Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, σελίδα 21, Στήλη: Ομογενειακά Νέα - Εφημερίδα Ομογενών της Νέας Υόρκης, GR Press - Η πρώτη μου έντυπη συνέντευξη. Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Διονύση Κονταρίνη, τον δικό μας Denni Kontarini. Το "Ευχαριστώ" μου μοιάζει μικρό μα πηγάζει κατευθείαν απο τη καρδιά μου. :)Η αλήθεια είναι πως το Εκφραστικό μου μπλοκάκι με βοήθησε πάρα πολύ σε αρκετά πράγματα στη ζωή μου. Μου έφερε ανθρώπους, Εκφραστικούς και Διαφορετικούς Ανθρώπους, που ο καθένας με τον τρόπο του είχε κάτι να δώσει μα και κάτι να πάρει (θέλω να πιστεύω) απο μένα, γιατί στη ζωή, η σωστή "διαδικασία", η ανθρώπινη αλληλουχία αν θέλετε, είναι να δίνουμε μα και να παίρνουμε συνάμα. Η ανατροφοδότηση των χεριών μας είναι το λεγόμενο "Δούναι και λαβείν"

Χάρη στο μπλοκ Εκφράσου λοιπόν ήρθαν και εύχομαι να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι στη ζωή μου, που με στήριξαν, με αγάπησαν τολμώ να πω και ξεκίνησαν να είναι κοντά μου απο το πρώτο μικρό βήμα έως ότου πάει, θέλω να πιστεύω και εύχομαι.

Πρόσφατα λοιπόν, σε αυτό τον χώρο της μπλοκόσφαιρας, μίλια μακριά απο εμένα, κάπου εκεί στο εξωτερικό, στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψα τα μπλοκ του αγαπητού σε όσους τον γνωρίζουμε και τον παρακολουθούμε, Ντένι Κονταρίνη,  ο οποίος μέσω των  Εφτανήσων αλλά και του Καφενείον η Ελλάς, φρόντισε και φροντίζει να μας δείχνει τακτικά την αγάπη του για Πατρίδα και τους Συμπατριώτες τους.

Ο αγαπητός Dennis Κοntarinis, με τις Κεφαλονίτικες ρίζες, το πλούσιο ενεργητικό του επάνω σε πολλές δραστηριότητες και τομείς, που μπορείτε να διαβάσετε στο προφίλ του, με πλησίασε με έναν πάρα πολύ όμορφο τρόπο και μου πρότεινε να κάνουμε μία συνέντευξη για το βιβλίο μου στην εφημερίδα Gr Press, των Ελλήνων Ομογενών της Νέρας Υόρκης. Μου είπε χαρακτηριστικά πως τον συγκίνησε η προσπάθειά μου για το να ταξιδέψω τα Λάφυρα σε όλο το κόσμο που θέλησε με τόση γενναιοδωρία να με βοηθήσει.

Το πόσο τιμητικό είναι για εμένα να με στηρίζουν και να με βοηθάνε άτομα σαν τον Ντένι, καταλαβαίνεται πως δε μπορώ να σας το περιγράψω μα λόγια, όμως συγκινούμαι και νιώθω ευγνωμοσύνη για όλους τους ανθρώπους που τόσο απλόχερα μου χαρίζει κάτι, το οτιδήποτε, απο τη ψυχή τους.

Μιας και που είναι συγγραφέας και ο ίδιος, έχει άλλωστε εκδώσει τρία βιβλία, την συλλογή διηγημάτων "Οι 'Αγκυρες" το ιστορικό ¨Στα χρόνια της Δόξας" και το οδοιπορικό ¨Η Γειτονιά του Κάστρου", ομολογώ πως ένιωσα μια ακόμη ιδαίτερη τιμή και χαρά για τη πρόταση αυτή, που εννοείτε πως με τόση χαρά και ενθουσιασμό, υλοποίησα με το καλύτερο τρόπο που μπορούσα, δηλαδή με το να είναι ο εαυτός μου.

Το Σάββατο λοιπόν, στις 10 Οκτωβρίου του 2015, κυκλοφόρησε η πρώτη μου συνέντευξη σε έντυπο μέσο και αφήστε με να ονειρευτώ και άλλες. :)

Ξέρετε, σκέφτομαι, πως ξεκίνησα "αντίστροφα", μιας και που το πιο πιθανό είναι να δώσει κάποιος του τη πρώτη του συνέντευξη σε μέσο της περιοχής του, σε τοπική δηλαδή εφημερίδα και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το "αντρίστροφο".

Συνηθίζω να λέω στους φίλους μου και να μου λένε κι εκείνοι, πως όσο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος φαίνομαι, τόσο αντιστρόφως ανάλογα λειτουργούν τα πράγματα στη δική μου ζωή.

Δε χρειάζεται να σκεφτώ κάτι για να ξεχωρίσω, νιώθω πως οι στιγμές απο μόνες του ξεχωρίζουν μόνο και μόνο για να μη χρειαστέι να αλλάξω εγώ.

