Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Kαλημέρα στην όμορφη μπλοκογειτονιά μου!

Για σήμερα σας έχω ένα διήγημα που θα ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό διότι θα "ανεβαίνει" σε συνέχειες λόγω όγκου και γιατί έχετε δίκιο όσοι λέτε πως τα μεγάλα κείμενα κουράζουν και χάνουν και κάπου το ενδιαφέρον τους μόνο και μόνο επειδή "μπουχτίζουν" το μάτι του αναγνώστη.

Για να είμαι ειλικρινής (και αυτό όσοι με παρακολουθούν από παλιά θαρρώ πως το θυμούνται), παλαιότερα μου άρεσε να ανεβάζω ιστορίες σε συνέχειες και να τις μοιράζομαι μαζί σας. Για διάφορους λόγους σταμάτησα. Καιρό μετά αισθάνομαι την ίδια χαρά και ανάγκη να το κάνω.

Το συγκεκριμένο λοιπόν διήγημα είχε αρχίσει να γράφεται και να αναρτείτε στο μπλοκ την εποχή που το κίνημα των αγανακτισμένων δήλωνε παρών στη ζωή μας. Κάπου εκεί ήρθε η παρακάτω ιδέα. 

Ξεκίνησα να γράφω και να ανεβάζω τα μέρη της ιστορίας αλλά επειδή κάτι συνέβη, τα πέρνω στη "κράνα", τα διαγράφω σχεδόν όλα (μόνο εδώ ευτυχώς) και το τέλος το ολοκλήρωσα στα "κυτάπια" του υπολογιστή μου μαζί με όσες άλλες ημιτελείς ιστορίες υπήρχαν.

Σήμερα το ανεβάζω ξανά και εύχομαι να σας αρέσει!



ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.


               « Δε ξέρω τί είναι αυτό που θα κάνει καλύτερη την αυριανή μου ημέρα, ξέρω όμως πως το αύριο δεν είναι μονάχα αυτό που ξημερώνει το επόμενο πρωινό. Ξέρω πως είναι αυτό που θα συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη, όμως ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μπορεί να είναι το καλύτερο αύριο.
            Η δασκάλα, μας είπε στο σχολείο πως για ένα καλύτερο αύριο πρέπει να παλέψουν πολλοί άνθρωποι συγχρόνως. Μας είπε επίσης πως το κάθε αύριο πρέπει να εξελίσσεται προς το καλύτερο και όχι να μένει στάσιμο ή ακόμη χειρότερα να γίνεται ακόμη πιο  άσχημο από το σήμερα αλλά η αλήθεια είναι πως δε κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Θα μπορούσα βέβαια να είχα ζητήσει διευκρίνηση όμως δε το έκανα γιατί κόντευε να χτυπήσει το κουδούνι για διάλλειμα και η αλήθεια είναι πως πεινούσα πολύ για να ζητήσω επεξήγηση σε ένα τέτοιο θέμα, ένα θέμα τόσο δυσνόητο για εμένα.
            Μου αρέσει πολύ να γράφω εκθέσεις, άλλωστε το ξέρεις αυτό, όμως ειδικά σήμερα, με το συγκεκριμένο θέμα έχω δυσκολευτεί πάρα πολύ. Νομίζω πως η δασκάλα μας διάλεξε να βάλει ως έκθεση ένα πολύ δύσκολο θέμα και το πιο άσχημο απ’ όλα είναι πως η έκθεση θα παραδοθεί αύριο και εγώ δε ξέρω τι να γράψω. Σκέφτομαι πολλά μέσα στο μυαλό μου αλλά δε ξέρω αν είναι σωστά κι αν θα αρέσουν στη δασκάλα.
            Να…, φοβάμαι μήπως το δικό μου καλύτερο «αύριο» δε συμβαδίζει με αυτό της δασκάλας και θεωρήσει την έκθεσή μου αποτυχημένη.
            Βέβαια η κυρία Ματίνα είναι πολύ καλή δασκάλα. Είναι πολύ όμορφη και πάντα χαμογελαστή όμως τις τελευταίες ημέρες μας μιλάει πάντα στη τάξη για ένα καλύτερο μέλλον που μας περιμένει εκεί  έξω αλλά γι αυτό χρειάζεται καθημερινά να δίνουν διάφορες μάχες πολλοί συνάνθρωποί μας. Πάνω σε μια τέτοια συζήτηση λοιπόν πριν από τρεις ημέρες ακριβώς σκέφτηκε να μας βάλει αυτό το θέμα έκθεσης και επειδή ήταν δύσκολο για την ηλικία μας, είπε να ζητήσουμε και τη βοήθεια των γονιών ή των μεγαλύτερων αδερφών μας αλλά εγώ δεν έχω αδέρφια…. Γονείς βέβαια έχω αλλά λείπουν συνέχεια από το σπίτι και κάθε φορά που τους ζητούσα να μη βοηθήσουν με την έκθεση μου έλεγαν όλο αύριο και αύριο και τελικά αύριο παραδίδω την εργασία μου και δε με έχουν βοηθήσει καθόλου ακόμα.
            Είναι να μη θυμώνεις με τέτοιους γονείς;
            Εγώ πάλι δε θυμώνω πια… Τους έμαθα πλέον, ίσως γι’ αυτό…
            Δουλεύουν πολλές ώρες και το βράδυ που γυρνάνε κουρασμένοι σπίτι όσο και να θέλω να τους παραπονεθώ δε το κάνω γιατί τους αγαπάω και δε θέλω να τους κουράσω περισσότερο.
            Σκέφτηκα να ρωτήσω τη γιαγιά Μαρία που με μεγαλώνει από μωρό, να μου πει λίγα λόγια για το θέμα της έκθεσης αλλά είναι κι αυτή μονίμως κουρασμένη μιας και που όπως λέει συχνά κουράζεται για να μεγαλώσει και τους τρεις μας, δηλαδή εμένα, τη μαμά και το μπαμπά.
            Ναι, έτσι λέει και έτσι είναι! Στην ουσία και τους τρεις μας μεγαλώνει αφού αυτή μαγειρεύει, αυτή κάνει δουλειές στο σπίτι μας και γενικώς αυτή μας φροντίζει και τους τρεις.
            Περίεργο δεν είναι αυτό; Ίσως να είναι και αστείο, αλλά έτσι είναι! Οι γονείς μου δουλεύουν τόσο πολύ καθημερινά που απορώ κι εγώ τι θα έκαναν αν δεν υπήρχε η γιαγιά Μαρία να μας φροντίζει.
            Λοιπόν σε αφήνω τώρα γιατί ακούω τα κλειδιά της πόρτας, μάλλον γύρισαν οι γονείς μου που σημαίνει πως είναι ώρα για φαγητό, οπότε πάω να πλύνω τα χέρια  μου, να φάω και να τους ζητήσω για άλλη μια φορά να με βοηθήσουν με την έκθεση.
            Θα σε δω σε λίγο…
Τώρα εσύ κοιμήσου να ξεκουραστείς. »


