Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Ναι ναι εκφραστικοί μου, ήταν.
Μαγική και αξέχαστη.

Σας έχω πει πως κάθε φορά που ένα ωραίο γεγονός εισβάλλει στη ζωή μου και γίνεται μέρος της, μπορώ να κρατάω και να μοιράζω σε όσους είναι δεκτικούς, την έντονη χαρά και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό που με διακατέχει για μέρες έπειτα.

Ξέρετε υπάρχουν στιγμές που έτσι ξαφνικά περνάνε απο το μυαλό μου σκέψεις του τύπου:
"Μα καλα γιατι να τους νοιαζει;" "Κι αν παρεξηγήσουν τον αυθορμητισμό μου;" "Κι αν με βαρεθούν;" 
Κι Αν Αν Αν...

Μα αυτά τα "Αν" αμέσως εξαφανίζονται και γινονται μικρα μικρα κομματακια που σβηνουν σαν κοκκοι αμμου σε ενα τοπίο που θυμίζει τίτλους έναρξης απο μια ασπρόμαυρη ταινία.

Γνωρίζετε το τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη με τίτλο "Αν";
Ειναι αυτό:


Στιχουργός: Νίκος Μωραιτίδης
Συνθέτης: Soumca

Στίχοι:

Όπου πηγαίνουν οι άλλοι εκεί θα πας
και ό,τι ώρα γυρνάνε κι εσύ γυρνάς
Είναι η ζωή σου μια πόρτα και τη χτυπάς
την άδεια να μπεις μέσα ζητάς

Δεν έχεις κάνει μια τρέλα δική σου ποτέ
Δεν έχεις πει τώρα τρέχα μακριά μου εαυτέ
Δεν έχεις ψάξει την τόλμη που κρύβεται
σε σένα

Η ζωή σου αν, αν αν
Όλο αν, αν, αν
Κι αν χάσουμε
Κι αν πέσουμε
Και τι θα γίνει μετά
Όλο αν, αν, αν
Και αν, αν, αν

Κι όταν κάποτε φύγουμε
Πες μου τι ζει τελικά
Καρδιά μου δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι η ζωή σου
δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι δική σου
Δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι, τώρα όμως γίνε
και ξέσπα
και φύγε
μαζί μου γίνε
ό, τι δεν τόλμησες

Ό,τι κοιτάζουν οι άλλοι αυτό κοιτάς
ό, τι ερωτεύονται όλοι είναι έρωτας
οι νέες στάσεις, οι γνώμες, τα περιοδικά
όσα δέχονται όλοι είναι σωστά

Τον φόβο έχεις στα μάτια κι αυτό το αν
μα αν αλλάξεις μόνο δύο γράμματα
τότε το αν σου θα γίνει ένας δρόμος να πας
σε μένα


Εχω ξεχωρίσει επάνω τους συγκεκριμένους στίχους για να καταλάβετε για πιο λόγο συνεχίζω τόσο εύκολα γιατί πραγματικά είναι αβίαστο όλο αυτό για μένα, όλα τα δικά μου "Αν", να τα κάνω "Να" και απλώς να συνεχίζω.

Το περίεργο βέβαια  είναι πως όλα τα υπόλοιπα "Αν'', περαν δηλαδή αυτών που αφορούν τη συγγραφή, δε τα μετατρέπω εύκολα σε "Να" αλλά το πολεμάω, δύσκολα κάποιες φορές αλλά τη "μάχη" τη δίνω και είθιστε να τα καταφέρνω. Τώρα σε αντίθετη περίπτωση, θα στεναχωρηθώ αλλά θα προχωρήσω. Ήττα μεν αλλά απολαυστική διότι ψηλά θα "σύρω" το κεφάλι και πάλι.

Και πάμε τώρα στα χθεσινοβραδινά νέα.

