Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.



Για να μπορέσεις να διακρίνεις και να μελετήσεις τη ψυχή του κάθε ανθρώπου, πρέπει να μάθεις να διαβάζεις πρώτα τη δική σου!



Δε ξέρω αν τα φαινόμενα "απατούν", 
ξέρω πως οι άνθρωποι τείνουν να εξηγούν τα πάντα 
αφήνοντας εκτός τον κύριο Εαυτό τους.... 




ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.


          Ένας μεγάλος πίνακας στολίζει σα κόσμημα μεγάλης αξίας, ένα κάτασπρο τοίχο ενός χώρου, έκθεσης ζωγραφικής. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το γαλάζιο χρώμα. Ζωγραφισμένα επάνω του απεικονίζονται δύο μαγευτικά στοιχεία της φύσης, ο ουρανός και η θάλασσα. Γαλάζια και τα δύο. Δε ξέρω το λόγο, αλλά το περιεχόμενο αυτού του πίνακα καταφέρνει να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα επάνω του.
            Ο ουρανός καταγάλανος, με λίγα άσπρα σύννεφα και ένα τεράστιο κίτρινο ήλιο που δείχνει να χαμογελά. Διάφορα είδη πουλιών ταξιδεύουν αμέριμνα υπό τη σκέπη του και ανάμεσα τους διακρίνονται πανέμορφες και πολύχρωμες πεταλούδες.
            Ανάλογο είναι και το σκηνικό που επικρατεί στη γαλάζια θάλασσα. Είναι πολύ ήρεμη, ενώ αχνοφαίνονται στο βάθος λίγα μικρά κυματάκια, τα οποία όμως δεν έχουν τη δύναμη να χαλάσουν την ηρεμία της. Μάλιστα δείχνει τόσο καθαρή, που μπορώ να διακρίνω τις πέτρες, τα κοχύλια, τα φύκια, το χαλίκι και τους αστερίες που υπάρχουν στο βυθό της. Βλέπω πολλά είδη ψαριών να κολυμπάνε αμέριμνα στο εσωτερικό της και επίσης διακρίνω αρκετά καραβάκια, μέσα στα οποία επιβαίνουν άνθρωποι, οι οποίοι δείχνουν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους, έχοντας για συντροφιά το κυματισμό και τον ήχο της θάλασσας.
            Όπως καταλάβατε μιλάμε για ένα πίνακα γεμάτο ζωή, που με μια ματιά μπορεί να μας χαρίσει αισιοδοξία και ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη. Σίγουρα ο δημιουργός του είναι άξιος συγχαρητήριων.
            Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και εγώ θα πίστευαν ότι ένα τέτοιο πορτρέτο θα μπορούσε να το ζωγραφίσει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος πλέει σε πελάγη ευτυχίας και επικρατεί αγαλλίαση στη ψυχή του.
Άραγε έχουμε δίκιο;
Ποιός ξέρει….
 Ίσως ναι….
            Ίσως όχι….
Μόνο ο καλλιτέχνης ξέρει τη πηγή έμπνευσής του. Προσπαθούμε να μπούμε στη ψυχολογία του, αλλά δε μπορούμε και αυτό  συμβαίνει γιατί είναι αδύνατο να νιώσουμε ακριβώς το ίδιο συναίσθημα που είχε ο καλλιτέχνης την ώρα που εκφραζόταν μέσω της ζωγραφικής του. Ίσως να προσπαθεί να μας το μεταδώσει μέσω του έργου του, ίσως και να προσπαθεί να μας το κρύψει όμως.
            Έχει σημασία η ψυχολογία του καλλιτέχνη όταν ζωγράφιζε το πίνακα ή η ψυχολογία η δική μας όταν τον αντικρίσαμε; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όντως αισθανόμαστε αυτό που βλέπουμε ή αν βλέπουμε  αυτά που αισθανόμαστε;
            Τι θέλω να πω με αυτό. Λοιπόν έστω ότι θαύμασα το πίνακα. Στη συνέχεια έκανα μια βόλτα στον υπόλοιπο χώρο της έκθεσης, συζήτησα με κάποιους εκ των παρευρισκομένων και για κάποιο λόγο αισθάνθηκα ενοχλημένη από μια συζήτηση που είχα με κάποιον από αυτούς.
 Έπειτα έφυγα και βρέθηκα ξανά να χαζεύω το γαλάζιο πίνακα, μόνο που αυτή τη φορά ούτε ένιωθα, αλλά ούτε έβλεπα το ίδιο με πριν. Το περιεχόμενό του μου φαινόταν κάπως διαφορετικό από αυτό που είχα θαυμάσει προηγουμένως.
