Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΧΕΡΙΩΝ.

Καλημέρα στους διαδικτυακούς μου φίλους! :)
Σήμερα ξεκινώ την παρουσία μου εδώ με μια ανάρτηση της στήλης των Χοροεκφράσεων.
Στη περασμένη δημοσίευση με τους ποντιακούς χορούς  είδα πως αγαπήσατε το περιεχόμενό της και πολύ χάρηκα γι αυτό.

Η πολύ αγαπητή μας μπλοκοφίλη Lysippe μου πρότεινε τότε κάποια στιγμή να αναφέρω δυο λόγια για το χορό των χιλίων χεριών που ομολογώ πως δε γνώριζα και εντυπωσιάστηκα πολύ όταν τον έμαθα.

Η καλη μου φίλη λοιπόν μοιράστηκε μαζί μου και κάποιες πληροφορίες αλλά και ένα βίντεο στο οποίο θα μπορούσα να δω πώς ακριβώς ειναι αυτός ο χορός. Πραγματικά είναι άκρως εντυπωσιακός και αυτό που προσδίδει μια ιδιαίτερη χάρη και ευαισθησία αν θέλετε είναι το ότι οι χορευτές που θα δείτε πιο κάτω είναι άτομα με ειδικές αναγκες (κωφάλαλοι) και βασίζονται στα σήματα των εκπαιδευτών τους.

Όπως θα παρατηρήσετε και εσείς πιο κάτω "βαδίζουν" ακριβώς επάνω στον εκάστοτε τόνο της μουσικής! Εντυπωσιακό και συγκινητικό συνάμα! Άλλο ένα παράδειγμα της φράσης: "Όταν ο άνθρωπος θέλει, μπορεί!"

Σας παραθέτω λοιπόν δυο λόγια για το συγκεκριμένο χορό που μοιράστηκε μαζί μου  η Lysippe και κάποια άλλα που βρήκα στο google που με παρέπεμψε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα: 

 "Ο χορός των χιλίων χεριών είναι ένας παραδοσιακός θρησκευτικός χορός αρκετα διαδεδομένος στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας. Αναφέρεται στη βουδιαστική θεότητα του ελέους που παρατηρεί, ακούει τον κόσμο και προστρέχει σε βοήθεια των αδυνάτων."

Πηγές: το σχόλιο με τις πληροφορίες της Λυσίππης http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8.html    

και ανέφερα με σύνδεσμο παραπάνω.

Πάμε να απολαύσουμε το βίντεο λοιπόν και απο κάτω θα συνεχίσω με τις πληροφορίες που βρήκα στο μπλοκ που προανέφερα.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΧΕΡΙΩΝ - ΗΑΝD GUAN YIN.



H Γκουάν-Γιν με τα χίλια χέρια

Ο μύθος λέει ότι η Γκουάν Γιν ορκίστηκε να μην ησυχάσει έως ότου ελευθερώσει την ανθρωπότητα από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων (Σαμσάρα). Παρά τον δραστήριο αγώνα της συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν αρκετά δυστυχισμένα πλάσματα που πρέπει να σωθούν. Μετά από τον αγώνα της να κατανοήσει τις ανάγκες τόσων πολλών, το κεφάλι της διαιρέθηκε σε έντεκα κομμάτια. Ο Amitabha Buddha βλέποντας την κατάσταση τής έδωσε έντεκα κεφάλια με τα οποία θα μπορούσε να ακούει τις κραυγές αυτών που υποφέρουν. Ακούγοντας όλες αυτές τις φωνές βοηθείας και κατανοώντας τους ο Αβαλοκιτεσβάρα προσπάθησε να πλησιάσει αυτούς που χρειάζονταν βοήθεια, αλλά διαπίστωσε ότι τα δύο χέρια της θρυμματίστηκαν σε κομμάτια. Τότε ήρθε κοντά της για άλλη μια φορά ο Amitabha για να την βοηθήσει και της έδωσε 1000 χέρια με τα οποία θα βοηθάει τους πολλούς.

Ποιά είναι η Γκουάν-Γιν στην Κινέζικη παράδοση;
Από την ερμηνεία που δίνει η wikipedia βρίσκουμε ότι η Γουάν Γιν είναι ένας μποντισάτβα* που σχετίζεται με τη συμπόνια και συνήθως είναι γυναίκα. Το όνομα Γκουάν-Γιν (Guanyin) είναι συντόμευση του Γκουαν-Σι-Γιν (Guanshi'yin) που σημαίνει "Αυτή που Παρατηρεί τους Ήχους του Κόσμου", "Αυτή που κλαίει για τον Κόσμο" ή "Θεά της Συμπόνιας".