____________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_______________


 Αυτό για αρχή, εύχομαι να σας κέντρισε το ενδιαφέρον και σας αφήνω προσωρινώς ευχόμενη να έχετε μία όμορφη ημέρα.

Σχόλια

  1. Η γνωστή κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην ελληνική οικογένεια. Τώρα πια τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα... Θα περιμένω να δω τη συνέχεια και -ίσως- το καλύτερο αύριο.
    Πολλά φιλιά Κική μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλη μου φιλη!
      Για τη συνεχεια μπορω να εγγυηθω, για το καλυτερο αυριο οχι. Ευχομαι μονο να το δω κι εγω μαζι σου! :)

      Να εισαι καλα πρωινη μου (σημερα) φιλΗ! :)
      Να περνας ομορφα ευχομαι! Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Εν αναμονή της συνέχειας της ιστορίας λοιπόν!
    (Μα τί θέμα έβαλε κι αυτή η δασκάλα? Ας έβαζε "πώς περάσατε τα πιο αγαπημένα σας Χριστούγεννα!" ΏΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!)
    ;-)
    Φιλάκια, κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      καλο!
      εσυ νομιζεις φιλη μου πως πλεον οι δασκαλοι δεν αναφερουν τετοια πραγματα στα σχολεια; εγω παντως (ξερω αμεσα θα πω) πως συζητανε ανοιχτα τετοιου ειδους θεματα και ειναι λογικο γιατι τα φερνουν στο προσκηνιο οσα διαδραματιζονται καθημερινα τα τελευταια χρονια στη ζωη μας.

      πανε οι καλες εποχες που οι δασκαλοι βαζανε θεμα εκθεσης πως περασατε το καλοκαιρι, διοτι σου λεει τι διακοπες και βλακειες, εδω δεν εχουν να φανε οι ανθρωποι.
      εχουν αλλαξει κατα πολυ τα δεδομενα μας. ακομη και την ανεμελια τον παιδικων χρονων τεινουν να την εξαλειψουν.

      τεσπα..