            Συγκεκριμένα ο ουρανός δεν ήτανε τόσο καθαρός όσο πριν και τα σύννεφα δεν ήταν κάτασπρα, αντίθετα διέκρινα και κάποιες γκρι πινελιές ανάμεσά τους, ενώ ταυτόχρονα μου φάνηκαν αρκετά δυνατά για να μπορούν να αναγγείλουν τον ερχομό μιας δυνατής καταιγίδας, που από λεπτό σε λεπτό θα έκανε την εμφάνισή της. Επίσης ο ήλιος δε μου φάνηκε να χαμογελά, αντίθετα θα έλεγα ότι μου φάνηκε ότι ήταν θλιμμένος, ενώ τα πουλιά  και οι πεταλούδες δε ταξίδευαν, αλλά έτρεχαν να κρυφτούν από τον ερχομό της καταιγίδας.
            Επίσης το χρώμα της θάλασσας ήταν πια έντονο σκούρο μπλε  και τα άλλοτε μικρά κύματα της μου φάνηκαν σα θεριό που ήταν έτοιμο να κατασπαράξει ότι βρει στο διάβα του. Δε μπορούσα να διακρίνω το βυθό της, το μόνο που έβλεπα ήταν κάτι αντικείμενα που δε μπορούσα να προσδιορίσω τι ακριβώς ήταν, θα έλεγα ότι έμοιαζαν με σκουπίδια, ενώ κάποια ψάρια που μπορούσα να διακρίνω μου φάνηκαν τρομαγμένα, σα να έτρεχαν να κρυφτούν από κάτι που τα φόβιζε. Το ίδιο συνέβαινε και με τους επιβάτες των καραβιών, ενώ πριν έδειχναν να απολαμβάνουν τη γαλήνη της θάλασσας, τώρα έδειχναν ανήσυχοι και έτοιμοι να την εγκαταλείψουν πριν ξεσπάσει η αναμενόμενη καταιγίδα.
            Όχι, δεν ήθελα να κρατήσω αυτό το συναίσθημα από το συγκεκριμένο πίνακα. Δε μπορεί να έχει δυο όψεις. Παρόμοιο σκηνικό, αλλά με διαφορετικά συναισθήματα. Τι φταίει αναρωτήθηκα; Ώσπου τελικά το κατάλαβα και θα το μοιραστώ μαζί σας.
Τη πρώτη φορά που αντίκρισα το πίνακα, είδα ακριβώς αυτά που αισθανόμουν στη ψυχή μου, ενώ τη δεύτερη φορά που ήμουν αρνητικά επηρεασμένη από μια άσχημη συζήτηση που είχα, είδα ξανά πάλι αυτά που αισθανόμουν. Βλέπουμε αυτά που νιώθουμε και νιώθουμε αυτά που βλέπουμε.
            Ο καλλιτέχνης που απεικόνισε αυτό το πορτρέτο μπορεί να διένυε μια ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του και έτσι να εμπνεύστηκε το έργο του, μέσω του οποίου πιθανό να ήθελε να εκφράσει  και να μοιραστεί με εμάς τα συναισθήματα του. Μπορεί όμως, τη στιγμή που το ζωγράφιζε να διένυε μια άσχημη πλευρά της ζωής του και να αποτύπωσε επάνω στο πίνακα το τοπίο που τον ηρεμούσε και τον έκανε να αισθάνεται ευτυχισμένο. Άρα ήθελα να μοιραστεί με το κοινό τα συναισθήματα που δεν ένιωθε μέχρι στιγμής και τα αναζητούσε απεγνωσμένα.
            Σημασία δεν έχει το πώς αντιλαμβανόμαστε τη ψυχολογία των άλλων. Σημασία έχει να προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε και αυτό γιατί εκτός από το ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, θα βοηθηθεί και η δική μας ψυχολογία. Το ίδιο έκανε και ο καλλιτέχνης του πίνακα τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν ήθελε να κάνει τους άλλους να αισθανθούν τον αρνητισμό που ένοιωθε τη στιγμή που δημιουργούσε το πίνακα, ήθελε να κάνει τους άλλους να αισθανθούν τη ψυχολογία που είχε κάθε φορά που ονειρευόταν ότι είναι ευτυχισμένος, παρόλο που οι ίδιος ήταν σε άσχημη κατάσταση.
            Κάποιες φορές από το να προσπαθείς να αισθανθείς τι αισθάνεται ο συνάνθρωπος σου, είναι πολύ καλύτερα να προσπαθείς να καταλάβεις πως δε θα ήθελες να αισθάνεσαι εσύ αν ήσουν στη θέση του. Έτσι λοιπόν θα έχεις καταφέρει να μην τον αντιμετωπίσεις με το τρόπο που δε θα ήθελες να σου συμπεριφερθούν οι άλλοι όταν θα βρισκόσουνα εσύ σε ανάλογη θέση.  Έτσι λοιπόν με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις να κάνεις έναν άνθρωπο πιο δυνατό και χαρούμενο, γιατί θα ξέρεις από προσωπική σου εμπειρία τι χρειάζεται για να πετύχεις κάτι τέτοιο.
            Και είναι ότι πιο όμορφο και μεγαλόψυχο μπορείς να κάνεις το να δημιουργείς χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.



