Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

             Αυτό το «μου» που ανέφερα και στο τίτλο μόλις δε μπορώ να πω πως μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί είναι πολύ κτητικό και εγω τους κατακτητές (όλους τους κατακτητές) δε τους συμπαθώ πολύ, διότι άλλο νικητής και άλλο κατακτητής.…!
Ο κατακτητής δεν αποκτά, κατακτά, ο νικητής όμως αποκτά, κερδίζει και τιμά!

            Επέλεξα όμως όπως θα δείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση να συνοδέψω τον τίτλο και το θέμα της ανάρτησης με αυτό το «μου» διότι «στολίζει» μια πορεία και τη πορεία καθένας μοναχός του πάντα την ορίζει και τη διανύει!
            Πάντα θα μας συντροφεύουν συνεπιβάτες, συνοδοιπόροι αν θέλετε, ποτέ μα ποτέ όμως δε θα μας συντροφεύουν από την αρχή έως το τέλος της διαδρομής, της εκάστοτε αν θέλετε διαδρομής.
            Κάποιοι ξεκινάνε πριν από εμάς, κάποιοι μετα από εμάς, κάποιοι την ίδια στιγμή με εμάς μα ποτέ πατώντας επάνω στο διάβα μας… τη δεδομένη χρονική στιγμή!
            Κάποιους ανθρώπους τους συναντάμε έμπροσθεν μας, κάποιους τους βλέπουμε να περπατάνε πλάι μας, κάποιοι πάλι μας ακολουθούν  κι ακούμε τα βήματά τους μέχρι να σταθούνε δίπλα μας και να μας προσπεράσουν, ποτέ μα ποτέ όμως δεν έχουμε τους ίδιους συνοδοιπόρους από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής και εάν με ρωτάτε, πιστεύω πως αυτό είναι οι εκπλήξεις που μπορεί να κρύβει ή να καιροφυλακτεί ο κάθε δρόμος της διαδρομής γιατί η διαδρομή δεν είναι ευθεία, δεν είναι πλήρης και σαφής ορισμός είναι πορεία και η πορεία είναι επιλογή και θέση!

            Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας μιλήσω για τη δική μου εκφραστική πορεία, τη πορεία αυτή που αγάπησα και αγαπώ ιδιαιτερα πρώτον γιατί είμαι ο εαυτός μου και δεύτερον γιατί γνωρίζω ανθρώπους που χαράζουν τη δική τους πορεία με «ίχνη» που παλαιότερα πίστευα πως δε θα μπορέσω ποτέ να αντιληφθώ και να εκτιμήσω τόσο πολύ!
            Όπως βλέπετε σήμερα είμαι σε εξομολογητικη διάθεση και ο λόγος αυτής της διάθεσης εχει να κάνει με το ότι ο Νοέμβρης μας χαιρετά και ο Νοέμβρης είναι ο μηνας γενεθλίων του μπλοκ, κάτι που είχα ξεχάσει παντελώς και το ανακάλυψα πριν λίγο καιρό μέσω των πληροφοριών στο προφίλ μου.
            Έγινε μέλος του blogger το Νοέμβριο του 2010 έγραφε και εγω αυτόματα έτρεψα στο αρχείο του ιστολογίου για να δω τις παλιές μου εκφραστικές αναρτήσεις, να θυμηθώ όσα ήδη θυμόμουν μα ήθελα για κάποιο λογο να <<ξεσκονίσω>>….
            Στο αρχείο διαπιστώνω πως αναρτήσεις υπάρχουν από το Δεκέμβριο του 2010 και μετα μα εγω θυμάμαι, θυμάμαι καλά πως η χαρά που είχα ηταν τόση που με έκανε μανιωδώς να μοιράζομαι πράγματα έστω κι αν στην αρχή σεργιάνιζα μόνη μου στη μπλοκογειτονια!
            Θυμαμαι εντονα αναρτησεις που εκανα, που χαθηκαν, που εσβησα και χαιρομαι τοσο που τις θυμαμαι τοσο καλα μα λυπάμαι που λείπουν από το μπλοκ γιατί ηταν το «χαλάκι της εισόδου» του και εγω ως γνωστών που δε δένομαι εύκολα με αντικείμενα (αν και πάντα τα θυμαμαι), κάπου εκεί το ξεσκόνισα και είπα να το αλλάξω!

