Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ.

           " Από μικρή θυμάμαι με μάγευε το ουράνιο τόξο. Καθόμουν και το χάζευα από το παράθυρο του σπιτιού μου και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το βλέμμα μου από πάνω του. Με μαγνήτιζαν τα πολλά και πανέμορφα χρώματά του. Με παραξένευε που δεν μπορούσα να δω την αρχή και το τέλος του. Επίσης θυμάμαι ότι μου είχαν πει οι γονείς μου ότι εμφανίζεται συνήθως ύστερα από μια μεγάλη κακοκαιρία. Δεν ρώτησα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες, δεν ήθελα να χαλάσω όλο αυτό το μυστήριο που με γοήτευε πάνω του. Από τότε το θεώρησα σαν  ένα δώρο που κάνει η φύση στους ανθρώπους ύστερρα από τις μεγάλες καταιγίδες που προκαλούνε τις πολλές καταστροφές.
          Δυστυχώς όμως το ουράνιο τόξο δεν εμφανίζεται υστερα από κάθε καταιγίδα, εκτός αν βγαίνει αλλά δεν το βλέπουμε πάντα. Εγώ πιστεύω ότι εμφανίζεται πάντα ύστερα από μια μεγάλη καταιγίδα, αλλά το βλέπουνε κάθε φορά και διαφορετικοί άνθρωποι. Άλλωστε η γη είναι τόσο μεγάλη που είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορώ να δω την ύπαρξη του πάντοτε, όμως θα ξερω ότι υπάρχει και θα κάνει κάποιους ανθρώπους να χαμογελάνε κοιτάζοντας το, όπως έκανα εγώ από μικρό παιδάκι. Το έδειχνα με το δάχτυλο μου και γελούσα, όχι μονο εγώ, αλλά και όλοι όσοι το έβλεπαν μαζί μου. Ίσως να μην χαμογελούσαν με τη μορφή του, αλλά με τα δικά μου γέλια. Εμένα πάντως με ευχαριστεί και μόνο η σκέψη ότι υπάρχουνε στον κόσμο άνθρωποι που χαμογελάνε με το ουράνιο τόξο. Όπως είπα μπορεί να μην το βλέπουμε πάντα οι ίδιοι, αλλά είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι υπάρχει και δίνει χαρά σε ανθρώπους που την έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι μετά από μια καταστροφική καταιγίδα, θα ακολουθήσει κάτι τόσο μαγευτικό, το οποίο θα θεραπεύσει τις καταστροφές που προκληθήκαν.
          Νομίζω ότι όλοι καταλάβατε τι εννοώ. Να καταλάβατε τις παρομοιώσεις που έκανα. Πρέπει να πιστεύουμε ότι μετά από κάθε αποτυχία που πιθανό να έχουμε στη ζωή μας, πρέπει να περιμένουμε και την επιτυχία, η οποία θα εμφανιστεί όπως και το ουράνιο τόξο και θα είναι τόσο αξιοθαύμαστη και μεγαλειώδης, όσο και αυτό. Εάν αργήσει κάποιες φορές να εμφανιστεί μην απογοητευτείτε. Υπάρχει αλλά δεν την βλέπετε ακόμα. Έχει εμφανιστεί σε κάποιους άλλους ανθρώπους που την είχαν περισσότερο ανάγκη από εσάς. Κάντε λίγο υπομονή και να είστε σίγουροι ότι θα εμφανιστεί και σε εσάς τη στιγμή που θα την έχετε απόλυτη ανάγκη και θα την χρειάζεστε πραγματικά. "
          

Το παραπάνω κείμενο είναι ένα απόσπασμα από ένα δοκίμιο που έχει γραφτεί για το ουράνιο τόξο. Δε μπορώ να σας το παρουσιάσω ακόμη διότι δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί, θέλω να σας πω όμως πως κάνω αυτή τη δημοσίευση τώρα γιατί το δικό μου ουράνιο τόξο δε ψάχνει να βγει ύστερα από το τέλος μιας καταιγίδας, αντίθετα θα μπορούσα να πω, πολεμάει για να βγει πριν αυτή ξεσπάσει.....

Το ουράνιο τόξο, το προσωπικό ουράνιο τόξο όλων μας αξίζει να προσπαθεί να φωτίσει δρόμους, στενά, γειτονιές, χωράφια άλλων που για διάφορους λόγους ξέχασαν πως έρχεται χειμώνας και τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη κάνει τη σεμνή θα έλεγα εμφάνισή τους.


Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα με όσα λέω και να καταλάβετε γιατί ακόμη και εγω που αναλύω πολλά, πολλές φορές έχω ανάγκη να μοιραστώ τη σιγή, όπως η σιγή δε μοιράζεται, διαδίδεται και εγώ μόλις που το κατάλαβα. Τελικά γράφοντας κατανοώ πολλά, αυτό βλέπω πλέον.



Να είστε όλοι καλά! Να έχετε ένα όμορφο βράδυ και τα προσωπικά σας ουράνια τόξα να στολίζουν πάντα το δρόμο σας και να υπάρχουν εκεί για σας έστω κι αν για λίγο δε τα βλέπετε!


Φιλιά Πολλά σε όλους! Καλό βράδυ με όνειρα που θα έχουν φωσφορουχα χρωματα σαν αυτά που απαρτιζουν την ομορφιά του ουράνιου τόξου μας!

Σχόλια

  1. Έχω καιρό να δω ουράνιο τόξο...αλλά μου άρεσε αυτό που λες, πως ίσως κάθε φορά να το βλέπουν διαφορετικοί άνθρωποι...και η ευχή σου μου άρεσε...και την ανταποδίδω...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Μαρακι μου! ευχαριστω πολυ για το σχολιο αλλα και για το οτι παντα θα εισαι εδω για μενα! να εισαι καλα κοριτσακι! φιλια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλη μου!! Το ουράνιο τόξο το βλέπουν κάθε φορά διαφορετικοί άνθρωποι όπως ακριβώς και οι καταιγίδες δεν ξεσπούν πάντα στο ίδιο μέρος και ώρα! Θέλω να πιστεύω πως όλοι χαμογελούν στην θέα του....όχι μόνο στο ουράνιο τόξο της φύσης μα και στο προσωπικό του συνανθρώπου μας!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου φιλη! εχεις απολυτο δικιο ετσι ειναι! και μου αρεσε παρα πολυ μου αναφερθηκες στο ουρανιο τοξο του συναθρωπου μας. ευλογημενοι θα ελεγα οσοι μπορουν να χαιρονται με παθος για το ουρανιο τοξο του αλλου!

      φιλια πολλα κοριτσακι! να εισαι καλα! <3

      Διαγραφή
  3. Γλυκό το κείμενο σου για το ουράνιο τόξο,το σύμβολο της ελπίδας.
    Μακάρι να το βλέπαμε πιο συχνά να μας θυμίζει ότι καμία άσχημη κατάσταση δεν κρατάει για πάντα.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα xristin μου! μακαρι να εμφανιζεται πιο συχνα σε ολους μας και για ολους μας! :)

      φιλια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  4. Είναι σύμβολο το ουράνιο τόξο...
    σύμβολο ελπίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Φλωρακι μου, απο τα ομορφοτερα που υπαρχουν! φιλια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  5. Το ουράνιο τόξο ίσως και να το βλέπουν κάθε φορά και διαφορετικοί..ίσως και κάποιοι άλλοι να μη το βλέπουν και καθόλου..εμείς ας αρκεστούμε τουλάχιστον στην ελπίδα..ότι κάποτε θα το δούν κι αυτοί που δεν τους πέρασε καν απο το μυαλό ότι μπορούν να το δουν..εξαιρετικό..γεμάτο ελπίδες..μπράβο σου..φιλάκια πολλά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας αρκεστουμε και ας πιστεψουμε στην ελπιδα φιλη μου.
      ευχαριστω πολυ πολυ για τα καλα σου λογια!
      να εισαι καλα γλυκια μου φιλη! φιλια πολλα πολλα σου στελνω! <3

      Διαγραφή
  6. Κι εγω εχω καιρο να δω ουράνιο τόξο. Κρατάω το " Είναι ωραίο να ξέρεις ότι μετά από μια καταστροφική καταιγίδα, θα ακολουθήσει κάτι τόσο μαγευτικό, το οποίο θα θεραπεύσει τις καταστροφές που προκληθήκαν."
    Άραγε γινεται έτσι? Αρκεί ενα ουράνιο τόξο για να ξεχαστεί η καταιγίδα? Σιγουρα χαρίζει ενα μεγαλο χαμόγελο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      ομορφες οι ερωτησεις σου και ισως και καπως αναπαντητες θα ελεγα.
      ενα ουρανιο τοξο καθ εαυτου μπορει να φωτισει τις κατεστραμενες περιοχες αλλα οχι να τις θεραπευσει πληρως. ηταν αφορουν στρεμματα ειτε ανθρωπινες ψυχες το ουρανιο τοξο μπορει να γαληνευσει αλλα οχι να επουλωσει παντα. νομιζω πως εκει ο παραγων ανθρωπος πρεπει να κανει την εμφανιση του, κι ας ειναι για καλο αυτη τη φορα...

