Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ - 12 ΥΕΑRS A SLAVE.

Εκφραστικοί μου φίλοι καλημέρα!
Τί μου κάνετε; Εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Για σήμερα σας έχω μια Ταινιοέκφραση που είδα πρόσφατα (μεταξύ μας άργησα να τη δω και πιθανόν να την έχετε δει ήδη), μου άρεσε πάρα πολύ και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας προτείνοντάς τη συνάμα για τα φθινοπωρινά βράδια ή απογεύματα που ακολουθούν.

Απο τον τίτλο και μόνο ξέρετε σε ποιά ταινία αναφέρομαι μιας και που ειναι πολυδιαφημισμένη, οπότε ας πάμε γρήγορα γρήγορα να δούμε το τρέιλερ και κάποιες λεπτομέρειες.


12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ - 12 ΥΕΑRS A SLAVE.




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

12 Χρόνια Σκλάβος (αγγλικά: 12 Years a Slave) είναι αμερικανική/βρετανική ιστορική, δραματική ταινία παραγωγής 2013. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Στιβ ΜακΚουίν και το σενάριο έγραψε ο Τζον Ρίντλεϊ. Η ταινία αποτελεί μια μυθιστορηματική προσαρμογή της αυτοβιογραφίας Twelve Years a Slave του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ελεύθερου μαύρου άνδρα που απήχθη στη Γουάσινγκτον το 1841 και πουλήθηκε στη σκλαβιά. Εργάστηκε σε φυτείες στη Λουιζιάνα για 12 χρόνια πριν την απελευθέρωσή του.[1] Την πρώτη επιστημονική έκδοση των απομνημονευμάτων του Νόρθαπ επιμελήθηκαν οι Σου Ίκιν και Τζόσεφ Λόγκσντον[2] το 1968[3], οι οποίοι προσεχτικά εντόπισαν και επικύρωσαν τη μαρτυρία του Νόρθαπ, βρίσκοντάς την εξαιρετικά ακριβή.[4] Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νόρθαπ υποδύεται ο Τσιούετελ Έτζιοφορ ενώ συμμετέχουν οι Μάικλ Φασμπέντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντέινο, Πολ Τζιαμάτι, Λουπίτα Ναϊόνγκ'ο, Σάρα Πόλσον, Κουβενζανέ Γουόλις, Άλφρ Γούνταρντ και Μπραντ Πιτ.
 
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών στις 18 Οκτωβρίου 2013 και σε ευρύτερη διανομή την 1η Νοεμβρίου 2013. Απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς[5] και έλαβε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ[6] μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Έτζιοφορ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Φασμπέντερ, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ναϊόνγκ'ο και Διασκευασμένου Σεναρίου, κερδίζοντας στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου. Έλαβε επίσης 11 υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου.[7] Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας - Δράμα από τις συνολικά 7 υποψηφιότητες.[8]


Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:


Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής. Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο. Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς. Ο Νόρθαπ θα περάσει 12 χρόνια ως σκλάβος πριν την απελευθέρωσή του.




Η προσωπική μου άποψη: 

Μια ταινία που σε κάνει να βλέπεις διαφορετικά τον κόσμο και την Ιστορία του. Αυτό θα πω μόνο...


 Αρνητική επισήμανση: 

Θεωρω πως είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια αλλά απο την άλλη πώς να περιγράψει κανείς τα δώδεκα χρόνια σκλαβιάς... (Πού να περιγράφανε και τα δικά μας τα 400 κάποτε...)

 

Δυνατό κομμάτι του έργου:

Σα πιο δυνατη σκηνη του εργου θεωρησα καπου προς το τελος, το μαστιγωμα μιας κοπελας και πόσο μάλλον τον λογο για τον οποιο μαστιγωθηκε.

 

Αυτά τα λίγα απο εμένα φίλοι.

Όσοι απο εσάς την έχετε δει θα χαρώ να μάθω την άποψή σας!

Για περισσότερες Ταινιοεκφράσεις μπορείτε να πατήσετε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Να ειστε καλα και να περνάτε όμορφα!
Χρονια πολλά και στις εορτάζουσες φίλες σήμερα! Με τα ονόματα Αρετές! :)

Σχόλια

  1. την έχω δει την ταινία και την βρήκα εξαιρετική!
    σε φιλώ αγαπημένο μου και σου εύχομαι κι από εδώ καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και έχω ακουστά αυτή την ταινία δεν την έχω δει..Πολύ όμορφη η σημερινή σου ταινιοέκφραση, μου κίνησε το ενδιαφέρον να τη δω!! Καλή μέρα εύχομαι!! Πολλά φιλούθκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και καλως ηρθες στο μπλοκ μου Βασιλικουλα!
      να εισαι καλα! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κική μου!!
    Την είδα τον χειμώνα που μας πέρασε.. είναι συγκλονιστική ταινία.
    Στο μαστίγωμα της κοπέλας έκλαιγα. Όταν πρόκειται για αληθινή ιστορία ταράζομαι πολύ, δεν ξέρω αν θα άντεχα να την ξαναδώ. Ο Σόλομον δίνει πολλά μαθήματα ήθους και δύναμης.

