Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα!

Για σήμερα σας ετοίμασα ένα θέμα ευαισθητοποίησης που κυριολεκτικά δημιουργήθηκε ως ιδέα πριν από λίγα λεπτά όταν σερφαροντας στο διαδίκτυο διάβασα το παρακατω επιστημονικό άρθρο που μου έφερε στο μυαλό κάτι που ήδη ήξερα αλλα μέχρι στιγμής δεν είχα θελήσει να αναλύσω.

Διαβάζοντας λοιπόν το παρακατω άρθρο θυμήθηκα πως τα Χριστούγεννα και γενικώς το εορταστικό κλίμα που επικρατεί σε πολλές γιορτινές ημερομηνίες πέρα από τη χαρά που δίνει σε πολλούς από εμάς, σε χιλιάδες, μη πω σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας δίνει μια άλλη νότα, μια νότα χαράς και μελαγχολίας μαζί ή μια νότα μελαγχολίας μόνο που τους κάνει να εχουν μια άσχημη γεύση πικρίας στα χείλη τους.

Όμως ας διαβάσετε το παρακατω άρθρο και στο τέλος θα σας πω και κάτι ακόμη που θέλω:


Χριστουγεννιάτικη μελαγχολία! Τι μπορεί να φταίει; Τι μπορείς να κάνεις;



Τα Χριστούγεννα είναι εδώ... Οι γιορτές είναι εδώ... Ατμόσφαιρα χαράς, ευεξία, κέφι... Το καταλαβαίνεις; Συμφωνείς; Ή μήπως ανήκεις σε εκείνους που τα Χριστούγεννα μελαγχολούν;

Συμβαίνει συχνά σε πολλούς γύρω μου. Δεν θέλουν, δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα. Πέφτουν. Μια θλίψη έρχεται και επισκιάζει τα πάντα. Τι συμβαίνει;

Μήπως φταίει η μοναξιά;

“Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι κατ' εξοχήν γιορτές του σπιτιού και της οικογένειας δεδομένου ότι είναι χειμωνιάτικες γιορτές που για αυτό γίνονται στο σπίτι, σε κλειστό χώρο και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Οι άνθρωποι λοιπόν που είναι μόνοι νιώθουν αυτές τις μέρες ακόμα πιο έντονη την μοναξιά και την μελαγχολία επειδή δεν έχουν το οικογενειακό, το φιλικό, το αισθηματικό περιβάλλον για να περάσουν αυτές τις μέρες στο πνεύμα που η γιορτή καλεί και επιβάλλει” συμπληρώνει η ψυχολόγος.

Μπορεί λοιπόν να μελαγχολείς γιατί αλλιώς τα είχες φανταστεί, αλλιώς θα ήθελες να περνάς τα Χριστούγεννα και τελικά συμβιβάζεσαι... Οι προσδοκίες σου διαφορετικές κι αυτό σε εκνευρίζει, σε στεναχωρεί.


Mου τη δίνουν οι χαρούμενοι...!!!
“Αυτό που μεγαλώνει την μελαγχολία είναι το να ξέρεις ότι είναι γιορτή, ότι η ίδια η λέξη δείχνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να είσαι χαρούμενος και σε μια διαφορετική ψυχολογική διάθεση και κατάσταση και εσύ να μην είσαι. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν το άτομο σκέφτεται πως πάρα πολλοί ή οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πράγματι σε εορταστικό κλίμα και με πολύ χαρούμενη διάθεση τις μέρες αυτές. Η μοναξιά λοιπόν από τη μία, η επίγνωση της ικανότητας των άλλων και της ευτυχίας που έχουν να περνούν με τους ανθρώπους που θέλουν τις γιορτές, κάνουν τα μοναχικά άτομα ακόμα πιο μελαγχολικά”.


