Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!!! ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ!!!

Ο παραπάνω τίτλος φίλοι μου συνοδεύει στο facebook μία κοινοποίηση επιστολής που έγραψε ο θείος της νεαρής δασκάλας που έχασε τη ζωή της πρόσφατα στη κακοκαιρία της Ρόδου.

Θυμάστε που πριν λίγες μέρες είχα αναφέρει κάτι σχετικό στο blog μου; Για όσους δε θυμούνται μπορούν να πατήσουν εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/blog-post_23.html, αναφερόμουν λοιπόν στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά δεν ήξερα αν έπρεπε να μοιραστώ πολλές πληροφορίες μαζί σας. 

Το συγκεκριμένο λοιπόν περιστατικό θεωρώ πως άγγιξε πολλούς απο εσάς πρώτον γιατί μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης γνωρίσατε τους ανθρώπους αυτούς (οικογένειες και θύματα) και πονέσατε μαζί τους και δεύτερον γιατί οι αναγνώστες - φίλοι μου έχουν μάθει να μετράνε με ανθρώπους και όχι με αριθμούς...

Τι θέλω να πω με αυτό.... Για κάποιους έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι στη κακοκαιρία της Ρόδου, για εμάς όμως έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι κι αυτό οφείλει να ειναι πάνω απ' ολα!

Δε θα επεκταθώ περεταίρω γιατί νομίζω πως λίγο - πολλοί όλοι καταλαβαίνεται τί θέλω να πω, θα σας δημοσιεύσω όμως παρακάτω την επιστολή αυτή που γράφτηκε απο το θείο της κοπέλας που γνώρισα, θαύμασα, αγάπησα και δε θα ξεχάσω ποτέ!!!

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι,
Κύριε Δήμαρχε Ρόδου Ευστάθιε Κουσουρνά,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη - Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φώτη Χατζηδιάκο και Μαχαιρίδη Ιωάννη αντίστοιχα, Αστυνομική Διεύθυνση (Τροχαία), Πυροσβεστική Υπηρεσία και όποια άλλη Αρχή ευθύνεται για την Τραγωδία της Ρόδου την 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:05μ.μ. που πνίγηκε η Δασκάλα Αναστασία Κατσαρού και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ ότι πνίγηκαν λόγω της αδιαφορίας σας από τις παραλήψεις και την ανικανότητά σας.
Η Ρόδος, ένα πανέμορφο νησί, τουριστικός προορισμός, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (να εύχεστε να μην έχετε στο μέλλον τουρίστες θύματα). Τα παιδιά του λαού που πνίγηκαν είναι εύκολη υπόθεση θα τα κουκουλώσετε εύκολα.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου συνδέεται με την χώρα από μία γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1940. Κύριοι Ανευθυνουπέυθυνοι, ως Πολιτεία, ως Περιφέρεια, είστε ανίκανοι, ακατάλληλοι! Μήπως περιμένετε να γίνει πάλι κατοχή από Γερμανούς και Ιταλούς για να σας φτιάξουν καινούργια και πιο σύγχρονη γέφυρα? Η γέφυρα αυτή, έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας είναι το στενοσόκακο μέσα στο ποτάμι όπου και πνίγηκαν η δασκάλα και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ, ότι την Παρασκευή 22/11/2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων το οποίο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε διότι το έχω στα χέρια μου. Εσείς ενημερωθήκατε??? Αν ναι, πια προληπτικά μέτρα λάβατε?? Εγώ ένας άσχετος άνθρωπος για να μην πνιγούν άνθρωποι θα λάμβανα τα κατάλληλα μέτρα όπως και η κοινή λογική υπαγορεύει το κλείσιμο 3-4 περασμάτων του ποταμού. Δεν θα περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα και να θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά, όπως ισχυρίστηκαν, για να φτάσει η τροχαία και η πυροσβεστική ώστε να παράσχουν πλέον έρευνα και διάσωση και όχι κλείσιμο επικίνδυνων περασμάτων.
Κύριοι Ανευθυνουπεύθυνοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας! Με την αδιαφορία σας, τις παραλήψεις σας, την ανικανότητά σας στείλατε ανθρώπους προς τον θάνατο.
Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών Ελλάδος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόδου για την συμπαράσταση το ενδιαφέρον και την κάλυψη των εξόδων και της μεταφοράς της σωρού, μέχρι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Περιφερειάρχη - Αντιπεριφερειάρχη και άλλους μεγαλόσχημους που δεν είχαν ούτε το φιλότιμο να πάρουν ή να βάλουν εκ μέρους τους, τηλέφωνο για συλληπητήρια στην οικογένεια..

Ο Θείος της Δασκάλας
Αναστασίας Κατσαρού

Λαζαρίδης Νικόλαος

......................................................................................................


Δεν είναι η πρώτη φορά που λάθη και παραλείψεις άλλων οδηγούν σε αυτά τα άσχημα - απάνθρωπα αποτελέσματα, όμως είναι τουλάχιστον οικτρό το μυαλό που διαθέτουμε ως άνθρωποι αντί να το χρησιμοποιούμε για να παράγουμε πρόληψη να το χρησιμοποιούμε για αναίτιους λόγους και σκοπούς!