            Η εκφραστική μου πορεία φίλοι ξεκίνησε αναποφάσιστα μα με χαρά μεν, όπως γενικώς συνηθίζω να είμαι και στη προσωπική μου διαδρομή, στην εκάστοτε προσωπική μου διαδρομή!
            Στην αρχή δεν  ήξερα τι "ίχνη" ήθελα να αφήσω στο μπλοκ μου, δεν ήξερα καν ποσο βαθιά μπορούσαν να χαραχτούν αυτά τα ίχνη, μα ήξερα καλα πως μέσα σε αυτό το χώρο ήθελα μονο να καταθέσω την αλήθεια μου! Μέσα σε μια ζωή που παντού υπάρχουν μάσκες το μπλοκ ηταν το πιο εύκολο να δείξεις την αλήθεια σου και η αλήθεια για μένα δεν είναι γράφω μόνο με τα στοιχεία μου αλλα γράφω με τη καρδιά  μου και γράφω σα να μιλάω γιατί απευθύνομαι σε ανθρώπους σα να είμαι δίπλα τους, σα να είμαι κοντά τους για να μπορέσω να λάβω όσα προσπαθώ να δώσω, όλα τα αλλα είναι κρύα, ψυχρά, αδιάφορα και το κρύο είναι όμορφο μονο όταν κάπου κοντά του υπάρχει κι ένα «τζάκι…», όχι μόνο για να ζεστάνει αλλά για να φωτίσει, κυρίως για να φωτίσει και το θέμα δεν είναι να ρίχνεις "ξύλο" στο "τζάκι" σου για να φωτίσεις το δικό σου πρόσωπο και όσους είναι μαζί σου, το θέμα είναι να αναγνωρίζεις και να θαυμάζεις τη φωτιά του διπλανού "τζακιού" γιατί επηρεάζει άμεσα εσένα αλλά πολλές φορές είναι ικανό να σε ζεστάνει όταν εσύ θα  έχει ήδη σβήσει τη «φωτιά» σου!
           
            Θα γελάσετε τωρα αλλα ξέρετε τί συνειδητοποιώ; Εδώ και μέρες λόγω άσχημης ψυχολογίας και συμβάντων δε μπορώ να γράψω, όχι με το προσωπικό μου τρόπο, όχι με το αίσθημα που νιώθω εκείνη τη στιγμή, όχι με τη δοτικότητα που αισθάνομαι  πως είχα και όχι με τη χαρά που εισέπραττα και σήμερα ξεκινώντας να γράψω αυτή την ανάρτηση νοιώθω σα να ξαναβρήκα τον εαυτό μου, σα να βρήκα και πάλι τη χαμένη μου εκφραστική ανάσα και νοιώθω τοσο καλα αυτή τη στιγμή με αυτό…
            Λοιπόν ξέρετε κάτι; Επειδή παρασύρθηκα και έγραψα ήδη παρά πολλά και έχω αλλα τόσα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας για την εκφραστική πορεία του μπλοκ θα σταματήσω σήμερα μέχρι εδώ και όταν μπορέσω ξανά θα συνεχίσω αυτά τα βήματα πρώτον για να μη σας κουράζω και δεύτερον γιατί θεωρώ πως όταν κάνουμε κάτι με χαρά μονο τότε προσφέρουμε ειλικρινη χαρά με οποιον τρόπο μπορούμε και εγω μέχρι στιγμή νομίζω  πως έτσι μπορώ και θέλω, αφενός γιατί έτσι νοιώθω όμορφα, οικεία και αφετέρου γιατί σε ένα εκφραστικό μπλοκ πρέπει να εκφραζόμαστε με βάζει το τι νοιώθουμε και όχι με βάση το πώς θα έπρεπε να νοιώθουμε ή ακόμη και με το πώς θα επέλεγαν οι άλλοι να νοιώσουν για εμάς…