Μήπως ΔΕΝ φταίει η μοναξιά;
“Βέβαια υπάρχουν και άτομα που δεν είναι μόνα τους, αλλά επειδή νιώθουν μόνα γιατί δεν έχουν καλή επικοινωνία με τον σύντροφό τους, δεν έχουν καλή σχέση με την οικογένειά τους, είναι απομακρυσμένοι συναισθηματικά από αυτούς, έχουν μια έντονη μελαγχολία. Γιατί ενώ θα έπρεπε και θα μπορούσαν να νιώσουν χαρούμενα και εορταστικά, δεν τα καταφέρνουν” εξηγεί η ψυχολόγος.


Ο ρεαλισμός...
“Τέλος, η κακή οικονομική κατάσταση που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, κάνει σχεδόν όλους μας να έχουμε μια μελαγχολία επειδή θυμόμαστε άλλες γιορτές με καλύτερη οικονομική κατάσταση και περισσότερες δυνατότητες και αυτό μας κάνει να μελαγχολούμε”.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
“Το πιο εύκολο για να αντιμετωπίσουμε από όλα τα παραπάνω είναι το τελευταίο, η οικονομική κρίση δηλαδή όσον αφορά στα Χριστούγεννα. Το πνεύμα των γιορτών δεν είναι: καταναλώνω, κουράζομαι, ξενυχτώ, τρώω και πίνω πολύ. Το πνεύμα των γιορτών είναι βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ, ζω όμορφες στιγμές μαζί τους, δίνω και παίρνω αγάπη και δώρα συμβολικά που φανερώνουν τη σκέψη που μετράει περισσότερο και όχι το πόσα ξοδεύει κανείς για να ευχαριστήσει τον άλλον” τονίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Αν είσαι μόνη και ξέρεις πως αυτή είναι η αιτία της μελαγχολίας σου κάνε “κλικ” εδώ... Αν δεν είσαι μόνη, έχεις τον σύντροφό σου, τους φίλους, την οικογένειά σου, αλλά και πάλι κάτι σε ρίχνει, τότε τσέκαρε την ποιότητα των σχέσεών σου, αλλά και τις προσδοκίες σου. Υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας; Υπάρχει σεβασμός κι αγάπη; Από την άλλη, για σκέψου, μήπως πάντα αναζητάς αυτό που δεν έχεις και “χάνεις”, ξεχνάς να απολαύσεις αυτό που έχεις;

Είναι γιορτές!!! Είναι Χριστούγεννα!!! Χαμογέλασε. Πίεσε και λίγο τον εαυτό σου, πήγαινε μια βόλτα, απόλαυσε την στολισμένη πόλη, προσπάθησε να τα δεις θετικά, μπες στο κλίμα, εκμεταλλεύσου την εποχή για να πάρεις μια συναισθηματική, ψυχολογική ανάσα, προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με το παιδί μέσα σου...

Μπορεί να μελαγχολείς, αλλά προσπάθησε να το αποφύγεις... Όσο μπορείς.





Ένα άρθρο αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου πάντα, τουλάχιστον για το site που εχει γραφτεί που περικλείει μέσα του πολλούς λόγους για τους οποίους μπορεί να μελαγχολήσει κάποιος τα Χριστούγεννα αλλα σίγουρα ο κάθε άνθρωπος ως ξεχωριστή οντότητα εχει το δικό του λογο και τη δική του αν θέλετε οπτική γωνία που τον κάνει να βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπει….

Εγώ ήθελα να πω το εξής!
Να μη παραμελούμε τους ηλικιωμένους αυτές τις ημέρες! Και μακριά μας να είναι να τους θυμόμαστε! Με ένα τηλέφωνο! Με μια κάρτα! Με ένα δωράκι! Με λόγια ψυχής κυρίως και γενικά να τους σκεφτόμαστε με αγάπη! Γιατί κάποτε εκείνοι ηταν αυτοί που πάσχιζαν για να έχουμε εμείς όμορφα Χριστούγεννα και όχι μονο!

Επίσης πριν κλείσω αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να μοιραστώ και κάτι άλλο μαζί σας.

