Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΟΕΚΦΡΑΣΕΙΣ??

Καλημέρα στην όμορφη μπλοκογειτονιά μου!

Καλή εβδομάδα να ευχηθώ! Όμορφες και δυνατές στιγμές να την απαρτίσουν!

Επιστροφή στη μπλοκογειτονιά! Διάβασα τα υπέροχα σχόλιά σας, σας απάντησα κιόλας, τώρα ετοιμάζω μια μουσικοέκφραση για καλημερα αλλά και για καλη εβδομάδα και σε λίγο ανασκουμπώνω "μανίκια" και έρχομαι σπίτια σας για καφέ και κέικ! ;)

Για σήμερα ετοίμασα μια πολύ δυνατή και αγαπημένη μου μουσικοέκφραση! Στην ουσια ειναι δυο μουσικοεκφράσεις αλλά τις ενώνω σα μια γροθιά και τις παρουσιάζω σα μία γιατί για καποιο λόγο αυτά τα δυο τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη είναι αγαπημένα και συμβαδίζουν μαζί στο μυαλό και στη ψυχή μου! Θα σας παρότρυνα να τα ακούσετε και κυρίως αν δε τα γνωρίζετε (δύσκολο βέβαια) να μη χάσετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε.

Καταρχήν θα ήθελα για τους νέους μου φίλους να πω τί ειναι για μενα η μουσικοέκφραση και για ποιο λογο την έχω κάνει ξεχωριστή στήλη απο τη στηλη των τραγουδιών.

Αντιγράφω τα λόγια της πρώτης σχετικής ανάρτησης που εξηγώ τη διαφορά που έχω στο μυαλο μου:

" Σε αυτή τη στήλη δε θα υπάρχουν απλώς τραγούδια ή όμορφες συνθέσεις, θα υπάρχει μία μίξη της μουσικής και της έκφρασης, της έκφρασης απροσδιόριστα, όποιας μορφής κι αν είναι αυτή που πηγάζει μέσα από τις ανθρώπινες ψυχές.

Να τραγουδάς είναι εύκολο έστω και κι αν δεν έχεις τη "τέλεια" φωνή, να εκφράζεσαι όμως μεσω της μουσικής, να απαγγέλεις και να  μπορείς να δημιουργείς στο κόσμο εικόνες και συναισθήματα μέσω της φωνής, των στίχων και της μουσικής είναι κάπως πιο ιδιαίτερο θα τολμήσω να πω. Είναι ένα βήμα παραπέρα απο ένα συμπαθητικό ή ένα αρκετά καλό τραγούδι.

Η μουσικοέκφραση στα "αυτιά" και στη ψυχή μου είναι σα να βαδίζεις επάνω στα πούπουλα. Μόνο έτσι μπορώ να τη φανταστώ και γι αυτό το λόγο δημιουργώ τη νέα αυτή στήλη."

Σήμερα σκέφτηκα πως έπρεπε τις συγκεκριμένες αναρτήσεις να τις είχα δομημένες κάπως διαφορετικά αλλά επειδή  ποτέ δεν είναι αργά θα ξεκινήσω τη νέα δομή απο σήμερα.

Πάμε λοιπόν:

 1. Δεν είμαι άλλος - Χρήστος Θηβαιος.


Στίχοι:  
Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:  
Θάνος Μικρούτσικος

2. Πόσο πολύ σ' αγάπησα - Χρήστος Θηβαίος.


Στίχοι:  
Κατίνα Παΐζη
Μουσική:  
Βασίλης Δημητρίου

Στις παλιές μουσικοεκφράσεις δεν είχα αναφέρει απο κάτω τα ονόματα των δημιουργών και αυτό ήταν λάθος! Ανέκαθεν πίστευα πως οι δημιουργοί φαίνονται λιγότερο απ' ότι θα έπρεπε αλλά πάνω στη "βιασύνη μου" δεν έκανα τις αναφορές! Θα το διορθώσω άμεσα όμως. Φαίνονται βέβαια στην αρχή των βίντεο αλλά λίγοι τα προσέχουν!


