Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα!

Έμειναν 4 μέρες για τα Χριστούγεννα; Βλέπω καλα;;;
Το πώς περνάνε οι μέρες είναι απερίγραπτο!

Για σήμερα φίλοι έκατσα να γράψω τη συνέχεια της εκφραστικής πορείας γιατί πρέπει να «κλείσει» πριν την έλευση της νέας χρονιάς γιατί αλλιώς τί «σόι» ανασκόπηση θα είναι;

Εντάξει, η ανασκόπηση συνήθως είναι ετήσια αλλα εγω την εκανα τριετή αλλα δε πειράζει… ανέσυρα από τις μνήμες μου πολλά πράγματα και το καλό είναι πως μονο θετική γεύση έχω πια και καθόλου αρνητική..

Σε αυτό το σημείο φίλοι για οποιον θέλει να θυμηθεί ή να διαβάσει για πρώτη φορά την εκφραστική πορεία πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Για το πρώτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/11/h_30.html, για το δεύτερο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/h.html., για το τρίτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/h_10.html., για το τέταρτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/blog-post_17.html και για το πέμπτο μέρος εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/12/blog-post_19.html.



Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ (ΜΕΡΟΣ ΈΚΤΟ).


Και κάπως έτσι φίλοι φτάσαμε στο έτος 2013 και όπως μπορειτε και εσείς να διαπιστώσετε από την αρχειοθήκη του ιστολογίου για σχεδόν μισό χρόνο δίνω το παρών με μία , άντε δύο και άντε στο τσακίρη κέφι με τρεις αναρτησεις το μήνα, στις οποίες δε προλαβαίνω καν να απαντήσω στα σχόλια, αλλά περνάω μια βόλτα από τα στενά της μπλοκογειτονιάς για να βεβαιωθώ πως οι αγαπημένοι μου φίλοι είναι στη θέση τους και το σημαντικότερο πως είναι καλα! Τους χαιρετώ και μετα φεύγω γρήγορα γρήγορα για αλλα «σπίτια» εκτός μπλοκοσφαιρας.

Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο πως όταν απέχεις για μεγάλο καιρό από τη μπλοκοσφαιρα είναι λογικό να χάνεις κάποιους συχνούς μπλοκογειτονες αλλα με εμένα δε συνέβη αυτό, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό. Μάλλον για να είμαι πιο σωστή δε συνέβη με τους ανθρώπους που είχα και τότε πολύ κοντά μου!

Όταν έμπαινα πάντα ηταν εκεί για μένα και αυτό φαίνεται και στα σχόλια τους και στο ότι και σήμερα έχουμε κρατήσει καθημερινή επαφή! Δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, οι παλιοί μου μπλοκοφιλοι ξέρετε άλλωστε ποιοι είστε και σας ευχαριστώ παρά πολύ γι αυτό!

Να … είναι αυτό που λέμε πως αν δε θέλεις να χαθείς δε χάνεσαι! Και εάν θέλεις να κρατήσεις επαφή μπορείς! Δεν εχει σημασία το πόσο συχνά μιλάς με κάποιον,  σημασία έχεις όταν συζητάς να ξέρεις να ακούς και όχι μόνο να μιλάς και ότι λες να το λες μέσα από τη καρδιά σου και να είναι η αλήθεια και η ευχή σου! Όταν λες κάτι με αγάπη σημαίνει πως αισθάνεσαι αγάπη και όταν λες κάτι απλώς για να το πεις σημαίνει πως δεν αισθάνεσαι τίποτα!

Θυμαμαι μάλιστα και αυτή την ανάρτηση http://ekfrastite.blogspot.gr/2013/01/2013.html που την εννοούσα πέρα για πέρα (ότι γράφω το εννοώ) και μετα από καιρό έγινε πραγματικότητα σε τοσο μεγάλο βαθμό που δε μπορούσα καν να φανταστώ!

Και κάπου εκεί στο καλοκαίρι φίλοι, κάπου εκεί στον Ιούλιο άρχισε να φουντώνει μέσα μου εντονα η ανάγκη και η θέληση για μπλοκοσερφάρισμα και για μπλοκοανταλλαγή και ηταν τοσο έντονη αυτή η επιθυμία, που απλώς την υπάκουσα!