Όταν ήμουνα φοιτήτρια υπήρχαν κάποιοι συμφοιτητές μου που τις γιορτινές μέρες έμεναν στις εστίες όχι από επιλογή αλλα από ανάγκη και με όσους είχα συνομιλήσει όλοι μου έλεγαν το ίδιο! Πως το κλίμα εκεί αυτές τις μέρες ηταν πιο βαρύ από ποτέ και όλοι ένοιωθαν πολύ μοναχικά έστω και αν δεν έμεναν εντελώς μόνοι! Έμεναν όμως μόνοι ψυχικά και αυτό είναι το κυριότερο!

Θα ήθελα λοιπόν να πω πως δε πρέπει να το βάζουμε κάτω αν οποιαδήποτε στιγμή μελαγχολήσουμε! Δεν είναι κακό να μελαγχολήσεις όταν όλοι γύρω σου πανηγυρίζουν, κακό είναι να προσπαθείς να το αποκρύψεις και να αισθανθείς άσχημα γι αυτό! (όπως θα διαπιστώσετε σε αυτό το σημείο διαφωνώ λίγο με τη προτροπή στο τέλος του άνω άρθρου αλλά είναι η δική μου εκδοχή και δε μπορώ να τη παραλείψω).

Όταν αναγνωρίζεις τα αισθήματα σου και τα αφήνεις ελεύθερα μονο να σε στοιχειώσουν δε μπορούν! Αντίθετα! Σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση που μπορεί είσαι!

Απλώς υπομονή! Όλα περνάνε! Και τα καλα και τα άσχημα!

Υπομονή! Μια αρετή που λίγοι διαθέτουν μα ακόμη πιο λίγοι φροντίζουν να τη καλλιεργούν! Το να είσαι υπομονετικός θέλει κουράγιο!!!

Αυτά φίλοι μου!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και να χαμογελάτε πάντα! Γιατί το χαμόγελο δεν σβήνει τη μελαγχολία., την αγκαλιάζει όμως και αυτό της είναι αρκετό!! <3

Σχόλια

  1. κοιτα δεν τρελαίνομαι για το σαιτ αλλα εχει δικιο
    ολοι μας εχουμε βαλει αυτο το ηλιθιο χαμογελο παμε σε σογια που εχουμε ξεχασει πριν και λεμε ολα καλα σιγα μωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ιωαννα μου!
      ενταξει δεν ειναι μονο τα σογια!
      ειναι πολλα περισσοτερα!
      αλλα ενταξει!
      μερες ειναι περνανε!
      ας περνανε ομορφα!
      φιλακια φιλη!
      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  2. Δεν θέλω μελαγχολίες, οι γιορτές είναι σαν να σου υπενθυμίζει κάποιος ότι πρέπει να χαμογελάς πότε πότε και να μοιράζεις χαρά στους άλλους.
    Δεν είναι σωστό να το ξεχνάς τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά ας το χαρούμε δεν θα μας γεμίσουν ενοχές και γι' αυτό!
    Καταλαβαίνω τους ανθρώπου που δεν το έχουν με τις γιορτές αλλά ας είμαστε δίπλα τους και ας μην τους αρέσει!
    Βοηθάει!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ελενα μου!
      και εγω το ιδιο πιστευω!
      πως πρεπει να ειμαστε διπλα τους
      και να τους δινουμε χαρα οχι να μας δινουν αυτοι μελαγχολια ομως επειδη ειναι πολυ ανθρωπινο συναισθημα και αυτο εγω εγραψα στο τελος της δημοσιευσης πως δεν ειναι κακο να αισθανθουνν ετσι και δεν υπαρχει λογος ενοχης γι αυτο, οποτε καλο ειναι αν το εκφραζουν και να τους βοηθαμε οσο μποορυμε!

      φιλακια πολλα φιλη!