Στη "Μυστική Δοξασία" στη στάντζα VI -136 (Τόμος 1) η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ λέει: "Η Μητέρα του Οίκτου και της Γνώσης ονομάζεται το "τριπλό" του Γκουάν-Σι-Γιν, γιατί στους κοσμικούς και φυσικούς συσχετισμούς της είναι η "Μητέρα, η Σύζυγος και η Κόρη" του Λόγου, ακριβώς όπως στις μετέπειτα θεολογικές μεταφράσεις έγινε ο "Πατέρας, Ο Υιός και το (θηλυκό) Άγιο Πνεύμα" η Ουσία των Τριών.
...Στις διδασκαλίες των πέραν των Ιμαλαίων σχολής είναι "η ΜΗΤΕΡΑ", η αφηρημένη, ιδεατή ύλη, η Ρίζα της Φυλής, ...η ανδρόγυνος ενέργεια που προκύπτει από το "Φως του Λόγου" και η οποία εκδηλώνεται στο πεδίο του αντικειμενικού Σύμπαντος σαν ο κρυμμένος, όσο και ο φανερός Ηλεκτρισμός, που είναι ΖΩΗ.
...Γκουάν -Γιν-Τιεν σημαίνει ο "μελωδικός ουρανός του Ήχου", η κατοικία της Γκουάν-Γιν ή στην κυριολοξία της "Θείας Φωνής". Αυτή η "Φωνή" είναι ένα συνώνυμο του Ρήματος ή της Λέξης: η "Ομιλία" σαν έκφραση της σκέψης... Η Γκουάν-Γιν μαζί με την Ίσιδα και τη Βατς και με άλλες θεές είναι ο θηλυκός Λόγος, κατά κάποιο τρόπο, η θεά των ενεργών δυνάμεων στη Φύση, η Λέξη, η Φωνή ή Ήχος και η Ομιλία".

Επίσης υπάρχει και μία υποσημείωση της Μπλαβάτσκυ στο όνομα της Γκουάν-Γιν που αναφέρεται στη στάντζα όπου λέει: "...Κανένα εξωτερικό θρησκευτικό σύστημα δεν αποδέχθηκε ποτέ ένα θηλυκό Δημιουργό, και έτσι, από την απαρχή των λαϊκών θρησκειών, η γυναίκα θεωρήθηκε και αντιμετωπίστηκε σαν κατώτερη από τον άνδρα. Μόνο στην Κίνα και στην Αίγυπτο (η Γκουάν-Γιν και η Ίσιδα) τοποθετήθηκαν στην ίδια θέση με τους αρσενικούς θεούς. Ο Εσωτερισμός αγνοεί και τα δύο φύλα. Η ανώτατη θεότητά του είναι χωρίς φύλο, όπως είναι και χωρίς μορφή, ούτε Πατέρας ούτε Μητέρα, και τα πρώτα εκδηλωμένα όντα της, ουράνια και γήινα, γίνονται μόνο βαθμιαία ανδρόγυνα και τελικά χωρίζονται σε δύο ξεχωριστά φύλα".

* Μποτισάτβα είναι το άτομο το οποίο έχει διαφωτιστεί και χρησιμοποιεί τη σοφία του για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να ελευθερωθούν από τους εαυτούς τους. Είναι δηλαδή ένας Σοφός που χρησιμοποιεί επιδέξιους τρόπους για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να δει τα οφέλη της αρετής και να καλλιεργήσει τη σοφία.


Πηγή για το άνω κείμενο εδώ: http://theosophy-ult.blogspot.gr/2009/04/1000-guan-yin.html


*  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω μία πληροφορία. Η αγαπημένη μου φίλη Ποδηλάτισσα μου γνωστοποιήσε μολις ότι οι συγκεκριμένες χορεύτριες έκαναν το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο τους  στην Αθήνα, στην τελετή λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η ίδια είχε την τύχη να τις δει... και μας λέει πως οι θαυμάστριες χορεύτριες προσφέρουν μια οπτική πανδαισία! :) 

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη πληροφορία φίλη μου! :)

Εύχομαι να απολαύσατε αυτή την ανάρτηση και όποιος έχει ιδέες και υλικό για επόμενο θέμα χοροεκφράσεων μπορεί ελεύθερα να μου πει και να μου στείλει! Μεγάλη μου χαρά θα είναι! :)

Ευχαριστώ πολύ Lysippe μου για την ιδέα, για τις οδηγίες και το υλικό και επίσης να πω ενα μεγάλο ευτυχώς που υπήρχε το άνω μπλοκ και ήταν τόσο ξεκάθαρο και διαφωτιστικό με την ιστορία και τη προέλευση του χορού και το είχε παρουσιάσει πλήρως αναλυμένο και κατατοπιστικό στους δικούς του αναγνώστες! 