Ε και μετα ξέρετε. Κάπου εκεί στον Αύγουστο σκαω μούρη στην μπλοκοσφαιρα και γίνομαι ένα με τις γειτονιές σας!

Η μπλοκογειτονια εχει μεγαλώσει κατά πολύ, εχει νέους (εννοώ πρωτοεμφανιζόμενους) ανθρώπους, πολλά ενδιαφέροντα θέματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς,  βραβεία!
Εχει γέλια, χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, συγκινήσεις!
Έχει τα πάνω της! Έχει τα κάτω της!
Εχει τα καλα της! Εχει τα ασχημα της!
Εχει τις ανθρωπινες αλυσιδες της! Εχει τις διαφωνιες της! Εχει τα κινήματά της!
Εχει τις αποψεις της! Εχει τις γνωμες της! Εχει τις προτροπές της! Μα το κυριότερο εχει αυτό πού εχουν όλες οι γειτονιές του κόσμου μας!

Εχει Ανθρώπους και αυτό είναι το κυριότερο όλων! Με όσα αυτή η λέξη μπορεί να συνεπάγει και να περικλείει, που δεν είναι απαραιτήτως θετικά…. Αλλά όπως και να το κάνεις, όταν μέσα σε κάθε μπλοκοσπιτι κατοικεί ένας άνθρωπος και όχι μια «μηχανή» που απλώς παράγει κάτι , το οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, είναι μεγάλη ελπίδα να ξέρεις πως κάπου εκεί έξω υπάρχουν Άνθρωποι! Όμορφοι άνθρωποι (και δεν αναφέρομαι εξωτερικά), καλοί άνθρωποι, αγνοί άνθρωποι, άνθρωποι που είναι σαν εσένα και προσπαθούν! Προσπαθούν να προσφέρουν ότι μπορούν, όπως μπορούν μα επίσης μπορούν και να αναγνωρίσουν! Και αυτό είναι η αλληλουχία που λέω συχνά!

Το να προσφέρεις είναι υπέρτατο αγαθό, μα και το αναγνωρίζεις τη προσφορά του άλλου και να την ενισχύεις όπως μπορείς είναι εξίσου υπέρτατο και τίμιο αγαθό! Για μένα τουλάχιστον!

Και να σας πω κάτι φίλοι; Κερδισμένος στην ουσία δεν είναι μόνο αυτός που προσφέρει κάτι, είναι και αυτός που μπορεί να το αναγνωρίζει, γιατί συνήθως όταν αναγνωρίζουμε κάτι, ενώ πρέπει να του δίνουμε μεγαλύτερη αξία του δίνουμε μικρότερη για διάφορους λογους που δε θα αναλύσω.

Να εγω για παράδειγμα. Προσφέρω ενίοτε κάποιες εκφράσεις, αυτό που λαμβάνω όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και κυρίως είναι ανεκτίμητο!

Ναι, προσφέρεις κάτι από τη ψυχή σου (1 ψυχή), όμως λαβαίνεις πολλά περισσότερα από άλλες ψυχές (αναρίθμητος αριθμός ψυχών). Ποιός λοιπόν είναι ο πραγματικά κερδισμένος;

Κερδισμένοι είναι και οι δύο ως ένα σημείο, ο πιο ολοκληρωμένος όμως είναι αυτός που είναι αποδέκτης πολλών αγαθών από αναρίθμητες ψυχές και όχι αυτός που δίνει κάτι από μία ψυχή!

Και το λέω αυτό γιατί θέλω να το τονίσω, διότι είναι σημαντικό για εμένα!

Βλέπω τακτικά γύρω μου ανθρώπους που επειδη για τον άλφα βήτα λογο μπορούν ή έτυχε να μπορούν στο τομεα του ο καθένας, να παράγουν πράγματα, να θεωρούν πως όλοι οι άλλοι είμαστε μηδαμινοί μπροστά τους!

Βλέπω ανθρώπους που παράγουν έργο, σε οποιοδήποτε τομέα υπάρχει, να θεωρούν πως είναι κάτι το σπουδαίο, πως είναι ανώτεροι των άλλων και πως επειδη προσφέρουν κάτι σημαντικό στο κόσμο μας όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υποχείρια και κατώτεροί τους.