      Διαγραφή
  3. Η μελαγχολία των Χριστουγέννων για μένα είναι αυτοί που μας κυβερνούν.Μου πήρε αρκετά χρόνια να το καταλάβω και γι' αυτό τα βάζω με τον εαυτό μου!Κι επειδή αυτοί έχουν στοιχειώσει για τα καλά, είμαι έτσι όλον το χρόνο.Κατά τ' άλλα οι γιορτές νομίζω πως είναι όλες στο μυαλό.Μια συνηθισμένη μέρα είναι όπως όλες, που συνήθως ξεχνάμε την πνευματική της σημασία και "χαλάμε" τζάμπα τον κόσμο σε ανούσια πράγματα!
    Η δημοσίευσή σου καλή μου Κική, εξαιρετική!!!
    Να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      μου αρεσε που εθιξες το πνευματικο μυνημα τωΝ Χριστουγεννων! ετσι να μη το ξεχναμε αυτο!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Προσωπικά, κορίτσι μου, νομίζω (και δόξα το Θεό, το κάνω και πράξη) πως δεν πρέπει να θυμόμαστε κάποιους ανθρώπους (ηλικιωμένους, παιδιά σε ιδρύματα κτλ) μόνο τις γιορτινές μέρες. Αν όλη τη χρονιά κάνεις κάτι για αυτούς, (δεν εννοώ οικονομική ή υλική βοήθεια απαραίτητα. Μπορείς απλά, να πηγίνεις να τους κάνεις παρέα. όχι για πολλή ώρα - για 10-15 λεπτά) τότε και τις μέρες των γιορτών δεν θα υπάρχει τόσο έντονο το αίσθημα τη ψυχικής κατάπτωσης... Σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην καθημερινότητά μας, αλλά ας έχουμε στο νου μας πως άλλοι περνούν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες... Ας προσφέρουμε λοιπόν, αγάπη και ενδιαφέρον. Είναι 100% δωρεάν!
    Αγκαλιά ζεστή και φιλί γλυκό, Κική μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννα μου θα συμφωνησω απολυτα με οσα αναφερεις στο σχολιο σου! Με εκφραζουν προσωπικα! Χαιρομαι που εισαι τοσο καλος ανθρωπος Γιατι ο ανθρωπος που εχει χρονο να ριξει μια ματια στο συνανθρωπο ειναι εσιγουρα καλος και εναρετος! Φιλακια πολλα φιλη! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  5. Εγώ θα πρεπε να χω πάρει βραβεία για την υπομονή μου..... μερικές φορές όμως νομίζω πως ο κοντινότερος άνθρωπος σε μένα δεν το αναγνωρίζει..... μήπως γιαυτό είμαι μελαγχολική αυτές τις μέρες?
    Τέλος πάντων μπλογκάρω για να είμαι χαρούμενη όχι για ψυχανάλυση....
    Ωραίο το άρθρο.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρεσε που μπλοκαρεις για να εισαι χαρουμενη!
      πολυ καλος ο λογος του μπλοκ λοιπον!
      να εισαι παντα καλα αγαπημενη μου φιλη!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. πολυ πολυ ομορφο και επικαιρο , χθες γυρισε η μικρη μου κόρη απο την καθιερωμενη εδω και χρονια εκδρομη της Γ λυκείου στη Κλιμακα και στη συζητηση πανω με καποιον απο τους αστεγους ανακαλυψε πως τυτη η μαγικη για ολους μας γιορτη ειναι αιτια θλιψης και αρνησης για καποιους αλλους , το επιστέγασμα δε ήταν πως ο ιδιος αυτός ανθρωπος που ολα τα χρονια της ζωής σου αρνιοταν τα Χριστουγεννα της εξομολογήθηκε πως φέτος θα είναι πιο χαρουμενα γιατι υστερα απ καιρόέχει ερωτευτεί και θα προσπαθησει να μοιραστει την αγαπη του με καποια κυρία σε φιλωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημενη μου φιλη συγκινηθηκα με οσα σου ειπε ο κορη σου! και κυριος για τον ανθρωπο που φετος θα περασει ομορφα χαρουμενα επειδη ερωτευτηκε! απο τα καλαυτερα και χαρακτηριστικοτερα παραδειγματα θα πω ευτυχιας! χαιρομαι και συγκηνουμε και εγω μαζι του!
      φιλακια πολλα καλη μου φιλη! και σε σενα και στη κορη σου! :)