 Ο Χρήστος Θηβαίος (πατώντας πάνω στο όνομά του θα μεταφερθείτε στη σχετική σελίδα για το λεγόμενο βιογραφικό του) ειναι αγαπημένος μου καλλιτέχνης! Η καλλιτεχνική του φυσιογνωμία θαρρώ πως "λάμπει" απο μακριά! Η φωνή του έντυσε τα τραγούδια σαν ένα αόρατο τριανταφυλλένιο πέπλο! Προσωπικά δεν έχω ακούσει καλύτερες ερμηνείες των τραγουδιών απο ότι του συγκεκριμένου καλλιτέχνη! Αγαπημένος μου θα πω και νομίζω πως είναι και δικός σας!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω για το καθε τραγούδι ξεχωριστά τον κατα τη γνώμη μου δυνατότερο και εκφραστικότερο στίχο (ούτε αυτό το εκανα στις παλαιές μουσικοεκφράσεις)

Καταρχας να πω πως εάν πατήσετε επάνω στα ονόματα των δημιουργών θα μεταφερθείτε στο σαιτ που τα βρήκα αλλά και εκεί θα βρείτε ολοκληρωμένους τους στίχους των τραγουδιων. Εγω θα σας αναφερω τον πιο εκφραστικο και θα το αναλυσω και λιγο με το δικο μου τουλαχιστον σκεπτικο.

Απο το πρώτο τραγούδι ο εκφραστικότερος για μένα στίχος είναι αυτός:
"κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός".

Απο σπουργίτι αετός!!! Μεγάλη διαφορά έτσι; Δύναμης, αντοχής, κυρους! Μεγαλες αποστάσεις διάνυσης!
Κι όμως σε περιπτώσεις που χρειάζεται, όλοι μας βρίσκουμε κρυμμένη δύναμη και αντοχή για να μετατραπούμε σε κάτι άλλο (έτη φωτός μακριά απο αυτό που νομίζαμε πως είμαστε) και να ανταπεξέλθουμε στις εκάστοτε υπαρκτές συνθήκες. 
Πόση αλήθεια μα και δύναμη κρύβει αυτός ο στίχος μέσα του! Πόσα κομμάτια ανθρώπων που σπάνε ή ενώνονται για να βγει απο μεσα τους η δυναμη μεταλλαξης και αντοχής.....
Ίσως ο εκφραστικότερος στίχος για μένα σε πολλά παρεμφερή είδη τραγουδιών...

Απο το δεύτερο τραγούδι ο εκφραστικότερος για μένα στίχος είναι αυτός:
 "απ’ τη ζωή μου πέρασες
κι αλάργεψες κι εχάθης".


Πόσοι ανθρωποι περνανε καθημερινως απο τη ζωη ολων μας, αλαργεύουν και ύστερα χάνονται!
Αλαργεύω! Τι ομορφη λέξη!!! Αλαργεύω σημαίνει απομακρύνομαι απο κάπου αλλά θεωρώ πως στο συγκεκριμένο στίχο σημαίνει και κάτι σαν: "Απο τη ζωή μου πέρασες, "ανακάτεψες" απομακρύνθηκες και χάθηκες.Μπορει να κάνω και λάθος που του πρόσθεσα μια ακόμη ερμηνεία αλλά εγώ αυτό εισπράττω ως Κική.
Επίσης αληθινός στίχος! Στίχος που εκφράζει όλους μας! Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν είδε αγαπημένα (έστω και ψεύτικα) πρόσωπα να "ανακατεύουν" τη ζωη του, να απομακρύνονται και ύστερα να χάνονται απο κοντά του αλλά ευτυχώς στο τέλος ως γνωστόν πάντα μένουν μόνο οι "καλοί". Αυτοί τουλάχιστον που ξέρουν να αγαπάνε, να συγχωρούν μα και να συγχωρούνται. Το τονίζω αυτό γιατί οι άνθρωποι θέλουν να συγχωρούν τους άλλους (τονίζοντας έτσι τη μεγαλοκαρδία τους) μα ξεχνάνε ενδιαμεσα να ζητάνε και οι ίδιοι τη συγχώρεση που τους πρέπει. (Μεγάλο θέμα - κάποια στιγμή θα επεκταθώ περεταίρω).
Αυτά για σήμερα! Νομίζω πως κάλυψα το θέμα μου και εύχομαι να σας αρέσει και να το απολαύσετε όσο εγώ!

