Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MIENTRAS DUERMES / SLEEP TIGHT/ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ.

Καλημέρα σε όλους τους διαδικτυακούς - εκφραστικούς μου φίλους!

Για σήμερα σας έχω μια πρόταση ταινίας, την οποία είδα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ! Τώρα αναλόγως τα γούστα του κάθε ανθρώπου, θα διαβάσετε και εάν θέλετε να τη δείτε μπορείτε να τη βρείτε στο video club της γειτονιάς σας και να τη προσθέσετε στη συλλογή όσων έχετε παρακολουθήσει. 

Για πάμε να ενημερωθούμε για τη ταινία αυτή: 



Ψυχολογικό Θρίλερ 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102'
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Χάουμε Μπαλαγκουέρο με τους: Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν
6 Βραβεία Γκαουντί, Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντάσια, Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο.Ένα ψυχολογικό θρίλερ σε ατμόσφαιρα Χίτσκοκ, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Χάιμε Μπαλαγκέρο.

 Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: 

Ο Σέζαρ, είναι θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη, που ενώ περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει τα πάντα για όλους τους ένοικους. Τα έχει με τον κόσμο, και ιδιαίτερα με τους ενοίκους που υποτίθεται πως βοηθάει. Τρέφεται από τον πόνο των άλλων, απολαμβάνει να σπέρνει τη δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Το πρόσωπο που τον εμπιστεύεται περισσότερο είναι μια νεαρή κοπέλα που βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής, κάτι που εξοργίζει τον Σέζαρ, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να σβήσει αυτό το χαμόγελο από τα χείλη της...

 Η προσωπική μου άποψη:

Για μένα και μόνο ότι η ταινία καταπιάνεται με τους ανθρώπους εκείνους που τρέφονται από τον πόνο των άλλων, την έκανε να με προσεγγίσει πάρα πολύ στο να θέλω να τη δω άμεσα. Δεν είχα ξαναδεί κάποια αντίστοιχη και μου άρεσε πολύ! Δε θέλω να πω πολλά γιατί όταν λες πολλά θετικά για ένα έργο, ο άλλος όταν θα το δει θα του φανεί λίγο μπροστά σε όσα του είπες. Θα πω μόνο πως αν και δεν έχω δει πολλές Ισπανικές ταινίες, με έκανε να αναζητήσω και άλλες παραγωγές αυτή της χώρας σε αυτό το είδος.

Η πιο δυνατή σκηνή του έργου:

Όχι κάποια συγκεκριμένη! Σε διακατείχε ένα αίσθημα αμηχανίας καθ' όλη τη ταινία αλλά δε μπορώ να πω οτι μια σκηνή μπορώ να τη χαρακτηρίσω δυνατή έναντι άλλων σκηνών.

Αρνητική επισήμανση: 

Δεν έχω κάτι να γράψω εδώ.


Όσοι απο εσάς έχετε δει τη ταινία θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και όσοι απο εσάς τη δείτε, αν θέλετε ελάτε εδώ να μου καταθέσετε τις απόψεις σας.


Για περισσότερες "Ταινιοεκφράσεις" πατήστε πάνω στο τίτλο τους.

Aυτά για σήμερα απο εμένα φίλοι! Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα!

Σχόλια

  1. Και μόνο που είναι ψυχολογικό θρίλερ, την αγαπώ ήδη! Χαχα! Καλό μεσημέρι Κικάκι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα φαίνεται Κικού μου!
    Λίγο ψυχοπλακωτική υποθέτω αλλά ενδιαφέρουσα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Την ταινία την είδα μήνες πριν, μου την "κατέβασε" ο καλός μου μετά από παράκλησή μου (την είχα μάθει από τον mahler, νομίζω τον ξέρεις).
    Τη βρήκα ... disturbing (χάνει κάτι στη μετάφραση, γι' αυτό την παραθέτω στα αγγλικά τη λέξη), αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Σε κάνει να σκεφτείς λίγο παραπάνω, αν έχεις τη διάθεση.
    Στο τέλος της, θυμός. Θυμός για την αδικία να εισβάλλει κάποιος απρόσκλητος, αυθαίρετα, στη ζωή σου και να την ελέγχει από εκείνο το σημείο εκείνος αντί για σένα, να είσαι ένα παιχνίδι στα χέρια του. Ειδικά όταν μιλάμε για έλεγχο σε πολύ σημαντικές επιλογές (εσύ που έχεις δει την ταινία, θα καταλάβεις - μην "δώσω" και το τέλος).
    Δε θα τη χαρακτήριζα "θρίλερ", πάντως. Δε φοβήθηκα ιδιαίτερα, δυσφορία ένιωθα κυρίως και βρισκόμουν σε εγρήγορση. Καλή ταινία για ένα κυριακάτικο απόγευμα.
    (Παρεμπιπτόντως, αν θέλεις ψυχολογικό θρίλερ-θρίλερ (να τρομάξεις, δηλαδή), σου προτείνω το επίσης ισπανικό "Ορφανοτροφείο" του del Toro. Μόνο μην το δεις βράδυ. ;-) )
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν μια ταινια που σου εμενε με καποιο τροπο. Το ορφανοτροφειο το εχω ξανακουσει! Θα το δω αμεσα! Να εισαι καλα! Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Κικούλα μου, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά κιόλας με υγεία!
    Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους, ευτυχώς είναι μακρυά μου και δυστυχώς δεν είναι ηθοποιοί σε ταινίες... Να είσαι καλά για την πρόταση!
    Καλό απόγευμα! φιλάκια πολλά με μια αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να και μια ταινία που μεν την έχω κατεβάσει, αλλά δεν την έχω δει ως τώρα! Μου παρακίνησες το ενδιαφέρον, και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε έχουμε χάσει γλυκιά μου όμως τώρα θα έχεις να ασχοληθείς με το βιβλίο συ που το εύχομαι καλοτάξιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα αχτδουλα μου! πως με καταλαβαινεις εσυ! φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον η ταινία!! Θα την προσθέσω στη λίστα με τις ταινίες που πρέπει να δω! Ευχαριστούμε για την πρόταση!! Να έχεις μία όμορφη μέρα φίλη μου!! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς το κορίτσι μας...Τι κάνεις κούκλα μου;; Πώς πάει το βιβλίο;;Όσο για την ταινία θα την νοικιάσω και θα σου πω τη γνώμη μου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρουσ αφαίνεται Κικίτσα μου!
    Μιλ μερσί!
    Μάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρέπει να τα έκανα σαλάτα πριν !
    Έχω τραυματισμένο τον δείχτη και γράφω σαχλα σήμερα ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα καταλαβα τι εγραφες κουκλα μου!
      περαστικα για το δαχτυλο!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Κική μου!!!!
    Η υπόθεση της ταινίας είναι πολύ καλή και θα την αναζητήσω, ελπίζω να τη βρω!!!!
    Καλό βράδυ και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρονια πολλα ασωτούλα μου καλα να είσαι και να περνας ακομα καλυτερα..πως παει το βιβλίο σου;..μπορουμε να το βρουμε καπου;... .σε ευχαριστούμε για την προταση...της ταινιας... τα λεμε φιλακιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σμαραγδενια μου σ ευχαριστω! να εισαι καλα!
      αν ενδιαφερεσαι για το βιβλιο στειλε μου μαιλ στο kikh_k@hotmail.com να σου πω!
      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  13. Γεια σου Κικη μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο, με όμορφες στιγμές!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να