      Διαγραφή
  7. Καλη μου φιλη,πολυ ευαισθητη η αναρτηση σου για ενα θεμα που,στους ζοφερους καιρους που ζουμε,ποναει πολυ!Ας κρατησουμε οσο μπορουμε σφιχτα την ανθρωπια μας κι ας μην τσιγκουνευτουμε το χαμογελο και τα λογια αγαπης σ οσους βρισκονται γυρω μας!Καλο Σ\Κ,σε φιλω γλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου Βασω καλημερα!
      ευχαριστω πολυ για την επισκεωη και το σχολιο σου!
      θα κρατησω τη προτροπη σου για το χαμογελο και τα λογια αγαπης!
      φιλακια πολλα φιλη! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  8. Και χωρίς το άρθρο, τα λόγια σου είναι από μόνα τους υπέρ-αρκετά και κρύβουν το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων. Γιορτές δεν είναι τα ψώνια και τα ρεβεγιόν. Αυτή είναι η "εμπορική" εκδοχή που μας γαλούχησε τα τελευταία χρόνια. Η ουσία είναι σ' αυτό που έγραψες. Και χαίρομαι που θυμήθηκες τους ηλικιωμένους. Είναι οι πιο "ριγμένοι" κατά τη γνώμη μου. Κι όμως, τους οφείλουμε τον παρόν μας...
    Να'σαι καλά Κική μου και καλή δύναμη να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μαρακι μου!
      ευχαριστω τοσο πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      χαιρομαι που συμφωνουμε!
      φιλακια πολλα αγαπημενη μου φιλη!
      να περνας ομορφα! <3

      Διαγραφή
  9. Αν τύχει και μελαγχολήσω στις γιορτές
    επιστρέφω νοερά στα παιδικά χρόνια
    με τις τόσες γλυκές αναμνήσεις κι η χαρά
    επανέρχεται!!!!!!!

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλη η ιδεα σου Ελενη μου!
      επιστροφη σε ομορφες αναμνησεις!
      το κανω και εγω συχνα αυτο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  10. καλησπερα!!! συμφωνω απολυτα με το syros2js!!!!! οσο για μενα προσωπικα ετυχε να υπαρχουν μερες χριστουγγεννων που να ειμαι μονη και να περναω πολυ δυσκολα καποιες φορες αλλα τα λατρευω τα χριστουγγεννα ειναι χαρουμενη γιορτη και ετσι πρεπει να το βλεπουμε ολοι!!! σε φιλω γλυκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Σοφακι μου!
      χαιρομαι τοσο πολυ για την αισιοδοξη σταση σου!
      μου αρεσει ο τροπος που βλεπεις τα πραγματα!
      φιλακια πολλα αγαπημενη μου φιλη!
      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  11. Εκφρασούλα μου,
    πολύ όμορφο και ευαισθητοποιημένο άρθρο! :) Επίσης, υπέροχη η προτροπή σου για τους ηλικιωμένους ανθρώπους! Σκεφτόμασταν να περάσουμε από τη γιαγιά μου που ζει μόνη της για χρόνια πολλά μα μου έδωσες μια ιδέα να της φτιάξω ένα μικρό δωράκι, πιστεύω θα χαρεί! :)
    φιλάκια και καλό σαββατόβραδο αγαπημένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα παλομιτσα μου!
      πολυ χαρηκα με την ιδεα σου να φτιαξεις κατι στη γιαγια σου!
      νομιζω πως θα χαρει παρα πολυ!
      να μου τη φιλησεις!
      εισαι τοσο καλος ανθρωπος!!!
      ειμαι σιγουρη γι αυτο!
      ευχομαι ολοψυχα τα καλυτερα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  12. Είχες δεν είχες, πάλι αισιόδοξα κατέληξες! Χαχα!! Πάντως οι γιορτές μέχρι και κατάθλιψη προκαλούν σε πάρα πολλούς ανθρώπους, διαφορετικής ηλικίας, οικονομικής κατάστασης κλπ... Άντε, θα μελαγχολήσω τώρα και δεν κάνει! Φιλάκια γλυκά Κικάκι μου και καλό Σουκου!!! :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδες αδυναμιουλα μου;
      εχω κρυμμενη αρκετη αισιοδοξια μεσα μου και ποαντα βρισκει το τροπο να βγει! χαχαχα
      να εισαι καλα αγαπη!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. Εγώ είμαι πολλές χρονιές στην ουσία μόνη! Εννοώ ότι πολλές φορές δεν βγαίνω, δεν πίνω κι αφού περάσω με την οικογένεια κάποιες όμορφες στιγμές επιστρέφω στο δικό μου σπίτι κι όταν κλείνει η πόρτα είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ μόνη!