Για παλαιότερες μουσικοεκφράσεις πατήστε ΕΔΩ!

Καλή εβδομάδα σε όλους! Να είστε πάντα καλά!

Σχόλια

  1. Καλημέρα Κική μου...όμορφη η στήλη της μουσικοέκφρασης, δεν την είχα ξαναπετύχει...το δεύτερο τραγούδι μου αρέσει πολύ...!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη!
      Χαιρομαι που σου αρεσε!
      Να εισαι καλα!
      Φιλακια πολλα και καλη εβδομαδα να εχεις! <3

      Διαγραφή
  2. Από σπουργίτι αητός!!!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!! Θηβαίος αγαπημένος, μοναδικός ερμηνευτής!!!! Φιλάκια και καλή εβδομάδα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα κοριτσαρα μου!
      Να εισαι καλα!
      Χαιρομαι που σου αρεσε!
      Καλη εβδομαδα και σε σενα!
      Φιλακιααα

      Διαγραφή
  3. πολύ όμορφα...μπράβο... μου αρέσει το πόσο πολύ σε αγάπησα... πάρα πολύ!! νασαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου φιλη!
      καλη εβδομαδα!
      χαιρομαι που σου αρεσε!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφες μουσικο - δημιουργικές προτάσεις είναι αυτές Κικούλα μου!
    Λατρεύω Θηβαίο και μου άρεσε που εξήγησες το "Αλαργεύω", είσαι καταπληκτική!!! Να έχεις μια χαρούμενη εβδομάδα έτσι όπως μας την ξεκίνησες, με μουσική και χαμόγελα!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλη εβδομαδα γλυκο μου Κατερινακι!
      σ ευχαριστω απο καρδιας για ολα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τραγούδι δεν το θυμάμαι να το έχω ακούσει, είναι υπέροχο όπως πάντα είναι ο Θηβαίος αλλά και ο Μάνος Ελευθερίου. Θα συμφωνήσω μαζί σου για την φράση την πρώτη αλλά για το δεύτερο τραγούδι θα πω την "πόσο πολύ σαγάπησα ποτέ δεν θα το μάθεις"...
    να είσαι καλά!
    τα απόλαυσα και τα δυο!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα μυστηριο κοριτσι μου και καλη εβδομαδα να ευχηθω και απο εδω.
      χαιρομαι που τα απολαυσες!
      να εισαι καλα!
      οντως δυνατος και αυτος ο στιχος. μιλαει για τη δυναμη της αγαπης και για το πως το αντιλαμβανεται ο αλλος. λιγοι ειναι αυτοι που μπορουν να αντικηφθουν το ευρος της αγαπης μας. και εδω κολλανεκαι οι ανολοκληρωτοι ερωτες και αγαπες..

      να εισαι καλα! φιλακιααα

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κική μου!
    Α δεν την είδα χτες αυτή τη δημοσίευση!
    Θα περάσω το απόγευμα και για τη σημερινή!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ομορφια μου!
      εχθες εκανα δυο αναρτησεις (αυτη και την επομενη για ενα κειμενο για το διαγωνισμο της Φλωρας που το εβαλα εδω) και δεν εμφανισε καμια ο μπλοκερ. τις εμφανισε και τις 2 σημερα.. τι να πω... :(

      τεσπα...

      φιλακια αγαπη! ομορφη μερα ευχομαι! <3

      Διαγραφή
  7. Απ' τα καλύτερα του Θηβαίου. Πολύ καλές επιλογές, Κικίτσα μου.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τους μισούς να κοιμούνται εδώ μέσα και τους άλλους μισούς να λείπουν κατάφερα να απολαύσω και τα δυο τραγούδια!!! Ωραίες επιλογές Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα ε;
      χιχιχι
      να σαι καλα κοριτσαρα μου!
      σ ευχαριστω που παντα εισαι εδω για μενα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Κική μας όπως πάντα
    καταπληκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να