______________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_______________

            Να είστε πάντα καλά! Ευχαριστώ για όλα! Καλο βραδυ σε ολους! Εκφραστικό ΣΚ για όλους! Φιλάκια πολλά! <3 <3 <3

Σχόλια

  1. Κική μου, δεν έχει σημασία η ποσότητα ή η συχνότητα των γραφομένων (κατά τη γνώμη μου). Απλά το να αποτυπώνεται η καρδιά.
    Εύχομαι η ψυχολογία σου, Κική μου, να ξεκινήσει ν'ανεβαίνει! Και ν'ανεβαίνει! Και να απογειωθεί :)

    Καλή δύναμη! Εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα καλε μου Σεβαχ!
      να εισαι καλα και με τις αναρτησεις σου να μας προσφερεις παντα χαρα και δυναμη, οπως κανεις καιρο τωρα αλλωστε!
      ευχαριστω πολυ για ολα!

      Διαγραφή
  2. Δε ξέρεις πόσο ταυτίζομαι με όσα γράφεις... Δυστυχώς η χαρά της δημιουργίας μιας ανάρτησης μπορεί εύκολα να χαθεί λόγω γεγονότων της καθημερινότητας...
    Και συμφωνώ πως το να γράφεις με την καρδιά σου ρίχνει όλες τις μάσκες, ακόμα κι αν δε χρησιμοποιείς τα στοιχεία σου... Δείχνει ποιος πραγματικά είσαι!
    Περιμένω τη συνέχεια γιατί πάντα οι αναρτήσεις σου είναι σαν "ξύλο στο τζάκι"... Ζεσταίνουν την καρδιά μας!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ σ ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ γι αυτο το σχολιο σου γλυκο μου πλασματακι! παντα μου προσφερεις γενναιοδωρα καλα λογια και με κανεις να χαμογελω! ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου για αυτα τα συναισθηματα που μου προσφερεις τοσο απλοχερα!
      να εισαι παντα καλα γλυκια μου φιλη! σ ευχαριστω και παλι! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  3. σε θυμάμαι πολύ καλά στα πρώτα σου βήματα. δειλό, μισο-φοβισμένο μα πάντα-πάντα γλυκό κι ευγενικό!

    Κικάκι μου τι καλά που υπάρχεις στη μπλοκόσφαιρα!
    πολύ σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      αχ βρε Βικουλα μου
      γελω με το δειλο και το μισοφοβισμενο διοτι ετσι ακριβως ημουνα και μη σου πως ακομη ειμαι και γενικα ετσι ειμαι στη ζωη μου σε οτιδηποτε εισερχομαι δειλα δειλα. εχω μια χαρα αλλα και μια φοβια συναμα.

      ευχαριστω τοσο πολυ για τα καλα σου λογια μα και για ολη τη βοηθεια που μου εχεις προσφερει! ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!

      και ανταποδιδω! Βικακυ μου τι καλα που υπαρχεις στη μπλοκοσφαιρα! σε φιλω και σε αγκαλιαζω! να εισαι παντα καλα! <3

      Διαγραφή
  4. Έτσι συμβαίνει σχεδόν πάντα, για αλλού ξεκινάμε και αλλού φτάνουμε. Κάθε αρχή και δύσκολη. Όμως η αρχή έγινε !!
    Ο νέος μήνας και το πνεύμα των εορτών θα σου δώσουν δύναμη για να συνεχίσεις.
    Καλό σου βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε!
      ευχαριστω και ανταποδιδω τα καλα σου λογια!
      να εισαι παντα καλα!
      καλο μηνα να εχεις!

