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπομπ ο μαστορας ε;;; χιχιχιχι καλο ειναι αυτο!
      εμενα παλι με κοροιδευουνε μαστροχαλαστη και μεταξυ μας εχουν απολυτο δικιο! χαχαχαχα. ισως γι αυτο θεωρω δημιουργια το παραδειγμα της βιδας διοτι για μενα καποτε ακομη κ αυτο εμοιαζε ακατορθωτο.

      δημιουργια ειναι τα παντα! οτι μπορουμε να κανουμε πραξη και οτι δε μπορουμε αλλα προσπαθωντας θα το κανουμε στο μελλον!


      ευχαριστω πολυ για την ευχη και ανταποδιδω για οτι καλυτερο και για σενα!!!

      Καλο απογευμα! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. Kαλησπέρα Κική!!!Η δημιουργία που συνοδεύεται από χαμόγελο, ευχαρίστηση και προσφορά είναι αυτό που μας δίδαξε ο Δημιουργός μας με περίσσεια αγάπης και ανιδιοτέλειας!
    Για μια ακόμη φορά σε διάβασα με χαρά.Σ΄ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ναι φιλε μου, ετσι ειναι, μας επλασε κατ εικονα και κατ ομοιωση. λογικο να θελουμε να δημιουργουμε και να χαιρομαστε απο αυτο! :)

      σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! κι εγω με χαρα σε διαβαζω παντα! καλο απογευμα να εχεις φιλε μου!

      Διαγραφή
  11. Πόσο άβολα νιώθω που έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις το ταπεινό παιχνιδάκι μας...
    Και πόση χαρά πάλι αισθάνομαι γιατί κι εγώ ξεκίνησα να γράφω έτσι μικρά διηγηματάκια πάνω σε κάποιες λέξεις και δεν το πίστευα πως μπορούσα να τα καταφέρω.
    Νιώθω την ικανοποίησή σου και χαίρομαι μαζί σου.
    Σε φιλώ και σου εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άβολα;;; γιατί άβολα φίλη μου; χαρά θα αισθανόμουν στη θέση σου και γιατι η ιδεα μου αρεσε τοσο πολυ αλλα και γιατι πολλα ατομα με τιμησαν με τη παρουσια τους.

      μαλλον αισθανεσαι αβολα γιατι εισαι ταπεινος ανθρωπος και δεν εχεις μαθει να αφηνεις τον εαυτο σου ελευθερο να απολαυσει τα παντα. ισως κατι να σε κραταει και να μη το απολαμβανεις στο επακρο.

      ομως να σου πω κατι; τα αξιζεις!!!! ολα τα αξιζεις στη ζωη σου, οχι μονο αυτο που γινεται με το παιχνιδακι. εισαι δοτικος ανθρωπος φαινεται αυτο! ευχομαι οτι δινεις να παιρνεις κιολας!

      φιλακια πολλα πολλα και ανταποδιδω την ομορφη ευχη σου! να ειναι καλα φιλεναδα μου!! <3

      Διαγραφή
  12. Κική... χάρηκα πάρα πολύ με αυτή την ανάρτηση!
    Πρώτα-πρώτα να σου πω πως με συγκίνησε πάρα πολύ το μέρος που μιλάς για το κάλεσμα, το έθεσες πάρα πολύ όμορφα!
    Και έπειτα, ναι, η δημιουργία έχει πολλές εκφράσεις και έχει για τον καθένα μας διαφορετική υπόσταση! Ζηλεύω λιγάκι εκείνους που κάνουν χειροτεχνίες, κοσμήματα, ζωγραφικές κλπ... και όσους βγάζουν όμορφες φωτογραφίες.. με την έννοια ότι θα ήθελα κι εγώ να είχα αυτό το ταλέντο, αλλά δεν το'χω, και επομένως επιδίδομαι σε αυτό που μου αρέσει περισσότερο: το γράψιμο! :D -κι ας μην είμαι τόσο καλή στο γραπτό λόγο, σημασία έχει πως βγαίνουν από μέσα μου οι σκέψεις μου και τα αισθήματά μου και νιώθω πως δημιουργώ. Χαίρομαι πολύ που το βλέπεις κι εσύ έτσι :)
    Και όσο για την ιστορία... μην το λες! Γιατί δεν είναι καθόλου μικρό θέμα να γράψεις κάτι με περιορισμό ύπαρξης συγκεκριμένων λέξεων! Είναι λογικό να σου δίνει πολύ μεγάλη χαρά η ολοκλήρωση της δοκιμασίας αυτής! Και δεν έχει σημασία η βαθμολογία, σ'το λέω ξεκάθαρα, είναι όλα για τη χαρά της συμμετοχής :) ! Μπράβο! Και καλή τύχη με την ιστοριούλα σου!
    Πολλά πολλά φιλάκιαααααααα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα τι γλυκο κοριτσακι εισαι εσυ;;; πως να μη σε αγαπαει μετα τοσο ο αγαπημενος σου;;; ε;;; :)

      εισαι μια σκετη γλυκα!!!! η ζεστασια που εχεις ως ανθρωπος φαινετε παντου γυρω σου. σε οσα γραφεις, σε οσα σχολιαζεις! σε ολα!