______________________ ΤΕΛΟΣ ____________________



 

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα!  
Νομίζω πως δε χρειάζεται να σας πω τίποτα για το πως εμπνεύστηκα το θέμα του άνω δοκιμίου...

Εύχομαι σε όλους να περάσετε όμορφα, ζητώ την θετική σας ενέργεια και σκέψη για να απολαύσω στο έπακρο τις μέρες που ακολουθούν και σύντομα θα είμαι και πάλι κοντά σας.

Λογικά τη Δευτέρα θα σας πω για την εμπειρία της κουμπαριάς που πρώτη φορά στη ζωή μου κάνω!

Να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε!

Φιλάκια πολλά! <3

 

Σχόλια

  1. Αυτό το να δημιουργείς χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων πράγματι είναι πολύ σημαντικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος ο... γαλάζιος πίνακας!!!
    ;-)
    Μπράβο, κορίτσι μου!!!
    Άντε, με το καλό η κουμπαριά! Πάντα άξια!!!
    Βαθιές ανάσες, θετική σκέψη και απόλαυσε την κάθε στιγμή!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Have fun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα θέτεις
    τα ζητήματα!!!
    Η οπτική γωνία που κοιτάζουμε
    τα πράγματα έχει την αξία!!!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική μου γλυκιά Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!!
    Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να κάνεις στην άκρη αυτό που αισθάνεσαι για να κάνεις τους άλλους να χαρούν!
    Μοναδικό και δυσεύρετο!
    Μακάρι να το είχαμε όλοι!
    Πολλά φιλιά μου λείψατε αυτές τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κική μου χρόνια πολλά και με το καλό η κουμπαριά.
    Σκέψου θετικά και όλα καλά θα πάνε.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο Κική μου... Ο κόσμος είναι αυτό που βλέπουμε στο μυαλό μας, και επομένως αυτό που αισθανόμαστε μέσα μας. Βάσει αυτού, αν χειραγωγήσουμε τις σκέψεις μας , τα αισθήματα θα ακολουθήσουν!
    Μακάρι να ήταν τόσο απλό να γίνει κάτι τέτοιο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Κική μου!! Χρόνια πολλά με υγεία!! Χριστός ανέστη!!
    Το πόσο σου πάει το δοκίμιο δεν λέγεται!!! Να το καθιερώσεις κούκλα μου!!! :)))
    Μου άρεσε πολύ και το θέμα που επέλεξες!!! Μα είναι όλα τόσο υποκειμενκά!! Σίγουρα ο καλλιτέχνης αν θέλει να λέγεται έτσι, ότι και να κάνει, να ζωγραφίζει, να γράφει,να τραγουδά ναι μεν εκφράζεται δημιοργικά αλλά δεν σε εγκλωβίζει στη ματιά του, στην ερμηνεία του... Αυτή είναι η άποψή μου.