      Διαγραφή
  5. Εγώ είμαι καινούρια εδώ στην δική σου γειτονιά..
    Μα σου εύχομαι να περάσουν μήνες ατέλειωτοι ακόμα στο χώρο αυτό που με τόση αγάπη και χαρά δημιούργησες..
    Και ελπίζω αυτό το ταξίδι από εδώ και στο εξής να το κάνουμε παρέα και να έχω τη χαρά να παρακολουθώ τον τρόπο και τις λέξεις μέσα από τις οποίες σου αρέσει να εκφράζεσαι..
    Εύχομαι να μη χάσεις ποτέ αυτή την...ανάσα ξανά!
    σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκο μου κοριτσακι αν και ανακαλυψαμε η μια την αλλη προσφατα για καποιο περιεργο λογο αισθανομαι ενα παραξενο δεσιμο μαζι σου και μου αρεσει παρα πολυ αυτο συναισθημα!

      τα λογια σου μου βγαζουν παντα μια χαρα, μια αγνοτητα, κατι πολυ ομορφο που δε μπορω λεπτομερως να περιγραψω!

      σ ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ γι αυτο! να εισαι παντα καλα γλυκο κοριτσακι! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  6. Πόσο αληθινή και συναισθηματικά δοτική είσαι Κική μου . Με συνεπήρε από την αρχή η εξομολόγησή σου και συμφωνώ όταν γράφεις σε ένα μπλογκ είσαι απλά ο εαυτός σου, με συνοδοιπόρους μεν αλλά με τη δική σου πορεία . Να είσαι καλά κορίτσι μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα καλη μου φιλη!
      Ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!
      Καθε φορα που μου αφηνεις ενα σχολιο εισπραττω απο εσενα μια γλυκια και ζεστη θαλπωρη! ευχαριστω τοσο μα τοσο γι αυτο!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ..ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΘΕΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα δελφινακι μου αγαπημενο!
      ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για τα καλα σου λογια!
      εννοειτε πως τα ανταποδιδω φυσικα!
      φιλακια πολλα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  8. Και αυτός ο τρόπος είναι δική σου γραφή ..
    Με συγκίνησε..
    Σου εύχομαι τα καλύτερα στο ταξίδι του νου σου, Αξίζει πολλά!!!!
    Να είσαι εδώ να μας κλειδώνεις και να μας προβληματίζεις!
    Χρόνια καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγονη μου, υπεροχη μου γυναικα, ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για ολα! Εισαι παντα διπλα μου! Το ξερω, το νιωθω! Ευχαριστω παρα πολυ! Να εισαι παντα καλα! <3

