Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑΙ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑΣ.. ΚΑΙ;

           Μερικοί άνθρωποι στη ζωή τους κάνουνε όνειρα. Άλλοι πάλι κάνουν εικασίες και άλλοι θέτουν πρόγραμμα, με προδιαγραφές και όρια.
Ένα κοινό σημείο όλων θα μπορούσα να πω πως ειναι οι κινήσεις.
Οι πρώτοι κάνουν κινήσεις που στοχεύουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα στην επίτευξη των ονείρων τους.
Οι δεύτεροι κάνουν κινήσεις για να αναλύσουν το κάθε πιθανό ενδεχόμενο που μπορεί να επέλθει απο τα όνειρά τους και οι τρίτοι μεθοδολογούν για να αποκτήσουν ακριβώς όσα εχουν ονειρευτεί ή μάλλον για να αποκτήσουν όσα συγκαταλέγει για εκείνους ο όρος «η ροή της ζωής».
Ένα είναι σίγουρο. Όλοι «δουλεύουν», επαγρυπνούν και αγωνίζονται για να κατακτήσουν τα δικά τους όνειρα, τα δικά τους θέλω, τις δικές τους φιλοδοξίες, ακόμη κι αν αυτά δεν ειναι τίποτε άλλο απο όσα κάποιοι μπορεί να τους δίδαξαν.
Σκέφτομαι πως οι πρώτοι, ακόμη και με άγαρμπες κινήσεις μπορούν να κατακτήσουν κάτι. Ίσως διαβούν το μονοπάτι των ονείρων τους, ίσως τα αγγίξουν, ίσως ηττηθούνε απο αυτά, μπορεί ακόμη να απογοητευτούνε, να τα βαρεθούνε ή ακόμη και να πληγωθούν. Όμως ξέρω πως η παιδική τους αφέλεια, η παιδική τους ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η χαρά της ήττας που ενίοτε έχουν, θα τους κρατήσει ασφαλή και θα οδηγηθούνε αυτόματα σε άλλα όνειρα και στόχους.
Οι δεύτεροι πάλι σκέφτομαι πως με τις σωστές πάντα εικασίες μπορεί να ειναι είτε οι πιο κερδισμένοι είτε οι πιο χαμένοι. Αν οι εικασίες δεν εχουν βάθος και ισχύ τα όνειρα θα μείνουν για πάντα μακριά τους. Αν πάλι οι εικασίες εχουν  ροή και βάθος τότε μάλλον ειναι οι πιο κερδισμένοι γιατί εχουν μάθει να κάνουν υπομονή, να αναλύουν και να βλέπουν ξεκάθαρα στο πιο σκοτεινό μονοπάτι. Έστω κι αν οι εικασίες παραπέμπουν σε ψεύτικα για κάποιους στοιχεία πάντα περικλείουν μέσα τους τη βάση της λογικής και ενίοτε της μαθηματικής ακρίβειας.
Όσο για τους τρίτους σκέφτομαι πως αυτοί ναι, με τη σωστή μεθοδολογία θα ζήσουν τα όνειρά τους, το πρόγραμμά τους δηλαδή, όπως πριν χρόνια το στρατολόγησαν και το σχεδίασαν. Θα το ζήσουν γιατί με συστηματική μελέτη έμαθαν να ξέρουν απο νωρίς τί θέλουν και τί αποζητούν! Μια ζωη αγωνίζονται σαν καλοί στρατιώτες να αποκτήσουν μελλοντικώς όσα για εκείνους ειναι πρότυπα, παράδοση και όνειρα που στην ουσία ειναι ένα πρόγραμμα που το ονόμασαν αλλιώς.