Δε ξέρω εαν μονο εγω βλέπω τέτοιους ανθρώπους αλλα η αλήθεια είναι ότι τους συναντώ συχνά πίσω από ανέκφραστα πρόσωπα και παγερές εκφράσεις. Βλέπω την αλαζονεία να φουντώνει και να παγώνει το αίμα τους αλλα μέσα μου λυπάμαι γι αυτούς γιατί ξέρω πως δε μπορούν να αισθανθούν τί σημαίνει να εισπράττεις αγάπη και αυτό είναι πολύ άσχημο!

Οι αλαζόνες άνθρωποι νομίζουν πως εισπράττουν αγάπη γιατί ο κόσμος τους τη χρωστάει για ότι παράγουν και προσφέρουν. Οι απλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πως εισπράττουν αγάπη γιατί και αυτός είναι ένας λόγος που ήρθαμε στη ζωή! Είναι απλό! Παράγουμε αγάπη γιατί γεννηθήκαμε με αγάπη! Και ακόμη και όσοι γεννηθήκαν χωρίς αγάπη την συνάντησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους! Το θέμα είναι να μη τη κλωτσήσεις μετα! Γι αυτό λοιπόν μη κλωτσάς τη αγάπη! Πάσαρέ τη παντού!

Ποιός είναι κερδισμένος; Σε αυτά τα πράγματα δεν εχει σημασία το τί είσαι! Σημασία εχει να μπορείς να είσαι και για να είσαι πρέπει να αισθάνεσαι!

Και εγω μέσα από τη μπλοκοσφαιρα αισθάνομαι όμορφα πράγματα και αυτό είναι κάτι που το εύχομαι σε όλους! Αν και για να είμαι ειλικρινής βλέπω πως αυτό συμβαίνει σε όλους σας! Βλέπω πως όλοι αισθάνεσαι ευχαριστημένοι στη μπλοκοσφαιρα και αισθάνεστε όμορφα διότι είστε ο εαυτός σας! Βλέπω τις ευχαριστίες σας! Βλέπω τον ενθουσιασμό σας!  Βλέπω την έκφρασή σας μα το κυριότερο βλέπω πόσο σημαντικό μου είναι το ότι μου επιτρέπεται να τα δω όλα αυτά! Και σας ευχαριστώ ολόψυχα γι αυτό!

Πώς να το πω… κάνετε τη ζωή μου πιο όμορφη, πιο ανέμελη μα και πιο εκφραστική! Ένα ευχαριστώ είναι λίγο μα είναι αληθινό! :)

Ευχαριστώ για όλα φίλοι! Η εκφραστική πορεία του καθενός αξίζει όχι για όσα αφήνει πίσω της αλλα για όσα χαράζει με τους διπλανούς της παρέα! Έτσι θαρρώ πως αξίζει εγω!

Το να κάνεις κάτι μόνος σου είναι αξιοσημείωτο, το να καταφέρνεις να κάνεις κάτι με τον άλλο είναι ανεκτίμητο. Χαρά που μοιράζετε διπλή χαρά δε λένε; Πορεία που ενισχύεται απόλαυση θα πω! :)

Και κάπως έτσι εκφραστικοί φίλοι η πορεία αυτή φτάνει….. στο τέλος της…..;;;

Ε;;;       ;)



_____________________ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ___________________



Καλό Σαββατοκύριο φίλοι! Να περάσετε όμορφα και να εμεις εδώ θα είμαστε, δε χανόμαστε πια! ;) 

