Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΩ.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα.

Ισημερία Άνοιξης και ο ήλιος μοιάζει να σύμμαχός μας.

Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής για μένα η Άνοιξη έχει ήδη έρθει οπότε δε με νοιάζει και πολύ η σημερινή, εαρινή ισημερία.

Εχω ξαναδηλώσει πως είμαι παιδί της Άνοιξης (έχω γεννηθεί άλλωστε στη δική της διαδρομή) και αγαπώ λίγο παραπάνω αυτή την εποχή από τις υπόλοιπες γιατί η φύση (άρα και εμείς) είναι στα καλύτερά της! 

Θές χρώμα; Θές μοσχοβολιές; Θες ατμόσφαιρα; (ε ναι εδω οι αλλεργικοι εγκαταλλείπουν). Θες πεταλούδες; Θές ζώα; Θές διάθεση; Δε ξέρω τι θές αλλά η Άνοιξη ενδείκνυται για να στα δώσει.

Νοιώθω μια χαρά βρε φίλοι που από τη μία με ανησυχεί γιατί έχουμε μάθει πάντα να φοβόμαστε για το τι ακολουθεί αλλά είναι τόσο μεγάλη που με κάνει να θέλω να μεγαλουργήσω.

Ώπ! Μεγαλουργήσω είπα; Ε ενταξει οχι ακριβως αλλα να προσπαθησω τουλαχιστον.

Για να καταλαβετε και εσεις τι θέλω να πω ακούστε:

Στο παραμύθι της μωβ πεταλουδας μια αγαπημενη μπλοκοφιλη μου πρότεινε να το κάνω βιβλίο και να το στείλω στο bazzar της Φλογας που θα γινει στη Ναύπακτο.

Εντάξει, τέλεια ιδέα, Ενθουσιάστηκα (όπως κάνω πάντα στη ζωή μου), μετά που τα "έβαλα" κάτω και  είδα ότι είναι δύσκολα προσγειώθηκα. Ε μη σας τα πολυλέω εμφανίστηκε κάποια κυρία και μιλήσαμε μέσω μαιλ αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εγώ είχα όλη τη καλή διάθεση να δώσω αφιλοκερδώς το έργο μου, η κυρία επίσης θα έφτιαχνε σκίτσα και σελιδοποίηση αλλά στα τυπογραφεία φάγαμε πόρτα. Κοινώς κανένας δε δεχόταν αφιλοκερδώς και το κόστος ήταν υψηλό λόγω μελανιού. Ε όπως καταλαβαίνεται δεν τα καταφέραμε. Δε πειράζει όμως, η πρόθεση μετράει.

Εγώ όμως απο τότε "κόλλησα" και λέω ε όχι αφού δεν τα κατάφερα ετσι θα τα καταφέρω αλλιώς. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ (στο περίπου δηλαδή) με κάποια χειροτεχνία. Εντάξει, επειδή είμαι άσχετη με αυτά, δε μπορώ ούτε μια ευθεία γράμμη να κάνω, δε μπορώ ούτε ένα κορδόνι να δέσω ομοιόμορφα μη φανταστείτε πως θα κάνω κάτι υπερπαραγωγή αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσω.

Σήμερα θα τα ετοιμάσω και θα τα στείλω στη Ναύπακτο. Δε ξέρω πότε θα βρω φωτογραφική μηχανή να σας τα δείξω αλλά θα σας τα δειξω με πολλή καμάρι, αυτό είναι σίγουρο.

Το ένα μάλιστα το έφτιαξα και πραγματικά το κοιτάζω και καμαρώνω. Αγόρασα μία θήκη (λινάτσα) που μέσα έχει ένα σακουλάκι κλειστό με καμιά εικοσαριά αρωματικά στικ χώρου και την στόλισα απ έξω με κάτι πεταλούδες που αγόρασα και ένα πράγμα σαν κορδέλα ας πουμε. Εγινε πολλή όμορφη.

Και σήμερα αγόρασα τρία κεριά σκέτα λαμπάδες, τρία κουτάκια για να μπει η κάθε λαμπάδα μέσα και το μεσημέρι αναλαμβάνω δουλειά! :)

Τώρα τι θα βγει δε ξέρω αλλά εγώ χαίρομαι και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!

Επι ευκαιρείας να σας δώσω εδώ το λινκ: http://drasigreekblogger.blogspot.gr/2014/01/2014.html για την Δράση Ελληνίδων Blogger που μπορείται να ενημερωθείτε για όλα τα σχετικά και να σας πω πως μέχρι τις 26/03 μπορούμε να στέλνουμε τα έργα μας. Εμένα λογικά θα φύγουν αύριο. 

