Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(ΤΑ) ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Καλημέρα στην όμορφη και εκφραστική μπλοκογειτονιά μου!

Για σήμερα σας έχω ένα θέμα που προέκυψε μόλις εχθές, με ενόχλησε πολύ και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας για να ακούσω και τις δικές σας απόψεις/εκδοχές και να διαπιστώσω αν όντως έπρεπε να με ενοχλήσει τόσο έντονα όσο με έκανε να αισθανθώ.

Για την ακρίβεια, όπως θα παρατηρήσετε και στο τίτλο αυτής της δημοσίευσης υπάρχει η φράση "Περιθωριακά στοιχεία", την οποία εχθές διαπίστωσα μετα λύπης μου πως την έδωσαν ως προσδιοριστικό χαρακτηρισμό σε ανθρώπινες ψυχές!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε και εσείς τι εννοώ.....

Εχθές βράδυ, καθώς διάβαζα ένα ενημερωτικό έντυπο "έπεσε" η ματιά μου επάνω σε μία είδηση που αφορούσε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο οποίο (και προσέξτε αυτό το σημείο) έβρισκαν καταφύγιο περιθωριακά στοιχεία!!!! 

Αναγραφόταν κατα γράμμα ο άνω απαίσιος για μένα προσδιοριστικός χαρακτηρισμός απο τον "μορφωμένο/μορφωμένη" δημοσιογράφο που καθούμενος/καθούμενη στο ζεστό του γραφειάκι, ετοιμαζε το "φιλέσπλαχνο" θέμα του για τους ανθρώπους του "περιθωρίου", καμία σχέση δηλαδή με τον ίδιο/την ίδια και τους/της οικείους του! (το θέμα δεν ήταν γι αυτούς ακριβώς αλλά για το κτίριο αλλά και πάλι όταν γράφεις για σοβαρό έντυπο, για μένα πάντα, πρέπει να προσέχεις πολύ τί γράφεις και πώς το μεταδίδεις!)

Μονο που αυτοι οι άνθρωποι ζούνε δίπλα μας, ζούνε  κοντά μας, μας επηρεάζουν και μας διαμορφώνουν άμεσα όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε και όταν γράφεις για ένα σοβαρό (υποτίθεται) έντυπο που κατα καιρούς φιλοξενείς στις στήλες σου αστεγους και ζητιάνους πρέπει πάνω απ' όλα να μάθεις να γράφεις σαν άνθρωπος και όχι σαν επάγγελμα σκέτο!!!

Ειλικρινά διαβάζοντας την άνω φράση αισθάνθηκα θυμό μέσα μου και δυσάρεστη έκπληξη που κάποιος άνθρωπος σκέφτηκε να χαρακτηρίσει έτσι ανθρώπους και μάλιστα σε ένα μέσο που κανονικά θα έπρεπε να βοηθάει και όχι να "πουλάει" ανθρώπους.

Στην αρχή λέω δε μπορεί, κάτι άλλο θα εννοούνε και διαβάζοντας όλη τη σχετική είδηση διαπίστωσα μετα λύπης μου πως όντως αναφέρονται σε ανθρώπους που αργότερα χαρακτήρισαν λαθρεπισκέπτες, ένας απο τους ήπιους χαρακτηρισμούς θα έλεγα που κατα τη γνώμη μου θα μπορούσαν να αναφερουν αυτό και μόνο!

Αλλά βέβαια σου λέει ο "καλος δημοσιογράφος" που χειρίζεται άψογα "το γραπτό λόγο των μέσων!!" ας μη τους ονομάσω περιθωριακούς ανθρώπους (γιατί είναι άσχημος χαρακτηρισμός), ας τους ονομάσω περιθωριακά στοιχεία για να ακούγετε πιο ήπιο (άκουσον άκουσον) δηλαδη και έτσι έκανε την άριστη δουλίτσα του πράξη!