      να εισαι καλα φιλη μου! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο δοκίμιο, θα περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχειά του! Το ουράνιο τόξο το λάτρευα από παιδί, είχε τόσο όμορφα χρώματα.. Όταν έβρεχε, έκανα βόλτα στη βροχή και το περίμενα να φανεί.. ίσως τώρα να μην έχω πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά που βρέχει, μα θα το ψάξω.. :)
    Πάντα ήθελα να βρω που αρχίζει και που τελειώνει.. παιδικό μου όνειρο αυτή η αναζήτηση!
    Να έχεις πάντα τόσο αισιόδοξες και ενδιαφέρουσες αναρτήσεις Κική μου! Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλιμιτσα γλυκια σ ευχαριστω παρα πολυ για το ομορφο σχολιο σου!

      να σου πω την αληθεια ειχαμε και εξακολουθουμε να εχουμε ως παιδικο ονειρο την αναζητηση του ουρανιο τοξου. και εγω παντα ηθελα να δω απο που ξεκιναει και που τελειωνει αλλα δε τα καταφερα. μονο μια φορα νομιζα οτι ειδα την αρχη του μεσα σε ενα χωραφι αλλα επειδη ημουνα μακρια δεν ημουν σιγουρη αν ξεκινουσε απο εκει.

      μακαρι καποια στιγμη να καταφερουμε να δουμε τις δυο ακρες του..... :)

      να εχεις μια ομορφη μερα! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη η γραφή σου, μα και τα νοήματα σου!!! Εύχομαι και ελπίζω να καταφέρει αυτό "το δικό σου" ουράνιο τόξο, να βγει πριν την καταιγίδα... έστω και μόνο μια φορά!!!! Καλή σου μέρα... γεμάτη χρώμα, φως και ελπίδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου ποδηλατισσα ευχαριστω απο καρδιας για το ομορφο ζεστο και γεματο αγαπη σχολιο σου! να εισαι καλα! φιλια πολλα σου στελνω και ανταποδιδω για μια θετικη μερα δικη σου! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  9. Έχω να δω ουράνιο τόξο -μεταφορικά και κυριολεκτικά- ούτε που θυμάμαι από πότε! Λες να τυφλώθηκα; Γκρρρρρ! Πάντως πέραν των αστεϊσμών(;), πολλές και απανωτές οι καταιγίδες τελευταία Κική μου... Κι έτσι μένω να ζωγραφίζω τα δικά μου ουράνια τόξα, γιατί το γκρίζο δεν το αντέχω καθόλου!
    Έχεις έναν τόσο "ήρεμο" και απόλυτα κατανοητό τρόπο γραφής, που πραγματικά μου ρίχνει τους έντονους τόνους της καθημερινότητας...
    Να είσαι καλά και να μας παρουσιάζεις πάντα τόσο όμορφα κείμενα. Πολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου φιλη τι καλη που εισαι μαζι μου!!
      ευχαριστω παρα πολυ για το ομορφο σχολιο σου!
      αν πραγματικα αισθανεσαι ετσι διαβαζοντας με θελω να ξερεις πως με κανεις πολυ χαρουμενη να ξερω πως εστω και μια αγαπημενη φιλη ηρεμει με οσα γραφω.
      σ ευχαριστω και παλι για το ομορφο σχολιο σου και σου ευχομαι να εχεις μια ομορφη μερα και συντομα η ζωη σου να φωτισει με πολλα ουρανια τοξη!!! φιλια πολλα καλη μου! <3

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Κική μου!
    Υπέροχες οι σκέψεις σου!
    Ήμουν τυχερή αυτό τον χρόνο...είδα (και φωτογράφισα) πολλά ουράνια τόξα και μάλιστα διπλά!
    http://princess-airis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_19.html
    κάτι που βρήκα βιαστικά...

    Φιλιά!
    Και δε σε ξέχασα...αλλά τελευταία τίποτα δεν πάει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου Αριστεα ερχομαι τρεχοντας να δω τα ουρανια τοξη σου!!! χαρηκα πολυ που θα δω αυτες τις φωτο! να εισαι καλα κοριτσακι γλυκο!!! και ευχομαι συντομα να φτιαξουν τα πραγματα και να πανε ολα καλα στη ζωη σου!!!! φιλια πολλα!!! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να