Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

         Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους αγαπημένους ηλεκτρονικούς και μη φίλους μου!
            Νοέμβριος σήμερα και καποια μέρα δική του πριν από 3 σχεδόν χρόνια δημιουργήθηκε τούτο το μπλοκ! Χαίρομαι ιδιαίτερα που κάνω σήμερα τούτη την ανάρτηση αλλα για τα γενέθλια του μπλοκ θα κάνω άλλη μέρα ειδική αναφορά (του το χρωστάω θαρρώ) :)
            Λοιπόν σήμερα θα σας ευχηθώ καλό μήνα με χρωματισμούς! Χρωματικά αποτυπώματα θα τολμήσω να πω!
            Υποθέτω πως όλοι καταλάβατε που αναφέρομαι…
            Αλλά ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή!
            Θυμάστε την επιμονή μου για χρωματισμό;
            Αν όχι δέστε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/10/3o-diary-of-bliss-oi.html
            Θυμάστε την αναφορά μου στις ντομινοεκφράσεις;
            Αν όχι  δέστε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/10/blog-post_24.html
     Είχα τονίσει πως οι ντομινοεκφράσεις για μένα είναι  "Τα κομμάτια των άλλων που ομορφαίνουν και συμπληρώνουν κάτι δικό σου!"
            Ήρθε η στιγμή λοιπόν να δώσω «μορφή» στο παραπάνω ορισμό μου!
            Ξεκινάμε μαζί και θα καταλάβετε στη πορεία τί εννοώ.! :)


ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ!


            Ένα απλό μισοσκότεινο δωμάτιο με σκόρπια πράγματα τριγύρω και ένα μεγάλο παράθυρο καταμεσής του τοίχου φωτίζει τη κάθε του σκοτεινή πτυχή!
            Έξω απλώνεται μια πανδαισία χρωμάτων που ανήκει στη φύση! Κάθε πτυχή της και μια χαραμάδα φωτός για το άλλοτε σκοτεινό δωμάτιο!
            Ουρανός! Ήλιος! Σύννεφα! Πράσινο! Πεταλούδες! Γαλάζιο! Θόρυβοι που φανερώνουν ζωή! Τρεχούμενα νερά! Δέντρα! Ζώα! Λουλούδια! Να και ένα αεροπλάνο που μοιάζει να σε χαιρετά!

-         Ναι ναι κάπως έτσι πρέπει να ξεκινήσω! Με ένα μπορντό που μου θυμίζει το χρώμα των εκφράσεων μου!

-         Κι ύστερα; Ύστερα τί; Για να σκεφτώ;; Α ναι! Λίγο λευκό σα το χρώμα του καμβά που θα γεμίσω με πολλές αποχρώσεις αργότερα. Μια σωστή βάση είναι αρχή των πάντων!

-         Και τώρα; Χμμμ τωρα έχω ανάγκη λίγες ζεστές αποχρώσεις! Μια μίξη πορτοκαλοκοκκινομενεξελιών αποχρώσεων είναι ότι πρέπει για το ζεστό συναίσθημα που θέλω να προσφέρω! Και κάτι ακόμη! Θέλω κάτι ακόμη να σπάσω λίγο αυτό το τόσο έντονο χρωματισμό. Για να σκεφτώ… ναι ναι αυτό είναι! Λίγες μικρές πιτσιλωτές βουρτσιές σε αποχρώσεις μπλε και πράσινου θα δώσουν λίγο πιο σκούρο αποτέλεσμα στη ζεστασιά που θέλω να του δώσω!

-         Λιλά! Λιλά χρώμα οπωσδήποτε! Το συνδυάζω με το χρώμα των ανθρώπων και το ανθρώπινο στοιχείο δε μπορεί να λείπει από δω!! Και λίγο γαλάζιο! Ναι και λίγο γαλάζιο! Αγαπώ τη θάλασσα! Αγαπώ τα δελφίνια! Παράλληλα με το λιλά των ανθρώπων θέλω να συνυπάρχει και το γαλάζιο! Πνοή κι αυτό για μένα!

-         Κι όμως κάτι μου λείπει! Τι μου λείπει όμως; Ναι! Αυτό είναι! Μου λείπει ένα ουράνιο τόξο! Ένα ουράνιο τόξο να μου θυμίζει την ελπίδα και την ομορφιά της ζωής! Συνδυασμός κόκκινων, κίτρινων, μπλε, ιωδών, πράσινων, βιολετών και πορτοκαλιών ημικύκλιων γραμμών σε σχήμα τόξου είναι ότι χρειάζεται για να τονίσω την ομορφιά του πίνακά μου και να τονίσω την αριστερή πλευρά του!

-         Ζεστασιά! Έχω ανάγκη από ζεστασιά! Θέλω να προσφέρω περισσότερη ζεστασιά στο πίνακά μου! Αποχρώσεις της λιακάδας! Αυτό είναι! Αυτό θέλω! Ναι! Ναι! Κίτρινο, χρυσαφί, ελαφρώς πορτοκαλί, ίσως και λίγο καφέ γήινες αποχρώσεις συνθέσουν τις αποχρώσεις που θα τονίσουν όλα τα άλλα χρώματα γύρω τους!

