Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. (ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ).

Καλημέρα στην όμορφη και βροχερολιακαδιαστή μπλοκογειτονιά μου! Εύχομαι να μου είστε όλοι καλα!

Σήμερα δημοσιευώ το πέμπτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας (και κάπου εδώ ακούγεται το "Επιτέλους" χαχαχα) και ευχομαι να σας αρεσει και να ειστε σύμφωνοι με αυτό! Θα μου άρεσε να μου αναφέρετε και το τρόπο που είχατε σκεφτεί πως θα δινόταν ο επιλογος ή ποιός θα θελατε εσεις να  είναι, να δουμε ετσι ποσο συγκλινουν - αποκλίνουν οι απόψεις μας και προς τα πού κατευθύνθηκε το μυαλό του καθενός.

Για να είμαι ειλικρινής σκέφτηκα το σημερινό μέρος να το δημοσίευα εχθές μαζί με το τέταρτο γιατί  σταμάτησα στο σημείο που θα βλέπαμε την ανάγνωση της έκθεσης και θεώρησα πως καλό θα ήταν να είναι όλο μαζί και να διαβαστει ενιαία, όμως για δύο λόγους αποφάσισα να το "σπάσω" σε δύο μέρη και νομίζω πως ήταν σωστό αυτό. 

Ο πρώτος λόγος αφορά  το ότι πολλοί καλοι φίλοι με έχετε συμβουλέψει να προσέχω τον "όγκο" των κειμένων μου και εγώ εχθες στην προεπισκόπηση είδα ένα μεγαλο κείμενο που μπούχτισε το μάτι μου και δεύτερον γιατι  στην έκθεση της μικρής προσπάθησα να εισχωρήσω οτι θεωρω εγώ πιο σημαντικο για ένα καλύτερο αύριο και ήθελα να διαβαστεί ας πούμε κάπως πιο ευχάριστα και ξεκούραστα.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω πως για το πρώτο μέρος της ιστορίας πατάτε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/blog-post_15.html


και για το τέταρτο εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

Πάμε τώρα και για τον επίλογο. :)


ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. (ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ).