    Σιγά μην με πάρει από κάτω! Βάζω ποτάκι, κάθομαι στο τζάκι μου και γλεντάω μόνη!
    Σημασία έχει να είναι καλά οι δικοί μου, τα φιλιά κι οι αγκαλιές που έκανα τα μικρά δωράκια που ανταλλάξαμε! Γιατί να πρέπει να ζητώ να είναι όλη η βραδιά γεμάτη για να είμαι χαρούμενη ε;
    Το ανικανοποίητο φταίει!
    Πολλοί έχουν πολλά κι όμως θέλουν κι άλλα!
    Σε ευχαριστούμε Κική για τους όμορφους προβληματισμούς!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Αριστεα μου!
      χαιρομαι τοσο που σε γνωριζω!
      εισαι τοσο θετικος και αισιοδοξος ανθρωπος!
      μου αρεσει πολυ γιατι εισαι ενας ανθρωπος που παντα ξερει να βλεπει τις χαρες τις ζωης!
      ευχομαι ολοψυχα φιλη μου να μη χασεις ποτε αυτη τη θετικη σου αυρα! και να μας πλαισιωνεις με αυτη παντα!
      φιλακια πολλα φιλη μου!
      να περνας ομορφα! <3

      Διαγραφή
  14. Έχεις απόλυτο δίκιο Κική μου...
    Γιορτές δεν είναι μόνο αυτά που προβάλλουν..
    Και μόνο τα λόγια σου νομίζω δίνουν ακριβώς το νόημα..
    καλό βράδυ γλυκιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστυω πολυ Νικολετα μου!
      να εισδαι καλα κοριτσαρα μου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  15. Για άλλη μια φορά η Αριστέα με κάλυψε!!
    Κάποιοι έχουν πολλά και θέλουν περισσότερα...το ανικανοποίητο μέσα τους σκούζει και αυτοί κλείνουν τα μάτια σε όσα μπορούν να απολαύσουν ζητώντας κάτι άλλο..
    Έχουν το ένα θέλουν το άλλο, έχουν το άλλο, θέλουν κάτι άλλο...χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις περιπτώσεις εκείνες που είναι σοβαρές και η μελαγχολία έχει ίσως αιτία ύπαρξης (ας το πω έτσι και νομίζω θα καταλάβεις), κάποιοι απλά δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και ποτέ...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μαρακι μου!
      Ναι εχετε δικιο για το ανικανοποιιητο αλλα νομιζω πως το ανικανοποιητο φερνει πολυ ποερισσοτερα απο μια απλη μελαγχολια, οσο απλη μπορει να ειναι φυσικα!
      Γενικα το ανικανοποιητο το εχω ως αρωγο πολυ ασχημων συναισθηματων!
      Εγω τη μελαγχολια γενικως τη θεωρω απλο συναισθιημα για το οποιοο δε πρεπει να αισθανομαστε ασχημα και δεν ειναι κακο να το παραδεχτουμε!
      γι αυτο αλλωστε εκλεισα οπως εκλεισα τρο θεμα της αναρτησης. για να λυσεις ενα προβλημα πρεπει πρωτα να το παραδεχτεις, καπως ετσι το εχω στο μυαλο μου.
      αλλα ναι για το ανικανοποοιητο συμφωνω πολυ και με σενα και με την Αριστεα.
      μακρια απο εμας οι ανικανοποιητοι ανθρωποι που ως επι το κλειστον ειναι και οι καταστρροφικοι!