-         Ροζ! Ροζ! Πώς δε το σκέφτηκα τόση ώρα αυτό; Οπωσδήποτε ροζ! Το λατρεμένο μου ροζ! Συνυφασμένο πάντοτε με την αισιοδοξία!

-         Και μετα μπλε! Πω πω μπλε! Έντονο μπλε! Αγαπώ πολύ το μπλε!!!

-         Και μαύρο! Ναι μαύρο! Τα χρώματα της ζωής εχουν να κάνουν με τις διαθέσεις! Έτσι μπορούμε να κάνουμε τη ζωή παιχνίδι και προσθέτοντας της τόνους μαύρου χρώματος μπορούμε να δούμε τα «αστέρια» της να λάμπουν!

-         Μωβ! Οπωσδήποτε μωβ! Ένα ζωηρό μωβ να φωτίσει κι αυτό με τη σειρά του τα πάντα γύρω του!

-         Και φυσικά πορτοκαλί! Έντονο πορτοκαλί! Πολλές πιτσιλιές πορτοκαλί χρώματος! Έτσι για να δώσει ζωντάνια σε όλο πίνακα!

-         Εγώ ανάγκη από ένα λιλά αποτύπωμα! Έτσι! Βουτάω το πινέλο στο μπλε (ψυχρό) χρώμα και μετα στο κόκκινο (θερμό) χρώμα και αποτυπώνω στο πίνακα το αποτέλεσμα της μίξης τους!

-         Και πράσινο! Καλέ πως ξέχασα τόση ώρα το πράσινο; Το πράσινο της ελπίδας! Της φύσης! Του γρασιδιού μετα τη βροχή! Εκείνο το έντονο πράσινο που κάνει τη φύση να μοσκοβολάει!

-         Και λίγες πινελιές ασπρόμαυρου χρώματος! Να μου θυμίζουν πως η ζωή είναι ένα βλέμμα και ένα χαμόγελο!

-         Ωπ; Τώρα σημάδι είναι αυτό; Από κάπου ακούγεται ένας ήχος γνωρίμου τραγουδιού! «Εν λευκώ» θαρρώ πως λέγεται! Μάλλον ο πίνακας μου εχει ανάγκη από λευκό αυτή τη στιγμή! Ένα λευκό να μου θυμίζουν πως στα σκοτεινά σημεία πάντα λάμπουνε τα «αστέρια»!

-         Και πορτοκαλί! Ξανά πορτοκαλί! Για να μου θυμίζει το φρούτο που αγαπώ και να μου δείχνει πως η ζωή είτε με τη γλυκιά είτε με τη ξινή πλευρά της πάντα θα αξίζει!

-         Κι άλλο πορτοκαλί! Έχω ανάγκη από κι άλλο πορτοκαλί! Έτσι να μου θυμίζει την ποικιλία αποχρώσεων και γεύσεων που δίνει στη ζωή μας!

-         Λευκό! Θέλω κι άλλο λευκό γιατί είναι ένα χρώμα που εμπεριέχει όλα τα υπόλοιπα μέσα του! Ένας κύκλος χρωμάτων!

-         Τώρα έχω ανάγκη από ήλιο! Έναν ήλιο να αγκαλιάσει το περιεχόμενο του πίνακα και να ζεστάνει τις ψυχές όσων των αντικρίσουν! Πορτοκαλοκίτρινες αποχρώσεις και το αποτέλεσμα θα λάμψει!

-         Μαύρο! Αυτό είναι! Θα βάλω κι άλλο μαύρο! Πρώτον γιατί είναι αδικημένο χρώμα και θέλω έτσι να το τιμήσω και δεύτερον γιατί είναι το άλλο άκρο του λευκού που λίγο με χάλασε τωρα τελευταία. Έβαλα ίσως πιο πολύ απ ότι έπρεπε και θέλω να σπάσω τη μονοτονία.

-         Να προσθέσω ακόμη λίγο από το έντονο κίτρινο! Αυτό του ήλιου ντε! Να μας ζεστάνει κι άλλο!

-         Ζωηρά χρώματα άνοιξης έχω προσθέσει ήδη! Λίγο πράσινο θέλω ακόμη να τα κάνω να δείχνουν πιο έντονα επάνω του! Έτσι! Έντονο πράσινο για ακόμη περισσότερη φυσική ομορφιά!

-         Φωτεινός πίνακας! Ναι φωτεινός! Μίξης χρωμάτων και μάλιστα ορισμένων σκούρων χρωμάτων αλλα το φωτεινό τους αποτέλεσμα με κάνει να χαμογελώ! Λίγο μαύρο θα προσθέσω ακόμη για να μου θυμίσει τη σπουδαιότητα του! Ότι χρώμα και να βάλεις πάνω του έντονο και υπέροχο θα δείχνει!