            
                « Το καλύτερο αύριο στη ζωή των ανθρώπων θα είναι η ημέρα εκείνη που θα ξημερώσει και παντού στην υφήλιο θα κυριαρχεί το συναίσθημα της αγάπης.
               Η αγάπη είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην απόλυτη ευτυχία.
            Έχω ανάγκη να περνάω περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ και νομίζω πως την ίδια ανάγκη έχουν και αυτοί μαζί μου. Ενώ αυτή η πρόταση ακούγεται τοσο εύκολη στα δικά μου αυτιά ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη και αυτό γιατί κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, κάνοντάς μας να υπακούμε θέλοντας η μή στα δικά τους «θέλω» και στα δικά τους «πρέπει» που υποτίθεται πως γίνονται για το καλό όλων μας.
            Κι εγώ τώρα αναρωτιέμαι:
 «Αν όντως κυριαρχούσε η αγάπη στην εποχή μας, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τη «δύναμη» και τα «μέσα» για να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, δε θα το διαμόρφωναν μόνο και μόνο επειδή θα μας αγαπούσαν και θα ήθελαν το καλό μας;
            Μήπως αν οι «μεγάλοι» έβλεπαν έστω και για λίγο με τα μάτια των «μικρών» θα μπορούσαν να διακρίνουν πόσο εύκολη είναι η αλλαγή για ένα καλύτερο αύριο;
            Νομίζω πως αυτό μου το ερώτημα είναι η λύση για ένα καλύτερο αύριο.
            Αν οι «μεγάλοι» έβλεπαν με τα μάτια των «μικρών» θα ήξεραν πως το καλύτερο αύριο είναι αυτό που θα ξεχειλίζει από αγάπη και ευτυχία μέσα από τα μάτια και το βλέμμα όλων μας.
            Αν κάποιος «μεγάλος» έβλεπε μέσα από τα δικά μου μάτια θα μου χάριζε περισσότερες ώρες με τους γονείς μου και θα με έκανε πλήρως ανέμελη και ευτυχισμένη. Και σίγουρα δεν είμαι η μόνη που νοιώθει έτσι. Ειμαι σίγουρη πως πολλά παιδάκια έχουν ως καλύτερο αύριο αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου σήμερα.
            Αν λοιπόν κάποιος από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις του δικού μας μέλλοντος απαγόρευαν στους γονείς μας να δουλεύουν τόσες πολλές ώρες θα μας πρόσφεραν τόσο απλά και ανώδυνα αυτό που ονειρευόμαστε.
            Κι όμως κανένας από αυτούς δε το κάνει, αντίθετα μάλιστα πολλές φορές τουε εξαναγκάζουν να δουλεύουν ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα αντί να κάνουν καλύτερο το αύριό μας να το χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο.
            Αν λοιπόν λειτουργούσαν με βαση το συναίσθημα της αγάπης θα καταλάβαιναν το πόσο κακό μας κάνουν και θα το διόρθωναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.
            Τελικά το καλύτερο αύριο είναι το αύριο που καθρεπτίζεται στα μάτια όλων των παιδιών του κόσμου, γιατί είναι τα μόνα που ξέρουν να κοιτάζουν αληθινά, γνήσια, αθώα και μοναδικά.
            Είμαστε τα μόνα που μπορούμε να δούμε πέρα από συμφέρον, πέρα από κέρδη, πέρα από ψέματα και πέρα απ’ ότι μπορεί να «μολύνει» τη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Γιατί είμαστε τα μόνα που μπορούμε ακόμη να αγαπάμε οτιδήποτε υπάρχει πάνω στη γη που κατοικούμε!
            Αν κάποιος από όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως μπορούν να μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο, αφήσουν για μια φορά στην άκρη τα «γυαλιά» τους και κοιτάξουν με τα μάτια της παιδικής τους ψυχής, γιατί αυτή υπάρχει σε όλους για να τους θυμίζει πως κάποτε ήταν και αυτοί παιδιά, τότε και μονάχα τότε θα μπορέσει να δει πόσο εύκολη είναι η λύση για ένα καλύτερο αύριο.
            Το καλύτερο αύριο για όλους είμαστε εμείς τα παιδια! Είναι όλα όσα πρέπει να έχουν υλοποιήσει για να βελτιώσουν τη ζωή μας! Είναι όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μη νιώσουν τα επόμενα παιδιά όπως νιώθω εγώ σήμερα. Όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μη νιώσει κανένα παιδί αύριο όπως νιώθουν πολλοί συμμαθητές μου σήμερα που βλέπουν τους γονείς τους να μη μπορούν να τους προσφέρουν όλα όσα επιθυμούν. Είναι όλα όσα οφείλουν να κάνουν αυτοί που μπορούν για να μας χαρίσουν αιώνιο χαμόγελο στα χείλη! Είναι όλα όσα ονειρεύεται το κάθε παιδί.
Γιατί αυτό είναι το μέλλον της κάθε χώρας. Τα παιδιά της! Η κάθε χώρα χωρίς τα παιδιά της είναι ένα «τίποτα» και αυτό γιατί χώρα χωρίς παιδιά δε θα υπάρξει ποτέ!
               Μια χώρα χωρίς παιδιά θα είναι μια έρημος δίχως όαση! Κανένας δε θα  μπορεί πια να επιζήσει μέσα της
Για το καλό όλων μας λοιπόν, ας αφήσουμε την αγάπη να κυριαρχήσει στην υφήλιο και ας ονειρευτούμε όλοι μαζι με μάτια ανοιχτά το αύριο που με τοσο πάθος επιζητούμε.
          Το καλυτερο αύριο θα έρθει εάν του το επιτρέψουμε και για να γίνει αυτό πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε με όλη μας τη ψυχή!»