      φιλακια πολλα κουκλα μου!'να περνας ομορφα!!! ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιΟ! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
    2. Ναι, καλέ! Εννοείται πως το ξέρω! Δεν είμαι και τόόόσο μεγάλη πια!
      ;-)
      Ευτυχώς, είχα την τύχη (και την τιμή) να γνωρίσω δάσκαλους και καθηγητές που συζητούσαν μαζί μας ανοιχτά για πολλά κοινωνικά προβλήματα! (Κατά την άποψή μου, αυτή είναι η δουλειά του εκπαιδευτικού... Να μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών και εκτός της... διδακτεάς ύλης!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
    3. Έλα τωρα εισαι πολυ μεγαλη αλλα μας το κρατας μυστικο. χαχαχαχα (πλακα κανω εννοειτε).

      Εγω Γιαννα μου δεν ειχα τετοιους δασκαλους, κι αν τους ειχα τους ειχα αρκετα μεγαλυτερη και οχι οταν θα επρεπε, αλλα ευτυχως πλεον γυρω μου βλεπω τετοιους δασκαλους και χαιρομαι.

      Συμφωνω απολυτα στη παραπανω γνωμη σου! Ειναι και δικα μου πιστευω αυτα που εξεφρασες και χαιρομαι που τα ανεφερες και τα μοιραστηκες μαζι μας!

      Να εισαι καλα κοριτσαρα μου! Φιλακια πολλα πολλα!

      σσσσσσσσσσμουτς!!! (ααα δε παιζω, το δικο σου ειναι καλυτεροοοο) χιχιχι

      φιλακια αγαπη! <3

      Διαγραφή
  3. Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια, με συγκίνησε η ιστορία και ταυτόχρονα με προβλημάτισε όσον αφορά τα σημερινά δεδομένα... Πολλά φιλιά κούκλα μου, (πάω να ετοιμάσω το παιχνιδάκι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουν αλλαξει πολυ τα σημερινα δεδομενα φιλη μου και νομιζω πως επηρεαζονται ολες οι γενιες ανθρωπων παζι τους...

      περιμενω το παιχνιδακι! ιχιχιχι
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο επίκαιρος προβληματισμός με το θέμα σου Κικούλα μου! Γι' αυτό το..." καλύτερο αύριο" γίνονται όλα, μας είπανε και μας λένε, όμως με περισσή μοχθηρία γίνονται για τα πιο βαρέα κι ανθυγιεινά αύριο της ανθρώπινης ψυχής! Γι' αυτό μου αρέσει η ιστορία σου, γιατί με ταξίδεψε στα απλά της καθημερινότητας μας. Περιμένω τη συνέχεια, βεβαίως, με αγωνία! Να είσαι καλά μ' ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλη μου φιλη!
      Ευχαριστω για ολα! Και προπαντως για το οτι παντα εισαι εδω για μενα! Ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου! Να εισαι παντα καλα!
      Ενα ομορφο σκ ευχομαι και για σενα! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Η λυπητερή, σημερινή ελληνική πραγματικότητα... οι γονείς ελάχιστο χρόνο έχουν πια για το παιδί, και το παιδί είναι πλέον υπερβολικά έξυπνο ώστε να το καταλαβαίνει.
    Περιμένω τη συνέχεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και απο εδω κοριτσακι μου!
      Χαιρομαι που σου αρεσε.
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Κική μου,
    τις μεγάλες ιστορίες καλά κάνεις και τις ανεβάσεις σε κομμάτια.. κρατάς και τον αναγνώστη σου σε αγωνία!!
    Έτσι αγωνιώ και εγώ να διαβάσω τη συνέχεια! Λυπάμαι που είναι έτσι οι περισσότερες οικογένειες.. και πάντα σκέφτομαι το πως σκέφτονται αυτά τα παιδιά..
    Φιλάκια και καλό απογευματάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα παλομιτσα μου!
      Χαιρομαι που συμφωνεις κ εσυ για τις ιστοριες με συνεχεια.
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για το οτι παντα εισαι κ εσθ εδω για μενα. Να εισαι καλα! Φιλακια πολλα γλυκια μου! να εχεις ενα ομορφο σκ!