Να είστε όλοι καλά! Όμορφη μερα σε ολους! Φιλάκια πολλά! <3

Σχόλια

  1. Καλημέρα Καλλιτεχνική μου Εκφρασούλα!!!!!!
    Ένα θα πω...πραγματικά μεγαλούργησες....!!!!!!!
    φιλιά πολλά:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να το δεσεις με scrabooking θα ειναι ωραιο με απλα πραγματα γινεται η μαγεια μην μασας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με απλή βιβλιοδεσία (από κάποιο βιβλιοπωλείο ίσως) θα μπορούσε να δίνει βιβλιαράκι το παραμύθι σου, με πολύ χαμηλότερο κόστος... Και με ένα ωραίο εξώφυλλο πεταλουδένιο, νομίζω πως θα γινόταν υπέροχο...
    Είμαι απόλυτα σίγουρη πως οι καλλιτεχνικές σου αναζητήσεις, θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία!!
    Άντε, καλές δημιουργίες, Κική μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κρίμα για το παραμύθι,ήταν υπέροχη ιδέα! Θα ήταν ωραίο ,όλοι εμεις που θα θελαμε να συνεισφερουμε σ'αυτο αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μας ,να δίναμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για τέτοιες ενέργειες και να βοηθήσουμε έτσι! Αν συνεχιστεί θα ηταν καλό να γίνει κι αυτό!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπραβο Κικη μου! Ποτε μην το βαζεις κατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρώτον, έπρεπε να το βγάλεις φωτογραφία!
    δεύτερον, μπράβο και σε εσένα και στην κυρία που αναφέρεις για την προσπάθεια σας!
    τρίτον και σημαντικότερο όλων! Έχεις μεγαλουργήσει!!! Σημασία έχει η κίνηση και η σκέψη και ότι το αποτέλεσμα!
    Για αυτό σε αγαπώ! Γιατί θέλεις πάντα να προσφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική μου εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρεις να το εκδόσεις.
    Παιδί της Άνοιξης να έχεις μια όμορφη ημέρα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σου μέρα Κική μου!! Πολύ όμορφη ιδέα αυτή με το παραμύθι!! Μπράβο και σε εσένα και στη φίλη που το σκεφτήκατε!! Δυστυχώς καταλαβαίνω την πίκρα σου γιατί όλα είναι θέμα χρημάτων πάντα κι η κάθε επιχειρήση κοιτά το κέρδος... Κι αν δεν έχει σιγά μην ασχοληθεί..
    Ομως η σκέψη μετράει κι ήταν πανέμορφη!! Ισως εν καιρώ υλοποιηθεί, που ξέρεις!
    Είμαι σίγουρη κι αυτά που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου θα ναι πολύ όμορφα γιατί τα έφτιαξες με αγάπη κι ανάγκη για προσφορά!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πραγματικά πολύ καλή ιδέα! μα τα ρημάδια τα λεφτά εμπόδιο στέκονται διαρκώς...
    αγαπημένο μου, η όμορφη και δοτική σου σκέψη, έστω και έτσι, βρήκε μια λύση.
    μπράβο σου χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι μου λέει Κικίτσα μέσα μου πως τελικά θα καταφέρεις και θα πετύχεις το όνειρο!Έχεις άλλωστε τεράστιες δυνατότητες στο γραπτό λόγο!Μην αφήσεις την προσπάθεια.
    Και μόνο που σκέφτηκες να συμμετάσχεις στο bazzar, έκανες ήδη το μεγαλύτερο βήμα στη μεγαλουργία!Συγχαρητήρια θερμά για τη συμμετοχή σου!
    Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενη Άνοιξη να περάσεις!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όλα είναι θέμα χρημάτων. εκτός η καλή διάθεση. για αυτό μην ξεχνάς να χαμογελάς και όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. θα τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλο απογευμα Κικη μου!
    Χαιρομαι που προσπαθεις να κανεις πραγματα που σαρεσουν!
    Η δημιουργια ειναι κατι που παντα μας προσφερει ικανοποιηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική πέρα από το εποχικό ή αστρονομικό, εγώ κάνω και μία άλλη αισιόδοξη σκέψη για τη σημερινή ημέρα που έγραψα και σε ένα άλλο μπλογκόσπιτο, ότι σηματοδοτεί την έναρξη της κυριαρχίας του φωτός έναντι του σκότους, τουλάχιστον για εμάς εδώ στο βόρειο ημισφαίριο, από αύριο και για έξι μήνες η μέρα θα είναι μεγαλύτερη από τη νύχτα.