            - Μπράβο Μαριτίνα! Πολύ όμορφη και αληθινή η έκθεσή σου. Αποφάνθηκε εμφανώς προβληματισμένη και συγκινημένη η κυρία Ματίνα.
            Η Μαριτίνα καμαρώνοντας για την έκθεσή της κατευθύνθηκε με παιδική υπερηφάνεια προς το θρανίο της και απολάμβανε όλο καμάρι τα χαμόγελα που τις χάρισαν με απίστευτη θέρμη οι συμμαθητές της.      



____________   ΤΕΛΟΣ _______________


Αυτό ήταν το ολοκληρωμένο πλέον διήγημα φίλοι μου! Εύχομαι να σας αρέσει και να το απολαύσατε όσο εγώ!

Για να είμαι ειλικρινής, δε θεωρώ κάτι "σπουδαίο" το συγκεκριμένο μου έργο αλλά μόνο και μόνο για την έκθεση στο τέλος και τα μυνήματα που επιδίωξα να περάσω απο εκεί θαρρώ πως άξιζε να το μοιραστώ μαζί σας και να επεξεργαστώ τις προτάσεις και τα σχόλιά σας.
Προσωπικά ότι μου λέει ο καθένας το φιλτράρω καλά μέσα μου, ίσως να μη το κάνω εμφανές αλλά πάντα υπάρχει μέσα στο νου μου και νοιωθω πως με βοηθά  γενικότερα, δηλαδή σε συζητήσεις, σε απόψεις, σε πράγματα που θα γράψω στο μέλλον και γενικά θεωρώ πως με βοηθά ακόμη και όταν δε το καταλαβαίνω, θέλω να το επισημάνω αυτό γιατί είναι η αλήθεια και έχω την ανάγκη να την εκφράζω!

Ξέρετε, αυτό μου με βάζει σε έντονες σκέψεις ειναι πως εγω έγραψα αυτό το διήγημα το 2011 και σήμερα τέλη του 2013, όπως το χαρακτηρίσατε και εσείς ειναι πιο επίκαιρο απο ποτέ....
Θα έπρεπε;;; Όχι βέβαια δε θα έπρεπε και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετά!
Ας ελπίσω το 2014 να δω κάτι απο το μέλλον που οραματίστηκα μέσω της έκθεσης της μικρής Μαριτίνας....
Δυσκολο... αλλά μου αρκεί η ελπίδα του οτι μπορεί και να γίνει κάτι καλό....

Λοιπόν σας αφήνω ευχόμενη μια όμορφη μέρα σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το "ταξίδι" που κάναμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο που πολλοί θαρρώ πως ποθουμε!

Να ειστε πάντα καλά! Φιλιά πολλα σε ολους!