      Διαγραφή
  9. να ευχηθώ καλό μήνα!
    καλή και όλο έμπνευση εκφραστική πορεία!
    χαίρομαι που είσαι καλά και ξαναβρήκες την εκφραστική σου ανάσα...
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου φιλη!
      ευχαριστω παρα πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  10. Καλή μου εκφρασούλα,
    μου άρεσε αυτό που έγραψες στην αρχή για το νικητή και όλο το κείμενό σου!! Θεωρώ πως είναι μια κατάθεση ψυχής, πέρα από την πορεία έκφρασής σου!! :) Εύχομαι να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας όλα αυτά τα όμορφα που έχεις στην ψυχή σου και στις σκέψεις σου!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομαδούλα!
    Να έχεις έναν όμορφο μήνα με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενο μου και τρυφερο περιστερακι οπως παντα εισαι τοσο δοτικη, ζεστη και τρυφερη στα σχολια σου που αισθανομαι πως ενα ευχαριστω ειναι λιγο! Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για ολα! για ολα ομως! να εισαι καλα κοριτσαρα μου! φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  11. Καλή μου ηλ. φίλη, σου εύχομαι να έχεις για πάρα πολλά χρόνια το μπλογκ σου, και να εκφράζεις μέσα από αυτό, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, και ό,τι άλλο επιθυμείς!!!
    Η επικοινωνία μαζί σου, είναι χαρά για μας!
    Να έχεις ένα όμορφο μήνα Κική μου!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενη μου Ροδουλα καλημερα!
      Ευχαριστω απο καρδια για την επισκεψη, το σχολιο και τα ζεστα σου λογια!
      Να εισαι παντα καλα γλυκια μου!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα Αγαπημένη μου Κικίτσα-συγνώμη που την κοπάνησα για λίγες μέρες-λάλησε ο υπολογιστής,έλειπα 3ήμερο για επισκέψεις,σας ψιλοεγκατέλειψα,σήμερα ανάρρωσε το pc ίωση λες να έπαθε?-τεσπα..το σούπερ εκφραστικό σου μπλογκοπαλατάκι το αγαπώ ιδιαίτερα όπως κι εσένα το μπλογκοφιλαράκι μου και συγκινήθηκα με όσα γράφεις στην ανάρτηση..λοιπόν να σου πω κάτι και μην πείς ότι μας κουράζεις και τέτοια..εγώ προσωπικά δεν μπαίνω στα σπιτάκια των φίλων μου-όλων εσάς-με το πιστόλι στον κρόταφο!!μπαίνω με μεγάλη χαρά και ανυπομονησιά στα φιλαράκια μου γιατί περνάω πολύ όμορφα στα ιστολόγιά σας και φυσικά σας αγαπώ κιόλας χωρίς να σας γνωρίζω προσωπικά!!οι ιστορίες σου είναι μεγάλη χαλάρωση για μένα!ότι κάνεις το νιώθω ότι το κάνεις με χαρά και αγάπη!!μου το περνάς κι εμένα αυτό!!ποτέ δεν διαβάζω επιπόλαια αυτά που γράφεις για να γράψω ένα βιαστικό σχόλιο και να φύγω..απλά γεν ανοίγω συχνά υπολογιστή γιατί με την τελευταία μου περιπέτεια με τις ημικρανίες μου προσέχω πολυ..δεν ξέρω γιατί έχεις άσχημη ψυχολογία κορίτσι μου και δεν μπορείς να γράψεις!!μη νομίζεις ότι κι εγώ είμαι πάντα μες στην καλή χαρά..δεν μπορώ να γράφω συνέχεια..λογικό είναι..χάρηκα πάντως που ξαναβρήκες την καλή σου διάθεση..να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να μην πιέζεσαι..αύριο ξημερώνει μιά καλύτερη μέρα κοριτσάκι!!σου στέλνω την αγάπη μου πάρα πολλά φιλάκια!!ένα όμορφο βραδάκι σου εύχομαι..καλή βδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα αγαπημενη μου και εκφραστικη μου φιλη!
      Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για οσα εγραψες στο σχολιο!
      Ευχαριστω και ανταποδιδω τα καλα σου λογια! Ξερεις πολυ καλα ποσο αγαπω και εγω με τη σειρα μου εσενα και το μπλοκ σου! Φαινεται αλλωστε! :)

      Ενημερωθηκα οτι ειχε χαλασει ο υπολογιστης αλλα αφου τωρα ειναι ολα καλα μονο αυτο εχει σημασια! Περιμενω να σε απολαυσω! Ειδα οτι εκανες αναρτηση και θα ερθω σε λιγο να σε διαβασω!

      Ξερω πολυ καλα φιλη μου πως παντα δινεις σημασια σε οσα γραφω, περισσοτερη κι απ οση θα επρεπε και ενας λογος που σε εχω στη καρδια μου ειναι και αυτος! Ενα ευχαριστω ειναι λιγο! ετσι νιωθω! :)

      Ο λογος που δεν ειμαι καλα φιλη μου και δε μπορω να γραψω ή δε μπροουσα να πω καλυτερα ειχε να κανει με την ασχημη ψυχολογια λογω του χαμου ενος νεου ανθυρωπου που ειχα αναφερει και σε παλια αναρτηση στο μπλοκ...