      φιλακια πολλα Μαρακι μου! να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  16. γεια σου φιλη μου, ειχα καιρο να περασω και τωρα διαβαζω για μελαγχολιες, τα χριστουγεννα με φερνουν μια μελαχγολια παντα με εφερναν δεν ξερω γιατι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Γιωτα μου!
      φετος με το παιδακι και τον αντρα σου νομιζω πως μονο χαρα θα σου φερουν οι γιορτες! :)
      φιλακια πολλα φιλη!
      'να περασεις ομορφα!

      Διαγραφή
  17. Ουσιαστικά ωραίο το άρθρο σου Κική μου και πολύπλευρο επίσης.
    Τα Χριστούγεννα πάντα νοιώθω ζεστά με την οικογένειά μου , τα τελευταία χρόνια με πικραίνει η κοινωνική αδικία να βλέπω τους Δήμους με τα συσσίτια λες και σαν κράτος δεν είναι υπεύθυνοι γι αυτό!
    Οφείλουμε να ζούμε την κάθε μέρα εφόσον μας δόθηκε η ζωή
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολ μου το ομορφο το σχολιο σου!
      συμφωνω σε ολα!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα αγαπημενη μου φιλη!

      Διαγραφή
  18. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο, αν και μάλλον προτιμώ τη δική σου προτροπή στο τέλος!

    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ φίλτατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε που προτιμας τη δικη μου προτροπη!
      χαιρομαι που συμφωνουμε!
      να εισαι καλα!
      καλο μεσημερι να εχεις!

      Διαγραφή
  19. Νομίζω ότι πρέπει να δεχόμαστε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά είναι..Γέννηση..Ελπίδα..Πορεία για κάτι Καλύτερο..Η μελαγχολία αρμόζει στη μοναξιά και τη μοναξιά πιστεύω ότι τη διαλέγουμε μόνοι μας.Ξέρω ότι οι καιροί φέρνουν τα άσχημα στην επιφάνεια μα οφείλουμε να ήμαστε όρθιοι και να δίνουμε στις Άγιες μέρες να μας μεταμορφώσουν σε αυτό που η Φύση και ο Θεός μας έπλασε..Άνθρωποι..
    Δεν με νοιάζει τι προβάλλουν τα ΜΜΕ..για μένα τα Χριστούγεννα είναι τα...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..και φροντίζω ακόμα και στα δύσκολα που φέτος κι εγώ περνώ να τα κάνω φωτεινά όχι με στολίδια και φώτα μα με..έστω και μία ευχή στους γύρω μου.Καλημέρααααα! Αχτιδένια φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα αχτιδα μου να μας ζεστενεις παντα με τα ομορφα λογια σου και τη θετικη σου ενεργεια!
      σε χαιρομαι παρα πολυ!
      ευχομαι να περασεις πανεμορφα!
      φιλακια πολλα αγαπη μου! <3

      Διαγραφή
  20. Συμφωνω απολυτα!Μερες χαρας και γιορτης που μας παρεχουν ευκαιριες για εκδηλωση αγαπης και τρυφεροτητας..
    Καλο σου βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο νεα μου φιλη!
      να εισαι καλα!
      καλο μεσημερι να εχουμε!
      μακια! <3

      Διαγραφή
  21. Θα το παλέψουμε και φέτος...
    Εύχομαι πάντως φέτος να είμαστε όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με το πραγματικό πνεύμα των εορτών....
    και όλα θα πάνε καλά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι Φλωρα μου!
      απο το στομα σου και στου... Ανθρωπου το αυτι! χαχαχα
      καλο μεσημερι!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  22. Η συγκεκριμένη μελαγχολία δεν παρουσιάζεται μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και σε άλλες γιορτές. Ειδικά τις «οικογενειακές» γιορτές. Ή αφήνεις το συναισθηματισμό να κυριαρχήσει αρνητικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, ή το πολεμάς. Πάντως οι γιορτές ευτυχώς περνάνε γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι σου!
      οι γιορτερς περνανε γρηγορα αλλα ερχονται και παλι γρηγορα! :)
      φαυλος κυκλος!
      καλο μεσημερι!
      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  23. Να σαι καλα φιλη μου!
    σ ευχαριστω!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να