Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.

Καλησπέρα;; Καλημέρα; Δε ξέρω και τι να σας πω πια στη μπλοκογειτονιά, διότι ο μπλόκερ τα χει "παίξει" και εμφανίζει τις αναρτήσεις μας όταν και αν το θυμηθεί.

Υποπτεύομαι πως του έχουμε πέσει «κομματάκι πολλοί» και δε μπορεί να μας «σηκώσει» όλους! Όμως τι να του κάνουμε; Ας μη μας «γοήτευε» τόσο για να μη μας είχε! Ας πάει στο γυμναστήριο, να σηκώσει βάρη, να κάνει τα μπράτσα του και να μαστε όλοι καλά κι ωραία. Καλά δε λέω βρε παιδιά; Ε; Μας εχει «πρήξει» με τα καμώματά του.

Λοιπόν για σήμερα ετοίμασα μια ανάρτηση στην οποία θα συνδυάσω δύο ενότητες φιλικών μπλοκς.
Η μια αφορά την ενότητα των καλοκαιρινών αποδράσεων της Μαρίας Έλενας και η άλλη αφορά την ενότητα της ανάμνησης/ εμπειρίας του Δελφινιού! Και οι δυο αγαπημένες μου μπλοκοφιλες! Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως ο διαγωνισμός ανάμνησης/εμπειρίας μεταφέρθηκε σε ένα νέο ιστολόγιο που ανακάλυψα σήμερα απο το Δελφινάκι του bloggoφιλου Hengeo.

Με χαρά προθυμοποιήθηκα να συμμετέχω και στις δυο προτροπές – ιδέες των άνω φιλών μου και θέλησα να κάνω αυτή τη μίξη διότι νομίζω πως ταιριάζει άριστα.

Σήμερα θα σας παρουσιασω τη Κέρκυρα που είναι το μέρος όπου είχα πάει πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο μου όταν πήγαινα Τρίτη Λυκείου και επειδή γενικώς αγαπώ τις αναμνήσεις και έχω πάρα πολλές στο νου μου για ανάλυση (η εποχή δε των φοιτητικών μου χρονών ηταν κάθε μέρα και μια ανάμνηση), αποφάσισα να κάνω τούτο το συνδυασμό και να σας μιλήσω για εκείνη την εποχή που έχει το συν (+) του ότι ηταν η πρώτη φορά που έφυγα μακριά από το σπίτι μου για τόσες μέρες αλλα και για το ότι ηταν οι πρώτες μου διακοπές.

Θα σας παρουσιάσω παρακάτω τις πληροφορίες που ήξερα αλλά και σύλλεξα για το όμορφο νησί και θα σας πω παρακάτω τι μου άρεσε εμένα απ όσα είχα δει.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Α, να σας πω πως επειδή θέλησα να κάνω μια σωστή δουλειά και να μάθω και εγώ αρκετά πράγματα μαζί σας, ανέφερα όλες (σχεδόν) τις κατατοπιστικές πληροφορίες που βρήκα, οπότε είναι μια περιεκτική ανάρτηση που θα χρειαστεί να πατήσετε επάνω στο Διαβάστε περισσότερα για τη δείτε ολοκληρωμένη.

Συνεχίζουμε λοιπόν:

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ:

Η Κέρκυρα ή Καίρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορας (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.).

Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.


Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.


Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

Ίσως το πιο φημισμένο της αξιοθέατο είναι το νησάκι μπροστά στο Κανόνι, που συνδέεται με αυτό μέσω μιας μικρής λωρίδας στεριάς, πάνω στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Πάνω στο μικρό αυτό νησάκι βρίσκεται μια μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου ή 12ου αιώνα. Επίσης αξιόλογα κτίσματα είναι και τα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, ένα από τα ωραιότερα ανάκτορα γεωργιανού ρυθμού που άφησε πίσω της η Αγγλοκρατία. Παραδοσιακά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας είναι η «παστιτσάδα», το «σοφρίτο» και το «μπουρδέτο». Η πόλη της Κέρκυρας έχει πληθυσμό 28.185 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι ένα από τα πιο παλιά αστικά κέντρα της Ελλάδας. Πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων Τριμυθούντος, το άφθορο σκήνωμα του οποίου φιλοξενείται στον ομώνυμο ναό, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο ιδιαίτερους που υπάρχουν. Κάθε χρόνο τον επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πλήθος ξένων.