-         Και λίγο πράσινο ακόμη! Να μου τονώσει κι άλλο τη διάθεση! Αυτό είναι!

-         Και τωρα έχω ανάγκη από αποχρώσεις του κεχριμπαριού! Λίγο κόκκινο,  μπορντό, καφέ, βυσσινί, μπρονζέ αποχρώσεις και λίγο πορτοκαλί θα  μου δώσουν το τόνο αποχρώσεις που επιθυμώ! Αγαπώ αυτό το ζεστό συνδυασμό!

-         Πορτοκαλί! Πρέπει να προσθέσω ακόμη λίγο πορτοκαλί  για να τιμήσω τα όνειρα, τη ζωή και την αισιοδοξία μου! Πορτοκαλί γιατί νοιώθω πως αυτό το χρώμα υπάρχει μέσα μου!

-         Τιρκουάζ! Αυτό είναι! Αυτό μου λείπει! Έψαχνα να βρω ένα χρώμα να μου θυμίζει τη θάλασσα και την αμμουδιά του πυθμένα της και το βρήκα! Τιρκουάζ για όλα τα παραπάνω!

-         Και λίγο μπλε! Έντονο μπλε να μου θυμίζει το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας που τόσο αγαπώ!

-         Και ακόμη λίγο πορτοκαλί σκούρο, καφέ σκούρο, κίτρινο σκούρο, έτσι με εναλλαγές αυτών των χρωμάτων και λίγο χρυσαφί ανάμεσα τους για να θυμίζει στο κόσμο την ανατολή του ηλίου! Το ότι κάθε μέρα που ξυπνάμε και αντικρίζουμε τον ήλιο πρέπει να μας κάνει να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη που ζούμε και αναπνέουμε ακόμη!

-         Και λίγο γαλάζιο θέλω! Λίγο γαλάζιο να μου θυμίσει ξανά την ομορφιά της θάλασσας και του ουρανού! Να μου θυμίζει τον αντικατοπτρισμό τους και να βλέπω τα συναισθήματα μου να εκφράζονται έντονα μέσα τους!

-         Λίγο ακόμη μπεζ και χρυσό να προσθέσω για να προσδίδει μια αρμονία και μια ηρεμία στους θεατές και είμαι εντάξει!

-         Και κάτι ακόμη! Κάτι θέλω ακόμη! Κάτι μου λείπει! Ναι! Ναι! Αυτό είναι! Είναι βαθύ μπλε του πελάγους και πιτσιλωτούς λευκούς τόνους ανάμεσα του σαν αυτά που κάνουν τα κύματα για να μας θυμίζουν τις δυσκολίες της ζωής αλλα και τις προσπάθειες που κάνουμε και τις ξεπερνάμε!



Κάνω ένα βήμα πίσω και τον κοιτάζω! Όμορφος είναι! Έντονος, κάπως μπερδεμένος αλλα όμορφος! Έχει πολλά αποτυπώματα ανθρώπων μέσα και αυτό του δίνει άλλο νόημα, άλλο χαρακτήρα, άλλη χάρη μα πάνω απ’ όλα αλλαγή αγάπη προς το «πρόσωπό» του!
Όμως κάτι θέλω να προσθέσω ακόμη! Κάτι μου λείπει ανάμεσα σε αυτή τη πανδαισία χρωμάτων που αποπνέει όμως μια γλυκιά χρωματική αρμονία.
Κάνω ακόμη λίγα βήματα πίσω και σκέφτομαι!
Έρχομαι ξανά κοντά στο καμβά και τον κοιτάζω σπάζοντας ελαφρώς το κεφάλι δεξιά!
Από πάνω του βρίσκεται ακόμη ανοιχτό το μεγάλο παράθυρο! Κοιτάζω έξω και ξέρω πια τι μου λείπει!
Αφήνω κάτω τη παλέτα των χρωμάτων και δίπλα της ακουμπάω τα πινέλα.
Τοποθετώ το δεξί μου δείχτη μέσα στο μπλε χρώμα και μετα στο λευκό.
Κοιτάζω το δάχτυλο και ένα όμορφο γαλανόλευκο εχει σχηματιστεί στο αποτύπωμα μου.
Πλησιάζω το πίνακα και βάφω με το δάχτυλο! Τραβάω μια μικρή γραμμή προς τα πέρα για να δω το γαλανόλευκο να φωτίζει ελαφρώς το πίνακα.
Ναι αυτό μου έλειπε! Το γαλανόλευκο! Το γαλανόλευκο της σημαίας μας! Να μου θυμίσει την Ελλάδα μας! Τη δική μας Ελλάδα! Με τα καλά της, με τα άσχημά της, με τα όλα της πάντως! Ζούμε στην ωραιότερη χώρα και ευτυχώς  ζούμε ακόμη!
Έτσι λοιπόν μια μικρή γαλανόλευκη γραμμή να μας δείξει πως για όλα υπάρχει ακόμη ελπίδα….
Κάνω ξανά τρία βήματα πίσω για να θαυμάσω τον τελειωμένο πλέον πίνακα! Κοιτάζω διπλα μου και βλέπω πως δεν είμαι μόνη! Φίλοι πολλοί τριγύρω! Μου είναι γνώριμοι! Οικείοι! Μου χαμογελάνε και τους ανταποδίδω!
Όλοι μαζί σε ευθεία γραμμή κοιτάμε το πίνακα και χαμογελάμε τρυφερά… Κάτι δικό μας υπάρχει εκεί μέσα!



