Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ.


Εκφραστικοί μου, καλημέρα.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας "Το ταξίδι ενός φλυτζανιού", ένα  "ταξίδι" που σκαρφίστηκε η Πέτρα μας με το μπλοκ "ο πιο πιστός φίλος του σκύλου."


Eνα φλυτζάνι που ξεκίνησε κάπως έτσι:










μιας και που τα παραμυθένια και λουλουδάτα σχέδια με κάνουν να χαμογελώ και μόνο στη σκέψη τους και σίγουρα μου προσφέρουν μια έντονη, ψυχική ανάταση.


Το φλυτζάνι όμως αυτό πορεύτηκε για καιρό μονάχο, ώσπου μια μέρα θέλησε να γίνει ενεργό μέλος μιας νέας παρέας φλυτζανιών που του θύμιζε κάτι απο οικογένεια, που τόσο του είχε λείψει:







Αργότερα όμως μια εσωτερική ανησυχία, το έκανε να θέλει να εξελιχθεί, να συμβαδίσει με τα "δεδομένα της κοινωνίας του" και να γίνει μέλος μιας παρέας, μιας ομάδας, μιας στιγμής δηλαδή ανθρώπων που του θύμιζαν στιγμές φιλίας και χαμόγελα που ομολογούσε καθημερινά οτι του είχαν λείψει:





Όμως ούτε αυτό του ήταν αρκετό, ήθελε να γίνει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είχε οραματιστεί και σκέφτηκε να τολμήσει να μπει σε έναν κόσμο που απο τότε που ξεκίνησε το ταξίδι του, ονειρευόταν πως κάποια στιγμή θα μπορέσει κι αυτό να ζήσει και να "γευτεί":





Το να αποτελέσει μέλος μιας τσαγιέρας και να "μπει" στα "αρχοντικά σαλόνια", ήταν το μεγάλο του στοίχημα, τώρα όμως που το έζησε και έχασε τον ενθουσιασμό του, αποφάσισε πως το καλύτερο για αυτό ήταν μετατραπεί σε κάτι άλλο, σε κάτι άλλο που όσοι το αγγίζουν ευλαβικά, να μπορούν απο τη ζεστασιά του να παίρνουν θάρρος και να ξεκινούν να ομιλούν και να εκμυστηρεύονται:




Κι αφού πέρασε όλα τα παραπάνω στάδια, τόλμησε να γίνει κούπα, ακόμη και τσαγιέρα, αυτό το τόσο μικρό φλυτζανάκι, αποφάσισε πως κουράστηκε και ήθελε να αράξει. Σκέφτηκε πολύ για το ποιο ήταν το μέρος και η μορφή αυτή που έπρεπε να τερματίσει έστω και προσωρινά το ταξίδι του, μα ανέκαθεν πάντα μέσα του γνώριζε τη σωστή απάντηση.

Αφού που ήθελε να γίνει, ήταν κάτι διαχρονικό, που δεν θα έχανε ποτέ το κύρος, τη δύναμή του, τη γεύση που μπορούσε να "αιχμαλωτίσει":



Βρήκε το ορειχάλκινο εκείνο μπρίκι του, που θα γέμιζε πάντα με τον πιο "εύγευστο" τρόπο το εσωτερικό του και "γέννησε" εκείνα τα γλυκά λουκουμάκια που του θύμιζαν πόσο γλυκιά μπορεί να είναι η ζωή, αν στο σκέτο σου καφέ προσθέσεις λίγη "λευκή, ζάχαρη άχνη..."


Και κάπως έτσι τελειώνει σήμερα το ταξίδι του δικού μου φλυτζανιού.
Σαν παραμύθι, όπως και άρχισε.


Ελπίζω να σας πήρε μαζί του στο ταξίδι το φλυτζάνι και να χαρήκατε τη πορεία αυτή όπως και εγώ.
Να είστε καλά εκφραστικοί μου και μη ξεχάσετε να απολαύσετε λίγο περισσότερο το σημερινό σας καφεδάκι. ;)


Σχόλια

  1. Ε, πως να μην απολαύσω λίγο περισσότερο σήμερα το καφεδάκι μου βρε Κική, όταν διαβάζω μια τόσο τρυφερή και γλυκιά (από κάθε άποψη!) ιστορία! Ναι, το ομολογώ πως σήμερα έκανα άλλο ένα υπέροχο Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Φλιτζανιών! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κικίτσα
    Στα απλά είναι η ομορφιά όλη
    Πολύ ωραίο το ταξίδι σου....