Ο Δήμος Κερκυραίων ήταν ο πολυπληθέστερος Δήμος της Κέρκυρας, εφόσον περιλάμβανε όλη την πόλη της Κέρκυρας, η οποία είναι και η πρωτεύουσα του Νομού της Κέρκυρας. Έχει ενετικά αρχοντικά και τα κτίρια είναι υδροχρωματισμένα με το παραδοσιακό κερκυραϊκό χρώμα τής ώχρας. Έχει πλήθος εκκλησιών, οι σπουδαιότερες από τις οποίες είναι η Καθολική Μητρόπολη των Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου, η Ανατολική Μητρόπολη της Παναγίας Σπηλιωτίσσης και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος. Έχει ιστορικά κτίρια, όπως η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, όπου στεγάζεται το μοναδικό στην Ελλάδα Σινοϊαπωνικό Μουσείο, το Λιστόν, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το μέγαρο τής Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, το μέγαρο της παλαιάς Ιονικής Τράπεζας, το σημερινό Δημαρχείο, το περίφημο Θέατρο Σαν Τζιάκομο, το μέγαρο τής Ιονίου Βουλής, το μέγαρο τής Ιονίου Ακαδημίας, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία τού Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η πόλη διαθέτει όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, τράπεζες, αστυνομία, στρατολογία, δημοτικές υπηρεσίες, σταθμούς τηλεοράσεως και ραδιοφώνων, διεθνές λιμάνι κι αεροδρόμιο προσιτό σε κάθε είδους αεροσκάφους. Είναι έδρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, της Νομαρχίας Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.


Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο συναντώνται στον Άη Γόρδη, τη Γλυφάδα, τη λίμνη Κορισσίων, τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων, το Μαραθιά,τον Γαρδένο, την Κασσιώπη, το Σιδάρι, τη Ρόδα,την Αχαράβη, τον Αλμυρό, τη Δασιά, στην Παλαιοκαστρίτσα και σε άλλες περιοχές. Αλλά και χωριά στην ενδοχώρα της Κέρκυρας ασκούν μια γοητεία, όπως οι Σιναράδες, ο Άγιος Ματθαίος, οι Βαρυπατάδες, η Κορακιάνα, οι Γιαννάδες, οι Καρουσάδες, η Επίσκεψη,ο Χλωμός, ο Σπαρτύλας, η Λευκίμμη, πνιγμένα μέσα στο πράσινο.


Για όλες τις άνω πληροφορίες να είναι καλά η καλή μας ιστοσελίδα βικιπαιδεια γιατί χωρίς αυτήν θα είχαμε μεγάλο "θέμα"…. Και εννοείτε πως πατώντας επάνω στο λινκ της πηγής που ακολουθεί θα βρείτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μοιράστηκα μαζί σας και επίσης θα βρείτε και φωτογραφίες αλλά για φωτογραφίες ένα κλικ της λέξης «Κέρκυρα» να κάνετε στο google χαμός θα γίνει, καταλαβαίνεται…:)



                                                            Πηγή: el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1

Kαι συνεχίζω λοιπόν λέγοντάς σας δυο λόγια για τις αναμνήσεις από την τότε εποχή.
Πραγματικά θα συνοψιστώ σε δύο λέξεις. Ήταν υπέροχα!

Μία όμορφη εβδομάδα που είδαμε, μάθαμε και ζήσαμε πράγματα που θα θυμόμαστε για πάντα!