    Και πάντα πρέπει να υπάρχει διάδραση, δούναι και λαβείν, με μια δημιουργία.. Υποτίθεται το έργο είναι το μέσο για να επικοινωνήσει ο καλλιτέχνης με τον κόσμο αλλά και ταυτόχρονα ,για μένα πάντα έτσι, το έργο ξεφεύγει κι αποκτά δική του υπόσταση. Να αναπνέυσει μέσα από τα μάτια ή τα αυτιά του εκάστοτε κοινού. Ο πίνακας αυτός νομίζω το κατάφερε με σένα.. Τον εντύπωσες μέσα σου διαφορετικά ακριβώς γιατί κι εσύ τον έβλεπες διαφορετικά τις δυο φορές.. Αυτός δεν είναι ο στόχος;; Καμιά φορά βλέπουμε δυο και τρεις φορές μια ταινία κι όμως δεν νιώθουμε το ίδιο κάθε φορά.. Ή διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας και νιώθουμε αλλιώς.. Για μένα έτσι παραμένει ζωντανή μια δημιουργία.. Οταν δεν μένει αγκυλωμένη και στάσιμη μέσα μου..
    Τώρα φυσικά και πάλι λέω όλα είναι απολύτως υποκειμενικά!!!
    Με συγχωρείς αν σε κούρασα!!! Να σαι καλά!! Α!! Και πάντα άξια!!! :)))
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλενακι μου γλυκο καλημερα!
      Ευχαριστω τοσο πολυ για το σχολιο σου!
      Εννοεςιτε πως δε μεκουρασες. Αντιθετα με εκανες να χαρω και να συλλογιστω πολλα!
      Σ ευχαριστω πολυ γι αυτο!
      Φιλακια πολλα αγαπημενη μου!

      Διαγραφή
  8. Δεν ξέρω αν τα καταφέρνει ο καλλιτέχνης, αλλά εσύ γλυκιά μου Κικούλα είσαι ένας απ' αυτούς τους ανθρώπους που δημιουργείς χαμόγελα με αισιόδοξα χρώματα και μηνύματα σε όλους!
    Εύχομαι πάντα άξια κουμπάρα και στα δικά σου κοριτσάκι μου! Οι αναμνήσεις αυτής της μέρας να σταθούν ικανές να συντροφεύουν στιγμές απ' τις καλύτερες της ζωής σου γλυκιά μου! Καλό κι ευλογημένο μυστήριο!
    Να ζήσει το ζευγάρι ευτυχισμένο με γερά θεμέλια και συναισθήματα! Περιμένουμε με αγωνία την εμπειρία σου, που θα είναι απίθανη! Καλή διασκέδαση Κικούλα μου! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοοο σε ευχαριστω τοσο πολυ Κατερινα μου!
      οπως παντα με συγκινεις!
      να εισαι καλα αγαπη μου!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  9. Πλέω σε γαλάζιο χρώμα Κικάκι μου! Με το καλό να γίνει ο γάμος και περιμένουμε νέα Κουμπάρα!! Πολλά γλυκά φιλιά και η ώρα η καλή :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διάβασα ένα κείμενο που θα πω ότι είναι για τα δικά μου μέτρα άρτιο,
    δοσμένο με την απαιτούμενη σοβαρότητα, δίχως παλινδρομισμούς και
    επαναλήψεις και δίχως να πλατειάζει !!
    Εύχομαι να συνεχίσεις καθ αυτό τον τρόπο την γραφή σου.