Και λέω τώρα εγώ με το φτωχό ταπεινό μου μυαλό! Δε θέλεις να γράψεις στο άρθρο σου πως εκεί κοιμούνται άστεγοι γιατί οι άστεγοι δεν είναι εξαρτημένοι άνθρωποι και θέλεις να κάνεις εμφανή αυτό το διαχωρισμό, πές λοιπόν πως εκεί βρίσκουν καταφύγιο εξαρτημένοι άνθρωποι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας ή άνθρωποι που έχουν χάσει το δρόμο τους και άλλα τόσα προσδιοριστικά επίθετα που υπάρχουν και δε μπορώ να σκεφτώ τώρα, αλλά να τους αποδίδεις τον χαρακτηρισμό περιθωριακά στοιχεία (προσέξτε το άρθρο (τα) που τα συνοδευει) είναι απαίσιο! Απαίσιο όμως!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στον βαρύ για μένα χαρακτηρισμό και όχι στην είδηση που δεν υπάρχει και λόγος να αναλύσω και φυσικά δεν αναφέρομαι στο ποσο αθώο ή επικίνδυνο είναι να βρίσκουν στέγη αυτοί οι άνθρωποι σε εγκαταλελειμμένα κτίρια  και πως αυτό επηρεάζει άλλους ανθρώπους γιατί αυτό είναι μεγάλο θέμα και επιδέχεται άλλου είδους ανάλυση, αλλά αναφέρομαι μόνο στον χαρακτηρισμό αυτό που κάποιος άνθρωπος επέλεξε να δώσει σε ανθρώπους σε ένα έντυπο που έχει αρκετούς θα έλεγα αποδέκτες!

Δε θα επεκταθώ περεταίρω γιατί μοιράστηκα μαζί σας τις απόψεις και μέσω αυτών διοχέτευσα το θυμό μου, όμως θα κλείσω αυτή τη δημοσίευση με κάτι που πιστεύω βαθιά:

" Οι άνθρωποι του περιθωρίου δεν είναι αυτοί που εσύ (εγώ - εσύ - ο άλλος - αυτοί) για κάποιο λόγο τους κατέταξες σε αυτή τη κατηγορία, σίγουρα όμως είναι αυτοί που παντού προσπαθούν να τους δουν και να τους το κραυγάσουν! Το να βλέπεις παντού γύρω σου ανθρώπους του περιθωρίου ίσως να σε κάνει και εσένα κομμάτι τους!!

Λένε πως όταν παράγεις αγάπη, λαβαίνεις αγάπη!  
Λένε πως όταν παράγεις αγαθοεργία, λαβαίνεις αγαθοεργία!
Λένε πως όταν παράγεις ζήλια, λαβαίνεις ζήλια!
Λένε πως όταν παράγεις φθόνο, λαβαίνεις φθόνο! 
Λένε πως όταν χαρακτηρίζεις με άσχημο τρόπο ανθρώπους γίνεσαι αυτομάτως σαν αυτούς, σαν αυτο το προσδιοριστικό επίθετο που προσπάθησες να προσδόσεις σε κάποιους άλλους, σε συνανθρώπους σου δηλαδή!

Δε θέλω να πιστέψω πως σκέφτηκαν καλά όταν έδωσαν τον άνω χαρακτηρισμό σε ανθρώπους αλλά θέλω να πιστέψω πως την επόμενη φορά δε θα κάνουν το ίδιο λάθος! Γιατι για εμένα ήταν και θα είναι για πάντα λάθος! "

Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μου τις απόψεις σας ή ότι άλλο επιθυμείτε!

Να είστε πάντα καλά!

Όμορφη Παρασκευή να έχετε φίλοι μου και συγνώμη αν με αυτή την ανάρτηση σας κάνω να θυμώσετε όπως αισθάνθηκα εγώ αλλά μου ήταν αδύνατο να μη το μοιραστώ μαζί σας!

Φιλάκια πολλά σε όλους!