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφο το ταξίδι σου Κική μου, γεμάτο εσωτερικές αναζητήσεις και σημαντικά συμπεράσματα, αφού η κατάληξή στο στο κλασσικό και αξεπέραστο, δίνει τροφή για σκέψη!
    Σ' ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα και για τους συμβολισμούς, που τόσο έντεχνα έδωσες στο "παραμύθι" σου.
    Πολλά γλυκά φιλιά, με την αγάπη μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο το ταξίδι σου!!!
    Καλή σου μέρα Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραίο ταξείδι, ωραίες φωτο!!! κι Ωραία ιδέα της Πέτρας μας... !! καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το απόλαυσα το ταξίδι του δικού σου Φλιτανιού Κική μου!
    Μέσα από το ταξίδι του Φλιτζανιού είδαμ ετην αναζήτηση μέχρι αν φτάσει στην διαχρονικότητα και την εσωτερική γαλήνη!
    Οι φωτο υπέροχες αλλά στάθηκα στην πρώτη γιατί τα αγαπώ αυτά τα φλιτζάνια....τα πολύχρωμα, λουλουδάτα!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε φωτογραφία και μία ιστορία ! Γέμισαν τα μάτια μου χρώματα ,γούστο ,φινέτσα ,αρχοντιά και απλότητα ! Πολύχρωμο και γευστικό το ταξίδι σου .Με ενθουσίασαν τα πρώτα φλυντζανάκια σου .Καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το ταξίδι του δικού σου φλυτζανιού! Το απόλαυσα...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κική μου δίπλα στο ορειχάλκινο μπρίκι ένα φλιτζάνι καφέ έχει άλλη αξία. Εκεί κρύβεται όλη η ομορφιά της ζωής.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ό,τι έχει σχέση με φλιτζάνια και ροφήματα μας αρέσει τρελά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mια μαγευτική Οδύσσεια το ταξίδι του δικού σου φλυτζανιού
    που ανάλογα με τις περιστάσεις αλλάζει και προσαρμόζεται
    και ποιος ξέρει πόσες ακόμη αλλαγές του φυλάει η ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμορφο Κική μου όμορφο. Λυρική και η δική σου συμμετοχή. Μου άρεσε πολύ. Έχεις τη δυνατότητα τα αισθήματα να τα παρουσιάζεις γραπτά. Καλό απόγευμα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική μου το ακολούθησα το γεμάτο ανησυχίες φλυτζάνι σου στην περιπλάνησή του και πολύ το χάρηκα που καταστάλαξε δίπλα στο μπακιρένιο μπρίκι και στο πιατάκι με τα λουκουμάκια.....η τέλεια συντροφιά !!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιδιαίτερο το ταξίδι του δικού σου φλιτζανιού, Κική μου.
    Μετά την αναζήτηση η ξεκούραση.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά όλα τα ταξίδια του καφέ, καταλήγουν στο μπακιρένιο μπρίκι και σ' έναν παραδοσιακό ελληνικό με φουσκάλες.
    Όμορφη περιήγηση Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι όμορφα που τα έδεσες βρε Κική μου και πρωτότυπα! Μπράβο!
    Καλό ξημέρωμα φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαγικό κόσμο των φλυτζανιών...έτσι το χαρακτήρισε η Πέτρα μας και έτσι το παρουσίσασες : ένα μαγικό ταξίδι!!!
    Το απόλαυσα το φλυτζανοταξίδι σου Κική μου Και πανέμορφες φώτο!
    Καλή σου μέρα γλυκιά μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αχ το μπρίκι! Το μπακιρένιο!
    Το έχω βάλει στο μάτι για ντεκουπάζ! αχαχαχα!
    Το λατρεύω!

    Ωραίο το ταξίδι σου Κικίτσα μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ταξιδεψε ταξιδεψε , περασε την εφηβεια του , εβαλε στοχους ενταχθηκε ωριμασε τα βρηκε με τον εαυτό του και ξεχωρισε ποσο ομορφο !!!!!
    ενα μεγαλο φιλι λατρεια μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να