 Στη ζωή ειναι καλό να θέτουμε πρόγραμμα με όρια ή όρους, στα όνειρά μας όμως ειναι; Δρομολογούνται άραγε τα όνειρα; Και τί όνειρα μπορεί να είναι αυτά αν δεν εμπεριέχουν μέσα τους τη πλήρη έννοια της λέξης ψυχή; Γιατί η συναισθηματική νοημοσύνη υπάρχει παντού, αν όμως μέσα στον τόσο λεπτομερή προγραμματισμό χαθεί και γίνει μια απλή προδιαγραφή τί γίνεται;
Και ας το πω με ένα μικρό, απλό παράδειγμα.
Θέλεις ένα μικρό ξύλινο κουτί. Καταφέρνεις και το αποκτάς. Είναι κλειστό, κλειδωμένο. Δε σε πειράζει, θα πολεμήσεις να το ανοίξεις. Αυτό στην ουσία δε σε εξιτάρει;
Λες: «Αυτό το κουτί το πολύ μέσα σε δυο μέρες θα το ανοίξω.»
Μάχεσαι να το ανοίξεις και το καταφέρνεις.
Οι πρώτοι αν δε το έχουν ήδη ανοίξει απο τη στιγμή που το κράτησαν στα χέρια τους, εχουν σκεφτεί ήδη το πως θα ειναι το καρουζελ που κρύβει μέσα του. Αν θα κάνει μουσική, αν θα εχει χρώματα, αν θα μοιάζει καινούργιο κτλ.
Οι δεύτεροι εχουν ήδη δυο τρις πιθανές ενδείξεις για το τί μπορεί να κρύβει το κουτί μέσα του, από πού προήλθε, ποιός ήταν ο κάτοχός του πριν απο αυτούς και πως μπορούν να το χρησιμεύσουν υπέρ τους ή πού να το τοποθετήσουν για να το καμαρώνουν αν εχει την αξία που πιστεύουν ή του αναθέσουν οι ίδιοι.
Και οι τρίτοι….
Οι τρίτοι πολύ απλά φοβάμαι ότι  δε θα τους νοιάξει καν το τι εχει μέσα το κουτί γιατί πολύ απλά το πρόγραμμά τους ηταν να το αποκτήσουν.
Και κάπου εκεί έρχεται η ανθρώπινη περιέργεια που τους κάνει να το ανοίξουν…. Και το ανοίγουν… Τους νοιάζει άραγε το περιεχόμενό του εφόσον το μόνο που ήθελαν να το αποκτήσουν;
Γιατί νομίζω ότι θα το δεχτούν όπως είναι μόνο και μόνο επειδη εμπίπτει μεσα στο σχέδιο – πρόγραμμά τους;
Γιατί αυτός ο τοσο λεπτομερής προγραμματισμός, που δείχνει να του λείπει η δύναμη της ενσυναίσθησης μου θυμίζει καλοκουρδισμένους φανατικούς στρατιώτες που κάποιοι τους διδάξαν το σωστό τρόπο για να μάχονται;
Δε ξερω αν ειναι έτσι, δε θέλω να ειναι έτσι, όμως εγω έμαθα πως η ζωή δε προγραμματίζεται, ζείτε απλώς. Όσο απλή η συνθέτη μπορεί να ειναι την κάθε στιγμή, τη κάθε μέρα ακόμη και τη κάθε φορά.
Εγώ έμαθα πως τα ρομπότ και τα κομπιούτερ προγραμματίζονται και όσο χρήσιμα και να ειναι δεν εχουν ψυχή, δεν εχουν καν ουσία γιατί την ουσία στο κάθε αντικείμενο τη δίνουμε εμείς με βάση τα συναισθήματα που μας βγάζει, που μας γεννά.
Μπορεί να κάνω και λάθος…. Χαίρομαι όμως που μέχρι στιγμής δεν ένοιωσα ποτέ ρομπότ μα ένοιωσα ένας ακόμη γητευτής ονείρων, απο αυτούς που ακόμη κι αν δε τα κατακτήσουν ποτέ κλείνουν τα μάτια, ονειρεύονται, χαμογελάνε και όλα αλλάζουν….
Όλα καποια στιγμή αλλάζουν… Και με όνειρα θα ειναι πάντα καλύτερα… ελεύθερα, ανέμελα, απτά με το δικό μου μάτι… Με προγραμματισμό όμως θα ειναι στημένα… δέσμια… κλειστοφοβικά.
Και τα όνειρα ανεμίζουν… Ίσως γι αυτό να ειναι άπιαστα… Ίσως να πρέπει…

