Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Σήμερα, 14 Σεμπτεβρίου γιορτάζεται η ύψωσις του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού. Περισσότερες λεπτομέρειες για όποιον επιθυμεί να μάθει σχετικά με τη συγκεκριμένη εορτή θα τον παρότρυνα να αναζητήσει στο google πληροφορίες σχετικά με την σημερινή ημέρα μιας και που υπάρχουν πολλά σαιτ που αναλύουν λεπτομερώς τη καθιέρωση τούτης της γιορτής.

Καταρχάς θα ήθελα να πω οτι αποφάσισα να κλείσω με αυτή τη δημοσίευση τη σημερινή μου παρουσία στο μπλοκ (μιας και που σε λιγο θα φυγω και θα τα πουμε ξανα τη Δευτερα), επειδή θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερο "κλείσιμο" από έναν αποχαιρετισμό με ευχές.

Εύχομαι λοιπόν Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, να είναι πολύχρωνοι και ευτυχισμένοι και σε όσους έχετε κάποιον δικό σας  άνθρωπο που να γιορταζει σήμερα σας εύχομαι να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε πάντα!

Εμένα γιορτάζει ο μπαμπάς μου και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό! Να σαι χαίρομαι!!!! :)

Αδιαμφισβήτητα κάθε μέρα πρέπει να γιορτάζουμε το γεγονός πως εχουμε καλους ανθρωπους γυρω μας αλλα το να τους τιμαμε και καπως πιο διαφορετικα μια φορα το χρονο νομιζω πως ειναι μια καλη ιδέα....

Εψαξα να βρω στο youtube καποιο τραγούδι που να έχει γραφτεί για το πατέρα, ώστε να του το αφιερώσω και να συνοδέψω την ανάρτηση αλλά διαπίστωσα πως δεν υπάρχουν πολλά και αυτά που βρήκα δε μπορώ να πω πως μου άρεσαν ιδιαίτερα, ίσως επειδή τα άκουγα για πρώτη φορά, οποτε αποφάσισα να γράψω λίγα λόγια δικά μου, όμως μετά άκουσα εκείνη την ενδόμυχη φωνή που με καλεί μέσα μου όταν θέλει εκείνη να γράψει να μου λέει πως πρέπει να τα κρατήσω για τον ίδιο...., οπότε λέω να μη της πάω κόντρα, εκείνη ξέρει καλύτερα και εγώ προτιμώ να την ακολουθήσω! :)

Όπότε, να έχετε ένα όμορφο ΣΚ φίλοι μου, να περάσετε όμορφες στιγμές παρατηρώντας τα χαμόγελα αγαπημένων σας προσώπων και κλείνοντας τούτη την ανάρτηση θα ήθελα να προσθέσω το εξής:

"Το προσωπικό μας Σταυρό θα τον ανυψώνουμε κάθε φορά που ο Γολγοθάς μας το επιβάλλει. Η δύναμη για να το καταφέρνουμε αυτό αντλείτε από τη προσευχή που κάνει ο καθένας. Οσο περισσότεροι άνθρωποι προσεύχονται τόσο πιο ψηλα θα υψωθει ο προσωπικος σταυρος ολων. Οπως τα χερια βοηθουν στο  χτισιμο ετσι και οι προσευχες βοηθουν στην ανυψωση."

Δεν ειμαι η πλεον καταλληλη να μιλησω για τη θρησκεια διοτι περα απο τα βασικα δεν την εχω μελετησει. Πιστευω βαθια ομως πως η προσευχη ειναι η δυναμη της ωθησης για την ανυψωση του Σταυρου, του καθε Σταυρου που μπορει να κουβαλαει ο ανθρωπος! Οσο περισσοτεροι συμβαλλουν σε αυτο τοσο πιο ψηλα θα φτασει!

Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ!

Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά καλή μου
    στον αγαπημένο σου πατερούλη
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΊΡΕΣΑΙ


    ΦΙΛΊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά να περάσεις γλυκιά μου όπου κι αν πας και τα λογάκια σου για τον Σταυρό του μαρτυρίου μου άρεσαν και μ΄ άγγιξαν πολύ.Η πίστη κι η προσευχή είναι απαραίτητη τροφή για το πνεύμα κι όταν πρόσφατα γνώρισα και κατανόησα την χριστιανική θρησκεία σαν ιδέα, μπόρεσα να καταλάβω και το νόημα της ζωής.
    Χρόνια πολλά για τον πατέρα σου, να τα χιλιάσει, να ΄σαι περήφανη γι΄ αυτόν και να τον χαίρεσαι.Όταν τιμούμε κι αναγνωρίζουμε τις θυσίες των γονιών-εκτός από μια απλή χριστιανική εντολή-είναι πράξη που τιμάει πρώτα εκείνον που την κάνει.
    Χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε Νικο για το γλυκο σου μυνημα! να εισαι καλα! τιμη μου και χαρα μου να εχω γνωρισει εναν ανθρωπο τοσο ζεστο οσο εσυ!

      καλη εβδομαδα να εχεις σου ευχομαι ολοψυχα!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά στον Πατέρα σου να είναι πάντα γερός!!! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ Ποδηλάτισσά μου! Να είσαι καλά! Φιλιά Πολλά! Καλή Εβδομάδα! <3

      Διαγραφή
  4. Μεγάλη η δύναμη του σταυρού-μεγάλη γιορτή σήμερα!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τον πατέρα σου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Νικη μου ετσι ειναι!

      ευχαριστω πολυ γλυκια μου! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
  5. Να χαίρεσαι τον πατερούλη σου!! Χρόνια του πολλά!
    Συμφωνώ μαζί σου ως προς την προσευχή!
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ Παρασκευη μου! να εισαι καλα! φιλια πολλα! καλη εβδομαδα! <3

      Διαγραφή
  6. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!
    Κι αν βρεις χρόνο -ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΜΩΣ- έλα στο μπλογκ μου να ψηφίσεις:
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html
    Σε φιλώ γλυκά και καλή γιορτή! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου! Πού εισαι; Χάθηκες! Μας έλειψες τοσο μα τοσο πολυ! Να είσαι καλά γλυκια μου!

      Ήθελα τόσο να ψηφίσω αλλά δε πρόλαβα! εφυγα το σκ! Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Καποιοι ανθρωποι δε γνωριζουν πως να προσευχηθουν.Θα πω δεν πειραζει,αρκει να
    ξερουν πως να αγαπουν(δηλαδη πραξη διχως "εγω")

    Καληνυχτολουλουδο,ματια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ομορφο αυτο που ειπες αγριομελακι μου!!!

      φιλια πολλα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά στο μπαμπάκα σου :)
    Να τον έχεις πολλά χρόνια ακόμη κοντά σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τον χαίρεσαι τον μπαμπά σου!
    χρόνια του πολλά!
    καλημέρα σου!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ μυστηριο κοριτσι! να εισαι καλα! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στον πατέρα σου...να τον χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαρακι μου αγαπημενο να εισαι καλα! σ ευχαριστω πολυ πολυ! φιλακιααα <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να