____________________ ΤΕΛΟΣ ______________


Είπα σήμερα να σας ευχηθώ καλό μήνα διαφορετικά από ότι συνήθιζα! Εύχομαι να σας αρέσει και να τον απολαύσετε όσο εγώ! Συγχωρήστε με για τυχόν λάθη που μπορεί να βρείτε αλλά το έγραψα μόλις τωρα και είναι πέρα για πέρα αυθόρμητο και επειδη κουράστηκα δεν έχω αντοχές για περεταίρω «ψάξιμο».

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους χρωμάτισαν και όσους δε χρωμάτισαν και απλώς διάβασαν τη τότε σχετική ανάρτηση και εύχομαι ολόψυχα σε όλους έναν μήνα με εκπλήξεις, σαν αυτή που προσπάθησα να σας κάνω σήμερα!

Ώρα για παρουσίαση των "ζωγράφων"!
Την αρχη με το μπορντό την έκανα εγώ και συνέχισαν οι εξής αγαπημένοι φίλοι με τις εκάστοτε αιτιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν (στο περίπου) και πιο πάνω.
 Με τη σειρά που είδατε παραπάνω χρωμάτισαν οι:

Christina Perraki

 

Levina Vil

 

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ 

 

Katerina Verigka

 

              Tis Annios

 

              Μαρία Έλενα 

 

                Paraskevi Lamprini M

 

                 nikos mous 

 

                  Φανή

                 Selcouth

                  syros2js

                SPYRIDOULA

                apokalipsis 999

                 paloma

                 me (maria)

                 katerina koko

                funky monkey

                 Λιακάδα

                ΜΑΡΙΑ Π.

                nikol

                Nίκη

               Βίκυ Δερμάνη

               Έλενα Λ.

               Joan Petra

                airis

               Aνατολική ακτή

               Μairi Grasia

               Σμαραγδένια Ρούλα

               Μοναδική Τριανταφυλλιά

               Εleftheria S.

               FLORA GIΑ.


            Κουράστηκα αλλά το ευχαριστήθηκα! Υποθέτω πως δε το είχατε φανταστεί και θα είναι όντως έκπληξη! Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι και να σας αρέσει! 
             Φιλιά πολλά σε όλους!

Σχόλια

  1. Ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό το τί σχεδίαζες τόσες μέρες!!!
    Υποκλίνομαι!!!
    Πολύ όμορφη και... πολύχρωμη ιδέα!!!
    Σε φιλώ πολύύύύύύ!!!
    Καλό μήνα (ξανά!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό μήνα ξανά όπως είπες κι εσύ! χιχιχι
      Χαιρομαι που δεν σου ειχε περασει απο το μυαλο το τι ηθελα να κανω και χαιρομαι επισης που σου αρεσε το αποτελεσμα!
      Σ ευχαριστω που συμμετειχες και εσυ!
      Φιλακια πολλα πολλα!
      Να περνατε ομορφα ευχομαι!

      Διαγραφή
  2. Τύφλα να έχει ο Πικάσο! Μεγαλουργήσαμε λέμε! Τα εύσημα φυσικά πάνε στη "συνθέτρια" όλου αυτού του πολύχρωμου πίνακα!
    Να είσαι καλά Κικίτσα μου! Να έχεις ένα Νοέμβρη χαρούμενο, ζωγραφισμένο με τα πιο λαμπερά και χαρούμενα χρώματα!
    Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      μας βλεπω να παμε ολοι μαζι στο Παρισι! στο ποταμο για ζωγραφοι! χαχαχαχ
      να εισαι καλα γλυκια μου! Καλο και χαρουμενο μηνα ευχομαι και σε σενα!
      φιλακια πολλα πολλα και καλο ΣΚ και σε σενα! <3

