Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

Καλοκαιρινές αναμνήσεις λοιπόν!
Μια ιδέα της αγαπημένης μου Κατερίνας από ένα όμορφο και άκρως αισιόδοξο μπλοκοσπιτάκι!

Η γλυκιά Κατερίνα προτείνε να αναφέρουμε καποια καλοκαιρινή μας ανάμνηση αλλά εγω θα αναφέρω συνοπτικά (μη σας κουράζω κιόλας με αυτή τη ζέστη) διάφορα στιγμιότυπα Καλοκαιριού που έχω κατά κάποιο τρόπο χαραγμένα μέσα μου.

Θα ξεκινήσω απο την πιο παιδική μου ηλικία που το καλοκαίρι για μένα ηταν συνδυασμένο με πολλή παιχνίδι και ανεμελιά.

Έπειτα, κάπου εκεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, το καλοκαίρι για μένα ήτανε καθαρά διακοπή μαθημάτων! Το λάτρευα διότι έπαυαν τα σχολεία! Υπήρχε κάτι πιο τέλειο; ;)

Και συνεχιζω με το καλοκαίρι των Πανελληνίων. Καθόλου άγχος, ελάχιστο διάβασμα, μπόλικο διάβασμα μόνο στα μαθηματικά που πάτωσα και όλα πήγαν καλά. Τα καλα νέα ήρθαν κάπου προς το τέλος του Καλοκαιριού… :)

Και φτάσαμε στην φοιτητική μου ηλικία. Εκεί πλέον το Καλοκαίρι ηταν κατά κάποιο τρόπο «κακό», διότι με χώριζε απο τους αγαπημένους μου φίλους και όλο και καποια μαθήματα που χρωστούσα θα έπρεπε να διαβάσω. Εντάξει δεν ήμουνα ποτέ παιδί του διαβάσματος αλλα ειλικρινά όταν διάβαζα πολύ, πάτωνα. Ε οπότε είπα και εγω αφού τα περνάω και χωρίς να διαβάσω ας ακολουθήσω αυτή την οδό. Ναι δε διάβαζα αλλα στο γραπτό μου έβγαινε έμφυτη η ανάλυση οπότε τα κατάφερνα ανώδυνα μπορώ να πω. Όπου όμως υπήρχαν μαθηματικά φίλοι, Γολγοθάς για μένα! Και στον κλάδο μου υπήρχαν αρκετά μαθήματα που συνδύαζαν μαθηματικούς όρους και θεωρία, ευτυχώς για μένα!

Δε θα ξεχάσω ένα ολόκληρο Καλοκαίρι που διάβαζα Χρηματοδοτική Επιχειρήσεων. Λίγο το ότι ήταν δύσκολο μάθημα, λίγο το ότι ηταν ο καθηγητής που κόβει τους πάντες, λίγο το ότι είχε και μαθηματικά μέσα είδα κι έπαθα να το περάσω.  Ένα θα σας πω. Είμαι ο άνθρωπος που γράφει για 8 με άριστα το 10 και λέω αν το περάσω με 5 καλα θα ειναι. Ε σε εκείνο το μάθημα είχα γράψει τοσο καλα που έλεγα πως το 10 με άλλον καθηγητή το είχα στο τσεπάκι μου. Τελικά το πέρασα με 6 αλλα για μένα ισοδυναμούσε με 10. Το τι χαρά εκανα δε περιγράφεται.

Επίσης κάπου εκεί στα φοιτητικά μου Καλοκαίρια είχα περάσει πολύ όμορφα κάπου εκεί στο Κάστρο Κυλλήνης με μια αγαπημένη μου φίλη.

Και πέρυσι είχα περάσει επίσης καταπληκτικά στον Πειραιά με την ξαδέλφη μου! Ένα θα σας πω, απο τα πολλά γέλια είχαμε ξεσηκώσει τη γειτονιά! Μέχρι και παρατήρηση μας εκαναν! Ήταν όμως αξέχαστα!

Εντάξει, νησιά δεν έχω γυρίσει πολλά για να έχω αναμνήσεις καλοκαιρινών ταξιδιών αλλα μου αρκεί που πάντα γελάω με την ψυχή μου σκεπτόμενη τα Καλοκαίρια που πέρασαν.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια τα Καλοκαίρια μου ειναι συνδυασμένα με δουλειά και με ελάχιστες διακοπές αλλα δε παραπονιέμαι γιατί καλα να είμαστε, υγεία να έχουμε, θα έρθουνε πολλά Καλοκαίρια ακόμη στη ζωή μας. Έτσι δεν ειναι; :)

Και κάπως έτσι λέω να κλείσω την ανάρτησή μου φίλοι!