    Καλό βράδυ γλυκιά μου Κικίκα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστός Ανέστη!!!
    Χρόνια Πολλά!!!
    Να έχεις υγεία και να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!!
    Η ώρα η καλή να είναι για την φιλενάδα σου!!! Και στα δικά σου!!!
    Περιμένουμε να μας πεις νέα για την κουμπαριά!!!
    Πολλά φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατ' αρχάς εύχομαι να περνάς όμορφα, αν και τώρα που με διαβάζεις ΞΕΡΩ πως πέρασες υπέροχα...έτσι εύχομαι και στα δικά σου! (και χωρίς να βιαστείς... ότι επιθυμείς!).... ;-)
    Πάμε τώρα στο κείμενο που διαβάζοντας το γέμισα χαρά και αυτή η χαρά έχει να κάνει με σένα, γιατί είδα πόσα σοφά έχεις κατανοήσει...
    Κατ' αρχάς ζωγράφισες (!) και είδες τα πράγματα έτσι όπως είναι.
    Εμείς χρωματίζουμε τη ζωή μας, ανάλογα με την εκάστοτε διάθεση μας!
    Ναι, αν δεν μπεις στη θέση του άλλου δεν μπορείς να τον νιώσεις, να τον συμπονέσεις και να τον αγαπήσεις... και φυσικά αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις ν' αγαπήσεις κανένα!

    "Άφησε τη ζωή να ζωγραφίσει τον πίνακα" είπε κάποιος σοφός!

    ΑΦιλάκια Κική μου με όλη μου την αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανια μου αγαπημένη καλημέρα!
      Ευχαριστω παρα πολυ για το σχολιο σου!
      Νοιωθω πως με κατανοησες πληρως
      Να εισαι καλα φιλη μου!

      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  13. Κική μου κατ' αρχάς να σου πω μπράβο για το πολύ όμορφο κείμενό σου!
    Πράγματι η ψυχολογία μας μπορεί να επηρεάσει το πώς βλέπουμε κάθε τι γύρω μας!
    Και αυτό που θα πω εγώ είναι ''να φερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας φέρονται''
    Θ κρατήσω τη δεύτερη στροφή από το ποίημα με το οποίο ξεκινά η ανάρτησή σου:οι άνθρωποι εξηγούν τα πάντα αφήνοντας απ' έξω τον εαυτό τους...
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα καλη μου φιλη!
      Ευχαριστω παρα πολυ για την επισκεψη και το σχολιο!
      Χαιρομαι που συμφωνουμε!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  14. Τα έργα τέχνης , η μουσική , η ποίηση,η λογοτεχνία και κάθε τι που εκφράζει τον άνθρωπο που δημιουργεί φέρνει στο φως την ψυχή του που άλλοτε κραυγάζει με απόγνωση κι άλλοτε χαιρετά με ευτυχία. Όλα τα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα τους χρωματίζουν την υπαρξή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμείς το λέμε, να φωράς τα παπούτσια των άλλων...
    Πολύ σπουδαίο αυτό που λές.

    Φιλιά πολλά και καφεδάκι παρέα.

    http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η γνώση για το τι συμβαίνει στη ζωή του ζωγράφου, που ενδεχομένως να τον επηρεάζει στο έργο του, είναι απαραίτητη στους αρμόδιους ειδικούς ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια βαθύτερη ανάλυση του πίνακα. Όμως, πέρα από αυτό το υπόβαθρο, ο κάθε πίνακας εκπέμπει διαφορετικά σήματα στον καθένα. Αναλόγως το τι θέλει να δει αυτός που τον βλέπει, αν βλέπει κάτι που να τον ερεθίζει πνευματικά. Αν ο πίνακας π.χ. ήταν φορτωμένος στο γαλάζιο, πέραν του τι επηρέασε το ζωγράφο, κάποιον μπορεί να τον άφηνε αδιάφορο και κάποιον να ήθελε και ένα καράβι μέσα. Τι θέμα είναι πρωτίστως αν αρέσει κάτι. Οι αναλύσεις και το υπόβαθρο έπονται. Το ζήτημα δεν είναι μόνο στο τι μήνυμα θέλησε να μεταδώσει ο ζωγράφος (κι αν το πετυχαίνει) αλλά και στο τι μήνυμα θέλει να πάρει και ο θεατής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Σταματη.
      εννοειτε πως συμφωνω μαζι σου!
      παντα υπαρχουν διπολικες σχεσεις σε ολες τις πτυχες τις ζωης μας.
      και οι δυο πλευρες εχουν αντιθετες μα και ιδιες καποιες φορες οψεις.