      Διαγραφή
  3. Πόσο μα πόσο πρωτότυπη ανάρτηση Κική μου!
    Οι ντομινοεκφράσεις σου μαγικές,πήραν μορφή μέσω αυτών που εκφράζονται μαζί σου!
    Καλό μήνα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενη μου φιλη!
      Καλο μηνα και σε σενα!
      Ευτυχια και πολλες εκπληξεις ευχομαι!
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      Φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  4. Ένα πίνακας ζεστός από ανθρώπινες μορφές σα να πήρες τα δικά μας χέρια και ζωγραφίσαμε όλοι μαζι !!!
    Ενας πίνακας μιας ηλιόλουστης μέρας που θα μας συντροφεύει ..
    Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!
    Προσωπικά με έκανες και χαμογέλασα γιατί σε(μας) φαντάστηκα με γρήγορες κινήσεις να θέλουμε να βάψουμε το κόσμο μας με όλα τα χρώματα πριν πέσει η απόλυτη σιωπή γύρω μας.
    Φαντάστηκα να γινόμαστε μικροι Picasso και να τρέχουμε όχι να πέρνουμε χρώμα από μια παλέττα αλλά να κάνουμε ένα κολάζ απο φωτο-στιγμές με το ανοιγόκλιμα των ματιών μας!
    Την Καλημέρα μου και εύχομαι καλό μήνα!!!
    Ένας φθινοπωρινός μήνας με καλοκαιρινές διαθεσεις!
    Υ.Γ. μου έφτιαξες τη μέρα ήταν αυτό που έψαχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα γλυκο μου κοριτσακι!
      Βασικα το σχολιο ειναι ειναι υπεροχο!
      Θαρρω πως πηγε ενα βημα (και λιγο λεω) παραπερα τουτη την αναρτηση! Σ ευχαριστω απο καρδιας γι αυτο!
      Κι εσυ μου εφτιαξες τη μερα! :)
      Φιλακια πολλα γλυκια μου! Να εισαι παντα καλα!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη ανάρτηση, φίλη μου, αν και θα πρέπει να έκανες
    το δωμάτιο χάλια! :))

    Καλό σου μήνα, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      ασε θα καθαριζουμε (ολοι μαζι) με νευτη! χαχαχα

      καλο μηνα και σε σενα! να εισαι καλα! :)

      Διαγραφή
  6. καλημέρα Κική καλό μήνα
    συγχαρητήρια για την καταπληκτική
    ανάρτηση
    Χρόνια πολλά στον Δαμιανό και στον Κοσμά
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Παύλος-Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη σας μερα!
      να ειστε και οι 2 καλα!
      χρονια τους πολλα! να τους χαιρεονται οσοι τους εχουν! :)
      να ειστε καλα!
      φιλακια και στους 2!
      καλο σκ!!!

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα Κικούλα μου! Μα τι θαυμάσια περιγραφή στο κείμενο σου!!!
    Τι ωραία και πρωτότυπη ανάρτηση είναι η σημερινή! Παιχνίδι με λόγια και χρώματα που μας έδωσαν πολύχρωμες εικόνες και μας ταξίδεψαν όμορφα σε ηλιόλουστες σκέψεις και σ' αισιόδοξους κόσμους!!! Σε θαύμασα για το ταλέντο και την φαντασία σου!
    Σ' ευχαριστώ από καρδιάς, που συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ, διότι αν και είχε πάρα πολλή δουλειά να συγκεντρώσεις όλο αυτό το υλικό από τον καθ' ένα μας, φάνηκε πως το έκανες με πολύ μεγάλη χαρά και διάθεση! Είσαι ένα σπάνιο και γλυκό κορίτσι με ξεχωριστές ευαισθησίες αλτρουισμού!
    Το χάρηκα και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ !
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!
    Φιλάκια πολλά με αγκαλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα αγαπημενο μου Κατερινακι! Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και να ξερεις πως χαιρομαι πολυ που χρωματισες κι εσυ! Αν δεν υπηρχατε εσεις οι μπλοκοφιλοι μου δε θα υπηρχε κ αυτη η αναρτηση σημερα! Σας ευχαριστω για ολα λοιπον! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Καλό μήνααα! Μπράβο Κική μου, υπέροχη και πρωτότυπη η ανάρτησή σου!!

    Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου σήμερα! Είναι λογικό να μην γνωρίζουμε τι έχει ζήσει ο καθένας, γιατί εδώ είναι ένα μικρό δείγμα της προσωπικότητας, της ζωής μας, της συμπεριφοράς μας! Μπορεί να επικοινωνούμε διαδικτυακά σχεδόν κάθε μέρα αλλά δεν ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας! Σε φιλώ να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι Κατερινακι μου, εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες! Να εισαι καλα κοπελιτσα μου! Καλο σκ και σε σενα και ευχαριστω για ολα! φιλακιαααα