Αυτό που μου έμεινε περισσοτερο στο νου είναι το Παλάτι της Πριγκίπισσας Σίσσυς (και ο κήπος του), το Φρούριο, η Παλιά Πόλη, το Ποντικονήσι, το Κανόνι, οι χιαστές μπουγάδες, οι άμαξες, το πεντάστερο ξενοδοχείο μας, ο κόσμος και κυρίως η ξενοιασιά που νοιώθαμε. 

Θυμάμαι πως με τις φίλες μου από το Γυμνάσιο μη σας πω ανυπομονούσαμε να έρθει η εποχή της πενταήμερης. Πότε ήρθε και πότε έφυγε δε καταλάβαμε τίποτα. Ως είθιστε δηλαδή. Πάντως χαμογελώ γράφοντας αυτές τις αναμνήσεις και αυτό έχει σημασία.

Θα σας καληνυχτίσω έτσι, χαμογελώντας! 

Να είστε όλοι καλά!

Σχόλια

  1. στην κερκυρα πηγα γαμηλιο ταξιδι, πολ ωραιο νησι. καταπρασινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α πολυ καλη επιλογη φιλη μου!
      μιας και που εμαθα πως εισαι παντρεμενη ευχομαι ολοψυχα οικογενειακη γαληνη!
      βοηθησε με λιγο και πες μου ποιο ειναι το μπλοκ σου; δεν ειμαι σιγουρη αν το εχω βρει. μπερδευτηκα...
      οκ; περιμενω.
      φιλακιααα

      Διαγραφή
    2. νεα μανουλα και οταν εχω εσενα, αφου τα γνωριζεις

      Διαγραφή
    3. ναι κοπελιτσα μου τα γνωριζω πολυ καλα μαλιστα αλλα ειχα την εντυπωση πως ειχες αλλη φωτο στο σχολιασμο, μια με ενα μωρακι και μπερδευτηκα.
      ευχαριστω που απαντησες. φιλακια πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  2. Για την Κέρκυρα δεν έχω να πω κάτι, δεν έχω πάει άλλωστε. Αλλά για αυτό με τον blogger και τα κεφαλαία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα κάνεις μικρά. Δυστυχώς δεν μας λες με ποιόν browser κάνεις τις αναρτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλε μου φιλε καλημερα.
      εκανα επεξεργασια σημερα στο κειμενο, αφαιρεσα μια μεγαλη στηλη που αφορουσε την ιστορια της Κερκυρας και ολα φτιαχτηκαν. Ισως εφταιγε ο ογκος της αναρτησης. τι να πω..
      οταν λες browser τι εννοεις; αν ειναι mozilla η google; μη νομιζεις ειμαι ασχετη με αυτα.
      παρ ολα αυτα σε ευχαριστω πολυ!
      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω πάει ποτέ Κική μου,αλλά σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή!
    Πολύ όμορφη παρουσίαση!Αυτός ο μπλόγκερ θέλει ξύλο για να στρώσει μου φαίνεται!χεχε
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου Μιραντα!
      οντως, θελει πολυ ξυλο!
      μας παιδευει ο ατιμος. χαχαχα
      ειναι ενας προορισμος που στον προτεινω φιλη μου!
      να εισαστε καλα και καποια στιγμη να πατε!
      φιλακια πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο το αφιέρωμα που έκανες, Κική μου.
    Αγαπημένος προορισμός, έχω πάει πολλές φορές.
    Αξίζει να πάει κανείς, το μόνο σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που συμφωνουμε κοριτσακι μου!
      φιλακια πολλα!
      ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα εκφρασούλα μου...σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στην ανάρτηση μια φορά κι ενα καιρό... μπορείς να την βάλεις στις ντομινοεκφράσεις σου , αν επιθυμείς ...
    όσο για την ανάρτηση αυτή των εμπειριών , χαίρομαι που οι εμπειρίες σου έχουν να κάνουν με την εκδρομή ... όταν έκανα τη δική μου ανάρτηση εμπειριών ανάμεσα στις πολλές και η εκδρομή στην δεύτερη μου πατρίδα.... Κέρκυρα δεν έχω πάει , φαίνεται ότι πέρασες όμορφα...να τη θυμάσαι πάντα με αγάπη...και γω ποτέ δε τη ξεχνώ αυτή την εκδρομή με το σχολείο στην Ελλάδα...εμάς ήταν 10 μέρες