Σχόλια

  1. τουλάχιστον αναισθησία δείχνει ο δημοσιογράφος και φασισμό!
    δεν μου κάνει εντύπωση στις μέρες που ζούμε.....
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχως καποιοι που λεγονται δημοσιογραφοι ετσι εκφραζονται, δεν ρωτησαν ομως καποια απο αυτες τις πληγωμενες ψυχες ποια κακια συγκιρια τους εφερε σε αυτο το αδιεξοδο!!! σε φιλω αγαπημενη μου φιλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικιο Σοφακι μου!
      παντου γινεται αυτο!οι περισσοτεροι αυθαιρετως κρινουν και κατακρινουν χωρις να απορησουν το γιατι...
      η κριση απο τη σκεψη ανεκαθεν ηταν ευκολη...


      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Οτιδήποτε δεν μπαίνει στους κανόνες μας, δεν υπακούει στις διαταγές, δεν χωράει στα καλούπια μας του βάζουμε την ταμπέλα του παραβατικού, του περιθωριακού, του ανισσόροπου....
    Ενώ όλοι οι υπόλοιποι!
    Κολυμπάμε στην τιμιότητα, στο σωστό, στην αλήθεια, στην αγάπη !!!
    Έλα μην τρελαθούμε εντελώς ..... που τα πισώπλατα μαχαιρόματα, οι ενδείξεις μίσους, η απαξίωση βασιλεύει ανάμεσά μας και όπως η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της έτσι κι εμείς δεν κοιτάμε τα χάλια μας και την κατάντια που φέραμε αυτόν τον έρημο πλανήτη....
    Δεν υπάρχουν περιθώρια, αυτά είναι μόνο στις σελίδες των βιβλίων για να σημειώνουμε.... μόνο άνθρωποι υπάρχουν.

    Τα φιλιά μου Κική μου
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου Λεβινα ποσο μα ποσο ευστοχο ηταν το σχολιο σου! λαβη για εκει που απευθυνεται!
      συμφωνω και επικροτω ολα οσα ειπες!!!!
      εισαι μοναδικος ανθρωπος! καλα το λεω εγω!

      φιλακια πολλα φιλη μου!
      καλο σκ να εχεις κ εσυ!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  4. "Περιθωριακά στοιχεία" μπορεί να γίνουμε αύριο όλοι μας.
    Ντρέπομαι για ορισμένους ανεγκέφαλους καρεκλοκένταυρους που στην Ελλάδα του σήμερα έχουν το θράσος και εκφράζονται έτσι.
    Πολύ καλά έκανες και έθιξες το θέμα Κική μου γιατί κάτι τυπάκια σαν και του λόγου του/της πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους.
    Όμορφη Παρασκευή σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα Μιραντουλα μου!
      μα καρεκλοκενταυρους;;;;
      χαχαχαχα! τι τελειος χαρακτηρισμος!
      τους ταιριαζει γαντι!
      εννοειτε πως συμφωνω απολυτα σε οσα ορθα ανελυσες!

      ομορφη μερα και σε σενα φιλη μου! να εισαι καλα! μακιαααα

      Διαγραφή
  5. Με ενοχλεί που ό,τι είναι διαφορετικό από εμάς το υποτιμούν μερικοί. Θα μπορούσε πράγματι να δώσει έναν πολύ πιο ήπιο χαρακτηρισμό, γιατί ο συγκεκριμένος ήταν σκληρός...
    Τέλος πάντων, έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι! Αυτή είναι η ουσία.....
    Φιλάκια πολλά Κική μου! Καλό απόγευμα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλσηπερα τρυφερο μου αγγελουδι!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      εχουμε ξεχασει να ειμαστε ανθρωποι!
      αυτο τα λεει ολα!