      Διαγραφή
  9. Πόσο υπέροχο;;!! Μπράβο σας!!!
    Καλό μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είσαι απερίγραπτη καλή μου φίλη!Τι όμορφα τα συνδύασες τα χρώματα στο κείμενό σου.Απ' το τίποτα έβγαλες ολόκληρη κειμενάρα... αριστούργημα!Εμ, δεν έχω άδικο που σου λέω πως σε θρέφει το γράψιμο.Εσύ συνέχιζε να γράφεις τόσο όμορφα, για να δικαιώνομαι κάθε φορά που σου το λέω!Ελπίζω στο τέλος με τόσα πολλά χρώματα, να μη λερώθηκες πολύ!αχαχα!Πάντα τέτοια..!
    Να 'σαι καλά χαρά μου και να περάσεις ένα υπέροχο απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησμπερα αγαπημενε μου φιλε! Δεν εβγαλα μονη κανενα κειμενο! εσεις μου το προσφερατε χρωματιζοντας την σχετικη αναρτηση με τα χρωματα της αισιοδοξιας! χιχιχι
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! ΧΑιρομαι που χρωματισες και που χαρηκες την αναρτηση! Καλο σκ να εχεις! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. Χειροκροτώωωω! Εμπνευσμένη ανάρτηση...
    Χαίρομαι που είχα προφτάσει και είχα βάλει την πινελιά μου στον υπέροχο πίνακά σου...στον υπέροχο πίνακά μας!!
    Καλό μήνα γλυκιά μου
    Πολλά φιλιά..
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι κοπελιτσα μου, στον πινακα μας! χιχιχι
      Σ ευχαριστω απο καρδιας που χρωματισες! Κ εβαλες και πολυ καλο χρωμα! ;)
      Φιλακια φιλη! Καλο βραδυ! <3

      Διαγραφή
  12. Χαιρομαι που σου αρεσε κοπελιτσα μου!
    Φιλακια πολλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαιρομαι που βρηκα κ το αγαπημενο μου μωβακι μεσα!!
    γεμισε χρωματα ο μουντος νοεμβρης μας!

    φιλια πολλα Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Φανουλα μου!
      ευχαριστω που ζωγραφισες!
      φιλακια πολλα!
      <3
      καλο μηνα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  14. Κικη τι ομορφη ιδεα αυτος ο πινακας με ολα τα χρωματα που υπαρχουν στη φυση κι αυτη η μπλε γραμμη στο τελος ελπιζω να ειναι αληθινη ελπιδα για ολους μας , φιλακια, καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα γλυκο μου Μαιρακι!
      Οντως αυτη η γραμμη στο τελος ελπιδα για ολους μας ειναι! :)
      Χαιρομαι που ζωγραφιδες και εσυ μαζι μου!
      Να εισαι καλα!
      Φιλακια πολλα αγαπη!

      Διαγραφή
  15. Είσαι απίστευτη γι' αυτό σ' αγαπώ! Καλό μήνα χαρά μου και πολλά χρωματιστά φιλιά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοο αδυναμια ευχαριστω παρα πολυ!
      να εισαι καλα ματακια!
      καλο μηνα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  16. :) Δεν ήμουν σίγουρη πως θα το αναπτύξεις, αλλά κάτι τέτοιο περίμενα! Ωραία που ζωγραφίσαμε όοοολοι μαζί, το χάρηκα πολύ το κείμενό σου!
    Γλυκύτατη Κική μου, να έχεις έναν υπέροχο φθινοπωρινό μήνα σε αυτή την όμορφη χώρα που ζούμε πλάι σε τόσο υπέροχες αποχρώσεις! Να χαμογελάς πάντα, όπως κάνω εγώ τώρα που διαβάζω όλα αυτά που έγραψες ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα παλομιτσα μου!
      η αληθεια ειναι πως χαμογελασα διαβαζοντας το σχολιο σου!
      ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για ολα!
      να εισαι καλα κοριτσακι μου!
      ομορφο μηνα και για σενα!
      ααα και ευχαριστω που χρωματισες!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  17. Χαίρομαι που χρωμάτισα κι εγώ σε μια ακρούλα του θαυμάσιου πίνακα της αισιοδοξίας Κική μου!
    Νομίζω ότι τόσο πορτοκαλί που έπεσε θα έγινε ΥΠΕΡΟΧΟΣ! αχαχα!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      πολυ πορτοκαλι κοριτσαρα μου! χαμος εγινε! χχαχαχα
      ευχαριστω για τη συμμετοχη!
      φιλακια πολλα! <3
      καλο σκ να εχεις!

      Διαγραφή
  18. Ζωγράφισες!!
    Στην κυριολεξία Κική μου ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ....
    δεν άφησες σταγόνα να τρέξει .... πήρες πνοές, ψυχές, θελήσεις, όνειρα, επιθυμίες και τα ακούμπησες στον καμβά σου....
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου...
    έχεις μια πολύ ευγενική ψυχή ...

