Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ‏.


  • ISBN-13: 978-960-93-6807-0
  • Μάρτιος 2015, 1η έκδ. Θεσσαλονίκη
  • Ιούνιος 2015, 2η έκδ. Θεσσαλονίκη
  • Χαρτόδετο
  • 21.0 x 14.0 cm, 94 σελ.

Κυκλοφόρησε - Εξαντλήθηκε - Επανακυκλοφόρησε με την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων mystory.gr


Το παραπάνω βιβλίο είναι μία ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει 13 μοντέρνα, στοχαστικά, ανθρωποκεντρικά ποιήματα ποικίλης θεματολογίας που στρέφονται γύρω από τον άξονα των ανθρώπινων συναισθημάτων και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να συλλάβουν και να αποδώσουν το θαύμα και το μεγαλείο του Ανθρώπου και της Ζωής.

Προσφιλείς εκφραστικοί μου τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται ζωντάνια και παραστατικότητα είναι η θεατρικότητα (αποστροφή του ποιητικού υποκειμένου σε β ενικό, κινητικότητα των ηρώων και μια γενικότερη σκηνοθετική οργάνωση του χώρου και των προσώπων), η εικονοπλασία, το πεζολογικό ύφος, η απλή και καθημερινή σύνταξη και λεξιλόγιο.


Σημεία Διανομής
Μπορείτε να προμηθευτείτε τη ποιητική συλλογή από το Βιβλιοπωλείο Παπαποστόλου, οδό Κριεζώτου 76 - Χαλκίδα Ευβοίας ή να επικοινωνήσετε μαζί μου για να βρούμε τρόπο να έρθει το βιβλίο άμεσα κοντά σας. Επίσης μπορείτε να πείτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας να επικοινωνήσει μαζί μου ή να μου δώσετε το τηλέφωνό του για να έρθω εγώ σε επαφή μαζί τους.

Θα ακολουθήσουν εν καιρώ τέσσερα  "χορταστικά" αποσπάσματα της ποιητικής συλλογής "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου", τα οποία απέστειλλα ως συνημμένο αρχείο (στα μαιλ που είχα στις επαφές μου) λόγω της μεγάλης έκτασής τους, για να τα διαβάσουν οι ιντερνετικοί και όχι μόνο φίλοι, όταν μπορέσουν και να μη χαθεί το νόημα του δελτίου τύπου για το βιβλίο ανάμεσα στα αποσπάσματά του.

Θα μοιραστώ  λοιπόν  και μαζί σας με ιδαίτερη χαρά και ενθουσιασμό τέσσερα ξεχωριστά αποσπάσματα τεσσάρων διαφορετικών ποιημάτων του βιβλίου με σκοπό να σας δείξω τι είδους "Λάφυρα" μπορεί κανείς να συναντήσει μέσα σε αυτή τη ποιητική συλλογή. Μέχρι τότε βέβαια αν δεν σας έρθει μαιλ με το δελτίο τύπου, στην ετικέτα "Τα Λάφυρα της Ψυχής μου" που υπάρχει στο μπλοκ μπορείτε να βρείτε όσα αφορούν το βιβλίο και έχω ανεβάσει έως τώρα.

Τα ποιήματα είναι αρκετά μεγάλα σε έκταση, χαρακτηριστικό γνώρισμά τους πως παρόλο που σε αριθμό ανέρχονται μόλις τα 13, σε σελίδες κατάφεραν να αγγίξουν τις 90, αν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες σελίδες που είναι οι εισαγωγικές. Θέλω να πω με αυτό πως τα άφησα να ζήσουν, να αναπνεύσουν, να εξελιχθούν, να αφήσουν τη διαδοχή όσων διαπραγματεύονται να ξεχειλίσει ανάμεσά τους και να ταξιδέψουν τα ίδια με το τρόπο που επιθυμούν στον κόσμο για τον οποίο υλοποιήθηκαν.

Ενα είναι σίγουρο, "Τα Λάφυρα της Ψυχή μου" γράφτηκαν με αγάπη, με πολλή αγάπη και το μόνο που ζητάνε είναι να λάβουν πίσω έστω και λίγη απο αυτή.

Μέχρι στιγμής και θέλοντας να πω για ακόμη μία φορά ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όσους συνέβαλλαν με το τρόπο τους σε αυτό, είμαι πλήρως ικανοποιημένη με την αγάπη και τη στήριξη όλων σας και εύχομαι ειλικρινά την ώθηση που μου δώσατε στο όνειρο να τη λάβετε πίσω εις διπλούν ακολουθώντας τα δικά σας φωτεινά όνειρα που θα γίνουν στο μέλλον όμορφες, ευχάριστες αναμνήσεις.


Με τις πιο θερμές μου ευχαριστίες και την πιο βαθιά μου εκτίμηση,
Κωνσταντίνου Κική

www.ekfrastite.blogspot.com
https://www.facebook.com/kikh.konstantinou
https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85/464747013672794?ref=settings
https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%9A%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A5/207191509441486
https://twitter.com/kikh_konstantin
http://www.lakako.com/profile/kikh_konstantinou (instagram)


______________________________________________________


Ναι, ξέρω!
Άργησα λίγο να συντάξω το δελτίο τύπου αλλά άπειρη είμαι, πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο είμαι, η γνωστή Κική είμαι, οπότε συγχωρήστε με. :P
 

Σχόλια

  1. Μπραβο Κική μου πόσο χαιρομαι.. δεν ξερεοις γαι την πορεία των λάφυρων σου... να ταξιδεψουν γαι πολλλες χιλιαδες εκδοτικα ταξιδια ακομα...δεν το έχω το βιβλίο θελω να μου στηλεις στο μεηλ μου.. που ειναι αυτό roulamakedonisa@gmail.com να τα πουμε απο εκει .. πλιζζζζζζ θελω το τηλ σου.. αν θελεις...και εσύ φιλακιααααα!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ σμαραγδενια μου για ολα!
      Να εισαι παντα καλα!
      Σου εστειλα μαιλ και ολα οσα ηθελες
      Φιλακια πολλα
      Περιμενω απαντηση :)

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητηρια Κική μου!!Καλοπούλητα!!
    Πάντα επιτυχίες!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην απολογείσαι για τέτοια πράματα Κική μου.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Κικη μου!
    Καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να