Σχόλια

  1. Εισχώρησες στη ψυχή μου με το γραπτό σου! Μόνο η αγάπη είναι το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα της ευτυχίας όλου του κόσμου! Να'σαι καλά για το όμορφο αυτό ταξίδι που μας πήγες... Περιμένουμε το επόμενο και που ξέρεις? Ίσως το καλύτερο αύριο να μην είναι άπιαστο όνειρο τελικά! Θέλω να περιμένω όμορφα πράγματα να'ρθουν και πιστεύω σ'αυτά! Πολλά φιλιά κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλη μου φίλη και σ ευχαριστώ μέσα απο τη καρδιά μου για τα καλά σου λόγια!
      Ευχαριστώ που ήσουνα μαζί μου σε αυτό το "ταξίδι" και που διείσδυσες βαθιά σε οσα ηθελα να πω!
      Κραταψ φυλαχτο στη καρδια μου τα τελευταια λογια του σχολιου σου, αυτη την αισιοδοξια αν θες που με κανει να χαμογελω γλυκα!
      Να εισαι καλα κουκλιτσα μου!
      Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. καλημερα γλυκεια μου εκφραση. κατα πρωτον θελω να σου απλα οτι προσωπικα τωρα που μεγαλωσα αρκετα μου αρεση πολυ το διαβασμα και δεν με πειραζει οσα κατεβατα και αν ειναι το γραπτο φτανει να εχει ουσια οπως το δικο σου.κατα δευτερον θελω να σου πω οτι ειμαι μητερα ενος κοριτσιου 12 και κατι χρονων στην πρωτη γυμνασιου και εχει ακριβως τα ιδια ερωτηματα και σκεψεις του κοριτσιου της ιστοριας σου.ο επιλογος ειναι τελειος ετσι καπως τον φανταζομουνα με την κορη μου γιατι διαβασε και εκεινη την ιστορια σου.σε φιλω γλυκα και τωρα ποια εχω πολλες απαιτησεις απο σεναχα!χα!χα!περιμενω με αγωνια τα γραπτα σουκαι γρηγορα ετσιχα!χα! μη μας αφησεις χωρις ιστοριες τωρα που καλομαθαμε!!!!!!!!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκο μου Σοφακι!
      Ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια εσενα και τη γλυκια σου κορη! Να της δωσεις σε παρακαλω ενα μεγαλο φιλι εκ μερους μου!
      Χαιρομαι τοσο πολυ που σας αρεσε και που το βρηκατε αληθοφανες!
      Μου αρεσει να εχουν απαιτησεις απο μενα οποτε καλο ηταν αυτο που μου ειπες. χαρα μου! χιχιχι
      εννοειτε πως θα συνεχισω να ταξιδευω μαζι σας με αλλες ιστοριες. εφοσον ειστε δεκτικοι ειναι δυνατον να κανω πισω; χαχαχα
      ευχαριστω και παλι για ολα αγαπημενο μου Σοφακι! να εισαι καλα! φιλακιαααα

      Διαγραφή
  3. Εύχομαι Κική μου να γίνει πραγματικότητα αυτό που εύχεται η Μαριτίνα στην έκθεσή της!!
    Και να μην είναι επίκαιρο το κείμενό σου το 2014.
    Νομίζω ότι έκανες την καλύτερη ευχή για την νέα χρονιά που θα έρθει.
    Σου στέλνω τα φιλιά μου!!!
    Με συγκίνησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενη μου Έλενα!
      Ευχαριστώ τοσο πολυ για τα καλα σου λογια μα και για την ζεστη ευχη σου!
      Μακαρι θα πω και σκεφτομαι θετικα για το καλυτερο αυριο ολων μας!
      Ευχαριστω για ολα!
      Κ εσυ με συγκινησες καλη μου!
      Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο και αισιόδοξο το βρίσκω και το 5ο μέρος! Το διάβασα τόσο "άνετα" και καθόλου κουραστικά! Τολμώ να πω πως συγκινήθηκα κι όλας!
    Δεν έχω να προσθέσω ή ν' αλλάξω το φινάλε! Έδωσες (και πήραμε) τα μηνύματα που έπρεπε και που μπορέι να μην είχαμε καν περάσει απ' το μυαλό!
    Τέλος, να σου πω για εμένα προσωπικά πως "γουστάρω" τα κατεβατά κείμενα (και τα δικά μου τέτοια είναι! Αυτός είναι ο τρόπος γραφής μας!) Γιατί, πάντα λέω το εξής: Αν δεν μπορείς να διαβάσεις ένα κατεβατό κείμενο-ανάρτηση, σημαίνει πως μάλλον δεν μπορείε -εύκολα- να διαβάσεις ένα -ολόληρο- βιβλίο, έστω και με διαλείμματα!
    Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Μαράκι μου και σε ευχαριστώ πολύ για όλα τα καλά σου λόγια! Θέλω να ξέρεις πως χαίρομαι ιδιαίτερα που προέρχονται απο εσένα μιας και ξέρω πως κ εσυ γραφεις και μαλιστα πολύ καλά και άκρως ρεαλιστικά θα πω!