Να είστε όλοι καλα! Φιλιά πολλά σε όλους! 

Σχόλια

  1. πολύ ενδιαφέρον χορός... αυτές οι παραδόσεις του κόσμου!!
    καλημερα ΕΚΦΡΑΣΟΥ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Παρασκευουλα μου!
      οντως υπαρχουν πολλες παραδοσεις στο κοσμο μας και χαιρομαι που μπορω πλεον να τις μαθαινω σιγα σιγα.
      εχουν ενδιαφερον. γενικα ειναι ωραιο να μαθαινουμε νεα πραγματα. :)
      φιλακια αγαπη! <3

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!!!
    Εκπληκτικό...Τον έχω δει αυτό τον χορό αλλά δεν γνώριζα όλη αυτή την ιστορία από πίσω.. Πολύ ενδιαφέρον!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Κατερινακι μου! Κι εγω σημερα τα εμαθα ολα επειδη εψαχνα πληροφοριες για να τον παρουσιασω οσο πιο καλα μπορω. Φιλακια πολλα! Να εισαι καλα κοριτσακι! <3

      Διαγραφή
  3. Σούπερ χαλαρωτικός ο χορός των χιλίων χεριών!! Τι συγχρονισμός, τι σχήματα!! Πολύ εντυπωσιακός!!
    Την καλημέρα μου!!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Παρασκευουλα μου γλυκια! Χαιρομαι που σου αρεσε! Να εισαι καλα φιλη! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  4. Καλά πολύ εντυπωσιακός χορός δεν τον έχω ξαναδεί ούτε τον γνώριζα βέβαια. Σαν να παιχνιδίζουν τα πέταλα λουλουδιών. Έχω διαβάσει κι όλα τα προηγούμενα σου Κικούλα μου, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνω να αφήνω πάντα μήνυμα. Πραγματικά υπέροχο και το σημερινό σου θέμα, πολύ αξιόλογο, θεαματικό και συγκινητικό που χόρευαν πάνω στον τόνο της μουσικής κωφάλαλοι. Να έχεις μια όμορφη μέρα! Φιλάκια πολλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Κατερινάκι μου!
      Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που παρομοίασες το χορό με τα πέταλα λουλουδιων! Ευρηματικός και εξαισιος θα έλεγα ο παραλληλησμος σου!
      Όποτε εχεις χρονο Κατερινακι μου να ερχεσαι, ξερω πως ειμαι στη σκεψη σου και αυτο ειναι αρκετο. :)
      Φιλακια πολλα αγαπη μου!
      Να περνας ομορφα! <3

      Διαγραφή
  5. Ουαου! Εντυπωσιάστηκα! Τρομερή χορογραφία, που θα ήθελε πολλές πρόβες κι από ανθρώπους που δεν θα είχαν κάποιο θέμα υγείας. Πόσο μάλλον αυτές οι χορεύτριες... Έχω πάθει πλάκα από τον συγχρονισμό τους!
    Μπράβο και στη Λυσίππη, μπράβο και σ' εσένα που ανέβασες και το βίντεο και τις πληροφορίες. Εξαιρετική ανάρτηση.
    Πολλές καλημέρες γλυκιά μου Κικίτσα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα σεληνιακο μου κοριτσι! ;)
      Χαιρομαι παρα πολυ που βρηκες ενδιαφερον την αναρτηση!
      Και εγω χαιρομαι παρα πολυ που μαθαινω μαζι σας πραγματα γιατι και εγω γι αυτο κανω τις αναρτησεις αυτες για να μαθω, διοτι απο χορους δε ξερω πολλα....
      Να εισαι καλα φιλη μου!
      Φιλακια πολλα!
      Μια ομορφη μερα να σε περιμενει! :)

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ πολύ, Selcouth!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Πριν 1-2 χρόνια το ανακάλυψα και δεν το έχω ξεχάσει από τότε. Είναι απ' τα διαμαντάκια, τόσο απ' την χορογραφία όσο κι απ' την ιδιαιτερότητα των χορευτών.