      να εισαι καλα!

      Διαγραφή
  17. Υπέροχο το κείμενό σου όπως πάντα! Μου άρεσε περισσότερο η τελευταία παράγραφος. Έχεις δίκιο! Μην προσπαθείς να μπεις στη θέση του άλλου, αλλά σκέψου ποια συναισθήματα δε θα ήθελες να νιώσεις αν βρισκόσουν στη θέση του!
    Και πρέπει επίσης να θυμόμαστε πως αν ένα κοντινό μας πρόσωπο είναι λυπημένο, δε χρειάζεται να λυπηθούμε και εμείς, χρειάζεται περισσότερο να προσπαθήσουμε να του μεταδώσουμε έστω και λίγη από την καλή μας διάθεση!
    Σε φιλώ! Εύχομαι να πέρασες τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω μαζι σου κοριτσακι μου!
      περασα πολυ ωραια!
      φιλακια πολλα πολλα!
      να περνας ομορφα θελω!

      Διαγραφή
  18. Κική μου που είσαι;;;;;;
    Μας έλειψες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεδίπλωσες όμορφα τους συλλογισμούς σου Κικίτσα μου! Επιτέλους κατάφερα να τους διαβάσω!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Κική μου! Μακάρι να καταλαβαίναμε τους άλλους και αυτοί εμάς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
    Μόνο τρόπο να κοιτάνε
    .
    (Από τα αγαπημένα μου τραγούδια)

    Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όσο διάβαζα το κείμενο. Θεωρώ ότι όταν θαυμάζουμε ένα υπέροχο τοπίο, έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα μνημείο, ή παρατηρούμε μια όμορφη γυναίκα/άντρα, βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής. Όταν εκείνη τη δεδομένη στιγμή είμαστε πλήρεις ή έτοιμοι για να δούμε κάτι όμορφο, θα το δούμε. Αντίθετα, όταν έχουμε τις μαύρες μας τα περνάμε όλα στο ντούκου και δεν δίνουμε σημασία ή βλέπουμε στραβά αυτό που κοιτάμε.
    Πάντως το κείμενό σου δίνει τροφή για ατέλειωτες συζητήσεις.
    Πάντα άξια κουμπάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Πετρο.
      Ευχαριστω πολυ για την επισκεψη, το σχολιο και την ευχη στο τελος.
      Μου αρεσε παρα πολυ η τοποθέτησή σου!
      Επίσης το συγκεκριμενο τραγουδι ειναι και δικο μου αγαπημενο!
      Χαιρομαι που στο θυμησα!
      Να εισαι καλα ευχομαι!

      Διαγραφή
  22. Πολύ όμορφο, Κική μου!
    Να'σαι πάντα καλά :)

    Και να συνεχίσεις να γράφεις! Σε διαβάζω συνήθως στα ταξίδια (όσο έχω χρόνο) και ηρεμώ. Βγάζουν μια γαλήνη τα κείμενά σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαχ μου ευχαριστω τοσο πολυ! Αυτο με την γαληνη ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να μου πει καποιος! Να εισαι παντα καλα ευχομαι!

      Διαγραφή
  23. Υπέροχη πραγματικά η ανάρτησή σου!!! Όλα για τα χαμόγελα λοιπόν! καλό βράδυ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απλά υπέροχος ο γαλάζιος πίνακάς σου!! Εργο τέχνης όπου αποτυπώνονται αισθήματα, συναισθήματα, σκέψεις, στοχασμοί!! Να'σαι καλα, Κική μου, και με το καλό η κουμπαριά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπη μου σε ευχαριστω παρα πολυ!
      Να εισαι καλα και να περνας ομορφα ευχομαι!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να