      Σχετικά με τα μεγάλα κείμενα έχω την ίδια οπτική γωνία με εσένα αλλά οσον αφορά το διαδίκτυο ειναι κουραστικο να διαβαζει καποιος μεσω υπολογιστη γιατι οσο να ειναι κουραζονται τα ματια και ιδιως αν ο αλλος δεν ειναι πολυ νεαρος. το καταλαβαινω απολυτα αθυτο και το βλεπω να γινεται και με εμενα, ομως αν δω ενα μεγαλο κειμενο που θελω να διαβασω αλλα νοιωθω κουρασμενη, θα το αποθηκευσω και θα το διαβασω αλλη στιγμη. αυτο ειναι καλο νομιζω για ολους! :)

      ευχαριστω και παλι για ολα κοριτσαρα μου!
      να εισαι καλα!
      φιλακιααααα

      Διαγραφή
  5. Φτασαμε στο τελος του διηγηματος αλλα στην αρχη του δικου μας καλυτερου αυριο! Αραγε θα τα καταφερουμε η για μια ακομη φορα θα υπερισχυουν τα πρεπει κ τα θελω αλλων; Προσπαθω να ειμαι αισιοδοξη αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα δεν αφηνει κ πολλα περιθωρια! Ας ελπισουμε λοιπον για ενα καλυτερο αυριο με περισσοτερη αγαπη, με περισσοτερο χρονο με τα παιδια μας κ την οικογενεια μας, με τους φιλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλη μου φιλη!
      Εχεις δικιο να αναρωτιεσε οσα εξεφρασες, κι εγω αλλωστε το ιδιο κανω, ομως προσπαθω να ειναι αισιοδοξη! Νομιζω πως ειναι καλο αυτο, το να διογκωνεις ενα προβλημα ειναι ηδη κατι αρνητικο, ας βαλουμε λοιπον στη ζωη μας θετικα συναισθημαατα! :)

      φιλακια πολλα και ευχαριστω πολυ που παντα εισαι εδω για μενα! μακιααα <3

      Διαγραφή
  6. οι μεγάλη ονειρεύονται ένα μέλλον πολύπλοκο. οι απαιτήσεις τους πολλαπλές.
    τα παιδιά ένα όνειρο έχουν. ένα το οποίο είναι το πολυτιμότερο όλων: αυτό που τόσο όμορφα δια στόματος Μαριτίνας μας παρέθεσες.

    τρυφερό μου μικρό, μακάρι η αγάπη τον κόσμο τούτο με τη φλόγα της να ζεστάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκφραστικη μου Βικυ!
      συμφωνω πολυ σε οσα ειπες!
      μακαρι να μας ζεστανει αυτη η φλογα!
      ολοι το εχουμε αναγκη αλλωστε.

      ευχαριστω για ολα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  7. Κι υπάρχουν και χειρότερα. Οι "μεγάλοι" (μούτρα για τέτοιον τίτλο!) οδηγούν πολλούς γονείς, ναι μεν κοντά στα παιδιά τους, αλλά αυτό αυτόματα σημαίνει πως είναι στο σπίτι μαζί τους, λόγω ανεργίας..... Διδακτικό και πικρό παραμύθι γεμάτο οδυνηρές αλήθειες.... Γλυκό φιλάκι Κικάκι μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα γλυκια μου αδυναμια!
      ευχαριστω για ολα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  8. Ενδιαφέρον κι αγάπη. Τίποτε άλλο. Αυτά αρκούν.
    Πολύ όμορφο και το τελευταίο σου μέρος, Κική μου.
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω παρα πολυ κοπελιτσα μου!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  9. Θα κάνω την δασκάλα και θα βαθμολογήσω την έκθεσή σου με άριστα 10'.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοο δεκα με τονο;;; χαχαχα
      πολυ γενναιοδωρη σε βρισκω!
      θα ησουνα πολυ καλη δασκαλα!
      ολα τα παιδια θα σε λατρευαν με τετοιους βαθμους! χιχι