    Καλό Μήνα με ένα φιλί σου εύχομαι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Λεβινακι μου!
      ευχαριστω τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!
      ευχομαι να μου αξιζουν ολα γιατι θαρρω πως ειναι καπως "μεγαλα" γι αυτα που εκανα εγω.
      παντως το εκανα ειλικρινα με πολυ χαρα κι αγαπη. ευχομαι να το αγαπησατε οσο εγω.
      ευχαριστω και παλι για ολα! και που ζωγραφισες μαζι μου! ειδες τις ομορφες αποχρωσεις σου ε; τι ομορφα που στολισαν τον πινακα! ;)
      καλο σκ αγαπη μου! φιλακια πολλα!
      εισαι ενα υπεροχο πλασμα! <3

      Διαγραφή
  19. Έλα βρε συ, τέλεια ιδέα και πόσο απολαυστική ανάρτηση!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οτι έπρεπε για αρχή του μήνα ήταν το χρωματολόγιό σου Κική μου..τι πιό ωραιο απο ενα ζωγραφικό πίνακα γεμάτος χρώματα και αρώματα..!!!!!!!!
    μακαρι στις ζωές μας να κανουμε χώρο.. για λίγο χρώμα...και ενα χαμόγελο...μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς..!! . καλό χρωματιστό σου μήνα.. φιλάκια..πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα σμαραγδενια φιλη μου!
      χαιρομαι πολυ που σου αρεσε!
      ευχαριστω και ανταποδιδω τις ομορφες ευχες σου! :)
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα πολλα και σε ευχαριστω που χρωματισες! :)

      Διαγραφή
  21. Κική μου δεν μπορούσα να φανταστώ καν τι ήθελες να κάνεις με αυτά τα χρώματα.
    Ξετρελάθηκα άξιζε η κούρασή σου!
    Είναι πανέμορφο και θα το έχω πάντα μαζί μου σαν εικόνα και για τα εύκολα και για τα δύσκολα!
    Πολλά πολλά πολλά φιλιά ζωγράφισες με όλη την σημασία της λέξης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλο μηνα αγαπημενο μου Ελενακι!
      ηταν μια εκπληξη που ηθελα να κανω σε ολους εσας!
      χαιρομαι που "επιασε"! χιχιχι
      φιλακια πολλα φιλη μου!
      ομορφη μερα και καλο σκ ευχομαι! <3
      ευχαριστω πολυ για ολα!

      Διαγραφή
  22. Τι όμορφη ανάρτηση..ούτε καθηγήτρια ζωγραφικής να ήσουν! Σε χάρηκα όπως πάντα, σε θαύμασα γιατί μέσα από τις αναρτήσεις σου έχω "πάει" πολλά γλυκιά μου. Αχτιδένια φιλάκια, αγκαλίτσα και..καλό ΣΚ να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ αγαπημενη μου και θερμη μου αχτιδα!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  23. Αισιόδοξο το μήνυμα της χρωματικής σου πανδαισίας, Κική μου !!!
    "Ζωγραφίζεις" με τις λέξεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα κοριτσαρα μου!
      σ ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  24. Καλό μήνα αγαπημένη.
    Πρωτότυπη αναρτηση.
    Εύχομαι το μπλογκ σου να τα χιλιάσει.
    Σε φιλω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ γλυκια μου!
      ευχαριστω και ανταποδιδω!
      καλο μηνα και σε σενα!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  25. Στα αλήθεια δεν έχω "δει" πιο όμορφο πίνακα!!!
    Πιο πολλά χρώματα και πιο πολλούς "ζωγράφους"...
    Είσαι υπέροχη...σε διάβαζα με ένα τεράστιο χαμόγελο....
    Καλό μήνα και χρόνια πολλά στο μπλογκ..να είσαι καλά να μας χρωματίζεις τις μέρες...
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα πολυ Μαρακι μου για τα καλα σου λογια!
      Χαιρομαι που χαρηκες κ εσυ μαζι μου! χιχιχι
      Ευχαριστω πολυ που χρωματισες γλυκια μου! Και χρωματισες πολυ ομορφα! :)
      Να εισαι καλα!
      Ομορφο ΣΚ να ευχηθω! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  26. μια υπέροχη σύνθεση ανθρωποχρωμάτων!
    μα τι γλυκό πλάσμα που είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα αγαπημενη μου Βικυ!
      σ ευχαριστω για ολα!
      και που χρωματισες φυσικα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  27. Πολύχρωμο κι αισιόδοξο
    κορίτσι μου ένα μεγάλο
    Μ π ρ ά β ο σου πρέπει


    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Ελενη μου!
      ευχαριστω με σα απο τη ψυχη μου!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  28. Πολύ όμορφη σκέψη και ανάρτηση!
    Ένας συλλογικός πίνακας...
    Πολλά φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε!
      να εισαι καλα φιλη μου!
      καλο μηνα, καλη εβδομαδα, φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  29. Ε, όχι και ζωγράφος... Μιας και προσπέρασα τα χρώματα! :)
    Πάντως με το κείμενό σου, μου θύμισες κάτι που είχα γράψει πριν περίπου 2 χρόνια πολύ σχετικό. (δες εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου!
      φυσικα και ζωγραφισες κι εσυ!
      σου εβαλα το ασπρομαυρο για το βλεμμα και το χαμογελο που ευστοχα ειχες γραψει στο σχολιο σου! :)
      να εισαι καλα!
      καλη εβδομαδα ευχομαι!