Φιλιά πολλά σε όλους! <3 <3 <3

Σχόλια

  1. Τα 'πες όλα και για μένα! Δεν χρειάζεται να κάνω ανάλογο post. Χα, χα! Καλά Χριστούγεννα γλυκιά μου εύχομαι η ζωή σου να γίνει ακόμα πιο όμορφη μες τη μπλογκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα! χρονια πολλα και καλα!
      ευχαριστω για το σχολιο! και γενικως για ολα!
      να εισαι καλα καλη μου φιλη!
      φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  2. Οκ, μπορεί να μη σε γνώρισα στα πρώτα-πρώτα βήματά σου, αλλά να είσαι σίγουρη πως είναι μεγάλη μου τιμή που σε έχω τώρα στη ζωή μου (έστω και διαδικτυακά!)
    Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα! χρονια πολλα και καλα!
      Γιαννα μου με τιμαει πολυ το σχολιο σου!
      ευχαριστω και ανταποδιδω γλυκια μου!
      να εισαι καλα και να περνας ομορφα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Μα τι ωραία που τα είπες, Κικούλα μου, τι όμορφα που τα αποτύπωσες σε μια σελίδα τόσες σκέψεις, τόσα νοήματα, τόσα συναισθήματα! Θαυμάζω τον τρόπο που γράφεις κι εκφράζεσαι γλυκιά μου! Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές μαζί με όσους αγαπάς! Υγεία κι ότι δεν ολοκλήρωσε το 2013 να το επισπεύσει το 2014!!! Ζαχαρένια φιλιά με ζεστή αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω ολοψυχα για οσα εγραψες!
      ευχαριστω και ανταοδιδω εις διπλουν!
      να διασκεδαζεις ευχομαι αυτες τις μερες!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. πήρες φορα ε; μπραβο σου να τα λες ολα και ν χαλαρωνεις μεσα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      να διασκεδαζεις ευχομαι αυτες τις μερες!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Τα είπες πολύ ωραία Κική μου!!
    Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα είσαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω ολοψυχα για οσα εγραψες!
      ευχαριστω και ανταοδιδω εις διπλουν!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Kι εγώ σ' ευχαριστώ γιατί έχοντας το χάρισμα να μπορείς να εκφράζεσαι
    σε γνώρισα καλύτερα και η ζεστασιά της ύπαρξής σου έχει φτάσει ως εδώ και με ζεσταίνει.
    Καλές γιορτές και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Φλωρα μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω ολοψυχα για οσα εγραψες!
      ευχαριστω και ανταοδιδω εις διπλουν! εισαι αξιοθαυμαστη φιλη και θελω να στο γραψω αυτο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα Κική στο όμορφο μπλογκάκι σου!!!
    Πολύ χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν τέτοια έφεση στο λόγο, πραγματικά θεωρώ πως είναι μεγάλο χάρισμα!!!! Ρουφάω κυριολεκτικά την κάθε λέξη!!!! Θα ξεκινήσω την ανάγνωση από το πρώτο μέρος …και θα τα ξαναπούμε!!!!
    Καλό ΣΚ!!!! Καλές γιορτές να έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλη μου! καλως ηρθες και καλως σε βρηκα και εγω!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα ευχομαι!
      ευχαριστω ολοψυχα για οσα εγραψες!
      ευχαριστω και ανταοδιδω!
      να διασκεδαζεις ευχομαι αυτες τις μερες!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Καλώς σε βρήκα Κική!!!
    Πολύ χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν τέτοια έφεση στο λόγο!!!! Πραγματικά το θεωρώ μεγάλο χάρισμα και ρουφάω κυριολεκτικά την κάθε λέξη!!!! Θα ξεκινήσω την ανάγνωση από το πρώτο μέρος, με συνεπήραν ήδη οι σκέψεις σου!!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφησες δυο σχολια φιλη μου ε;
      εχω βαλει το φιλτρο για την εγκριση σχολιων...
      ευχαριστω ξανα!
      ευχομαι να τα λεμε! φιλακιααααα

      Διαγραφή
  10. έτσι είναι όπως ακριβώς τα εξέφρασες
    και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που σε ακολουθώ
    σε φιλώ
    και εύχομαι τα καλλιτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω ολοψυχα! οτι καλυτερο ευχομαι και για σενα!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. Φίλη μου όπως λέει και το τραγουδάκι..στον ίδιο τόπο θα ξαναβρεθούμε..ας μη κοιτάμε τα άσχημα..ας δεχόμαστε όλους με καλή διάθεση για τις προθέσεις τους.Εδώ ..στη μπλοκογειτονιά μας..έχουμε ένα φανταστικό τόπο..κάτι από..Πήτερ Παν..εδώ νομίζω ότι δείχνουμε ότι ακριβώς ήμαστε, οι δήθεν χάνονται στο χρόνο γλυκιά μου, αποχωρούν μετά από λίγο γιατί αδίκως ψάχνουν ότι θέλουν..Κάθε τέλος της χρονιάς εύχομαι σιωπηλά μέσα μου να μπορέσω να είμαι γερή ώστε να γίνω καλύτερη για την επόμενη. Διαβάζω πάντα ότι γράφεις..εγώ που χαζολογώ στο δικό μου ξέρω να ξεχωρίζω και να εκτιμώ. Εύχομαι για τη νέα χρονιά να γίνουμε απλά πιο..δυνατοί για τα δύσκολα και πιο ανεκτικοί για τις αδυναμίες όλων μας. Αχτιδένια φιλά..πάντα..από μένα για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αχτιδα μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      σ ευχαριστω ολοψυχα για οσα μου εγραψες!
      ευχαριστω και ανταοδιδω εις διπλουν!
      θελω να ξερεις οτι αγαπω ιδιαιτερα εσενα και το μπλοκ σου και θελω να σου πω οτι δε χαζολογας, αντιθετα με οσα μοιραζεσε μαζι μας μας δινεις χαρα δυναμη και ελπιδα! τα σημαντικοτερα δηλαδη! σ ευχαριστω ολοψυχα γι αυτο!
      φιλακια πολλα και θελω να διασκεδαζεις αυτες τις μερες! <3