Εντάξει, τι να σας πρωτοπώ. Το πόσο όμορφα ένιωσα; Το πόσο ελεύθερη; Το πόσο δυνατή και χαρούμενη; 

Η αγάπη σας; Η στήριξή σας; Ο χρόνος σας, ο πολύτιμος χρόνος σας που συνδέθηκε μαζί μας;

Ο Νικήτας; Η οικειότητα που αμέσως μου έβγαλε; Οι ερωτήσεις του που εννοείτε πως δεν τις γνώριζα, μα ήταν όλες ερωτήσεις που με έβαζαν σε μία διαρκή, έντονη και γρήγορη ανησυχία; Ο τρόπος που εκφράστηκε για μένα; Τα λόγια με τα οποία με καλωσόρισε; Ο τρόπος που απήγγειλε αποσπάσματα του βιβλίου; Ένας τόσο ιδιαίτερος και παραστατικός τρόπος που με έκανε να απολαύσω τα ποιήματα με έναν τρόπο που ομολογώ πως ήταν πρωτόγνωρος για έμενα και μου έδωσε μια χαρά ανεξήγητη. Να ακόμη και τώρα που γράφω γελάω, είναι σα να το ζω. Μάλλον οχι σαν, το ξαναζω και πιστέψτε με έχει την ίδια ισχύ.

Ένα μεγάλο και εγκάρδιο Ευχαριστώ τόσο στον Νικήτα, στη φανατική παρά του magicradiolive που με υποδέχτηκε τόσο ζεστά, σε όλους εσάς τους ηλεκτρονικούς και όχι μόνο, φίλους που είσασταν εκεί για μένα και για άλλη μια φορά μου αποδείξατε πως δεν είμαι μόνη σε έναν κόσμο που δεν δημιουργήθηκε για οντότητες αλλά για την ουσιαστική μας αδελφοσύνη. 

1.450!!! Είμασταν και μοιραστήκαμε κάτι δικό μας, γιατί δικό μας ήταν και δικό μας θα μείνει!

Και επειδή πιστεύω πάρα πολύ στην έντονη θέληση, πίστη, ενέργεια των ανθρώπων, ένα μεγάλο σε όσους δεν κατάφεραν για ποικίλους λόγους να μας ακούσουν αλλά με την ψυχή τους, έστω και νοερά βρέθηκαν εκεί. Εγώ πάντως σας αισθάνθηκα.

Να είστε όλοι καλά! Το Ευχαριστώ και την αγάπη μου! 

Σχόλια

  1. Πάντα τέτοια, κοριτσάκι μου!!!!!!
    Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η αγάπη γι'αυτό που κάνεις, περνάει και σε εμάς και χαιρόμαστε κι εμείς με τις επιτυχίες σου! Να είσαι σίγουρη γι' αυτό!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και μελωδικά, σαν το υπέροχο κομμάτι της ανάρτησής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου, πάντα τέτοιες όμορφες εμπειρίες σου εύχομαι!
    Και πολλές-πολλές επιτυχίες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κικούλη μου!! Ηταν μια καταπληκτική συνέντευξη χθές!!Το τραγούδι της Ζουγανέλη τα σπάει!! Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι όμορφα που τα έγραψες Κική μου! και το τραγούδι που επέλεξες για τα "αν" στη ζωή μας πολύ δυνατό! μπράβο Κική μου και πολύ καλά κάνεις και πάντα τα "αν" να φροντίζεις να τα κάνεις "να".. πάντα επιτυχίες εύχομαι! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου σε χαρήκαμε όλοι στην χθεσινή κουβεντούλα με τον Νικήτα στο μαγικό ραδιοφωνο. Σου ευχομαι πάντα δημιουργικές και εκφραστικές εμπνεύσεις . Με πολυ αγάπη από μενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική μου αν χαίρεσαι γεμίζεις χαμόγελα και αέρα στην καρδιά. Και εμείς σε χαιρόμαστε και σε απολαμβάνουμε. Πάντα τέτοια να ευχηθούμε. Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παντα επιτυχίες, πάντα καλά να περνας... Ο Νικήτας είναι πολύ καλός στο ράδιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο χαίρομαι για σένα κοριτσάκι μου αγαπημένο! Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί σου αξίζει!
    Σε φιλώ γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ το έχασα Κική μου!!
    Εύχομαι και στις επόμενες συνεντεύξεις και να είσαι πάντα χαρούμενη με αυτά που αγαπάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα να είσαι ευτυχισμένη γλυκό κορίτσι των στίχων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα τέτοια, Κική! Να έχεις ένα χαρούμενο και γιορτινό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα έτσι χαρούμενη κι ενθουσιώδης να σαι Κική μου!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να