Σχόλια

  1. Καλησπέρα Κική μου!! Είμαι της άποψης πάντα να προσπαθούμε για τα θέλω και τα όνειρά μας!! Χωρίς φυσικά να πατάμε επί πτωμάτων, μάχη αντάξια των ονείρων και των στόχων μας.
    Ακόμα κι η προσπάθεια μετράει κι αν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε κάποια όνειρα, κα΄ποιους στόχους πάλι θα ξανα δημιουργήσουμε καινούρια γιατί έτσι πάει η ζωή!!
    Για κινήσεις και στρατηγική κινήσεων δεν ξέρω.. Είμαι σκράπας.. Βλέποντας και κάνοντας και νιώθοντας!!
    Φιλάκια εκφρασούλα μου και καλή σου βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου τι έπαθες σήμερα, ποιος σε πείραξε πες μου, να του δείξω εγώ!
    Δεν χρειάζεται τόσο ανάλυση και τόσος κόπος.
    Ζήσε την ζωή σου όπως θες, κάνε όνειρα, προσπάθησε να τα πραγματοποιήσεις και μην προσπαθείς να αναλύσεις το μυαλό και την σκέψη των ανθρώπων γιατί είναι άβυσσος απύθμενη.
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο Κική μου,
    Την ζωή πρέπει να την ζούμε, να την αγαπάμε για την κάθε της ευκαιρία και να ζούμε την κάθε στιγμή κι αν είναι αρνητική να διδασκόμαστε από αυτή.
    Κι όλα τα όνειρα που έρχονται να την συνοδέψουν να τα σεβόμαστε. Ίσως δεν βρουν τρόπο να εκπληρωθούν ποτέ, μα για λίγο μας γέμισαν.
    Σου στέλνω ένα γλυκό φιλί και ευχές για ένα όμορφο απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική μου κι εμένα κάτι τέτοιες σκέψεις με τριβέλιζαν αυτές τις μέρες. Δεν ξέρω ποιοι είναι πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων τους, το μόνο που ξέρω είναι ότι όλοι λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Η ζωή έχει και αναποδιές και απρόοπτα και αναπάντεχα, κι αποτυχίες και απογοητεύσεις. Εμπειρικά βλέπω πως η ζωή για τους ρομαντικούς στήνει περισσότερες παγίδες αλλά στο τέλος γίνεται σύμμαχος σε αυτούς που δε το βάζουν κάτω, ενώ αντίθετα η ζωή είναι πολύ απλόχερη με τους φιλόδοξους και τους θρασείς αλλά όταν αποφασίσει να γίνει σκληρή τα παίρνει όλα μα όλα πίσω. Νομίζω πως οι προθέσεις μας είναι αυτές που καθορίζουν την αξία των ονείρων μας. Αν οι προθέσεις μας είναι αγνές τότε όλο και κάτι θα γίνει.

    Φιλούσια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρεσε αυτο με τις αγνες προθεσεις! μου αρεσε πολυ! φιλακιαααααα