Με την ευχή να έρθουνε πολλά όμορφα καλοκαίρια στη ζωή σας και να διασκεδάζετε πάντα σα να είναι τα πρώτα! ;)

Όμορφη μέρα σε όλους! Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ!

Σχόλια

  1. Πόσα καλοκαίρια μου είχαν φύγει από τα χέρια, πόσα καλοκαίρια, που δεν σε διάβαζα! Αχαχα! Εντάξει, κέντησες σήμερα, έμαθα δεν ξέρω κι εγώ πόσα καλοκαίρια από τη ζωή σου, με τη μια!! Φιλιά και καλημέρες! Α! Και καλό καλοκαίρι ντε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου! Ωραία ιδέα να αναφέρεις στιγμιότυπα!
    Σ'ευχαριστώ πολύ που συμμετείχες!!
    Όσο για το διάβασμα ταιριάζουμε, το βαριόμουν απίστευτα...Ελάχιστες φορές στη Σχολή έγραφα για 7,8 πιο πάνω ποτέ. Βέβαια αυτό μου κόστισε στον βαθμό πτυχίου που για ελάχιστα εκατοστά έχασα το λίαν καλώς ( έβγαλα 6,40)
    Καλό σαββατοκύριακο να περάσεις όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε Κική τι όμορφη καλοκαιρινή ανάρτηση!
    Αυτές οι εμπειρίες είναι μοναδικές και πάντα αν ρωτήσεις κάποιον άνθρωπο θα έχει κάποιες να σου πει απο τα καλοκαίρια που έχει ζήσει.
    Πολλά πολλά φιλιά και πάντα να περνάς όμορφα καλοκαίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα να έχεις χαρούμενες αναμνήσεις
    από τα καλοκαίρια της ζωής σου!!

    φιλί γλυκό γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και, τελικά, αυτά που μας μένουν χαραγμένο είναι η καλή παρέα, όπου και να 'μαστε, ό,τι κι αν κάνουμε!
    Εύχομαι μόνο όμορφα καλοκαίρια πάντα, Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάστρο Κυλλήνης;
    Αν έψαχνες λίγο καλύτερα κάπου θα με πετύχαινες να πίνω μπύρες!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ομορφότερα καλοκαίρια σου εύχομαι!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να περνάς πάντα όμορφα Καλοκαίρια, Κική μου και να τα θυμάσαι με αγάπη :) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτό που λάτρεψα σε όσα γράφεις είναι η έμφυτη χαρά και αισιοδοξία σου για τα πάντα. ούτε για μια στιγμή δεν μιζέριασες για τα νησιά που δεν γνώρισες, για τις διακοπές που δεν πήγες κ.οκ.
    μπράβο αγάπη μου! πραγματικά σε θαυμάζω γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ Βικουλα μου αγαπημενη.
      δε μιζεριαζω εγω με τετοια. χαμογελο και προχωραμε.
      φιλακια πολλα πολλα!

      Διαγραφή
  10. Κανονικά ως μαθηματικός έπρεπε να μη σχολιάσω, άκου εκεί Γολγοθάς :p

    Πολύ μου άρεσαν οι αναμνήσεις σου όμως, ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες και σου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις πολλά ακόμα όμορφα καλοκαίρια :)

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραια που μας τα ειπες Κικη μου..
    Νοσταλγω αυτα τα χρονια των νεανικων διακοπων..
    Μακαρι να μπορουσα να ερθουν πισω..
    Καλο ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει..μα τι να πρωτοθυμηθώ γλυκιά μου ..έχω άπειρες..από απλές μέχρι.."σκανδαλώδεις"το θέμα είναι τι να πρωτογράψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ αυτά τα μαθηματικά έχουν κάψει κόσμο και κοσμάκη!!!! Απαπα!!!
    Σημασία έχει να το παλεύεις Κική μου και αυτό το κατέχεις!! Αισιοδοξία στο φουλ!!
    Σε φιλώ καλή μου και να περνάς πολύ όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γίνεται καλοκαίρια χωρίς αναμνήσεις; Φωτεινές λόγῳ του καλοκαιρινού ήλιου και της σελήνης... Κι όσο περνούν τα καλοκαίρια, τόσο αυξάνονται οι αναμνήσεις, καλές ή κακές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ;Μια ακόμα ανάρτηση, που βεβαιώνει την ευαισθησία σου!
    Εύχομαι και όλα τα καλοκαίρια της ζωής σου να είναι εξ ίσου όμορφα!
    ΑΦιλάκια και καλή βδομάδα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΄Ομορφες οι καλοκαιρινές αναμνήσεις σου, εύχομαι ακόμη ομορφότερες να είναι αυτές που πρόκειται να ζήσεις στο μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να