Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "ΝΥΦΙΚΗ" ΑΝΔΡΙΚΗ, ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ - ΓΡΟΘΙΑ.

 Photo by Dimitris Kourakos

Μια «νυφική», ασύνδετη για κάποιους ανδρική ανθοδέσμη - γροθιά που στόχο δεν εχει να ματώσει, να εναντιώσει ή να «χαϊδέψει» αν θες, στόχο εχει όμως να σπάσει! 
Να σπάσει και να καταστρέψει δήθεν θεμελιωμένα υποτυπώδη κατεστημένα, να εναντιωθεί σε μικροπρεπή, ανθρώπινες συμπεριφορές και προπαντός να δηλώσει την πλήρη ανυπακοή στις σάπιες αντιλήψεις ορισμένων που το μόνο που στην ουσία κάνουν είναι να υποδηλώνουν ένα καθεστώς ελευθερίας, καμουφλαρισμένο από δεκάδες, διάσπαρτα, λευκά άνθη. 
Λευκό, σαν της αθωότητας μα και σαν της πλήρης ανεξαρτησίας που όλοι κάποτε διεκδικούμε. 
Μια «νυφική», ανδρική λοιπόν γροθιά – ανθοδέσμη που δεν απαιτεί, διεκδικεί, νουθετεί και κερδίζει!

Σχόλια

  1. τέτοιες "γροθιές" πολλές έχουνε πέσει Κικάκι μου. δυστυχώς, το κατεστημένο και η μικροπρέπεια δεν σπάσανε... μακάρι να έρθει κάποτε η στιγμή του κέρδους...
    σε φιλώ με όλην μου την αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικουλα μου! ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και το σχολιο! ξερω πως ο χρονος σου ειναι περιορισμενος! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. ανατροπή.... οκ με βρίσκει σύμφωνο... καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σου Κικίτσα μου!
    Αν και θα συμφωνήσω με τη Βίκυ μας.... δυστυχώς το κατεστημένο δεν σπάζει εύκολα!
    Τα φιλιά μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ακόμα μεγάλος αγώνας να δοθεί, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα έλθει η δικαίωση!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπάρχει άντρας που θα την κρατήσει, τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες να σπάσουμε το κατεστημένο.
    Πάντως με ξάφνιασες με την ανάρτησή σου αυτή και ομολογώ πως η φωτογραφία μ' αρέσει πολύ. Η εκδοχή της ανθισμένης γροθιάς, είναι ομολογουμένως πολύ προχωρημένη...
    Φιλιά πολλά Κική μου, να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι πολυ που σου αρεσε η ολη ιδεα Μαρια μου!
      ευχαριστουμε πολΥ! φιλακια!

      Διαγραφή
  6. όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, όποιο και αν είναι αυτό!! καλό Σ/Κ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα άμα σε πω οτι πήγε αλλού το μυαλό μου σαν είδα τον τίτλο και την εικόνα, θα είμαι πολύ ούφο; Μωρέ αν είναι η γροθιά να σπάσει πολλά φαλοκρατικά κυρίως κατεστημένα ας είναι και κανονική, αλλά αν είναι η αντρική γροθιά να προορίζεται για να επιβάλλει τον φαλλοκρατισμό της ε τότε προτιμάμε τα άνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι καλε και ουφο! σιγα! χιχιχι
      συμφωνω πολυ στην αποψη σου κοριτσαρε!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  8. Ελπίζω να γινει κάποια στιγμη πραγματικότητα και στην Ελλάδα, δυστυχως ειμαστε μειοψηφία όσοι είμαστε δίπλα σε ομοφυλόφιλους και τους στηρίζουμε.
    Καλό μας Σαββατοκύριακο :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ φτάνει μην γίνει αντικατάσταση του ενός κατεστημένου με άλλο..
    Πράγμα σύνηθες!! Σε φιλώ εκφρασούλα μου και να χεις ένα όμορφο σ-κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν μια γροθιά κρατά λουλούδια, για μένα είναι αισιόδοξο σημάδι... ας προσφέρουν οι άνδρες λουλούδια με τη καρδιά τους και ας έχουν τον συμβολισμό γροθιάς... είναι κάποιο βήμα! ;-)

    ΑΦιλάκια και καλή βδομάδα από αύριο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εγω μαζί σου, Κική μου!
    Καλή εβδομάδα να'χεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ανθοδέσμη της φωτογραφίας δεν μοιάζει για νυφική. Ολότελα είναι μόνο 5 λευκά άνθη που τα κρατά ένα γυμνό αντρικό χέρι. Ούτε νυφικό στόλισμα ούτε τίποτε. Αλλά σε ποιές ακριβώς σάπιες αντιλήψεις και ποιά κατεστημένα εναντιώνεται; Και σε τι ακριβώς νουθετεί; Γενικά και αόριστα όλοι είναι υπέρ της αθωότητας και της ανεξαρτησίας. Μια πιο εύστοχη και διάσημη φωτογραφία είναι αυτή με τα λουλούδια στις κάννες (εδώ).
    Από 'κει και πέρα οι άνθρωποι έχουν το χούι όταν θέλουν να επιβάλλουν την κάθε τους παραξενιά να λένε τους άλλους ότι έχουν παρωχημένες αντιλήψεις και στενά μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φωτο που μου εστειλες να δω ειναι οντως καταπληκτικη!
      νομιζω πως οι φωτο ειναι για να τις βλεπουμε και να σκεφτομαστε τι μπορουνε να πουνε. εγω απλως εγραψα τι μου ελεγε αυτη η φωτο. ευστοχο αστοχο ποιος ξερει; τι σημασια εχει; σημασια εχει που υπαρχει! και αυτη και ολες!

      καλημερα!

      Διαγραφή
  13. Η φίλη Apokalipsis999 μας παραπέμπει εδώ σε μιά συναρπαστική εικόνα!!αυτη με εκφράζει απόλυτα!!ειρήνη!το ύψιστο αγαθό μαζί με την υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προχωρημένη η ανάρτησή σου και, φυσικά, κάθε είδους ρατσισμός είναι απαράδεκτος!
    Καλό μήνα συνονόματη και καλή σου μέρα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλό!! Το είχα δει και στο φατσοβιβλίο που το δημοσίευσες και μου άρεσε!
    Καλό μήνα Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκφρασούλα το αφαίρεσα το πρώτο σχόλιο γιατί αλλα ντ'άλλα σου έγραψα εκεί!βρήκα τη λέξη ΄΄νουθετεί''λίγο out of mind ..εντάξει!!! αλλά κι εμένα ο κάθε είδους ρατσισμός με εξαγριώνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να