      να εισαι καλα κοριτσακι γλυκο!

      καλη τυχη και με τη δικη σου ιστοριουλα!

      φιλια πολλα πολλα και απο εμενα!!!! <3 <3

      Διαγραφή
  13. Πολύ σωστό!Ότι έχουμε στην ψυχή μας είναι δημιουργία... και να δημιουργήσεις θέλει ψυχή.Όταν κάνεις αγγαρεία αυτό που καταφέρνεις είναι να μη μπορείς να υπερκαλύψεις αυτό που λαχταράς.Θα οδηγηθείς στην αποτυχία... και μια αποτυχία δε γίνεται να ΄ναι δημιουργία.Δε γίνεται ο Δημιουργός μας να μας δημιούργησε από αποτυχία.Κι ότι δίνεις στη ζωή, παίρνεις.
    Συνέχισε να δημιουργείς τόσο όμορφα, όπως και τώρα!
    Να ΄σαι καλά Κική μου και να χαμογελάς!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου αγαπημενε μου φιλε ποσο χαιρομαι που επεστρεψες ξανα! σε αναζητουσα τοσο καιρο. μας ειχες μαθει να φινεις το παρων και σπιτι σου και σπιτι μας και μας ελειψες!!!! χαιρομαι που εισαι εδω!!

      ευχαριστω πολυ για το καλο σου σχολιο! να εισαι καλα φιλε μου! και εσυ να χαμογελας παντα!!!

      Διαγραφή
  14. Απόλαυσα το κείμενό σου..με συνεπήρε ο ενθουσιασμός σου...και σχεδόν ένιωσα πως σε εκείνο το πέταγμα ήμουν μαζί σου!!
    Να είσαι καλά να μας ξεσηκώνεις!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α μαρακι μου γλυκο το ποσο χαρηκα που πεταξες μαζι μου δε περιγραφεται!!! χαρα μου να σας ταξιδευω ή μαλλον να συνταξιδευω μαζι σας!!! αυτο γινεται αλλωστε! :)

      φιλια πολλα γλυκο κοριτσακι!! <3 <3

      Διαγραφή
  15. Δημιουργει μια καληνυχτα αραγε?????

    χμμμμμμμμμμμμμ.......καληνυχτα...(για να δουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγριομελακι μου!!!!!

      κοιτα θεωρω πως μια νυχτα και ειδικα αν ειναι καλη μπορει να δημιουργησει παρα πολλα.

      μια ευχω καληνυχτας υποσχεται πολλων ειδων δημιουργιας.
      το σιγουρο ειναι πως ο ανθρωπος πεισω απο τη καθε ευχη ειναι ο δημιουργος της!!! αρα εδυ δημιουργησες εχθες! :)

      φιλια πολλα! να εχεις μια ομροφη μερα!!!

      Διαγραφή
  16. Η δημιουργία είναι βασικό
    κομμάτι της ζωής αν σταματήσουμε
    αποχαρακτηρίζεται και αδειάζει
    η ίδια η ζωή από πολλά συναισθήματα

    Εύχομαι πάντα με ακμαίο τρόπο να δημιουργείς


    φιλί και καλημέρα ζεστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω γλυκια μου ελενη και ανταποδιδω τη τοσο θερμη ευχη σου! φιλια πολλα! να εισαι καλα φιλη μου!

      καλο απογευμα! <3

      Διαγραφή
  17. Χωρίς δημιουργία και προσωπική έκφραση υπάρχει στασιμότητα και ανία... άσε που δεν μαθαίνεις ποτέ τις δυνατότητες, ή τα όριά σου!
    Καλή επιτυχία στο παιχνίδι.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι κοριτσακι μου!
      ευχαριστω πολυ επισης εαν ελαβες και εσυ μερος!
      φιλια πολλα!!! <3 <3

      Διαγραφή
  18. Καλό Σαββατοκύριακο και γλυκό φθινόπωρο, τόσο γλυκό όσο η ανάρτησή σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοο τι καλη!!! :)
      ευχαριστω πολυ! να εισαι καλα γλυκια μου!
      καλο φθινοπωρο και σε σενα! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να