      Διαγραφή
  5. Μακαρι όντως να αλλάζουν!
    Καλη βδομάδα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κικιτσα μου αγαπημενη Εκφρασουλα μου!!!!! εχη προβλημα ο υπολογιστης και δεν μπορω να αφησω σχολια αλλα εμπαινα και σε διαβαζα παντα απο τον χρηστη της σωτηρουλας ελπιζω να μη χαλαση παλι ειμαι εδω παλι σε φιλω γλυκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική μου δεν είναι άπιαστα τα όνειρα, όχι όλα τουλάχιστον !
    Αλλάζουν σίγουρα, επαναπροσδιορίζονται, μεγαλώνουν ή κονταίνουν, αποκτούν φτερά ή πέφτουν επάνω μας και μας ξαφνιάζουν και το ακόμα πιο σίγουρο είναι πως άνθρωπος δίχως φαντασία, δίχως όνειρα δεν ζει .. απλά επιζεί ...
    Θα σου ευχόμουν να πιάσεις όσα περισσότερα όνειρα μπορέσεις στην ζωή σου κι
    αν κάποια ξεφύγουν ας βρεθούν άλλα καλύτερα στην θέση τους :-))
    Καλό βράδυ κοριτσάκι μου...
    τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομιζω πως ενας συνδυασμος των τριων ειναι το ιδανικο! Να ονειρευεσαι ναι, να κανεις σχεδια και εικασιες και εναλλακτικα σχεδια, να προγραμματιζεις προσεχτικα τις κινησεις σου χωρις ωστοσο να φοβασαι να παρεκλινεις! Και να ονειρευεσαι διαρκως, να κατακτας μικρα μικρα ονειρα για να εχεις πολλα κι ολο μεγαλυτερα! Υπεροχο κειμενο! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς όνειρα Κική μου, από μικρή έκλεινα τα μάτια και ονειρευόμουν..μέχρι τώρα όταν ξαπλώνω κάνω όνειρα επί..παραγγελία!!! Άνθρωπος που δεν σχεδιάζει, δεν ονειρεύεται δεν "ανεβαίνει" μερικές φορές έστω στο ροζ συννεφάκι χάνει το φως της πραγματικής έννοιας της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς ψυχή τίποτα δεν έχει ουσία σε αυτή τη ζωή Κικίτσα μου!
    Κατάκοπη σε χαιρετώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως και να βλέπει ο καθένας τη ζωή ένα είναι σίγουρο, ότι έχει κάνει την επιλογή του και δεν μπορεί να επέμβει κανείς και δεν έχει και νόημα να αναλύσουμε το πως και το γιατί. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι που αντιλαμβάνονται διαφορετικά το νόημα της ζωής.
    Δυστυχώς έχω δει ανθρώπους κάνοντας όνειρα χωρίς ψυχή,άρα χωρίς συνείδηση να πατάνε επί πτωμάτων να τα υλοποιήσουν.
    Δεν με αφορούν αυτοί οι άνθρωποι.
    Οπότε Κική μου, εσύ να ανήκεις στην κατηγορία που θέλεις και επιλέγεις, σε αυτή που ότι και να κάνεις βάζεις ψυχή και όλα τα άλλα είναι περιττά.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, δεν δρομολογούνται τα όνειρα. Μόνο κάποιοι στόχοι δρομολογούνται. Και έχεις δίκιο, τη ζωή πρέπει να τη ζούμε!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα και καλως σε βρηκα κανε ονειρα οσα θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ φιλοσοφημένη σε βρήκα σήμερα και μ' αρέσει. Μ' αρέσει κι ο τρόπος που σκέφτεσαι. Τα όνειρα και τα σχέδια είναι όντως δυο διαφορετικά πράγματα. Φιλιά γλυκά Κικάκι μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eύχομαι πάντα να ονειρεύεσαι Κικίτσα μου................και αλίμονο αν πάψουμε να κάνουμε όνειρα!!!! Αλλά και τα σχέδια είναι απαραίτητα...........αλλιώς πολλά όνειρα δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.
    Πολύ μου άρεσε το κείμενό σου και οι σκέψεις σου..............Συμφωνώ μαζί σου.......
    Καλό σου βράδυ κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζωή χωρίς όνειρα είναι σαν σώμα χωρίς αίμα!!
    Γλυκόπικρη η ανάρτησή σου, Κική μου , η σημερινή αλλά με συναίσθημα , με όμορφες σκέψεις !!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Κική μου !!! Τα όνειρα μας είναι πάντα στη ζωή μας γιατί κάθε άνθρωπος θέλει κάποια από αυτά να τα υλοποιήσει !!! Αλλά και μόνο η διαδικασία να μπεις στον κόσμο των ονείρων είναι πολύ γοητευτική !!!!
    Να είσαι καλά με πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ονειρεύσου ελεύθερα και άσε τους προγραμματισμούς για όσους θεωρούν πως η ζωή είναι αλγόριθμος.
    Ό,τι έχουμε κατακτήσει, στους οραματιστές το οφείλουμε.
    Καλό βράδυ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι στρατηγικές με αφήνουν παγερά αδιάφορη, τα όνειρα όμως καθόλου...αλίμονο αν δεν ονειρευόμαστε!
    Σου εύχομαι να υλοποιήσεις τα όνειρα εκείνα που θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ωραία τα λες.. και τα γράφεις..
    σου εύχομαι τα καλύτερα, Κική μου γλυκειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκφρασούλα μου αγαπημένη τι όμορφα που γράφεις..πόσο μου άρεσε που είσαι κι εσύ γητευτής των ονείρων..το έχω ξαναγράψει ότι ΄΄Τό όνειρο φτιάχνει το δρόμο..πρώτα ονειρεύεσαι και μετά βαδίζεις..''τα όνειρα τα ιδανικά οι στόχοι μας συνδέονται μεταξύ τους με σκέψεις που κάνουμε για το μέλλον μας και για την ίδια μας τη ζωή..χωρίς όνειρα θα είμαστε απλά ρομποτάκια που τα κατευθύνουν κάποιοι άλλοι..χωρίς προσωπικότητα και χωρίς ταυτότητα..άβουλα όντα..χωρίς όνομα και με ταμπέλα που γράφει ΑΒΟΥΛΟΣ..εξαιρετικό το κείμενο απο αυτά που με εξιτάρουν απίστευτα..με προβληματισμό..και με σοβαρότητα!!αγκαλίτσα σου στέλνω και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τι ωραιο σχολιο! μου εμαθες τοσα πολλα! ευχαριστω Καιτουλι μου! <3

      Διαγραφή
  22. Πολύ σωστή δημοσίευση που πιάνει όλες τις ανθρώπινες πτυχές!
    Μήπως όμως με τόσα υπερβολικά όνειρα και "θέλω", περιμένουμε να 'ρθει αυτό το κάτι και ξεχνάμε να ζήσουμε;Πάντως όσα όνειρα δεν κυνήγησα, ήρθαν από μόνα τους, ενώ άλλα που κυνήγησα με πήραν στο κυνήγι αυτά!Έτσι αναγκάστηκα να υποθέσω μήπως αυτά που ήρθαν δεν ανήκαν σε μένα, αλλά ίσως να προέρχονταν από κλοπή.
    Να 'σαι πάντα καλά και χαρούμενη βραδιά να περάσεις, για να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι καλή μου φίλη!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ωραιο αυτο που εγρφαψες φιλε μου!!! πω πω! εμεινα τωρα!
      να σαι καλα! καλημερα!

      Διαγραφή
  23. συνήθως όταν εσύ προγραμματίζεις, ο Θεός γελάει μαζί σου!!!! η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και δε χωράει σε πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να