    Όσο για τις χειροτεχνίες, μπράβου σου! Σε καταλαβαίνω, μικρός και εγώ έκανα αμάν για να δέσω τα κορδόνια μου και για το γραφικό μου χαρακτήρα τα έχουμε ξαναπεί, από την άλλη όμως ως ενήλικας διαπίστωσα ότι παραδόξως μου βγαίνουν αρκετά εύκολα οι κόμποι στις γραβάτες, συνεπώς δεν βρίσκω κακό στο να προσπαθεί ο καθένας σε καινούργια πράγματα, όλο και κάτι καλό θα βρει!

    Καλό απόγευμα!

    Υ.Γ. Απάντησα στο μειλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά μεγαλούργησες!!! Μπράβο σου!!
    Φιλάκια!
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωωωω! Κρίμα για το παραμύθι....Θα ήταν μια όμορφη έκπληξη για το bazaar...
    Κοίτα να δεις όμως που αυτή η ατυχία, σε κινητοποίησε και σε οδήγησε σε άλλα δημιουργικά μονοπάτια...Δεν είναι υπέροχο αυτό?
    Καλό βράδυ κορίτσι της άνοιξης...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κική μου, κόντρα στις αντιξοότητες, εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μόνη σου για το βιβλίο... και να το δέσεις εσύ, όπως μπορείς, ακόμη κι αν είναι με σπιράλ στο βιβλιοπωλείο, ή με μια απλή κορδέλα περασμένη σε δυο τρύπες. Σου το λέω γιατί το έχω κάνει... αν θέλεις, το συζητάμε και μέσω mail να σου δώσω ιδέες.
    Δεν χρειάζεται οι εικόνες που θα το συνοδεύουν να είναι κάτι το τρομερό! Δες για παράδειγμα τις εικονογραφήσεις του Κυριτσόπουλου, που συνήθως είναι σχετικά απλές, αλλά είναι πολύ όμορφες. Στο παιδικό βιβλίο οι ζωγραφιές μπορούν κάλλιστα να μοιάζουν με παιδικές... δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι τέλειες, αρκεί να σχετίζονται με το κείμενο. Και το κείμενο ήδη το έχεις!
    Καλές δημιουργίες σου εύχομαι! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Κική μου μεγαλούργησες όντως!
    Είναι τόσ ωραίο να φτιάχνεις πράγματα με αγάπη και να τα χαρίζεις σε άλλους!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο βρε Κικίτσα μου ! Εγώ πάλι δεν προλαβαίνω! Έπρεπε έως αύριο ν αταχυδρομήσω κι εγώ θα αγοράσω κεριά το Σάββατο!
    Μπράβο σου .Τον ένιωσα τον ενθουσιασμό σου!
    Θα περιμένω τις φωτό με χαρά! :)))
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγαλουργείς....ινκόγκνιτο...δηλαδή, από ο,τι κατάλαβα Κικίτσα μας, έτσι;; Πάντως για το παραμύθι μην το βάλεις κάτω, κάτι θα σκεφτείς. Καλύτερος είναι "ο Μάικλ ο Φασολάκης" δηλαδή;; Σε πληροφορώ πως όχι, απλά η κυρία-πως-τη-λένε-σύζυγος-Κυριακού, έχει χρήμα... Απάνω της! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Κικίτσα μου!! Είμαι σίγουρη πως θα είναι πανέμορφα επειδή γίνονται με μεγάλη αγάπη. Να σαι καλά!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπράβο σου για την συμμετοχή σου στο bazzar....να σαι καλα΄..πάντα έτσι δημιουργική...τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα φίλη μου!
    Σ Ευχαριστουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πωπω τέλεια ιδέα!!!! Όμως πολύ μου αρέσει πως το σκέφτηκες και διαφορετικά και τελικά θα φτάσει στον προορισμό του!!! κρίμα που δεν δέχθηκε κάποιο τυπογραφείο να τα τυπώσει αφιλοκερδώς.. :( Να βγάλεις πολλές φωτό να μας δείξεις, ανυπομονώ!! :) φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Άνοιξη πάντα φέρνει τη διάθεση για δημιουργίες και «μεγαλεπήβολα» σχέδια. Κι αν τα τυπογραφικά ήταν ακριβά, υπάρχουν πάρα πολλά φθηνότερα πράγμα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς. Αναμένω να βάλεις φωτογραφίες από τις λαμπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!Έχω αφήσει σχόλιο..........πού είναι;;;;;;;;Κόλπα του μπλόκερ το εξαφάνισαν;;;;;;;
    Ή μήπως δεν το έχεις εγκρίνει ακόμη;;;
    Κικίτσα μου θα ξαπεράσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. επειδη διαπιστωσα πως σβηστηκαν και εδω ολα τα σχολια που ειχα κανει ως απαντηση να σας πω ενα μαζικο ευχαριστω και να σας στειλω και απο ενα φιλι και μια αγκαλια!

    να ειστε ολοι καλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να