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕς ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕς!!!ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙς ΠΕΡΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου φιλη!
      ευχαριστω πολυ για το σχολιο και την επισκεψη!
      να εισαι καλα!φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Να πάρει έγραψα σχόλιο και κάτι πάτησα κατι και έσβησε.
    Εγραψες ένα θαυμάσιο κείμενο με την "γλώσσα" της ηλικίας του παιδιού, και με τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Μου άρεσε πολύ εκεί που αναφέρεται στην γιαγιά Μαρία "που τους μεγαλώνει όλους". Περιμένω την συνέχεια γιατί μου κέντρισες πολύ το ενδιαφέρον. Το μέγεθος του κειμένου ιδανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και απο εδω καλε μου φιλε!
      Ευχαριστω πολυ για το σχολιο αλλα κυριως γιατι βλεπεις μεσα στα θεματα μου εκει που θελω να δειτε.
      Να εισαι παντα καλα!
      Ενα ομορφο σκ να εχεις!
      Και χαιρομαι που το μεγεθος του κειμενου ηταν ιδανικο.
      Να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  9. Κοπελιά μου γλυκιά, περιμένω κι εγώ το παρακάτω χαρά μου! Ως τότε, πολλά-πολλά φιλιά και καλό Σουκου λέμε!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αδυναμια μου!
      Να εισαι καλα!
      Χαιτομαι που σου αρεσε!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  10. με πολύ ενδιαφέρον περιμένω τη συνέχεια! η καλή μέρα... από την αρχή φάνηκε!
    φιλιά αγαπημένο μου μικρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου Βικυ!

      χαιρομαι ιδιαιτερα που το βρηκες ενδιαφερον!
      φιλακια πολλα!
      ομορφο σκ να εχεις!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφη ιστορία..επίσης και αυτή δίνει τροφή για προβληματισμούς..φυσικά και μας κέντρισε τοο ενδιαφέρον,οπότε περιμένουμε την συνέχεια Κικίτσα μου..για το ''καλύτερο αύριο''είμαι πολύ περίεργη να δώ πως θα προκύψει..καλό σου βραδάκι Κικίτσα μου και καληνύχτα γλυκιά άπειρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα και απο εδω καλη μου φιλη!
      Χαιρομαι που σου αρεσε και αναμενεις για τη συνεχεια!
      Ευχαριστω και παλι!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Τι καλύτερο αύριο, ούτε καλύτερο μεθαύριο δεν φαίνεται στο βάθος του τούνελ! Άντε να γράψεις έκθεση για ουτοπίες, όνειρα, ελπίδες... Τουλάχιστον οι γονείς έχουν δουλειά και υπάρχει η γιαγιά! Άρα υπάρχει παρόν για τη λιλιπούτεια ηρωίδα...

    Υ.Γ. Τα παιδιά αντανακλούν κατά πολύ, τις πολιτικές θέσεις που ακούγονται στο σπίτι. Τελευταίως είναι πιο «πολικοποιημένα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλε μου φιλε.
      Εχεις πολυ δικιο στο υστερογραφο σου.
      Συμφωνω απολυτα στη φραση σου αυτη.

      Οντως υπαρχει παρον για τη μικρη της ιστοριας αλλα οχι αυτο που θα ηθελε εκεινη και που θα επρεπε να ειναι για το καθε παιδακι.

      Θα δειξει αλλωστε και η συνεχεια.

      Να εισαι καλα!

      * Είδες;;; Χρησιμοποιω τις συμβουλες των φιλων μου! :)

      Διαγραφή
  13. Τα βιωνουμε καθημερινα αυτα. Οι γονεις δουλευουν μεχρι αργα τα παιδια στην καλυτερη περιπτωση τα μεγαλωνει η γιαγια. Δυστυχως καποιες φορες δεν ειναι επιλογη των γονιων να δουλευουν μεχρι αργα κ να χανουν τις καλυτερες στιγμες των παιδιων τους. Περιμενω κ την συνεχεια! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα νεα μου φιλη!
      Ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο.
      Η συνεχεια θα ερθει αμεσα,
      Να εισαι καλα γλυκια μου!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  14. Όμορφα δημιουργείς
    και μας αφήνεις πάντα
    σε αγωνία!!

    φιλί και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου Ελενη!
      ευχαριστω πολυ για ολα!
      μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  15. "Εκφράσου" , μάτια μου, και συνέχισε!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!
    Έχεις καρδούλα από ροζ και σύννεφο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου φιλη!
      καλη εβδομαδα να εχουμε!
      ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για ολα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  16. Τώρα κατάφερα και διάβασα Κικίτσα μου το πρώτο μέρος!
    Θα έρθω αύριο για το δεύτερο!
    Φιλιά πολλά!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα γλυκια μου Αριστεα!
      Ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      Να εισαι καλα ματακια ομορφα!
      Καλη εβδομαδα να εχουμε!
      Μακιαααα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να