      ευχαριστω πολυ αγαπη μου! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. Διάβασα σήμερα το τρίτο και το τέταρτο μέρος
    και ομολογώ πως δεν με κούρασαν καθόλου
    Έρεε ο λόγος σου κι ήταν συναρπαστικός
    Θα επέλεγα το ίδιο φινάλε
    Συνέχισε να μας ταξιδεύεις!!!

    Πολλά φιλιά κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλη μου φιλη!
      ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  11. Αριστούργημα Κικούλα μου και το 5ο μέρος αλλά και όλο το κέιμενο βέβαια!
    Μακάρι να κυριαρχήσει η αγάπη και κάθε Μαριτίνα να γευτεί τη ευτυχία και να νοιώσει τη λύτρωση στις ανάγκες της! Μπράβο σου γλυκιά μου!
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο βράδυ! Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα γλυκια μου Κατερινα!
      ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για το σχολιο σου.
      ενταξει αριστουργημα δε θεωρω πως ειναι αλλα σ ευχαριστω πολυ που το θεωρησες. τιμη μου να προερχεται απο εσενα που γραφεις και εκφραζεσαι καταπληκτικα!
      ευχαριστω για ολα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή

  12. Πιο επίκαιρο από ποτέ το θέμα της έκθεσης και τα μηνύματά της Κική μου αν και τώρα πολλά παιδιά έχουν τους γονείς τους κοντά και μάλλον η ευτυχία σταματά σ αυτό μια και οι πιο πολλοί έχουν χάσει την δουλειά τους.
    Με πολύ συναίσθημα γραμμένη η έκθεση και ένα παιδί λειτουργεί σίγουρα με το συναίσθημα ενώ η αληθινή ζωή λειτουργεί με εντελώς αντίθετους κανόνες.... ζούγκλας θα έλεγα για την σημερινή ειδικά εποχή.
    Συνέχισε να γράφεις αγαπημένο μου
    γράφε και σβήνε, γράφε και σβήνε ...

    Σε φιλώ και εύχομαι και τα δικά σου όνειρα κι ευχές να βγουν πέρα για πέρα αληθινά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα γλυκο μου Λεβινακι!
      σ ευχαριστω πολυ για ολα! για ολα ομως!

      να εισαι παντα καλα και να μας χαριζεις απλοχερα το ταλεντο σου! :)

      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. Και εμένα μου άρεσε πολύ και δεν έχω πολλά να προσθέσω. Η αγάπη, όπως την δίδαξε μέσα από τα λόγια του ο Χριστός είναι και για μένα η λύση για ένα καλύτερο αύριο (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, άλλο τα λόγια το Χριστού, άλλο το τι κάνουν ορισμένοι παπάδες).

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο καλε μου φιλε για το διαχωρισμο που εκανες.. πολυ σωστη η τοποθετηση σου!