Η πρόληψη ως γνωστών σώζει ζωές αλλά η γνώμη μου είναι να μη το θυμόμαστε μόνο για ιατρικούς σκοπούς αλλά για όλους τους σκοπούς στους οποίους ανήκουν και τους τιμούνε άνθρωποι!

Αυτά για σήμερα φίλοι μου! Να είστε πάντα καλά και μη τους αφήσετε να ξεχάσουν! Οι περισσότεροι ξεχνάνε μέχρι να συμβεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο! Μη τους αφήσετε να ξεχάσουν.....! Όχι και αυτή τη φορά....

Καλό βράδυ σε όλους!

Σχόλια

  1. Κική μου,
    όσες κοινοποιήσεις και να γίνουν, δεν ξέρω αν μπορεί να αποφευχθεί ένα τέτοιο γεγονός και να βάλουν μυαλό ορισμένοι άνθρωποι.. τα έργα γίνονται πριν και μετά τις εκλογές..
    Έχοντας διαβάσει και δουλέψει αρκετά σε πλημμύρες, πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να μαθαίνουμε όλοι τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο γεγονός.. Το σύστημα μας σε τέτοια φαινόμενα συνήθως παραλύει!
    Λυπήθηκα για την κοπέλα, όπως και για την κοπέλα στο τροχαίο που έγινε στα Τέμπη, εύχομαι να δώσει ο Θεός να κερδίσει τη μάχη και να ζήσει..
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλομιτσα μου γλυκια εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες!
      Εννοειτε πως παντα λυπομαστε για οσους φευγουν απο τη ζωη γενικως αλλα το να μπορεις να εμποδισεις κατι και να μη το κανεις ειναι τουλαχιστον ανοησια! τουλαχιστον ομως...

      ευχαριστω πολυ κοπελιτσα μου για την επισκεψη, το σχολιο και τη συμπαρασταση! να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα φιλη μου!

      Διαγραφή
  2. Το ξέρεις πόσο ασχολήθηκα μ' αυτήν την είδηση...... Πάντα τα ίδια αποτρόπαια κι εγκληματικά λάθη.... Είμαι πολύ οργισμένη.... Καλό σου ξημέρωμα καλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι κοπελιτσα μουτ το ξερω, προσφατα ειδα και τη δικη σου σχετικη αναρτηση!

      φιλακια πολλα γλυκια μου! ευχαριστουμε για τη συμπαρασταση!

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ κρίμα να πληρώνουν άνθρωποι με τις ζωές τους τα λάθη τους και τις παραλείψεις...κρίμα κι άδικο...για τις ζωές που χάνονται, για τους αγαπημένους τους, για όλους!
    Καλό βράδυ και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο κοπελιτσα μου....

      ευχαριστουμε πολυ για τη στηριξη!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Τη διάβασα το πρωί την επιστολή...
    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω θα πω!
    Το ενδιαφέρον μετά δεν δίνει πίσω τη χαμένη ζωή αλλά πόση γαΪδουριά υπάρχει ακόμα θεέ μου;

    Και πάω και στη σημερινή σου δημοσίευση :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και απο εδω Αριστεα μου!
      ευχαριστω για τη συμπαρασταση!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Είδα και διάβασα κι εγώ την επιστολή του στο fb και την κοινοποίησα στον τοίχο μου. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις; Τίποτα δεν απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, που έχασαν τους δικούς τους εξαιτίας των ανευθυνοϋπεύθυνων της Ρόδου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Πριν λίγο καιρό, κάτι αντίστοιχο συνέβη στα Τρίκαλα, πάλι εκπαιδευτικοί.
    Ξέρεις τι σου λένε από την υπηρεσία; "Δεν μας νοιάζει αν πλημμύρισε ο τόπος, αν χιονίζει, αν πάγωσαν όλα, αν κάνει κατακλυσμό. Στο σχολείο θα πας... μόνο για να μας ενημερώσεις μέσω του σταθερού τηλεφώνου του σχολείου πως ο δρόμος είναι κλειστός και δε μπορούν να έρθουν τα παιδιά (!!). Εσύ φταις αν δε βρήκες σπίτι δίπλα στο σχολείο και κάνεις χιλιόμετρα."
    Και, πας (ή φεύγεις από κει, το ίδιο είναι) και σκοτώνεσαι...
    Ντροπή. Ντροπή να σκοτώνονται έτσι άνθρωποι (οποιασδήποτε ιδιότητας, δεν έχει σημασία) για το τίποτα. Και για την καρέκλα μερικών καρεκλοκένταυρων (πάλι για το τίποτα, δηλαδή).
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοριτσακι μου!
      ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τη στηριξη και τη συμπαρασταση!
      διαβασα προσεκτικα το σχολιο σου και συμφωνω απολυτα σε καθε σου λεξη, σε καθε σου κομμα!
      δεν ηξερα οτι ειχε συμβει κατι αντιστοιχο στα Τρικαλα...
      παντα κατι θα συμβαινει, το θεμα ειναι να κανουν κατι πριν γινει...
      μακαρι να μη συμβει αυτο σε αλλους ανθρωπους! μακαρι!


      φιλακια πολλα φιλη! να εισαι καλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να