    είχα ενημερώσει με ανάρτηση -μπορεί να μη το ειδες- ότι ακυρωσα το διαγωνισμό εμπειριών και ότι μεταφέρθηκε εδώ
    http://hengeo.blogspot.gr/2013/10/2_31.html
    οπόταν τη συμμετοχή σου αυτή θα τη στείλεις στο μπλοκ hengeo
    φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα δελφινακι μου!
      ευχαριστω πολυ που μου επετρψες την αναδημοσιευση. θα την δημοσιευσω τελη της εβδομαδας.
      ευχαριστω και παλι.
      ναι φιλη μου ειχα διαβασει οτι ακυρωθηκε ο διαγωνισμος αλλα δεν ηξερα οτι μεταφερθηκε και υπεθεσα πως εμεινε απλως στο μπλοκ σου ως ιδεα και γι αυτο την εστειλα.
      ευχαριστω για τις οδηγιες. θα το ακολουθησω. φιλακιααα

      Διαγραφή
    2. όχι ούτε ως ιδέα έμεινε , γιατί στην ίδια ανάρτηση που αναφερα την ακυρωση , ανακοινωσα οτι μεταφερθηκε στο hengeo
      αν θυμούμαι καλά κι εγώ :)

      Διαγραφή
    3. ναι εχεις δικιο δελφινακι μου, εχω ειχα καταλαβει λαθος! :)
      με συγχωρεις! :)
      φιλακιαααα

      Διαγραφή
    4. κανένα πρόβλημα , καλή μου...ένας νους πόσα !! :

      Διαγραφή
    5. δικιο εχεις.
      χιχιχιχι

      φιλακια αγαπη! <3

      Διαγραφή
  6. ωραία η Κέρκυρα..κι εγώ θέλω να παω!!!... νασαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω πάει στην Κέρκυρα και πολύ θα το ήθελα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου ευχομαι ολοψυχα Ελενακι μου να πας συντομα! και να περασεις υπεροχα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Για μόνο πέντε ώρες βρέθηκα στο νησί πέρυσι ( περιπλάνηση στην παλιά πόλη) και έμεινα ενθουσιασμένη!! Ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναπάω!! Να σαι καλά!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο ευχομαι Παρασκευουλα μου!
      φιλακια πολλα πολλα αγαπημενη μου φιλη! <3

      Διαγραφή
  9. Αχ ωραία η Κέρκυρα,πήγα στην καλύτερη φάση της ζωής μου και πέρασα ονειρικά αν και το Ιόνιο με απογοήτευσε με τα νερά του και τις κρύες θάλασσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Θεοδωτα μου!!!
      εμεις δεν καναμε μπανιο τοτε οποτε δε ξερω να σου πω...
      φιλακια πολλα ομορφη! <3

