Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΣ POPEYE! :)

Εκφραστικοί φίλοι καλημέρα!

Δε ξέρω αν σας μπέρδεψε ο τίτλος της ανάρτησης αλλά νομίζω πως ταιριάζει γάντι με αυτά που θέλω να σας πω!

Καταρχάς να σας θυμίσω ποιός είναι ο Ποπάι αν και θεωρώ πως είναι απο τα καρτούν που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.


Ο Ποπάι, ένας από τους πιο αγαπημένους χάρτινους ήρωες, «γεννήθηκε» το 1929 απ' το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ. Γκρινιάρης, αλλά καλόκαρδος, δεν αποχωρίζεται ποτέ την πίπα και τη ναυτική στολή του. Όταν βρίσκεται σε μπελάδες τρώει σπανάκι, που του δίνει μια υπεράνθρωπη δύναμη για να υπερασπιστεί και να σώσει, συχνά, την αγαπημένη του Όλιβ. Παρότι κοντός, αμόρφωτος, με ιδιόμορφη εμφάνιση και φωνή, με ένα μάτι και κανένα δόντι, πολλοί τον θεωρούν ως τον πρόδρομο των υπερηρώων που κυριάρχησαν αργότερα στα κόμικς.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Ιανουαρίου του 1929, σε μία σειρά κόμικς της νεοϋορκέζικης εφημερίδας «Evening Journal». Η σειρά αυτή μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές την -μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του- Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι.

Ο Ποπάι εμφανίστηκε σ' έναν δευτερεύοντα ρόλο και αμέσως κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών. Σταδιακά, ο Σίγκαλ άρχισε να του δίνει όλο και μεγαλύτερους ρόλους, μέχρι που έγινε ο κεντρικός ήρωας και τελικά η σειρά πήρε το όνομά του. Μετά το θάνατο του δημιουργού του, το 1938, διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες ανέλαβαν το σχεδιασμό του, προσθέτοντας τη δική τους πινελιά.

Στον κινηματογράφο, ο Ποπάι πρωτοεμφανίστηκε το 1933, στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι περιπέτειες του Ποπάι του ναυτικού». Η καριέρα του στη μεγάλη οθόνη έμελλε να είναι ακόμη πιο ένδοξη απ' ότι στις εφημερίδες. Μάλιστα, το 1938 ανακηρύχθηκε ως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκι Μάους.


Πηγή φωτογραφίας και κειμένου εδώ: http://www.pame.gr/diafora/comics/popay.html


Τί σχέση έχω εγώ με τον επάνω ήρωα και για ποιό λόγο τον ονόμασα εκφραστικό θα σας πω ευθύς αμέσως.

Τί δυνάμωνε τον ήρωά μας; 

Το σπανάκι!



 Πηγή φωτογραφίας: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/200755


Τί δυνάμωσε και χαροποίησε εμένα;

Οι ευχές σας! Ή μάλλον οι ειλικρινείς ευχές σας! 

Με τόσες ευχές που έλαβα εχθές και σήμερα (μέσω ίντερνετ, μυνημάτων, τηλεφώνων και προσωπικής επαφής) νοιώθω τόσο χαρούμενη μα και τόσο δυνατή!

Το έχω ξαναπεί άλλωστε, ένας λόγος που χαίρομαι κάθε φορά που έχω γενέθλια ή γιορτή είναι για τις ευχές που λαμβάνω! 

Επειδή πιστεύω πολύ στη θετική ενέργεια και σκέψη, κάθε φορά που λαμβάνω ζεστές ευχές πλημμυρίζομαι από χαρά, ζωντάνια και δύναμη.