      ευχαριστω πολυ για ολα!
      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  14. Τι καλύτερο για τέλος να σου προτείνω εγώ Εκφρασούλα μου Κική?τα είπες όλα!!έστειλες τα μηνύματά σου για το ΄΄καλύτερο αύριο''που η ίδια η Μαριτίνα οραματίζεται με την έκθεσή της!!αγάπη και ειρήνη στον κόσμο!!τα πολυτιμότερα αγαθά!!συνέχισε να γράφεις ιστορίες με κοινωνικά μηνύματα!!και να θέτεις προβληματισμούς!!είναι κάτι που σου πάει απίστευτα στη γραφή σου!εξαιρετικό απο την αρχή μέχρι το τέλος!φιλάκια και την αγάπη μου σου στέλνω Εκφρασούλα μου!!!καλό σου βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιτουλα μου ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!
      Να εισαι καλα!
      Σ ευχαριστω για ολα και εννοειτε πως ανταποδιδω τα καλα σου λογια και τις θετικες ευχες σου!
      Φιλακια πολλα γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  15. Τα παιδια Κικη μου εχεις δικιο , αν ακολουθουσαμε το ενστικτο τους ο κοσμος θα ηταν σωστος, μπραβο φιλεναδα που εγραψες ενα τοσο ωραι κειμενο που σε συνεχειες -εμενα μου αρεσε που ηταν σε 5 μερη- μας κρατησε παρεα, φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που σου αρεσαν οι συνεχειες φιλη μου!
      η αληθειαειναι πως προβληματιζομουν μηπως σας κουρασω η σας κανω να βαρεθειτε. χαιριομαι που ολα π[ηγαν καλα και δε συνεβη κατι απο τα ανω δυο. χιχιχ

      ευχαριστω και παλι!
      να εισαι καλα φιλη!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  16. Μεγάλες αλήθειες Κική μου!
    Έχε το νου σου στο παιδί , λέει το άσμα
    γιατί αν σωθεί το παιδί, υπάρχει ελπίδα!

    Τα φιλιά μου!
    Και ξέρεις... περιμένω την επόμενη τώρα! Ιστορία βέβαια!
    Οι συνέχειες έχουν ενδιαφέρον πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ομορφο το σχολιο σου Αριστεα μου!
      ευχαριστω παρα πολυ!

      χαιρομαι που θελεις κ αλλες ιστοριες.
      θα ερθουν κι αλλες αμεσα! χιχι
      φιλακια πολλα ομορφη! <3

      Διαγραφή
  17. Κική μου , πολύ όμορφη η ιστορία σου και πολύ ΕΠΙΚΑΙΡΗ !!!!!!!
    Διάβασα όλα τα μέρη μαζί και δεν είχα αγωνία !!!!!
    Περιμένουμε το επόμενο !!!!
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιά γλυκιά καλημέρα κι απο'μένα!
    Προσωπικά το χάρηκα πολύ το διηγημά σου, σκέψου μόνο πως με πήρε ο ύπνος χθες το βράδυ διαβαζοντάς το και μάλιστα ολόκληρο από το κινητό, με αφημένο στην οθόνη του και μισογραμμένο το σχόλιο που ήθελα να σου αφήσω.
    Σε ευχαριστώ λοιπόν για την τόσο καλή συντροφιά που μου κράτησες χθες το βράδυ, εγώ είχα την τύχη να το διαβάσω με την μία ολόκληρο το κειμενό σου κι ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις και να μας εκπλήσσεις συνεχώς!
    Όσο αφορά την ερωτησή σου προς όλους μας, δεν θα έβαζα άλλο τέλος, το ίδιο ακριβώς θα άφηνα, είναι τόσο ωραία τοποθετημένες οι σκέψεις σου και τα μηνύματα που αποφάσισες να μας περάσεις, πλεγμένες μαζί καλές κι άσχημες (ή κι άτυχες) στιγμές να συνθέτουν μιά τόσο όμορφη ιστορία που καταλήγει σε ένα ακόμα πιο όμορφο κι αισιόδοξο τέλος.
    Τα φιλιά μου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου φιλη σ ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για ολα οσα μου ειπες στο σχολιο σου!
      τιμη μου και χαρα μου να τα ακουω απο εναν τοσο υπεροχο και ταλαντουχο ανθρωπο οπως ξερω πολυ καλα πως εισαι!
      ευχαριστω για ολα!
      να εισαι παντα καλα!
      και να μας ταξιδευεις κ εσυ με οσα γραφεις!
      εισαι υπεροχη!
      ευχαριστω για ολα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  19. Σε θαυμάζω μόνο αυτό έχω να πω ,ας είχα ελάχιστη από την δύναμη σου .Πέρνα από το blog μου να πάρεις ένα μικρό βραβείο ..σε ευχαριστώ ...για όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινακι μου εισαι ενας υπεροχος, δυναμικος ανθρωπος και εγω σε θαυμαζω παρα μα παρα πολυ!
      Περασα απο το σπιτι σου και σου αφησα κ εκει το μυνημα μου!
      Να εισαι παντα καλα!
      Ευχαριστω για ολα!
      Καλο βραδυ να εχεις γλυκια μου! <3