Δε ξέρω αν έγινα πλήρως κατανοητή αλλά θα κλείσω αυτό τον μικρό πρόλογο θέλοντας να πω όσο τυχερή, ευλογημένη μα πάνω απ' όλα ευγνώμων νιώθω για όλους εσάς που σας έχω στη ζωή μου (ιντερνετικά και μη) και προχωραμε μαζί, ο καθένας με το σκοπό και το όνειρό του μα όλοι με την χαρά και τη κατανόηση προς τους στόχους και τα όνειρα του συνανθρώπου.

Αν δε λέγεται αυτό Ανθρωπιά, τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί;

Ο τίτλος της ανάρτησης, τα είπε όλα.  Δε χρειάζεται να τα επαναλάβω, θα ήθελα μόνο να πω πως ο αριθμός 21 που είναι η σελίδα της συνέντευξης, είναι για μένα αρκετά σημαντικός γιατί μ' αρέσει σαν νούμερο και τον θεωρώ καλότυχο. Δεν ήξερα βέβαια τη σελίδα που θα φιλοξενηθώ, χάρηκα όμως και εντυπωσιάστηκα όταν είδα οτι θα βρίσκομαι εκεί τελικά.

Σας έχω εδώ το εξώφυλλο της εφημερίδας της Νέας Υόρκης, Gr Press, την οποία και παρέλαβα εχθές απο το ταχυδρομείο διότι ο αγαπητός μου Ντένις, προθυμοποιήθηκε να μου στείλει ένα αντίτυπο για να το δω απο κοντά και να το έχω ως ενθύμιο και συγκινήθηκα πάρα πολύ. Πρώτον γιατί πάντα συγκινούμαι με τον απόδημο Ελληνισμό και τα έργα του και δεύτερον γιατί εεεε... πως να το κάνουμε, όταν προσωπικότητες τόσο ενδιαφέρουσες και αξιόλογες μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν κάτι για σένα, είναι άκρως ανθρώπινο να νιώθεις όμορφα, τιμητικά, να χαίρεσαι και να συγκινείσαι. :)

Kαι ακριβώς απο κάτω σας έχω τη σελίδα με τη συνέντευξη 

που εντάξει δε θα μπορέσετε να διαβάσετε, την έχω "φτιασιδώσει" άλλωστε αλλά και πάλι δε θα μπορούσατε να τη διαβάσετε άμεσα απο εδώ, όμως μη σας αγχώνει καθόλου αυτό, διότι άμεσα στο μπλοκ θα ανεβάσω το πρόλογο, τα λόγια του Διονύση μας, τις ερωτήσεις του και τις απαντήσεις μου.

Η σχετική ανάρτηση δε θα αργήσει να γίνει, μεχρι στιγμής όμως απολαύστε μαζί μου τις φωτογραφίες που εχθές ανέβασα και στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στο facebook.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω την ανάρτηση τούτη με ένα ακόμη μεγάλο Ευχαριστώ στον Διονύση Κονταρίνη για πολύτιμη στήριξή τους γιατί η αλήθεια είναι πως για μένα αυτή η συνέντευξη ήταν ένα ανέλπιστο δώρο ειδικά για τα πρώτα μου βήματα, και πόσο μάλλον η ολοσέλιδη αφιέρωση στο έργο των Λαφύρων και να ευχηθώ μέσα απο τη καρδιά μου τη χαρά που μου έδωσε να τη λάβει πίσω εις διπλούν και να έχει στη ζωή του ότι πραγματικά επιθυμήσει.

Οι Άνθρωποι που βοηθούν τόσο θερμά είναι Άνθρωποι. Δε χρειάζονται τίποτε άλλο από αυτό το Α το κεφαλαίο! :)

Την αγάπη και την εκτίμησή μου όλη για αυτό το ανέλπιστο και ανεκτίμητο δώρο!


__________________________________


Και επειδή ποτέ δε κουράζομαι να λέω ευχαριστώ θα μου επιτρέψετε να τα προφέρω και για τρία ακόμη site που φιλοξένησαν τα Λάφυρα στις λογοτεχνικές τους στήλες:

Το Μεγαλείο των Τεχνών της Γιώτας Παπαδημακοπούλου: http://www.culture21century.gr/2015/10/blog-post_144.html

Το Κείμενο της δικής μας Μαρίας Νικολάου: http://tokeimeno.blogspot.gr/2015/10/blog-post_17.html


Αυτά απο μένα εκφραστικοί μου φίλοι. 
Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα όμορφο μεσημέρι.