Νοιώθω πολύ όμορφα φίλοι και το χρωστάω σε όλους εσάς! Παρόλο που δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο νοιώθω σα να ταξίδεψα σε όλο το κόσμο. Μου άρεσε που μου ευχηθηκατε να μη χάσω ποτέ την παιδικότητά μου και να σας πω την αλήθεια είναι κάτι που εύχομαι και εγώ σε μένα. :)

Εννοείτε πως θα απαντήσω προσωπικά στον καθένα που αφιέρωσε χρόνο από τη ζωή του για να με διαβάσει και να μου ευχηθεί, απλώς επειδή θα μου πάρει χρόνο λόγο του οτι έχω και άλλα αναπάντησα σχόλια από παλαιότερες αναρτήσεις, θέλω να σας καταθέσω το Ευχαριστώ μου εδώ και να σας πω πως ανασκουμπώνω μανίκια και παλεύω και πάλι για τα όνειρά μου!

Με τόσες άλλωστε θερμές ευχές έχω την κατάκτησή τους σίγουρη! :)

Όμορφη μέρα σε όλους! Να περνάτε υπέροχα εκφραστικοί μου φίλοι! <3

Σχόλια

  1. δίνεις τόση θετική ενέργεια και αγάπη, που δεν μπορεί παρά την εισπράξεις πίσω. καλημέρα ψυχή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα σ ευχαριστω πολυ Βικουλα μου αγαπημενη!
      να εισαι καλα!
      φιλακια πολλα πολλα και να εχεις μια ομορφη μερα!

      * μιλησα εχθες με την ξαδερφη μου και της μετεφερα την αγαπη και τα φιλια σου! συγκινηθηκε και μου ειπες να σου μεταφερω και τα δικα της! :)

      φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  2. Αχ, βρε Κικίτσα μου. Είσαι σκέτη ζαχαρίτσα.
    Όλα τα καλά του κόσμου να 'χεις, μάνα μου. Τ' αξίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδιδω το γλυκο σου σχολιο Λυσσιπακι μου αγαπημενο!
      Και εσυ αξιζεις ολα τα καλα του κοσμοΥ!
      Φιλακια πολλα! <3

      Διαγραφή
  3. Ένα πελώριο καταπράσινο (σπανακένιο!) φιλάκι, Κική μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην σταματάς να παλεύεις!
    μείνε όπως είσαι αλλά δυνατή!
    φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα φιλη μου!
      σ ευχαριστω πολυ!
      κανενας μας δε πρεπει να σταματα να παλευει!
      ποτε και για κανεναν λογο!
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχαχα τέλειος συνδυασμός!
    καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε τον Ποπαυ εμπνευση που σου εδωσε.. να εισαι παντα τοσο αισιοδοξη και δημιουργικη. Φιλακια πολλα κοριτσι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική ένα θα σου πω και γέλα όσο θες!
    Χθες ετοίμασα σπανακόιπιτα για το άλλο μου μπλογκ και σημερα βλέπω αυτη την ανάρτηση!
    Σύπνοια; Εκτη αίσθηση;; Τι ειναι αυτο με μας;;;
    Να σε χαιρόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοοο τι λες τωρα!
      χαχαχα
      τελειο!!!
      αγαπω σπανακοπιτες!
      φιλακια πολλα!
      ευχαριστωωωωωω! <3

      Διαγραφή
  8. Αγαπάκι μου εσύ! Είσαι ένα τρυφερό παιδί! ♥
    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι αναρωτιέμαι τώρα : καλά εμείς είμαστε και μιας ηλικίας (μη σου πω και δύο ) και με τον εν λόγω κύριο μεγαλώσαμε μαζί! Εσύ, μικρουλίτσικό μου, από πιο σεντούκι τον ανέσυρες, οεο?
    ΄Οσο για το τι εισπράττεις, είναι αυτό που μας δίνεις, κουκλί μου!!!!
    Να είσαι καλά κι ακόμα καλύτερα και πάντα να εκπέμπεις φως και χαρά!!!
    Φιλιά σου πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω παρα παρα πολυ για τα καλα σου λογια!
      ειλικρινα με τιμας αφανταστα!
      να εισαι καλα αγαπη μου!
      φιλακια πολλα! <3

      * καλε ο Ποπαυ ειναι διαχρονικη αξια! χιχιχι

      Διαγραφή
  10. Να σου στείλω μια σπανακόπιτα φτιαγμένη απ' τα χεράκια μου με πολύ πολύ αγάπη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να