      καλο βραδυ να εχεις γλυκια μου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τη Μιράντα:
    Υπάρχει το ενδεχόμενο, όλοι μας αύριο να γίνουμε άνθρωποι του περιθωρίου...
    =====Και εκτός αυτού, έχω διαπιστώσει πως πολλοί δημοσιογράφοι ΔΕΝ ξέρουν να χειρίζονται σωστά τη γλώσσα... Απλά, βρήκα την ευκαιρία να το πω!=====
    ;-)
    Καλό μεσημέρι, κοριτσάκι μου!
    Φιλάκιαααααααααα!
    (Μου άρεσε που ανέπτυξες τον προβληματισμό σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα Γιαννα μου!
      ευχαριστω παρα πολυ για την επισκεψη και το σχολιο σου!
      οντως οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι και παρουσιαστες ειναι εντελως αμορφωτοι και κυριως στη ψυχη...

      να εισαι καλα κουκλα μου!
      καλο βραδυ να εχεις!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Ούτε στον άλλο κόσμο(που πάνε κι έρχονται κάθε μέρα), δεν τους αφήνουν σε ησυχία!Αφού δε "μπορούν" να τους βοηθήσουν, ας τους αφήσουν τουλάχιστον να πεθάνουν όπως θέλουν!Με τη δική τους αξιοπρέπεια των ζητιάνων κι όχι αυτή των κλεφτών και λαμογιών!
    Οι δημοσιοκάφροι είναι οι μόνιμα γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, παπαγαλάκια και στυλοβάτες της εξαιρετικής πολιτικής ζωής!
    Πολύ όμορφη η δημοσίευσή σου γι' αυτούς τους υπέροχους "περιθωριακούς"!
    Να 'σαι καλά Κική μου και να περνάς χαρούμενα κι ευτυχισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα καλε μου φιλε!
      ευχαριστω παρα πολυ για την επισκεψη και το ζεστο σου σχολιο!
      να εισαι παντα καλα!
      καλο βραδυ να εχεις!

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς γι' αυτό έχει αποτύχει η κοινωνία μας Κική μου γιατί αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν "στοιχεία".
    Λυπάμαι που το λέω αλλα δεν νομίζω ότι δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό!
    Είναι βαθιά η σαπίλα για να φύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα γλυκο μου Ελενακι!
      μεταξυ μας και εγω φοβαμαι πως αυτη η σαπικα δυσκολα θα καθαρισει!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Δε θα σχολιάσω καν τις αρλούμπες του δημοσιογράφου... απαξιώ!!
    Και συμφωνώ με τη Γιάννα (syros2Js), ελάχιστοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τη σωστή χρήση του γραπτού ή ακόμη και προφορικού λόγου. Συντακτικό, ορθογραφία, ορθή χρήση λέξεων, στοιχειώδης ευγένεια στη χρήση του λόγου... "όλα ευθεία" τα παίρνουν. Ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω συμφωνω μαζι σας φιλη μου!
      οντως ειναι ντροπη....
      τι να πει κανεις...

      καλο σκ να εχεις αγαπη! <3

      Διαγραφή
    2. Όταν κακοποιούν τη γλώσσα, ως φορέα πολιτισμού, παιδείας και κοινωνικής συνοχής, περιμένουμε να μην "κακοποιούν" και τους Ανθρώπους;
      Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

      Διαγραφή
    3. θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου φιλη μου!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα στην ομορφη Μελβουρνη! <3

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα...εγώ πιστεύω όλα ξεκινούν και όλα συμβαίνουν επειδή στις μέρες μας χάθηκε η ομορφιά, η αγάπη, το ενδιαφέρον, να νοιάζεσαι πραγματικά για τον άλλον...χωρίς κακία,πονηριά,συμφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι δελφινακι μου!
      εχεις απολυτο δικιο!
      φιλακια φιλη μου!

