Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

LA PIEL QUE HABITO - TO ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα!
Τί μου κάνετε; Εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Για σήμερα, σας έχω μια Ταινιοέκφραση που είδα πριν πάρα πολύ καιρό και μου άρεσε πολύ! Συγκεκριμένα άκουσα μια κοπέλα στο βίντεο κλαμπ να ψαχνει τη ταινία επειδή της την είχανε προτείνει και έτσι την πήρα και εγώ, απο καθαρή περιέργεια μιας και δεν την ειχα ακουστά. Τελικά μου άρεσε πολύ και είπα μιας και που το σκ που ακολουθεί θα ειναι βροχερό (ετσι ακουσα να λένε) , ίσως μια ταινία να χρειάζεται..

Για πάμε σιγά σιγά να δούμε το τρέιλερ και να μοιραστώ μαζί σας δυο τρία πραγματάκια.

LA PIEL QUE HABITO - TO ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δραματική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Έλενα Ανάγια, Μαρίζα Παρέδες, Γιάν Κορνέτ.


Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ο Δρ. Ρομπέρ Λεντγκάρντ, διαπρεπής πλαστικός χειρούργος, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο δέρμα, το οποίο δεν καίγεται, δεν τραυματίζεται και δεν φθείρεται γενικώς. Εκτός από τα χρόνια και τα χρήματα που ξοδεύει στην έρευνα και τα πειράματά του, χρειάζεται τρία ακόμα πράγματα: κανέναν ενδοιασμό, έναν συνεργό κι ένα ανθρώπινο πειραματόζωο. Οι ενδοιασμοί δεν υπήρξαν ποτέ πρόβλημα. Η Μαρίλια, η γυναίκα που τον φρόντιζε απ' τη μέρα που γεννήθηκε, είναι η πιο πιστή συνεργός. Όσο για το ανθρώπινο πειραματόζωο... (ε αυτό δε σας το λέω, θα το ανακαλύψετε μόνοι σας).


Η προσωπική μου άποψη: 

Μου αρεσε αρκετά. Κάθε ταινία δηλαδή που αναφέρω σε αυτή τη στήλη μου αρέσει αλλά μπορώ να πω για τη συγκεκριμένη πως δεν είχα δει κάτι αντίστοιχο άλλοτε. Έτσι και πρωτότυπη τη βρήκα αλλά και αρκετά ενδιαφέρον σαν ιδέα. Τελικά αργότερα έμαθα πως είναι βασισμένη στο βιβλίο «Mygale» του Τιερί Ζονκε. 


 Αρνητική επισήμανση: 

Δεν έχω να αναφέρω κάτι αρνητικό.

 

Δυνατό κομμάτι του έργου:

Πολλές σκηνές. Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια γιατί είχες πολλά έντονα σημεία. Ιδίως όταν συνοδευονταν και απο την όμορφη μουσική είχαν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.


Αυτά τα λίγα απο εμένα φίλοι.

Όσοι απο εσάς την έχετε δει θα χαρώ να μάθω την άποψή σας!

Για περισσότερες Ταινιοεκφράσεις μπορείτε να πατήσετε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Να ειστε καλα και να περνάτε όμορφα!
Να εχετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό ΣΚ!


Σχόλια

  1. αλλό ένα τρελό έργο πραγματικά του αλμοδοβαρ !!! πάντα καλή επιλογή ο πέδρο σωστα? καλη μέρα όλη μέρα φίλη μου ....να έχεις ένα όμορφο σ/κ σου ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου έδωσες ιδέα για το βράδυ...θα τη δω και θα σου πω την άποψή μου!
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την πρόταση!

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα τώρα τι γίνεται: Δεν θα μπορούσα ποτέ μα ποτέ να είμαι αντικειμενική για οποιαδήποτε ταινία του Αλμοδοβάρ! Είμαι φαν του και βλέπω και ξαναβλέπω όλες τις ταινίες του από την αρχή, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο! Άρρωστη είμαι σου λέω!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααα! τι μου κάνεις..σπίτι σήμερα είπα να ζωγραφίσω..το βιντεοκλάμπ λίγο μακρούτσικα θα δοκιμάσω να το κατεβάσω από το σάιτ που κατεβάζει και βλέπει έργα ο..εγγονός μου!!!! Καλημέρα σου είπα αγαπούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται...
    Χαριτολογώντας - έτσι περνούν οι μεγάλες μας αλήθειες!- θα περίμενα και την επόμενη του είδους με τίτλο:

    "το μυαλό που κατοικώ"...

    Γιατί όλη τη ζημιά στον κόσμο ο σακάτης Νους την προκαλεί...

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερή ταινία!! Την ειδα πέρυσι δύο φορές!!
    Καλό απόγευμα Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ!!! Την έχω δει Κική μου, και είναι πραγματικά συγκλονιστική!!! Από τις ταινίες που δεν ξεχνάς, και "παίζουν" στο μυαλό σου για πάρα πολύ καιρό. Έχουν ταυτότητα, αφήνουν το στίγμα τους.
    Έτσι όπως εξελίσσεται και αποκαλύπτεται σιγά σιγά η πραγματικότητα!!! Το τέλος είναι τόσο ανατρεπτικό!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!! Σκληρή, αλλά πολύ καλή!!!
    Να είσαι πάντα καλά!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω δει την ταινία, αλλά απ' ό,τι λες φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Θα την δω με την πρώτη ευκαιρία!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο σκηνοθέτης είναι από μόνος του εγγύηση!
    Το τρέιλερ με κέντρισε !
    Φιλάκια πολλά Κικίτσα μου!
    Καλά να περνάς! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα θριλεράκι του είδους (ολίγον «τραβηγμένο», αλλά αυτό είναι το στιλάκι του Αλμοδοβάρ) αλλά πρωτότυπη δε τη λες. Ένα ακόμη καλό θριλεράκι για να περάσει η ώρα.
    Αν έχεις υπόψιν τα b-movie θριλεράκια δεκαετίας '30-'40 το θέμα με το σατανικό χειρούργο είναι διαδεδομένο, και μάλιστα σε μία ένας χειρούργος πειραματίζεται με τα δέρματα, μου διαφεύγει ο τίτλος αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι την έχω δει!!! Εχεις απόλυτο δίκιο Κική μου!!
    Καλή βδομάδα να χεις κοπέλα μου!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν την έχω δει! Ενδιαφέρουσα πρόταση!
    Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφής, λιτή και πολύ όμορφη παρουσίαση Κική μου σε μια ταινία συγκλονιστική. Χαίρομαι και τις σινεφιλικές σου παρουσιάσεις και προτιμήσεις.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να