      Διαγραφή
  12. Καλά Χριστούγεννα Κική μου!!!! για να σφραγίσω και εγώ αυτό το πολύ όμορφο post να ευχηθώ περισσότερη αγάπη, περισσότερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα!!! σε φιλώ να περάσεις πολύ όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Μαρια μου!
      χρονια πολλα! με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για τις ομορφες ευχες σου!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  13. τι όμορφα και τρυφερά και γλυκά που τα έγραψες/παρουσιασες...θυμούμαι ότι για ένα διάστημα χάθηκες..παράτησες το μπλοκ σου... όταν εσύ επέστρεψες τον Αυγουστο, εγώ ήμουν άδειες και δεν είχα ίντερνετ...όταν επέστρεψα και είδα τα σχόλια μου ότι επέστρεψες και πέρασες / περνούσες κατά καιρούς να δεις αν είμαι καλά έτρεξα στο μπλοκ σου (έτσι και αλλιώς θα το έκανα) να δω όσα έχασα -- έτρεξα σε όλη τη γειτονιά να δω τις αναρτησεις που έχασα όσο ήμουν άδεια .. αλλά και τα δικά σου και θυμούμαι με πόσο ενθουσιασμό (τον ένοιωσα) έκανες και πάλι αναρτήσεις γιατί όπως έγραψες σου έλειψε το μπλοκ σου και η επαφή με τα άλλα μπλοκς... απόλαυσα κα ιαυτή την ανάρτηση και περιμένω τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρονια πολλα δελφινακι μου!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για ολα!
      κυριως για το οτι δε με ξεχασες!
      φιλακια πολλα! να ερνας ομορφαα! <3

      Διαγραφή
  14. Καλή μου εκφρασούλα,
    η εκφραστική σου πορεία δεν θα φτάσει ποτέ στο τέλος της.. θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, θα έχει πολλά μέρη να αναλύσεις και πολλά νέα πράγματα να διηγηθείς, όσο το επιθυμείς! Είσαι άνθρωπος εκφραστικός, γεμάτος αγάπη, εκπέμπεις ειλικρίνεια και ομορφιά ψυχής! Χάρηκα που σε γνώρισα σαν πρωτοεμφανιζόμενη στην μπλογκόσφαιρα φέτος! :)
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιστερακι μου τι ομορφα λογια ειναι αυτα;
      ευχαριστω παρα πολυ!
      βασικα και το ευχαριστω λιγο ειναι!
      ευχομαι να αξιζω τα λογια σου!
      χρονια πολλα και για τις Αγιες Μερες ου διανυουμε και ευχομαι οτι καλυτερο και κυριως υγεια και χαρα!
      θελω να ξερεις οτι εισαι αξιοθαυμαστος ανθρωος και χαιρομαι ιδιαιτερα ου σε εχω γνωρισει!
      να εισαι καλα φιλη μου!
      ευχαριστω για ολα!
      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  15. Α! Ρε γλυκό κι ευαίσθητο Κικάκι μου! Πόσο με συγκινεί η αυθεντικότητα σου! Σπάνιο είδος στην εποχή μας. Σε φιλώ πολύ πολύ γλυκά!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα αδυναμια μου!
      χρονια πολλα ξανα χιχιχιχι!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για το σχολιο!
      με τιμας ιδιαιτερα! εννοειτε οτι ανταοδιδω!
      φιλακια ολλα!!