      Να εισαι καλα κοριτσαρα μου!
      Ευχαριστω και παλι!
      Καλο μηνα καλη εβδομαδα και ολα να πανε καλα γενικως!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  13. Χαίρομαι που ξαναβρήκες τον εαυτό σου!Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το οτι αναπολεις Κικη μου ειναι καλο , ολους μας πιανει σε καποιες στιγμες και χωρις λογο πολλες φορες , αλλες ...κατι μας ταρακουναει αλλα η ζωη μας , η καθε αρχη μας σε κατι, το καθε τελος ...ειναι στιγμες οπου η καρδια μας σκιρταει και τοτε θελει να μιλησει και ευτυχως ειμαστε μια μεγαλη καλη παρεα με μεγαααα...λα αυτια και ακουει τους φιλους, φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαπημενη μου φιλη!
      εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες!
      συμφωνω απολυτα μαζι σου!
      να εισαι καλα κοπελιτσα μου!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  15. Το blog σου κούκλα μου με ξεκουράζει και αυτή η εκφραστική σου πορεία είναι τόσο μα τόσο εθιστική που κάθε σου ανάρτηση είναι στολίδι στην καθημερινότητά μου!Συνέχισε να εκφράζεσαι και να μας εκφράζεις!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ Θεωδοτα μου δεν εχω λογια!
      δε ξερω τι να πω!
      ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ!
      εισαι πολυ καλη μαζι μου!
      ευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου!
      φιλακια πολλα ομορφη μου φιλη! <3

      Διαγραφή
  16. Το ίχνος που θες να δώσεις, μπορεί να το αλλάζεις αναλόγως τη διάθεσή σου. Δεν είναι απαραίτητο να εγκλωβιστείς σε κάποια φόρμα ή ύφος. Καλή συνέχεια στην εκφραστική σου διαδρομή, με πολύ έμπνευση, όρεξη και υπομονή.

    Υ.Γ. Όταν σε μια ολόκληρη παράγραφο η μία πρόταση διαδέχεται την επόμενη άνευ τελείας (.), τότε η έκφραση αποδομεί την προσπάθεια των κουρασμένων οφθαλμών μου... [πολύ φιλική φιλολογική παρατήρηση]
    Υ.Γ.2 Στην αρχή μπερδεύεις το «κτητικό» (εκ του ρ. κτῶμαι= αποκτώ, κατέχω) με το «κατακτητικό» (εκ του ρ. κατακτῶμαι= κυριεύω). Έχουν διαφορετικό νόημα. Το κτητικό «μου» το βάζεις γιατί είναι δικό σου, το κατέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!

      παλαιοτερα δεν ηξερα τι υφος ηθελα να δωσω στο μπλοκ, επειτα καταλαβα πως θελω να δηλωνω την αληθεια μου, αυτο και μονο αυτο.

      ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες που μου δινεις και ανταποδιδω και για το δικο σου αγαπημενο μου μπλοκ!!

      σχετικα με τα υστερογραφα ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις-συμβουλες.
      το πρωτο θα προσπαθησω να το τηρησω οσο πιο καλα μπορω και το δευτερο καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα εγω μιλουσα με βαση καθαρα δικης μου οπτικης γωνιας και οχι με βασει ετυμολογικων εννοιων.

      ευχαριστω και παλι! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  17. Καλό μήνα, Κική μου!
    Να χαίρεσαι το ιστολόγιό σου και να το καμαρώνεις! Σου εύχομαι να γεμίζει πάντα από φίλους και αγαπημένες εκφράσεις!
    Να είσαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κοριτσακι μου!
      ευχαροστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  18. Έτσι είναι, Κική μου. Δεν έχει σημασία η ανωνυμία. Σημασία έχει το μεγαλείο του ειλικρινούς/ αυθεντικού αφήνειν της ψυχής κάθε φορά. Κι εσύ το 'χεις αυτό. Το βλέπουμε και το νιώθουμε καθημερινώς. Να είσαι καλά και να συνεχίζεις να εκφράζεσαι, δίνοντάς μας πάσα να εκφραζόμαστε κι εμείς μαζί σου. Φιλιά πολλά, γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αγαοημενη μου φιλη!
      ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ για τα καλα σου λογια!
      να εισαι παντα καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να