      Διαγραφή
  30. Τι ωραία έκπληξη!!!Υπέροχος ο πίνακας σου!!!Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσε κοπελα μου!
      καλο μηνα, καλη εβδομαδα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  31. Ti γλυκιά έκπληξη είναι αυτή? Τι τρυφερή...
    Ζωγραφισες στην κυριολεξία!
    Σε ευχαριστούμε που μας έκανες μέρος του πίνακά σου...
    Οσο για το πορτοκαλί... θα με κάνεις να σου στείλω φωτο από το σαλόνι μου.. με ζεστό σκούρο ξύλο τζάκι και κουρτίνες πορτοκαλί και καφέ καναπέδες... Σε κάλυψα στα γούστα? Κατι μου λέει πως, ναι αν κρίνω από την ονειροπαγίδα που είδες στην κρεββατοκάμαρά μου...χιχιχι.
    Σε φιλώ γλυκά κριαράκι μου!
    Πάντα τέτοια να μας κάνεις... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Λιακαδιτσα μου!
      χαιρομαι τοσο πολυ που σου αρεσε η εκπληξη!
      και εγω χαρηκα οταν την ετοιμαζα γιατι ειμασταν ολοι μαζι και γενικα αγαπω τις ομαδες! :)
      ναι ναι θυμαμε την ονειροπαγιδα! ξεχνιετε αλλωστε;; πανεμορφη ηταν!
      αγαπας πορτοκαλι ε;;; και εγω!! εχω πορτοκαλι κουρτινες! τις κοιταω και μου φτιαχνουν τη διαθεση! :)
      να εισαι καλα! φιλακιααα

      Διαγραφή
  32. Μα τι όμορφη σύνθεση έκανες με τις μικρές μας πινελιές!!
    Στέλνω όλη μου την αγάπη, πολύχρονο να είναι το μπλογκ σου (τον άλλο μήνα γίνεται και το δικό μου 3 χρόνων) και να έχεις καλο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα ειναι κοντα τα μπλοκακια μας! να τα χαιρομαστε! χιχιχι

      χαιρομαι που σου αρεσε ο πινακας μας!
      να εισαι καλα! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  33. Μια χρωματική πανδαισία για το καλωσόρισμα του μήνα! Πως να σου περιγράψω όλα μου τα συναισθήματα διαβάζοντας και ρουφώντας τα χρώματα και τον συμβολισμό τους ! Πως να εξηγήσω ότι ΄εσκυψα στη γαλανόλευκη και δάκρυσα τρυφερά ! Κική μου ευχαριστώ , απλά ευχαριστώΜια μεγάλη δυνατή αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπελιτσα μου, ποσο τρυφερος ανθρωπος πρεπει να εισαι εσυ!
      Χαιρομαι που αισθανηθες οσα προανεφερες και θεω να σου πως αι εγω χαρηκα και συγκινηθηκα με το σχολιο σου!
      Να εισαι πανατα καλα αγαπη!
      Καλη εβδομαδα ευχομαι ολοψυχα!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  34. Ήταν μια όμορφη έκπληξη..μου αρέσουν οι εκπλήξεις...Πόσο τρυφέρα τέλειωσες το κέιμενο σου εκφρασούλα μου... πολύ όμορφη η σκέψη σου πάντως , απόλαυσα την ανάρτηση σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα αγαπημενο μου δελφινακι!
      σ ευχαριστω πολυ για ολα!
      καλη εβδομαδα ευχομαι ολοψυχα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  35. Όμορφη ανάρτηση και σε ευχαριστώ για την αναφορά!
    Καλό μήνα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Ελευθερακι μου!
      εγω ευχαριστω για ολα!
      καλο μηνα! καλη εβδομαδα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  36. καλό σου μήνα! ..με χρώμα και χαρά... εΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα...μακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω σε ευχαριστω χαρα μου!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακιαααα
      καλο μηνα και σε σενα! <3

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Μ' έφτιαξες μπορώ να πω γιατί αυτές οι μέρες είναι λίγο "γκρίζες". Αφορμή το ότι χάλασε το ιντερνετ στον υπολογιστή μου, οπότε δεν έχω πρόσβαση. Γιαυτό έχω χαθεί και λίγο. Πάντως πολύ ωραία η ιδέα σου. Μπράβο. Δεν θα μπορούσα να χα φανταστεί τους σκοπούς σου όταν έδινα απάντηση.
    Καλή συνέχεια
    Τα λέμε σύντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπημενη μου φιλη!
      θελω να χαμογελας!
      οι γκριζες μερες περνανε! οκ;
      φιλακια πολλα φιλη!
      και σ ευχαριστω που χρωματισες! :)

      Διαγραφή
  38. Simply want to say your article is as astounding.
    The clarity in your post is simply excellent
    and i could assume you are an expert on this subject.
    Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
    Thanks a million and please continue the rewarding work.


    Look at my site :: xem bao moi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να