      Διαγραφή
  11. Εχουν χασει ειδικα οι δημοσιογραφοι εδω και καιρο την αισθηση του να μιλανε σκεπτομενοι , δεν τους ακους που χρησιμοποιουν και εκφρασεις κλισε , τιποτε δεν θα αλλαξει οσο δεν ειμαστε ολοι ανθρωπινοι και να καταλαβουμε οτι πολλοι ανθρωωποι πια χανουν το εδαφος κατωω απο τα ποδια τους κιαι γινινται αστεγοι και ενω πρεπει να τους προσφερουμε οση βοηθεια μπορουμε τους θεωρουν και περιθωριακους, θλιψη .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρουλα μου το σχολιο σου τα ειπε ολα!
      συμφωνω σε ολα!!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      να εισαι καλα φιλη μου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  12. Έχεις απόλυτο δίκιο!!
    Είναι τραγικό να βλέπεις να αντιμετωπίζονται έτσι άνθρωποι, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" σκύβουν το κεφάλι όλο δουλοπρέπεια εξυψώνοντας τους ανίκανους πολιτικούς και όχι μόνο...
    Παρουσιάζουν μια κοινωνία στα δικά τους μέτρα και χαρακτηρίζουν εύκολα με μια σιγουριά ανωτερότητας (που τη βρήκαν ήθελα να ξέρω) .....
    Άνθρωποι που δεν μπορούν να νιώσουν είναι...ανθρωπάκια!!!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι κοπελα μου! εχεις απολυτο δικιο!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. στο περιθώριο, από όλους εμάς, θα έπρεπε να μπουν κάτι δημοσιογραφίσκοι σαν και του λόγου του....
    μα να ήταν και οι μόνοι που τους ανθρώπους έτσι τους κατηγοριοποιούν....
    λυπάμαι βαθύτατα και αηδιάζω με τούτη την έλλειψη παιδείας και ανθρωπιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στις μέρες μας τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηρισμοί δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο..
    Πραγματικά όλοι ξεχνάμε πως αύριο μπορεί να βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση.Είναι ντροπή.
    Μπράβο για την ανάρτηση φίλη μου,
    καλό ξημέρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Νικολετα μου για την επισκεψη και το σχολιο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Ούτε ή πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις για να ανεβάσουν τα νούμερα. Μη μου συγχύζεσαι όμως τόσο :)

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      ναι πειραχθηκα ειναι η αληθεια!
      τωρα οκ!
      καλο σκ να εχεις!

      Διαγραφή
  16. Αλίμονο στους ανθρώπους ου βάζουν ετικέτες σε..ανθρώπους.Αποδεικνύουν ότι..δεν είναι..άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάζοντάς σε μου ήρθαν τα λόγια του Αύγουστου στο μυαλό.
    Διάβασέ το αξίζει -κι ειδικότερα οι τρεις τελευταίοι παράγραφοι.
    Έτσι είναι...

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.blog&id=29425

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοριτσαρα μου!
      ευχαριστω για την επισκεψη και το σχολιο αλλα κυριως ευχαριστω για την παραπομπη σου!
      θα τη διαβασω μολις!
      καλο μηνα να εχουμε!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  18. Θα μείνω στη λέξη στοιχείο κι όχι στο περιθώριο. Το περιθώριο κάποιοι το επιλέγουν ως θέση κι ως αντίδραση.
    Τα "στοιχεία" παραπέμπουν σε πράγματα και νομίζω ότι αυτό είναι που βγάζει μάτι! Ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως στοιχείο!
    Η κρίση είναι πολύ πιο βαθιά τελικά....

    Φιλιά πολλά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Αριστεα μου!
      και εγω στο στοιχειο εμεινα περισσοτερο αλλα και περιθωρειακους ανθρωπους να εγραφε παλι το ιδιο θα με ενοχλουσε γιατι στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι θεση και αντιδραση, ειναι λογο αλλων πραγματων.
      εχεις απολυτο δικιο κοριτσαρα μου, η κριση ειναι πολυ πιο βαθια τελικα, ανεκαθεν ηταν!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιΟ!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  19. Φοβού τους λαμπρούς κοντυλοφόρους!!!!


    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημερα Ελενη μου!
    εχεις απολυτο δικιο!
    ο χαρακτηρισμος που τους απεδωσες τους παει γαντι!
    να εισαι καλα φιλη μου!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να