      -Κική μου, εγώ σ' ευχαριστώ, που έδωσες χώρο στην πρότασή μου. Να είσαι καλά!!!

      Τα φιλιά μου και στις δυο!! :))

      Διαγραφή
    3. Η ευχαριστηση και η χαρα ειναι ολη δικη μου γλυκο μου κοριτσακι! Χαιρομαι που μοιραστηκες κατι τοσο ομορφο μαζι μας! Να εισαι καλα! Φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  6. Τον έχω ξαναδεί, άλλα πάντα θα είναι μαγευτικός!!!
    Μπράβο, κορίτσι μου για την ανάρτηση!
    Φιλάκια πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννα μου! :)
      Ειναι οντως μαγευτικος!
      Φιλακια πολλα φιλη!
      Να εισαι καλα!
      Μακιααααα

      Διαγραφή
  7. Ουάου! Έπαθα πλάκα! Πρώτη φορά το είδα και εντυπωσιάστηκα!
    Πάντως μπράβο Κική μου για τη στήλη που σκέφτηκες! Μ'αρέσει πολύ να μαθαίνουμε και να βλέπουμε πράγματα που δεν ξέραμε!
    Φιλάκια πολύ γλυκά! Καλή σου μέρα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροζ αγγελακι μου καλημερα!
      Χαιρομαι πολυ γλυκια μου που σου αρεσει η νεα στηλη. Να εισαι καλα γλυκο μου κοριτσακι! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Υπέροχος χορός και εντυπωσιακό που οι χορεύτριες είναι κωφάλαλες!!!!! Να συμπληρώσω πως το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο τους ήταν στην Αθήνα, στην τελετή λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 και είχα την τύχη να τις δω... οφείλω να ομολογήσω πως η θαυμάστριες χορεύτριες προσφέρουν μια οπτική πανδαισία!!!! Πολλά φιλιά καλημέρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραια ποδηλατισσα μου που τις εχεις δει απο κοντα! Συγκηνητικο θα ελεγα θεαμα. Θα μου επιτρεψεις τη πληροφορια αυτη να την ανεβασω επανω στην αναρτηση ε; Σ ευχαριστω πολυ! φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια στο επιτρέπω.... θέλει και ρώτημα!!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω κοπελιτσα μου! το ανεβασα ηδη! :) φιλακια πολλα πολλα! καλο απογευμα να εχεις!

      Διαγραφή
  9. ότι είδα και ότι διάβασα σ' αυτή σου την ανάρτηση, μικρουλάκι μου, ήταν πρωτόγνωρο για μένα. κρατώ αυτό το ποστ στ' αγαπημένα για να επανέλθω και να μπω στα λινκ που παραθέτεις.
    ο χορός πανέμορφος και εντυπωσιακός!
    είναι απίστευτα ενδιαφέρον να γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς, να μαθαίνεις τους μύθους τους και τη θρησκεία τους!
    σ' ευχαριστώ ολόψυχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενη μου Βικυ!
      Χαιρομαι τοσο πολυ που αγαπησες αυτη την αναρτηση!
      Και μενα μου αρεσει πολυ να γνωριζω αλλους πολιτισμους και να μαθαινω τοσα για τους μυθους και τη θρησκεια τους. Ειλικρινα οταν προσπαθουσα να συλλεξω πληροφοριες εντυπωσιαζομουν με οσα διαβασα ψαχνοντας. Χαιρομαι που αισθανθηκες και εσυ το ιδιο. Φιλακια πολλα ομορφια μου! Να εχεις μια ομορφη μερα και ενα καλο σκ! <3

      Διαγραφή
  10. Εντυπωσιακότατος χορός! Πολύ ενδιαφέρουσες και οι πληροφορίες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ξανακουσα γι αυτό το χορό..χάρηκα αυτή την ανάρτηση, τις πληροφορίες και το βίντεο...καταπληκτικός χορός.... όμως τι κρίμα που ειναι κωφάλαλες...δεν άκουσαν ποτέ τους...και χορεύουν χωρίς να ακουν...απλά ξέροντας οτι θα κάνουν τα βήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και απο εδω δελφινακι μου.
      ειναι αδικο γι αυτες σιγουρα αλλα χαιρομαι πολυ που δε το βαζουν κατω και ζουνε οσο καλυτερα μπορουν στη ζωη τους. ετσι πρεπει να κανουν ολοι οι ανθρωποι.

      φιλακια πολλα γλυκουλα μου! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να