16 σχόλια:

 1. Ε, μα κάτσε βρε κορίτσι μου: Ακόμα δεν πρόλαβα να σχολιάσω την προηγούμενη ανάρτηση και μου ανεβάζεις κι άλλη???!!!
  ;-)
  Καλά αφού ο λόγος είναι ο Dennis μας, δεν γκρινιάζω!!!
  Πολύ χάρηκα, Κική μου από χθες που πρωτοείδα τις φωτογραφίες! Πάντα τέτοια, κοριτσάκι μου!
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ (ξανά!)
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παντού προβλέπω να ταξιδεύει το βιβλίο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητή μου Κική καλησπέρα σου.
  Χαίρομαι που κατάφερα να κάμω κάτι για το βιβλίο σου. Και χαίρομαι που σου άρεσε.
  Να σου πω ότι αυτή η συνέντευξη είχε πολύ καλή απήχηση στην εδώ Ομογένεια.
  Η Εφημερίδα μας δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα με πολλές ερωτήσεις και οι κοπέλλες που έχουμε στα τηλέφωνα έδιναν τις σχετικές απαντήσεις αφού τις είχα κατάλληλα ενημερώσει.
  Διαβάζω το βιβλίο σου. Έχω ήδη φτάσει στη σελίδα 32. Πολύ καλό και η κριτική ετοιμάζεται.
  Αυτά και νάσαι καλά αγαπητή μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αχ τι ωραία! Και εις ανώτερα σου εύχομαι!
  Φιλί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κική μου πόσο χαίρομαι για σένα κάθε φορά που βλέπω όλα όσα ανεβάζεις περί τη συγγραφή σου και Τα Λάφυρα. Είμαι σίγουρη πως θα έρθουν τα ακόμα καλύτερα... γιατί το αξίζεις!
  Σε φιλώ και σου εύχομαι ένα όμορφο Σ/Κ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αααα συγχαρητήρια!!!
  τώρα θα λέμε έχουμε διάσημη μπλογκο-φίλη?!
  καλησπέρα Κική μου εύχομαι κάθε επιτυχία και να φτάσεις όσα λαχταράς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπράβο ρε Κική! Τα λάφυρα σου έχουν βγάλει διαβατήριο και ταξιδεύουν παντού πλέον.
  Πολύ ευγενική και η φιλοξενία του Ντένη.
  Να φτάσουν όσο πιο μακριά και να είσαι καλά να γράφεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. θερμα συγχαρητήρια... καλές επιτυχίες... και συγχαρητήρια και στον φίλο Ντέννις!!!!!!!!!!!! μπραβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χαίρομαι γλυκιά μου Κικούλα που ξεπερνάς τα εθνικά σύνορα και "πετάς" σε άλλους κόσμους, είσαι πολύ σπουδαία και το αξίζεις μάτια μου! Και σε ανώτερα!!! Κι όταν υπάρχουν συνάνθρωποι με θετική πρόθεση που σε περιβάλλουν, τότε η ψυχή γεμίζει κι απλώνει το πολύτιμο υλικό που συσσωρεύει, ενεργά και με ταλέντο όπως εσύ! Να είσαι πάντα καλά και σεδημιουργική άνοδο!
  Φιλιά πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:))❤️

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έχω γνωρίσει και εγώ τον Ντένη μέσα από τα blog του και βλέπω την αγάπη του για τα Επτάνησα και για κάθε τι που αφορά την πατρίδα. Είσαι πολύ τυχερή που στηρίζει και ο Ντένης το πρώτο σου ξεκίνημα.
  Και εις ανώτερα Κική μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πολύ πολύ ωραία!!!
  Μπράβο Κική μου και μπράβο και στον Ντένη για την πρωτοβουλία!
  Και εις ανώτερα!
  Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Συγχαρητήρια Κική μου!!!
  Σου εύχομαι να έχεις πολλές πολλές επιτυχίες!!!!
  Καλό σ/κ!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πόσο χάρηκα με αυτά τα νέα!! Πάντα επιτυχίες Κική μου!!
  Να είναι καλά ο κύριος ΚΟνταρίνης, από τις πιο ευγενικές παρουσίες στα ιστολόγια μας!! :)
  Καλό μήνα να έχεις και ναι.. να ονειρεύεσαι κι άλλες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έχουν αποδείξει τα Λάφυρα ότι είναι ταξιδιάρικα!
  Τώρα και εσύ μας γίνεσαι διεθνής!
  Γεια σου ρε Κικίτσα!
  Πρόοδο και εξέλιξη σου εύχομαι καρδούλα μου!
  Πάντα ψηλά κι αγαπητή να είσαι!


  Καλό μήνα και καλή εβδομάδα αγαπάκι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Διάβαζα, διάβαζα και ξεχειλίζει ο ενθουσιασμός σου!! Μπράβο σου Κική μου και μπράβο και στον κύριο Ντένη για την υπέροχη πρωτοβουλία του!! Το ταξίδι δεν θα σταματήσει όσες στάσεις κι αν κάνει , σε όσους τόπους κι αν φτάσει!!
  Μπράβο σου και με το καλό και σε επόμενες συνεντεύξεις!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