      Διαγραφή
  16. Κικη μου εχεις πολυ δικιο αισθανομαστε ωωραια πραγματα καθως επικοινωνουμε με τη μπλογκογειτονια , ειναι κατι νεο στις ζωες μας και εχει τη δικη του αξια, καλο σου βραδυ και καλη Κυριακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κική μου τα είπες όλα με το δικό σου μοναδικό τρόπο αληθινό και ζεστό .
    Οι φιλίες στην μπλογκόσφαιρα είναι σπουδαίες γιατί μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα.
    Σε φιλώ με μια πολύ δυνατή αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Νικολ μου!
      χρονια πολλα!
      με υγεια και χαρα!
      συμφωνω σε οσα εγραψες στο σχολιο!
      φιλακια ολλα!

      Διαγραφή
  18. Μπήκα σε σκέψεις με τα γραφόμενά σου, ίσως αν έχεις όρεξη/χρόνο θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία συζήτηση κάποια στιγμή.

    Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι χαίρομαι που σε συνάντησα στην μπλογκογειτονιά και ελπίζω οι εκφράσεις σου να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα! :)

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλε μου φιλε!
      χρονια πολλα!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για το σχολιο σου!
      και εγω χαιρομαι ιδιαιτερα για τη γνωριμια μας!
      για οτι θελησεις να συζητησουμε μορεις να μου στειλεις μαιλ, θα το βρεις στα στοιχεια του ροφιλ μου!
      να εισαι καλα και να διασκεδαζεις!
      φιλακια!

      Διαγραφή
  19. Υποθέτω η επόμενη συνέχεια θα είναι και η τελευταία! Η επόμενη χρονιά ελπίζω να φέρει στην εκφραστική σου πορεία νέους ορίζοντες και πορείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου!
      χρονια πολλα!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για τις ευχες!
      το ιδιο ευχομαι και για τη δικη σου ορεια!
      να ερνας ομορφα!

      Διαγραφή
  20. ΄Ηρθα και με αγάπη σου στέλνω όλες
    μου τις ευχές !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Σοφια μου!
      χρονια πολλα!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για τις ομορφες ευχες σου!
      φιλακια!

      Διαγραφή
  21. κοριτσαρα τα ειπες ολα και συμφωνω με καθε λεξη!φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ωραία ανασκόπηση!!!!
    Έχεις ζεστή και καθαρή ψυχή
    κι αυτό φαίνεται είτε αναρτώντας
    είτε σχολιάζοντας ....πάντα
    σε διακρίνει θετικό πνεύμα
    Μπράβο Κικίτσα της καρδιάς μας

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου ευχαριστω ολοψυχα για τα καλα σου λογια!
      εισαι τοσο γενναιοδωρη μαζι σου! ενα ευχαριστω ειναι λιγο!
      δε ξερω τι να γραψω! με τιμας αφανταστα!
      ευχομαι να το αξιζω!
      φιλακια ολλα και χρονια ολλα, με υγεια και χαρα!
      ευχομαι να ερνας ομορφα!
      σ ευχαριστω και αλι! <3

      Διαγραφή
  23. αχ, αχ ποσο δικιο εχεις..
    ψυχαναλυση ειναι το μπλογκ, ψυχαναλυση κ επικοινωνια..

    σε φιλω! καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μα πως περνάνε έτσι οι μέρες..
    υπέροχο το κείμενο.
    φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και να συνεχίσεις να αισθάνεσαι όμορφα και να εκφράζεσαι Κικίτσα μου!
    Μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι κι εδώ!
    Καλές γιορτές να έχουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φαντάζομαι πόσο όμορφα ένιωσες μέσα σε αυτή τη πορεία,και πόσο μοναδικό θα είναι να τα θυμάσαι τώρα γλυκιά μου φίλη..
    εύχομαι να συνεχίσεις για πολύ ακόμα έτσι!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Νικολεττα μου!
      χρονια πολλα!
      με υγεια και χαρα!
      ευχαριστω για ολα!
      ευχομαι οτι καλυτερο για σενα και το μλοκ σου!
      φιλακια ολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να