Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλησπέρα.

Ο τίτλος της ανάρτησης δε σας θυμίζει κάτι απο δραματική ιστορία ή ονομασία τούρκικου σήριαλ; 
Καμία σχέση βέβαια αλλά εμένα προς τα κει "έγειρε" ο νους.

Για το φαινόμενο του ματωμένου φεγγαριού λοιπόν έμαθα εχθές μέσα από το μπλοκόσπιτο της αγαπημένης μου Στεφανίας και πολύ μου άρεσε! Τόσο πολύ μάλιστα που θέλησα να το αναφέρω και εγώ στο δικό μου σπίτι που και λόγω χρώματος νομίζω ταιριάζει γάντι! :)

Να πω σε αυτό το σημείο πως στο μπλοκ της αγαπημένης μου Στεφανίας  θα διαβάσετε μία πολλή όμορφη και λεπτομερής ανάρτηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο και το λινκ που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αυτό: http://ainafetst.wordpress.com/2014/04/13/pleinelune/.

Ας δούμε λοιπόν με λίγα λόγια για ποιό λόγο το φεγγάρι βάφτηκε με αίμα....

" Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που θα «βάψει» κόκκινο τον ουρανό αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη.

Πρόκειται για την ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία, σύμφωνα με τη NASA, θα «βάψει» το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που αποκαλείται και «ματωμένο φεγγάρι», είναι το πρώτο από τις τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα «ματωμένα φεγγάρια» θα συμβούν σε διαστήματα περίπου έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως εξηγεί η NASA, πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες». "



Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω αν θα είναι ορατό σε εμάς το φεγγάρι και τι ώρα ακριβώς (κοιτάξτε και εσείς τις πηγές μπας και βγάλετε πλήρως κάποια άκρη) αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό αυτό που θα συμβεί!

Ακόμη και το φεγγάρι εκφράζεται! Φωτιά στα κόκκινα σήμερα! Χμμμ μπορεί να ερωτεύτηκε κιόλας! Τι να πει κανείς....! :)

Καλό και εκφραστικό βράδυ σε όλους τους φίλους μου!

Σχόλια

  1. Εγώ γράφω πάντως Κικίτσα μου!
    Με προκάλεσε ! Θες το χρώμα . θες όλη η έκφραση! Η μούσα ήρθε! Επιτέλους!
    Σε φιλώ γλυκά!

    (έβγαλες νόημα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι!! εβγαλα νοημα! χιχιχι
      και περιμενω να διαβασω και να δω τιθς εμπνευσεις σοΥ! φιλακια!

      Διαγραφή
  2. Και τα άλλα θα είναι 8- 10 - 2014, 4-4-2015, 28-9-2015de octubre, el 4 de abril de 2015...

    Ελπίζω να δω τα άλλα, τόσες μέρες που περιμένω και, μάλιστα, δεν το είδα... γίνονται αυτά!

    Φιλιά και καφεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα φιλη μου!
      ευχαριστω για τις πληροφοριες!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. ΧΑχαχα..Ιδια αναρτηση καναμε ?
    Παντως εγω περιμενω πως και πως αν θα φανει !
    Φιλια Κικη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρααααααα!!
    Περιμένω πως και πως...για να δουμε τι θα δούμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, δεν θα είναι ορατό στη χώρα μας, άκουσα τους ειδικούς να το λένε. Θα είναι όμως την επόμενη φορά, μάλλον το φθινόπωρο αν θυμάμαι καλά. Πολλά φιλιά Κικάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το περιμένω Κική μου, αν και ο ουρανός γέμισε ήδη με σύννεφα μαύρα. θα είναι υπέροχο το θέαμα!
    Κι επειδή περιμένω τα παιδιά, από τώρα σου εύχομαι ένα ευτυχισμένο Πάσχα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αστρονομία είναι ένα από τα χόμπυ μου, το φαινόμενο αυτό το έχω δει αρκετές φορές και είναι όντως εντυπωσιακό. Αξιώθηκα όμως να δω και ολική έκλειψη ηλίου, αυτό και αν ήταν εντυπωσιακό! Η παρατήρηση του ουρανού από πάντα με γοήτευε..

    Όπως καταλαβαίνεις ξέρω αν θα δούμε τη σημερινή, θα σε αφήσω με την περιέργεια όμως, μην γίνομαι ο ξερόλας :p

    Καλό βράδυ Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα δεν το ειδαμε!
      ενδιαφερον που σου αρεσει η αστρονομια! :)

      Διαγραφή
  8. Ένα κατακόκκινο φιλί, φεγγαρένια μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω αυτό το "ματωμένο Φεγγάρι" θέλω τόσο πολύ να το δω αλλά δεν το βλέπω να είναι ορατό σε μας! Από την άλλην, όπως λέω πάντα: "Το Φεγγάρι πάντα κάνει ζημιά!" (συνασιθηματικά) Φαντάσου να δούεμ και αυτό, τι ζημιά θα μας κάνει! Χαχα! Τα φιλιά μου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το φεγγάρι πάντα δίνει φτερά στην έμπνευση και την φαντασία, ονειρευόμαστε, ερωτευόμαστε, γράφουμε ποίηση και μουσική ! Ένας λύχνος στο σκοτεινό ουρανό σε όλες του τις φάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο δω που είμαι δεν βλέπω το φεγγάρι! Για πείτε μας, κοκκινησε καθόλου; :) Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωτιά στα κόκκινα !!
    Καλό βράδυ Κικίτσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ματωμένο το φεγγάρι δεν το λες... Φεγγάρι του Ολυμπιακού, ναι. Αφού πήρε την Κυριακή το πρωτάθλημα! :) Απ' ότι άκουσα δεν θα είναι ορατό στην Ελλάδα. Εμείς θα δούμε τη νύχτα το γνωστό φεγγαράκι χωρίς κοκκινάδια... και θα αρκεστούμε στα κόκκινα αυγά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o πρόλογος φοβερός καλημέρα όλη μέρα φίλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το φεγγαράκι ρώτα και τ' αστρα να σου πουν!Πολλά φιλιά,Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για να δούμε θα το δούμε και αυτό.......
    να σαι καλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από ότι κατάλαβες, μικρό μου κι εκφραστικό μου, εμείς με τη γλύκα θα μείνουμε μέχρι το φθινόπωρο....
    Μα μέχρι τότε έχουμε εσένα και την αισιοδοξία σου να μας κατακοκκινίζει και να μας ομορφαίνει!!!
    Φιλιά σου και καλημέρες, γλυκό μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπομονη μεχρι το φθινοπωρο φιλεναδιτσα μου καλη!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα Κική μου!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η αφιέρωση που έκανα στο "ματωμένο" φεγγάρι και έτσι έβαλες και το link του blog μου... πολύ σ΄ευχαριστώ!
    Πάντως έκανε τη δουλειά "του"... γιατί τυχαία είδα την ανάρτηση σου, βλέπεις δεν λαμβάνω ειδοποίηση για τις αναρτήσεις των φίλων μου!

    Δες τώρα και το link της πραγματικής έκλειψης!

    http://www.express.co.uk/news/nature/470435/Watch-live-coverage-of-the-first-total-lunar-eclipse-of-2014-The-Blood-Moon

    ΑΦιλάκια πολύ τρυφερά και επανέρχομαι για ευχές "Ανάστασης" ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να