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα, Κική μου!
    Πήγα στην Κέρκυρα το Πάσχα που μας πέρασε και την είδα με μια εντελώς διαφορετική οπτική, κυρίως λόγω των εθίμων της. Αν θέλεις, έλα να διαβάσεις στη σελίδα "Διαδρομές" (http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/p/blog-page_20.html), είναι πάνω από μία αναρτήσεις.
    Υπέροχο νησί...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα κοπελιτσα μου!!
      με μεγαλη μου χαρα θα ερθω να σε διαβασω!
      ειδες και τις σταμνες ε;;; τι ωραια!!!
      εγω ειδα το χωρο που πεφτουν αλλα οχι το σπασιμο τους. χιχιχ
      φιλακια πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  11. Η "πενταήμερη" είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση των μαθητικών χρόνων και η Κέρκυρα ένα αγαπημένο νησί που όμως δεν έχω πάει και θα ήθελα να πάω.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου ευχομαι ολοψυχα Ελενη μου να πας και να περασεις υπεροχα!
      φιλακια πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  12. Κική μου στην πενταήμερη εκδρομή του Λυκείου, όπου να πηγαίναμε, νομίζω πως θα μας φαινόταν ειδυλλιακά... Ήταν η πρώτη μας ηρωική "έξοδος" και είχαμε μεγάλο ενθουσιασμό. Πολύ ωραία μας μετέφερες τις εντυπώσεις σου απ' το πανέμορφο νησί του Ιονίου. Εξαιρετική ανάρτηση!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Μαρακι μου! εχεις απολυτσο δικιο σε αυτο που ειπες!
      οπου και να πηγαιναμε θα ειναι σουπερ! χιχιχι
      χαιρομαι που σου αρεσε η αναρτηση!
      φιλακια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. 5ημερη στην Κέρκυρα! Εκεί είχα πάει εγώ! Κι ήμουν με τον Έρωτα! που πολλά χρόνια αργότερα τον παντρεύτηκα κιόλας! :)))
    Πριν 25 χρόνια είχα πάει εγώ Κικίτσα! Κι όμως το θυμάμαι σαν να ήταν χτες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ομορφια μου!!
      α ειχες παει με τον Έρωτα ε;
      ε εσυ θα περασες σουπερ στιγμες εκει.
      τρυφερες, ανεμελες, αγαπημενες!
      χαιρομαι για σενα γιατι εισαι ενας ανθρωπος με καθαρες και τρυφερες αναμνησεις και οι αναμνησεις ειναι ο δρομος της ζωης μας! παντα τοσο καθαρος να ειναι παντα αγαπη μου! στο ευχομαι ολοψυχα!
      φιλια πολλα πολλα! <3

      Διαγραφή
  14. Κέρκυρα! Δεν έχει τύχει ακόμα να πάω αλλά που θα μου πάει! όμορφη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι να πας κοπελιτσα μου! θα σου αρεσει πιστευω! χαιρομαι που σου αρεσε η αναρτηση! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Την λατρεύω την Κέρκυρα.
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπεροχη Κέρκυρα!
    Όταν την είχα επισκεφθεί χρονια πολλααααά πίσω την αγάπησα πολύ! Δεν ήθελα να φύγω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      την αγαπησες πολυ ε;;
      οχι ενταξει εγω οταν περασαν οι μερες ηθελα να φυγω, χιχιχι
      φιλακια πολλα πολλα!
      ομορφη μερα ευχομαι! <3

      Διαγραφή
  17. Έχω ζήσει ονειρεμένες διακοπές στην Κέρκυρα, με σκάφος κι ανεμελιά... Δεν υπάρχει πια τίποτα από τα δυο... Χαχα!! Γλυκό φιλάκι Κικάκι μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αδυναμιουλα μου ευχομαι συντομα να υπαρξουν και τα δυο!!! ναι;;; ;) φιλακια πολλα πολλα αγαπη! <3

      Διαγραφή
  18. H Κέρκυρα είναι πολύ κοντά στον τόπο καταγωγής της μαμάς μου (Θεσπρωτία)! Έχω αρκετά χρόνια να την επισκεφθώ, αλλά έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις!!!
    (Πλάκωσε στις μπουνιές τον blogger αμέσως! Αν χρειαστείς βοήθεια, φώναξέ με!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      χαιρομαι ιδιαιτερα για τις ομορφες αναμνησεις σου!

      ναι ναι χρειαζομαι βοηθεια στο ξυλο! χαχα
      εχω δημοσιευσει απο το πρωι δυο αναρτησεις και δεν εχει φανει ακομη καμια. πολυ με νευριαζει. αντε μη τα παρω και ανεβασω και τριτη! χαχαχαχα

      φιλακιααααααα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να