    Πολλά φιλιά καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω εκλαψα Κατερινα μου. Και επισης ταραζομαι και εγω στις αληθινες ιστοριες. Χαιρομαι που συμφωνουμε αγαπημενη μου. Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. καλημέρα φίλη μου τέλειο και δεν πήρε και τα Όσκαρ που του αξιζαν ακριβώς , πολύ καλη επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κικού μου καλημέρα.
    Δεν την έχω δει την ταινία αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα το κάνω.
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θέλω να επιβιώσω. Να ζήσω θέλω!
    Αυτό τα λέει όλα!
    Καλημέρα Κικίτσα μου!
    Φιλιά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδιαφέρουσα πρόταση και δεν την έχω δει κιόλας! Γλυκά φιλιά και γλυκό φθινόπωρο επίσης Κικάκι μου! :))

    Υ.Γ Για την τωρινή μας σκλαβιά -κι ας πούμε έναν τίτλο: "4 χρόνια ΔΝΤ και συνεχίζουμε ακάθεκτοι"....γυρίστηκε καμιά ταινία ή την γυρίζουμε εμείς...live και είναι και...πορνό;;; Αχαχα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      μα ποσο σωστο υστερογραφο ειναι αυτο!!!

      καλως ορισες!
      φιλακια!

      Διαγραφή
  8. Δεν την έχω δει,αλλά θα μπει στο πρόγραμμα άμεσα!
    Σ'ευχαριστούμε Εκφρασούλα μου,πολλά φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ταινια βασιζεται σε αληθινη ιστορια,για αυτο παρολο που στο τελος ελευθερωνεται βλεπουμε οτι στη δικη που ακολουθησε δεν πληρωσε κανεις,γιατι ετσι λειτουργουσε το συστημα,μεγαλη διαρκεια αλλα εμενα με συνεπηρε κι ετσι μονο μεγαλη δεν μου φανηκε,πραγματικα εξαιρετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο δικιο εχεις! ξεχασα να αναφερω στο τελος για τη δικη. ποσο αδικο ηταν αυτο!
      καλως σε βρηκα νεε μου φιλε! θα περασω και εγω απο το σπιτι σου!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Κική! Βάλε με στην λίστα αυτών που την είδαν αλλά όχι με μεγάλη προσοχή γιατί όπως είπες κάπου κουράστηκα. Δύσκολες και ντροπιαστικές καταστάσεις.

    (σ ευχαριστώ πολύ που τίμησες το θριλεράκι μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Κική μου! Να σου πω την αληθεια εχω δει ελάχιστες ταινίες, τις βαριέμαι. Προτειμω μικρού μήκους. Γι αυτη την ταινια εχω ακουσει πάντως καλά σχόλια!
    Καλό απόγευμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου φιλαράκι!!με συγκίνησε πολύ που έβαλες ανάρτηση την ταινία την συγκλονιστική που λάτρεψα πέρσι!συγκινληθηκα δάκρυσα πολλές φορές και μαζί με την ΄΄κλέφτρα των βιβλίων΄΄περυσι τις θεωρώ τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς!!η συγκεκριμμένη άξιζε πολλά περισότερα Όσκαρ φυσικά!!και όλοι το επεσήμαναν ως μεγάλη αδικία!!!φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ ναι και η κλεφτρα των βιβλιων υπεροχη ταινια! θα ειναι η επομενη ταινιοεκφραση! :)
      φιλακια πολλα αγαπημενη μου!

      Διαγραφή
  13. Ήταν τέλεια αυτή η ταινία και δικαίως πήρε το όσκαρ. τελικά ο Στηβ Μακ Κουήν έχει αποδειχθεί εξαίρετος ως σκηνοθέτης. Εκτός φυσικά από την παρουσία του Μπραντ Πιτ, μου άρεσε πολύ και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε αυτή την ταινία!
    Καλό βράδυ Κικίτσα μου!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα καλη μου!
      ολο το καστ των ηθοποιων ηταν εξαιρετικο. μου αρεσαν ολοι πολυ!
      (εξαιρω τον Μπραντι Πιτ, δε ξερω γιατι αλλα ηθελα να εκανε τον κακο)

      φιλακια αγαπημενη!

      Διαγραφή
  14. Δεν την έχω δει την ταινία,΄όμως έχω ακούσει καλές κριτικές!!!
    Καλό βράδυ!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν την είδα δυστυχώς, πάντως φαίνεται ότι θα μου άρεζε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχω δει την ταινία και είναι από αυτές που μου αρέσουν!!!!
    Να είσαι καλά Κική μου!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία ταινία, που θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη τύχη στα όσκαρ. Τουλάχιστον στα 12 χρόνια αυτός ελευθερώθηκε. Πόσοι μαθαίνουν να είναι σκλάβοι για μια ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως. καποιοι γεννηθηκαν σκλαβοι και πεθαναν σκλαβοι. ποσο αδικο.
      καλη σου μερα!

      Διαγραφή
  18. Καλό φθινόπωρο Κική μου !! Και εμένα μου άρεσε πολύ ,
    Καλό σου ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μου αρέσει πολύ το σινεμά.. αν έχω την ευκαιρία.. θα την δω.. γιατί όχι;;
    καλά να εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνω σε ολα οσα λες για την ταινια!
    Και γελασα για το αν κανανε τα δικα μας 400 χρονια, οντως θα επερνε μηνες!
    Φιλακια πολλα Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να