      Διαγραφή
  20. Πολύ όμορφο το τελευταίο μέρος του κειμένου σου, όπως και όλο το κείμενο στο σύνολό του! Δε θα άλλαζα τίποτε... έχει δίκιο το παιδί (ως η ηρωίδα της ιστορίας σου), αλλά και εσύ (ως συγγραφέας): τα παιδιά είναι το μέλλον...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου φιλη!
      ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!
      να εισαι καλα!
      ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  21. Διάβασα τώρα τα τρία τελευταία μέρη της εξαιρετικά τρυφερής και όμορφης ιστορίας. Δεν χρειάστηκες τίποτα παρά μόνο συναισθήματα για να την γράψεις. Και μάλιστα το σημαντικότερο ίσως συναίσθημα, την αγάπη. Δεν είμαι θρήσκος αλλά το "αγαπάτε αλλήλους" που ελέχθη πριν 2000 χρόνια ίσως να είναι προφανώς η βάση για ένα καλύτερο σήμερα και ο σπόρος για ένα καλύτερο αύριο. Πόσο όμορφα έκλεισες την "έκθεση". Μακάρι πραγματικά να διαβαζότανε αυτό το κείμενο από κείνους που λαμβάνουν αποφάσεις αλλά γι αυτούς δυστυχώς θα είναι απλώς μια λέξη ίσως άχρηστη. Τώρα που εγώ είμαι παππούς μπορώ να βλέπω στα παιδιά στων οποίων την ψυχή δεν έχει στάξει ακόμη το δηλητήριο της λογικής και της "ψευδοηθικής" πως τα ματάκια τους σε κοιτούν με άδολη αγάπη την ώρα που τα φιλάς πριν πάνε για ύπνο. Έγραψες κορίτσι μου ένα θαυμάσιο κείμενο που το αγάπησα διαβάζοντάς το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλε μου φιλε!
      Ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για τα καλα σου λογια!
      Ειλικρινα νοιωθω μεγαλη τιμη που προερχονται απο εσενα και χαιρομαι ιδιαιτερα που αγαπησες την ιστορια μου και ειδες μεσα της ολα οσα επιδιωξα να περασω.
      Θα ηθελα να σου πω πως συγκινηθηκα πολυ στο τελευταιο μερος του σχολιου σου, εκει που αναφερεσαι στα εγγονακια σου με τοσο αγαπη και λατρεια! Ειναι πολυ τυχερα που σε εχουν! Το λεω και το πιστευω βαθια! Να σας ζησουν και να τα χερεσται παντα! :)

      Ευχαριστω για ολα! Να εισαι καλα! Μία ομορφη μερα να σε περιμένει! :)

      Διαγραφή
  22. Μόνο μια ψυχούλα που κρατάει αγνή την παιδική της πλευρά μπορεί να μιλήσει με την τρυφεράδα, την απλότητα και τη μεγαλοσύνη των παιδιών!!!!
    Είθε οι ευχές σου να γίνουν αλήθεια όλων μας!
    Φιλιά, μικρουλίτσικό μου!!!!!Πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου φιλη ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια αλλα και για το οτιθ δηλωνες παρουσα σε καθε μου αναρτηση της ιστοριας. καθε σου σχολιο εσταζε αγαπη και τρυφεροτητα για εμενα! σ ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!

      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα κοπελιτσα μου και ευχομαι μια ομορφη μερα να σε περιμενει! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να